מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. alexshw Member

אנחנו כבר מכירים את לדו וגם יתר השחקנים מההרכב, פרט לקאנוטו, היו כאן בעונה שעברה.
    זה חוסר ריכוז וזה גם קרה בעונה שעברה.

2. Igi Member

לא ראיתי את המשחק אלא רק לפי התגובות וההתרשמויות הכלליות, אם לחשוב קצת מבחינה הגיונית ולא לקבוע מסקנות נחרצות ולקבור את הקבוצה עפ"י העונה שעברה אחרי משחק ראשון ויחיד העונה שזה כמובן הכי קל, הקבוצה עדיין צריכה להוריד חלודה, להתרגל לעובדה שיש קבוצה די חדשה(4 שחקני מפתח עזבו) ולהשתפשף עם החדשים וכמובן לחכות לשחקנים נוספים שיצטרפו.

3. קרלס פויול5 Member

בני יהודה של השנה שעברה או לפני שנתיים כן(השנה נראה לי קשטן יהרוס אותה עד ליסוד).

4. Robin Hood Member

אני מעוניין לשמוע על סמך מה אתה מבסס את הטענה שלך. האם אתה מבסס אותה על צפייה בליגה הבלגית והכרת השחקנים והקבוצות שמשחקים בה או על חוסר מושג? אני לדוגמה צופה מדי שנה לפחות ב-15 משחקים אם לא יותר מהליגה הבלגית, ולא הגעתי למסקנות המוזרות אליהן אתה הגעת בנוגע לאיכות הליגה, ובהשוואה בינה לבין ליגת העל. בכל אופן, אשמח לשמוע על מה אתה מבסס את הדיעה שלך. אם אתה מבסס אותה על כלום ועל אי הכרת הליגה (ובמידה ואתה אכן עוקב אחריהליגה, אשמח אם תיתן לנו פירוט של המשחקים בהם צפית ובנוגע לקבוצות עליהן אתה מדבר; אני אדאג לתקן או להוסיף במידת הצורך...) אז משמעות הדיעה האישית שלך היא די אפסית למען האמת, כי גם דיעות אישיות אמורים לבסס על רשמים אמיתיים ולא על ניחושים.

הליגה הסקוטית, אחריה אני גם עוקב, היא סיפור מעט שונה. הרמה בהחלט נמצאת בירידה בכל עונה שעוברת, עקב קשיים כלכליים של רוב הקבוצות. אני חושב שבאופן כללי, אפשר לומר שכיום אין הבדלים משמעותיים בין מרבית מהקבוצות הפרמיירשיפ הסקוטית לכמה מהקבוצות הישראליות - בעיקר קבוצות מרכז הטבלה והצמרת שכן בליגת העל אנו נמצא יותר קבוצות חלשות כי יש יותר קבוצות באופן כללי. יש לציין, אבל, שמבחינת התנהלות ומקצוענות מדובר בעולם אחר כמובן ושבמידה וכיאל יצליח בסלטיק אז הדלתות של בפרמיירשיפ האנגלית יהיו פתוחות שכן הרבה יותר קל להגיע לאנגליה מסקוטלנד מאשר מישראל.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/10
  5. קרלס פויול5 Member

אני עקבתי מעט אחרי משחקים בשנה שעברה(בעיקר שנה שעברה, לא לפני זה), בעיקר במשחקים ששודרו בלינקים וזה היה בעיקר מעקב אחרי הישראלים, זה אמנם היה בלינקים ככה שזה נתקע לפעמים/עצר ומהרושם שהתקבל לי היא שחוץ מ2-3 קבוצות רציניות,(שכחתי גם את קלאב ברוז), היא לא מאוד שונה מהליגה הישראלית. לפרט על משחקים שראיתי? אני לא זוכר את כולם אבל חלק: אנדרכלט מנצחתץ 4:0 את לוקרן במחזור האחרון, גנק מסיימת בתיקו 1:1 עם רוסלארה(או איך שלא קוראים לה), ה3:3 של גנק מול לירסה(משחק שקשה לשכוח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx וברדה כבש בו אגב). 2:1 של גנק מול שרלואה, ו3:3 של לוקרן עם לוסטרו, זה בעיקר מהזיכרון שלי.

