מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מאוד מקווה שיש לנו איזה רשימה של מגינים שמאליים למקרה שמסיללה יעזוב כי זאת לא תהיה הפתעה כזאת גדולה אם הוא יעזוב ולא בא לי להיתפס עם המכנסיים למטה.

2. alexshw Member

מהראן אבו-ריא צפוי להחליפו

3. קרלס פויול5 Member

אני מקווה שעניין אבו ריא זה פיקציה של התקשורת, כי אם נעשה כסף ממסיללה, נוכל להביא חלוץ זר+ מגן שמאלי יהודי טוב(סמואל שיימן לדוגמה שהוא אוהד מכבי חיפה), וגם אם אין אופציה להביא אותו(הוא לא רוצה, הקבוצה שלו לא רוצה) תמיד אפשר להביא שחקנים יותר טובים מאבו ריה שאת האמת נראה לי שאני כבר מעדיף את טוואחטה עליו.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אבו ריא יגיע אני חושב שזה יבוא בתחרות עם טוואטחה.

5. Don Joan Roman Member

אם אבו רייא מיועד להיות המחליף של מסיללה אז עדיף למכבי חיפה כבר לתת את המושכות לטאווטחה כי ככה היא תוכל להרוויח מגן שמאלי לעוד כמה שנים, אבו רייא הוא סוג של משומר.

6. shlomydavid מנהלים

כואב לי לשמוע על מעבר קרוב של מסיללה לאנגליה, אבל זהו רצונו של השחקן ולקבוצה אין שום דרך לעמוד בדרכו. מגיע לו להתקדם לקבוצה באירופה, גם אם זו 'רק' בירמינגהאם.
    אני מקווה רק שיביאו מחליף נורמלי במקומו ולא איזה שחקן ברירת מחדל.

7. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

קבוצה עם שאיפות בליגה שלנו שרוצה מגן טוב מחזיקה בכמה אופציות:
    1. לקנות מגן זר תותח כמו מסיללה או אלבארס.
    2. לגדל בנוער מגן לעתיד.
    3. לקנות מגן ישראלי טוב שדבר כזה גודל בערך פעמיים-שלוש בעשור לצערנו.

למכבי חיפה כבר יש ניסיון עם מגינים שהרשימו בקבוצות קטנות ונקנו כהבטחות כמו אורי אוזן, משומר, מגרלשווילי ודומיהם שהתגלו כפלופים שלא יודעים להרים, אבו-ריא לא יהיה שונה מהם ועותמן הוא יוצא דופן כי יש לו דברים בסיסיים של מגן כמו יכולות אתלטיות, כוח פיזי וגם דבר שולי כאן בארץ - יכולת להרים כדור מדויק תוך כדי תנועה, אם במכבי חיפה סבורים שטוואטחה הוא עילוי והוא יהיה המגן הבא שלהם שיסמכו עליו אחרי שמסיללה עוזב ויתנו לו את כל האשראי כמו שנתנו לכיאל בתחילת דרכו(והיו לו הרבה פאלטות בהתחלה) והנה מכרו אותו במיליון וחצי פאונד, השאלה היא האם לאלישע יש ביצים כדי להמר על הילד.

8. Butragueño מנהלים

מהארן אבו-ריא? אה? כבר עדיף לנסות להביא את ריקן או את פסר

9. Don Joan Roman Member

פסר זו אופציה טובה אבל אני לא יודע כמה הוא יותר טוב מאבו רייא ואבי ריקן לא מגן שמאלי והוא גם לא יעזוב את קבוצת המנורה בקרוב, חתם כבר על חוזה לארבע שנים תמורת 45 אלף דולר לעונה.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

היות ששחר משחרר שחקנים בלי בעיות אי אפשר לצפות ממסיללה שדווקא הוא ירצה להשאר. מצדי שיימכרו אותו, אבל אני כן רוצה מחליף ברמה. אני מוכן לתת לטוואטחה הזדמנות, אבל מישהו צריך לעת צרה להחליף אותו. לדעתי בשוק הישראלי אין שום חלוץ רציני כך שמגן שמאלי בכלל לא נמצא. שחר היה צריך לצפות שהמהלך הזה יגיע ובוא נראה איך הוא ייצא מזה.

11. קרלס פויול5 Member

ההבדל בין עותמן לשאטר שציינת הוא שעותמן גם כשהיה בסכנין הוא היה אחד המגנים הכי טובים בארץ, לצערי אני לא רואה מישהו כמוהו מהבחינה הזאת כיום, אם נצליח להוציא את ריקן זה יהיה נחמד, הוא האמנם מגן ימני בעמדתו הטבעית אבל הוכיח שהוא גם לא רע בשמאל, אבל לדעתי עדיף קודם כל לנסות מגנים יהודים כמו ג'ונתן בורשטיין או סמואל שיימן, אם לא הם ולא ריקן, אז אני מעדיף כבר לסמוך על טווטאחטה ולנסות להביא מגן מבוגר ושטוואחטה יפתח והוא היה הגיבוי שלו.

12. Don Joan Roman Member

ריקן מעולם לא היה מגן ימני, התפקיד המקורי שלו הוא קשר 50/50 צד שמאל או קשר שמאלי, בהפועל פ"ת נתנו לו לשחק בעמדת המגן מספר פעמים ובעונה שעברה זה היה התפקיד שלו בבית"ר של שום.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

יש שמועות על החתמה צפויה של חלוץ חוד?
    אני לא יודע אם משהו כאן עדיין זוכר או שכבר הספיק לשכוח, אבל בשלבי סיום העונה החולפת דבאשוילי פשוט נפל מהרגליים. אמרתי כאן לא פעם שלוי צריך לתת לו כמה משחקים לנוח על הספסל ואז הוא יחזור להיות חד. בסופו של דבר הוא כן עשה זאת, וראינו במחזורים האחרונים שהוא די חזר לעצמו. גם הפעם הוא פותח את העונה הזו בצורה מצויינת, אך השאלה האם גם הפעם לוי ימשיך עם אותה הטעות וישחוק את השחקנים הבכירים. כרגע, נראה שהוא אחד משחקני ההרכב שמקומם מובטח מתמיד, אבל צריך לחשוב גם על אלטרנטיבה. עד כה ראיתי את חמד משחק לצידו של הגרוזיני, השאלה אם הוא מספיק טוב כדי לפתוח כחלוץ בודד כדי לתת מנוחה לדבא, אם לא כך, אז חייבים לרכוש חלוץ אחר אחרי שהמועמדות של תמוז ירדה מהפרק.

14. קרלס פויול5 Member

אם מסיללה עוזב מביאים חלוץ זר, אם לא אין חלוץ(לפחות לא רציני).

15. alexshw Member

פסר?? זה שהעיפו אותו ממכבי פ"ת?
    ריקו? זה בדיחה.