מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מצטרף ל-Nigel Winterburn. הייתה לי ביקורת גדולה על בירם כיאל ברוב שנותיו במכבי חיפה (שהן די הרבה ביחס לגילו הצעיר, 22), אך בעונה האחרונה הבן אדם שיחק אותה ושיפר כמעט כל מאפיין שלו במשחק. הוא מחלץ כדורים רבים, הוא בקושי מאבד כדורים וזה בעצם עושה את כל השוני משחקן שרואים לפי הנתונים החיצוניים שלו שיש לו את הפוטנציאל לבין שחקן שמצליח לבוא לידי ביטוי.

2. alexshw Member

בירם הוא אחד הגורמים הבכירים לאפסים בשלב הבתים בליגת האלופות ומבין השחקנים, אחד הגורמים העיקריים לאובדן אליפות.
    תרומתו ההתקפית שאפה לאפס, הגנתית הוא נופל מקולמה.
    לא התקדם בכלום מבחינת המשחק שלו בעונה האחרונה.
    במקביל גם בנבחרת לא בלט בלשון המעטה.

3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

alexshw - כמו שאמרתי, בירם כיאל בקושי מאבד כדורים והוא מצליח לזכות בהרבה כאלה בזכות כניסות שאת רובן הוא מנצח בזכות הכח שהוא והמרץ שהוא משקיע.
    הוא השתפר מאוד בהתקפה. המסירות שלו קדימה הפכו להיות יעילות ומלא פעמים הוא היה מעביר את כובד המשחק מצד אחד לצד השני בזכות כדור אלכסוני חכם.

אני בטוח שגם אתה תוכל לראות את הדברים האלה אם רק תרים רגע את הראש מעל לדף הסטטיסטיקה.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/10
  4. alexshw Member

כל מה שכתבת יותר מתאים לעונת 08/09.
    מאז ומעולם(שזה ב - 20 השנים האחרונות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx, מכבי חיפה הייתה תלויה קודם כל במרכז המגרש שלה. בעונה שעברה אלה היו בדרך כלל קולמה וכיאל.
    אם נסתכל על גורמים מקצועיים שהפריעו לקבוצה לעשות יותר בשלב הבתים בליגת האלופות ואחר כך לאבד את האליפות, אז הכל מתחיל משם.
    תרומה התקפית אפסית, מלא משחקים בינוניים של כיאל(מקולמה אין למה לצפות מבחינה התקפית).
    פשוט שני נגרים, כאשר כיאל הפך לנגר חסר אחראיות.
    אכזבת העונה שלי במועדון.
    ציפיתי ממנו שישאר וינסה להשתדרג ויצא לאירופה בעוד שנה.
    הוא חושב שהמציא את הכדורגל וזה עוד יותר גרוע.

הוא אפילו לא שיפר את הבעיטה שלו. הוא הבועט הכי גרוע שאני זוכר מבין אלו ששיחקו במכבי חיפה.
    בגלל שחקן כמו כיאל מכבי חיפה התקשת מול בונקרים.

5. שגיא Guest

אני חושב שאתה מגזים מאוד עם הביקורת, אלכס. בירם כיאל שחקן מצויין לדעתי. הדברים שציינת אמנם לא תלושים מהמציאות, אבל מוקצנים ברמות חריגות. אין ספק על כך שבירם כיאל משקיע כשהוא על המגרש, גם במשחקים הפחות טובים שלו הוא לפחות רץ ומתאמץ שזה נקודה לזכותו. מעבר לכך, אני חושב שגם ביכולת הטכנית הוא טוב. נכון, ציינת לרעה את הבעיטות שלו, הוא בועט הרבה והרבה מהן גם עפות גבוה אבל בסך הכל מדובר בשחקן כלכך צעיר שעדיין נמצא בקו עליה בקריירה שלו, קו עליה שאמור להמשיך לעלות ב3-4 שנים הקרובים.

מה שכן, העסקה עוד לא סגורה לגמרי והחתימה עדיין לא רשמית, כפי שדודו דהאן אמר. באתר של סלטיק עדיין אין דיווח רשמי על צירופו של כיאל.

6. alexshw Member

לא הייתה שום עליה ביכולת שלו בעונה האחרונה.
    אם כבר העונה של 08/09 הייתה יותר טובה מבחינתו.
    זאת הבעיה בדיוק.