6. Robin Hood Member

קרלס פויול5, עלי לא עובדים כל כך בקלות. כל אחד יכול לפנות לויקיפדיה ולרשום את התוצאות היבשות. אני ביקשתי ממך דבר פשוט - לספק ביסוס לטענות שלך - ואת זה לא עשית. אתה מוזמן לפרט לגבי המשחקים הללו, לספר לנו על השחקנים הבולטים (והשחקנים החלשים כל כך בהשוואה לליגת העל), וכמובן מאיזו בחינה לוקרן, רוסלרה, שרלרואה ווסטרלו (כולן קבוצות תחתית אגב - אשר סיימו את העונה הסדירה במקומות 12-15 בעונה שעברה), נופלות ממקבילותיהן בתחתית הליגה, וכיצד קבוצות צמרת כמו גנט, סיינט טרויידן, זולטה ורחאם, קורטייק וקלאב ברוז' (בה נזכרת פתאום) נופלות מקבוצות הצמרת בליגת העל, ואף היו מסיימות מתחת לבני יהודה (!) במידה והאחרונה הייתה משחקת בליגה הבלגית.

אם צפית במשחקים הללו (בלי קשר לכך שאני לא מאמין לך יתר על המידה, לא מדובר במספר גדול; הרי אם צפית רק במשחקים הללו, איך בדיוק אתה משליך על שאר הליגה? ובכלל, כיצד סטאנדרד ליאז' השתחלה אצלך כל כך גבוה בהתחשב בכך שבעונה היחידה בה עקבת אחר הליגה הבלגית, היא שיחקה לא טוב לאורך מרבית העונה, בטח בהשוואה לשתי העונות שקדמו לעונה האחרונה? ואם עקבת "מעט" אחר הליגה, איך אתה בכלל מתיימר לקבוע את האיכות שלה?), אני מעוניין שתפרט ותסביר לנו כיצד הקבוצות הללו חלשות יותר/שוות ערך מקבוצות הליגה הישראלית. טענת טענה (וספציפית, טענת שכל הקבוצות למעט אנדרלכט וסטנאדרט ליאז', אשר בעונה היחידה בה "עקבת" אחר הליגה הבלגית היא הייתה בינונית ופחות טובה מקבוצות אחרות, היו מסיימות מתחת לבני יהודה) גבה אותה עם עובדות (על השחקנים, הקבוצות, המאמנים, השיטות, ההבדלים בין הליגה הבלגית לישראלית, הסטנדרטים על פיהם אתה מתכוון להצדיק את הטענה שלך וכו') או פשוט תודה שאתה קובע את הדברים שקבעת ללא ידיעה אמיתית את הליגה הבלגית, ותסיים את הדיון הזה בכבוד.

אתה מוזמן להחזיק בכל דיעה אישית שאתה רוצה, אבל אין לה שום אמינות אם אתה לא מסוגל לגבות אותה, ובטח ובטח כשמדובר בדיעה יחיד הזרה לאלו שעוקבים אחר הליגה הבלגית והליגה הישראלית.

נערך לאחרונה ב: ‏30/7/10
  7. Number 8 Member

אז אלישע לוי רוצה חלוץ ישראלי... הוא התחיל לחפש כבר על הירח?
    היו דיבורים על בן סהר אבל הלך להפועל, תמוז היה קרוב לסיכום אבל ככל הנראה עושה את הדרך לבריסחוט, למכבי יש את יצחקי וקולאוטי, להפועל את שכטר וסהר ולחיפה את... תומר חמד.
    כל החלוצים הישראלים תפוסים או שבקרוב יהיו תפוסים, אולי מלבד עומר גולן אבל למכבי פ"ת יש אופצייה ראשונה עליו כך שיהיה קשה להביא אותו. הייתי מציע לאלישע לוי לחשוב על אופציית עידן שריקי, למרות שגם אותו יהיה קשה להביא כי הוא החלוץ הטוב ביותר של אשדוד וגרגורי לא ירצה לוותר עליו.

