מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. alexshw Member

בירם הולך לשחק בקבוצה אש.
    הושפלו 3:0 בבראגה.
    הליגה שם ברמה לא יותר גבוהה משלנו.
    טוב, העיקר הכסף. ברור.

2. Yotam Member

הוא כבר חתם שם ? מה התמורה שחיפה תקבל בערך ?

3. Butragueño מנהלים

כן,כנראה ששחקני חיפה לשעבר הגיעו באמת ל"טופ" של הכדורגל.

ארבייטמן ציין שהוא עובר לקבוצה שדרכה יכול להתבלט יותר באירופה, ואכן כך, הפסידו 3-0 במוקדמות הליגה האירופית. אכן התבלט.

כיאל אמנם לא שיחק, אך ראיתם את ההשפלה , אולי הם יעלו , אולי לא.. בכל פנים, זה מביך.

על דקל אני לא מדבר בכלל, בלקפול?

4. eran levy Member

מיטב שחקני העולם מגיעים לוויגאן, בלקפול, סנדרלנד, ורק לדקל קינן זה לא מספיק...ורק כאן יש מי שרואה בקבוצות כאלו פחיתות כבוד. זה מתחיל להיות מבייש. איזה אדם רציני בוחן קבוצה אחרי משחק אחד? פופוליזם רדוד וזלזול, זה מה שזה.

5. Butragueño מנהלים

לא בחנתי אף קבוצה אחרי משחק אחד.
    שמעת אותי אומר משהו רע על סלטיק או על גנט? , שלא נדבר על כך שציינתי שסלטיק עוד יכולה לעלות ולהפתיע בבית.
    לא נאמרה מילה על רמתם או על איכותם, ציינתי תוצאות, וכן, הבעתי זלזול , אבל לא בקבוצה או בשחקנים חלילה, אלא בתירוץ הפטתי של השחקנים , שמעבר לבלגיה זו התקדמות עבורם.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/10
  6. wings Member

כל הכבוד לך, באמת. ההמשך נערך, ניתן לחבר'ה פה עוד הזדמנות.

7. eran levy Member

דיברת גם על סקוטלנד ואנגליה, לא רק על בלגיה.

עכשיו תסביר לי, אולי אני לא מבין: שכר גבוה יותר בבלגיה, מתקני אימונים מרשימים יותר בבלגיה, יותר סקאוטים בבלגיה, שחקנים טובים יותר לשחק איתם בבלגיה, מגרשים טובים יותר בבלגיה, אקדמיות רציניות בבלגיה. וזו לא התקדמות. אפילו מקום בהרכב אין לרוב השחקנים שם, וזה אומר יותר על המקום ולא על השחקן.
    אני הייתי תוקף את הנושא בצורה אחרת: לדעתי חלק ניכר מהשחקנים לא יודע עד כמה מתקדם הכדורגל בבלגיה, וחושב שהוא יאכל את הבלגים לארוחת בוקר, ואז מגיע שחקן X ופתאום הוא מבין שאין לו מספיק כושר ושהוא צריך לעבוד קשה יותר אם הוא רוצה לשחק ושהוא לא יכול לבלות ולהיות עבדאי ומלך כמו שהוא בארץ. פתאום הוא מגלה שבשביל מקום בהרכב צריך לעבוד הרבה יותר קשה. הזלזול בליגה הבלגית הוא מובנה, אבל לא הליגה הבלגית היא שצריכה להיות מוכה אלא השחקנים שלא באמת יודעים לאן הם מגיעים, כי אם היו יודעים הם היו עושים את זה אחרת. לא סתם יש רק שחקן אחד שמצליח יחסית בבלגיה ושבקושי שומעים עליו, גם אם הוא יושב על הספסל.