7. eran levy Member

עכשיו לשאלה החשובה יותר:
    מה זה בכלל משנה אם הוא היה טוב או רע? סלטיק רוצה אותו? מוכנה לשלם עבורו? אז כנראה שרע הוא לא, וזה לא משנה מה ייאמר כאן. הכל בדיעבד. תרשו לי להניח שכשסלטיק הציעו כך וכך יורו עבור כיאל הם לא הסתמכו רק על עונת 08/09.

8. GiladG2 Member

עותמן לא היה ענק כקשר אחורי, הרושם נוצר כי פתאום אנשים נזכרו שקשר אחורי אמור גם לדעת לרוץ עם הכדור ולמסור כדור טוב. וחוץ מזה, אם עותמן קשר אחורי זה אומר שמשומר מגן ימני וזה לא טוב לי לבריאות. סילבה לא קשר אחורי, ואם הוא יתופקד כמספר 6 תהיה בעיה. ברור שלשחק עם שני מספרי 7 באמצע יכול לעבוד ב 30 מתוך 35 משחקי ליגה, אבל מה עם המשחקים הקשים יותר והמשחקים באירופה? אי אפשר פתאום לשנות שיטת משחק, זה לא יעבוד.

לא הבנתי מה זו ההתקפה הזאת על כיאל פתאום. שחקן נהדר שתמיד נתן 100% בשביל הקבוצה. הוא מאוד צעיר ועוד רק ילך וישתפר, במיוחד עכשיו כשהוא עובר למועדון כמו סלטיק. משם הוא צריך לשאוף להגיע לפרמייר ליג או לבונדסליגה.
    אז דברים לא הלכו לו תמיד על הצד הטוב ביותר, התפקיד שלו על המגרש הוא אולי הכי קשה שיש, מצריך הרבה מאוד חוכמת משחק שנרכשת ע"י נסיון.

9. קרלס פויול5 Member

נתן 100% עבור הקבוצה, עד השנה שבה עניין אותו רק אירופה ואירופה, לא הקבוצה, רק אירופה. ועותמן כן מצויין כקשר אחורי(אבל זה אכן ייצור בעיה בפתיחה עם משומר וסילבה אולי לא גרזן אבל יכול לשחק כקשר אחורי וזה יעבוד מול הקטנות והבינוניות.

10. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עותמאן היה לא רע כקשר אחורי אבל לא מצויין,לא צריך להיסחף,היו משחקים שהוא שיחק סבבה והיו משחקים שהוא היה חלש.

וכן,עותמאן בתור קשר אחורי זה אומר שמשומר מגן ימני ואז זה אומר שהלחץ דם שלי עובר את ה200

11. wings Member

אלכס, אני חייב להגיד שבאופן עקבי אתה דורש משחקנים ללכת בדרך שאתה מאמין בה, או
    שנוח לך להאמין בה. אתה יודע מתי שחקנים צריכים לצאת לאירופה ומתי לא, ואתה מחליט מתי
    זו התקדמות עבורם ומתי לא. נראה אותך מקבל הצעה לחתום חוזה ארוך טווח בסלטיק ואומר להם: "לא תודה,
    דברו איתי שנה הבאה אני עדיין לא מוכן". קצת פירגון והסתכלות על הדברים בצורה יותר אובייקטיבית.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/10
  12. alexshw Member

אני לא מחליט, אני מביע את דעתי.

13. Butragueño מנהלים

14. קרלס פויול5 Member

כיאל הוא גרוע התקפית והגנתית נופל מקולמה, בנוסף האופי שלו חרא, השנה הדבר היחיד שעניין אותו זה לעבור לאירופה, היה לו יותר חשוב לסדר לעצמו מעבר לאירופה בסוף שנה מלזכות באליפות, היה בינוני אבל בכל זאת דיבר רק על אירופה, אירופה, נפצע בסף עונה, במקום לשחק איתנו על האליפות ולעשות ניתוח בסוף שנה, הוא העדיף לעשות מיד ניתוח, אם הוא היה ממשיך לשחק עד סוף השנה היינו בהחלט במצב הרבה יותר טוב לזכייה, אבל לא הדבר היחיד שמעניין אותו זה אירופה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx .

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא באמת כל כך גרוע אז איך זה שהוא היה ממשיך לשחק היה עוזר לנו לקחת אליפות? להיפך, אתה אמור להיות מרוצה שהוא עבר ניתוח וישב ביציע, לא?

give me a fuckin' break