בקיצור הייתי מציע לו כבר עכשיו לוותר על האופצייה של הישראלי. הוא נזכר מאוחר מדי.

8. Butragueño מנהלים

אם זר, ואם הזכרת את אשדוד, מה בנוגע למקרייב?

9. Number 8 Member

שחר ייצטרך לפתוח את הארנק על מנת להביא אותו. ג'קי בן זקן לא יוותר עליו בקלות.
    זר זה לא העניין, אפשר להביא גם זר מבחוץ, האישיו זה שאלישע לוי רוצה חלוץ ישראלי וכמעט ואין מישהו שאפשר להביא.

10. ManUtd Fan Member

תקנו אותי אם אני טועה, אבל כמות הזרים שאפשר לשים בהרכב הוא 5.
    יש לנו את מסיללה, קאנוטו, סילבה, קולמה, לידו.

במצב כזה אין סיבה להביא חלוץ זר שכן הוא במילא לא יוכל לפתוח בהרכב, אלא אם מסיללה יעזוב. אפשר לנסות להביא קשר ישראלי במקום קולמה (כזה שתורם להתקפה) ואז יהיה אפשר להחתים שחקן זר, אבל דבר כזה לא יקרה כי אלישע מחזיק ממנו יותר מדי.

בכל אופן, כרגע שחקן זר לא יכול להיות אופציה.
    (אלא אם כן אני טועה?).

11. GiladG2 Member

אתה לא טועה, המכסה מלאה ואי אפשר להחתים שחקן זר נוסף.
    אם אלישע יתעשת רגע, ויבין שתומר חמד חלוץ ולא ווינגר, אולי הוא יבין שלא באמת צריך חלוץ נוסף. כשורד יחזור לכשירות אני מקווה שלא נצטרך לראות את השטות הזאת יותר.

12. shlomydavid מנהלים

סה"כ היה משחק סביר אתמול, במיוחד שמדובר במשחק הרשמי הראשון של העונה.
    בוקולי כרגיל היה מצויין ונלחם בכל חלקי המגרש. מסלילה שוב הראה מה הוא יודע, פשוט ענק. רק שישאר עד סיום העונה..
    ההגנה נראית לא כ"כ מתואמת, אבל אני בטוח שהתיאום יגיע בהמשך.
    דבאשווילי שוב נראה מסורבל ולמרות שהוא הגיע למצבים מצויינים, הוא לא יודע לסיים אותם ברשת.
    חייבים כבר חלוץ נורמלי.

13. N כמוני Member

הבעיה אתמול לא היתה דבאלשוילי, זאת רק תחילת עונה, ויכול להיות שהוא השתפר בהמשך, ובסופו של דבר אי אפשר להתעלם שהוא כבש אתמול. את רוב המצבים אגב דבלאשוילי יצר בעצמו, דבר שלא היינו רואים מארבייטמן למשל.
    קשה להגיד שהתאכזבתי אתמול מקולמה, מכיון שהיו לי ממנו אפס ציפיות, אבל שוב משחק חלש להחריד, אפס תרומה להתקפה, לא ממש תרם בהגנה, ובכלל הוא נראה די מיותר בחיפה.
    אני במקום אלישע פחות מתקד בחלוץ ישראלי ויותר חושב איך אפשר לחזק את מרכז השדה.

14. GiladG2 Member

כמובן שמרכז השדה זועק לחיזוק, במיוחד אחרי שכיאל עזב, וחבל שהאנשים האחראים על כך לא רואים את זה ומעדיפים לחפש חלוץ שלישי ישראלי שלא קיים. אנחנו הולכים להפסיד על העמדה הזאת הרבה נקודות העונה.

15. שגיא Guest

למרכז השדה יש לך שחקן פורטוגלי שמגיע כהבטחה גדולה ובכל זאת נכנס אתמול רק בדקה ה89. לא ברור למה.

מעבר לכך, עידן ורד יכול לשחק במרכז כשיחלים וגם גולסה. אמנם יותר התקפתי, אבל יכול במידת הצורך. בכל מקרה, סילבה הוא הקשר 50-50 שאמור להיות בהרכב.