8. ManUtd Fan Member

בוא נראה:
    ליגה בלגית > ליגה ישראלית
    ליגה סקוטית >>>> ליגה ישראלית
    ליגה אנגלית >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ליגה ישראלית

אולי כדאי שתפנימו שבישראל פחות פתוחים ליציאה לקבוצות הגדולות באירופה. אתה מצפה מקינן לדחות את בלקפול בשביל להישאר בליגה הקיקיונית פה? אתה רציני? אה כן, הוא צריך לעזוב רק כשמגיע הצעה מיונייטד/צ'לסי/ארסנל/ברצלונה/ריאל וכו'.
    מי שבא בטענות לכיאל בכלל מצחיק אותי. סלטיק זאת בכלל לא התקדמות ממכבי חיפה, למה מי היא בכלל? מקסימום בני סכנין. שלא נדבר ששם הוא פתוח הרבה יותר להצעות מהקבוצות שבליגות הגדולות באירופה. אבל מה פתאום שתצאו מהבועה שלכם. מחיפה חייבים לצאת רק לקבוצה גדולה.

אלוהים ישמור.

9. wings Member

יונייטד זו לא התקדמות. ראינו את רוני לא עושה כלום במונדיאל ועל השותף שלו להתקפה הבולגרי עדיף
    לא להתייחס. האפסים האלה גם הפסידו לקנזס סיטי לפני שבוע במשחק אימון. לפאקניג קבוצה מה MLS!!
    חוץ מריאל וברצלונה שחקן מטומטם אם הוא בוחר לעזוב את הליגה כאן ומכבי חיפה במיוחד. אני בז לאלה
    שעוזבים. זונות כולם.

10. Butragueño מנהלים

לחינם זה היה. אתה צודק 100%. מתקנים טובים יותר, שכר טוב יותר , וכן, עולים עלינו בכל פרמטר.
    אבל יש ויש, קלאב ברוז', אנדרלכט, אלא באמת קבוצות שמיישמות את התנאים הטובים האלה.
    וגם אם כן, נגיד שכן, גנט היא הטופ של הצמרת הבלגית, שכר גדול יותר , יותר התעניינות מסקאוטים לא מתממש אם הקבוצה כבר לא במפעל אירופי, ואם הקבוצה תיהיה בעקבות כך בירידה.

חס וחליליה לא, אתה תוקף את הדברים שלי מנקודת מבט אחרת, אל תסתכל עלי ככותב שאוהד את חיפה, תנסה להבין את דברי בצורה שונה.
    גם ורמוט יצא לגנט, וגם זה היה מגוחך, ובסוף הוא חזר. ו-ורמוט הרבה יותר מוכשר משלמי, לדעתי בכל פנים. והנה, הוא חזר להפועל, איפה התנאים הגדולים, הסקאוטים הגדולים.

והנה , כבר השנה הוא קבל הצעות גדולות יותר מגנט, איך הוא עשה את זה? הוא הרי שיחק בסה"כ בישראל, ובבלגיה יש יותר סקאוטים.
    אני לא בשום בועה ידידי, להפך, אני רק נפתח לדברים חדשים שאתם אומרים. מחיפה האמנם יש סיכוי גדול לצאת לקבוצה גדולה, אבל לא מיד, יש תחנות בדרך. יש את בלקפול,יש את גנט ויש את סלטיק, אני רק מפחד מהרגע שהתחנה אחת אחרי תיהיה שוב חיפה.

11. Butragueño מנהלים

יתרה מזאת אני אוסיף, אתם אומרים שהצעות מבלגיה אי אפשר לסרב הרי.
    אז יש שחקנים שאופס, פתאום תופסים את מקום בבלגיה, כי כמובן שאי אפשר לסרב, ואחרי חצי עונה מוצאים עצמם בישראל, אחרי שלא שחקו, אבדו מהכדורגל אבל הכי חשוב, הם שחקו בבלגיה!

יש שחקנים מוכשרים כמו ברדה, כמו בניון שידועים לנווט את הקריירה שלהם, יש כאלה כמו ורמוט, שיודעים שבלגיה זו רק תחנה, והם עוד יגיעו לקבוצות טובות יותר בעתיד, ויש כמו אבוחצירה, שפשוט נעלמים.

למה שכטר יודע לוותר על הזדמנויות כמו המבורג וכו' כדי להשאר עוד עונה בהפועל?

אתם כ"כ דבוקים בדעות שלכם, שבאמת שאין לי מה להוסיף

12. eran levy Member

השם של ורמוט מתגלגל על הלשונות של הסקאוטים לא מהיום, הוא שחקן טוב וגם השהות הקצרה שלו בבלגיה עשויה היתה לתרום לכך. סקאוטים מגיעים גם לארץ, אין ספק בכך, עובדה שיש ישראלים בחו"ל ולא כולם מחזיקים בדודו דהאן כסוכן (למרות שגם בארץ מעצימים את היכולות השיווקיות שלו לרמות אלוהיות). בלגיה יכולה להיות התקדמות עבור הרבה שחקנים, מי אמר שכולם צריכים להגיע לטופ האירופי? אפשר לסיים קריירה גם בבלגיה, לא חייבים לעבוד כל החיים למען חתימה באנגליה וישיבה על הספסל בבולטון או פורטסמות'. אליניב ברדה סידר לעצמו את החיים, כלכלית ומקצועית, והוא היום יותר טוב מאשר היה בארץ, אבל זה בגלל שיש לו מוסר עבודה שאין לרוב השחקנים. אני לא חושב שבארץ השחקנים לא מתאמנים ויושבים בבתי קפה במקום לדאוג ליכולת שלהם, אבל הדרישות בארץ אחרות. שומעים לא מעט על שחקנים שאין להם כושר משחק לתשעים דקות, ולפעמים אלו שחקנים מובילים. גם הכדורגל בארץ השתפר, ובדיוק בגלל זה רוצים שחקנים להמשיך לאירופה כי הם יודעים שהם טובים יותר מהשחקנים של פעם, אבל גם הבלגים טובים יותר מאשר פעם.
    סקאוטים עובדים כל השנה, לא רק בזמן מפעלים אירופיים. יש ליגה עם עשרות משחקים. קשה לי להאמין שאתה מאמין שסקאוטים בוחנים שחקנים רק על פי שלבי מוקדמות באירופה, ואם הקבוצה לא עולה נגמר הסיפור. יוסי בניון לא הגיע עם מכבי חיפה לבתים ולמרות זאת הוא נמצא היום בצ'לסי. ברדה ראה את אירופה מהספסל של חיפה, הוא אפילו לא שיחק בנבחרת לפני שעבר לגנק, והוא אחד המקצוענים הבולטים בכדורגל הישראלי.
    ואל תשכח: לכל אחד יש דעות, לפטור את עצמך ולומר שאחרים דבוקים לדעות שלהם זה לא רציני. יש כאן מגוון דעות, אין דעה נכונה ודעה שגויה.

13. alexshw Member

דווקא דקל עשה אחלה מהלך. בהתחלה הייתי מאוכזב שהוא הולך לשחק בכל מיני קבוצות קטנות בבלגיה, אבל בסוף יצא מצוין.
    פרמייר ליג זה פרמייר ליג. לא משנה איפה שחקן ישראלי ישחק שם.

לגבי המעבר לבלגיה באופן כללי, לדעתי זה הפך פשוט לביזנס אצל רובם.
    נוסעים לא משנה מה וחוזרים לארץ לחוזים מנופחים, הרי תמיד יהיה את הפראייר התורן שישלם.
    היוצא מן הכלל הוא ברדה.

14. Butragueño מנהלים

התכוונתי שכלכם דבוקים לדעות שלכם, לא כלכם לאותה דיעה.
    בכל מקרה אני מקווה שהצלחנו להגיע להבנה.

15. שגיא Guest

אבל זה בדיוק מה שהוא אמר.

גם אתה בקבוצה הזו כי אתה דבוק לדעה שלך (שהיא, בין היתר, שכולם דבוקים לדעות שלהם)

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx