מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Don Joan Roman Member

ליכלכת, הוא היה נחוץ ואפילו מאוד אבל אי אפשר למנוע משחקן להתקדם לקבוצה כמו סלטיק, במיוחד כשהסקוטים משלמים סכום יפה מאוד של 1.5 מיליון יורו.

2. קרלס פויול5 Member

בוא נגיד הוא לא שווה 1.5 מיליון יורו, הוא גם לא שווה מיליון יורו, זו פשוט עסקת השנה. כישרון היה לבחור אבל הוא לא מה שעשו ממנו, קולמה היה טוב ממנו הגנתית והתקפית לא היה לבחור יותר מדי, הוא האמנם נלחם ורץ על המגרש אבל גם זה הפסיק השנה שהתגלה האופי האמיתי של כיאל, זה התחיל לפני שנתיים שכשהוציאו אותו משחק אחד בדקה 35(הוא לא היה טוב והיינו בפיגור), והוא יצא לעיתונות למחרת בטענה שהוא רוצה לעזוב, זה האמנם נרגע אחרי כמה ימים אבל הודות לעונה הטובה שלו בכללי הוא התחיל כל הזמן לדבר רק על חו"ל, ולמרות עונה בינונית, ההעדפה לעשות ניתוח מלהילחם על האליפות ויותר בהתעסקות עם סוכנים מאשר על המגרש הוא עוד רצה לצאת לחו"ל, לא רוצה את הילד כפוי הטובה הזה שבשנה האחרונה רצה רק אירופה, בבקשה קיבלת את אירופה מצידי שתגיע לאינטר ותזכה לשחקן השנה בעולם, אבל אל תחזור למכבי חיפה לפני שאתה מתבגר, תודה. בקיצור:כישרון אדיר, חרא אופי .

3. WellNeverDie Member

תן לי לתקן את המשפט האחרון. כישרון סביר, חרא אופי.
    לא ראיתי ממנו המון, כנראה מתוך הרגל. הסתכלתי על הפועל ת"א והקשרים במרכז שלהם הרבה יותר טובים. אני גם רגיל להשוות עמדות אחורנית ואנחנו מדברים על שחקנים כמו דירסאו, פריילה, באדיר, ז'וטא! יש פה מה להשוות? זו רק התקופה הקרובה יחסית. הוא שחקן טוב לליגת העל, אבל בגלל שהוא צעיר יחסית ניפחו את זה קצת מעבר. לא כל שחקן טוב מתפתח ומתבשל, מעטים הם אלו שמצליחים - בוא נראה מה יהיה איתו, אני מאוד מרוצה שהוא עזב, ועוד באיזה מחיר!

ככה גם כיאל וכך גם שלומי. החלוץ לא היה נותן את אותה תפוקה בחיים, מה שכן שכטר לא היה רחוק ממנו יחסית ומול ר"ג ועכו האתגר לא קשה.
    יענק'לה אני אוהב אותך.

4. FC_Bayern Member

אין ספק שסלטיק הוציאה כאן לפועל עסקה נהדרת עבור מכבי חיפה, כאשר תשלום של מעל 1.5 מיליון יורו עבור קשר שנחיצותו לקישור החיפאי מוטלת בספק - הוא סכום אכן מופרז וחסר פרופורציה למועדון בקנה מידה ישראלי.
    אני סבור שהקישור אכן התחזק בעקבות החתמתם של סילבה, ורד וזהבי, יחד עם זאת נצטרך להמתין ולצפות במתרחש על הדשא, ובנוסף לחפש מחליף לארבייטמן. לא ייתכן שמכבי חיפה תחליף את מלך השערים שלה ושל הליגה כולה בתומר חמד (שלטעמי חלוץ לא רע בכלל, אבל לא מספיק לרמות הללו). הלוואי שאני אטעה בהשערה שלי.

5. alexshw Member

המעבר של כיאל יותר מעיד על רמת הקבוצה אליה הוא עובר, מאשר על רמת השחקן.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/10
  6. eran levy Member

לאף אחד כאן אין מושג לגבי שווי שחקנים. כולם חושבים שהם מכירים את כיאל אישית, יודעים יותר טוב ממנו, מהסוכנים שלו ומהמאמנים שרוצים אותו, כמה הוא שווה. מישהו הציג פעם ניתוח כלכלי? הבטים פיננסיים וסיבות מבוססות למה שחקן X לא שווה כך וכך יורו? לזרוק לאוויר שארבייטמן לא שווה מיליון וכיאל לא שווה מיליון וחצי זה לא חוכמה. יש שוק שמתנהל וכוחות השוק הם שקובעים אותו, ואנחנו לא חלק בשוק הזה, אנחנו רק צופים.

7. wings Member

מעניין אותי לדעת איך סלטיק הגיעו לכיאל בכלל. זה לא שהוא היה שחקן מוביל בקבוצה או בנבחרת עונה שעברה. הוא היה לא רע באלופות במשחקים ששיחק אבל לא הראה יכולת יוצאת דופן שתמשוך תשומת לב מקבוצה כמו סלטיק (וכן, אני יודע מה סלטיק עשו עונה שעברה). היה יותר הגיוני שסלטיק היו מתעניינים בשחקן של הפועל ת"א אחרי ששיחקו מולם והפסידו בבלומפילד, לא? האם דודו דהאן פיתח קשרים גם בסקוטלנד? כנראה שכן, אבל בכל זאת, זו סלטיק, לא אברדין.

בכל אופן, שיהיה לו בהצלחה.

8. alexshw Member

סלטיק הנוכחית זה לא הסלטיק של פעם.
    דודו דהאן הוא סוכן מוכשר, שאוהב למכור זבל והקבוצות אוכלות את זה.
    אולי כיאל ברמה יותר גבוהה מכמה מלקוחות של דודו, אבל לדעתי לא בשל לאירופה.
    אבל אולי, בעצם כן, אם מדובר בליגה שספק אם יותר טובה משלנו.

9. eran levy Member

סלטיק הנוכחית טובה לאורך זמן מכל קבוצה אחרת בארץ.
    דודו דהאן לא מוכר שחקנים בפעם הראשונה, הוא ממולח, אין ספק בכך, אבל אפשר לחשוב שבצד השני יש ילדים מתלהבים בני עשר ולא אנשי עסקים.
    מי קובע מתי שחקן בשל לאירופה? בטח לא אנחנו.
    הליגה הסקוטית טובה יותר מהליגה הישראלית, ואת זה גם עוד אלף תגובות לא יוכלו לערער.
    כל זב חוטם שרואה כדורגל שנתיים חושב שהוא מבין יותר מכל אחד אחר וזורק לאוויר תיאוריות ריקות. זה מתחיל להראות כמו טוקבקים.

10. wings Member

אפרופו סלטיק, למה אנחנו לא מאמצים את החולצות שלהם? הרי גם ככה כל שנה מעצבים את החולצה מחדש. העונה הכניסו פסים דקים לאורך שלא ממש אהבתי. וכבר שיחקנו בעבר עם חולצות פסים, כמו בחולצת רטרו עם הסמל הכחול המכוער.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה זלזול בבירם כיאל פה בעמוד האחרון, אני קורא ולא מאמין למראה עיני. מעמודי התווך של הקבוצה בשנתיים האחרונות על אף גילו הצעיר, אי של יציבות במרכז המגרש והקשר המרכזי הכי טוב בארץ בשנתיים האחרונות. הוא בהחלט ראוי למעבר לאירופה כי הוא קטן על הליגה שלנו, ויש לי הרגשה שסלטיק היא לא התחנה האירופית האחרונה שלו. ועוד אנשים פה מעיזים להגיד שיש לו חרא של אופי. הבנאדם טורף את הדשא, נותן את התחת כל משחק, יורד לאינספור תיקולים, נותן את הנשמה בשביל הקבוצה, שומר על חיים שקטים מחוץ למגרש ולא מככב במדורי הרכילות של אופירה וזה היחס שהוא מקבל?

תיכף תגידו לי שגם לג'ון קולמה יש חרא של אופי.

12. alexshw Member

בצד השני יש לך קבוצות בלגיות לרוב שכבר לא יכולות להחתים זרים כמו פעם, בגלל העלייה המטאורית בתקציבים במזרח אירופה. אז הם מסתפקים בכל מיני פיקציות כמו עומר גולן.
    בקשר לסלטיק, הרי שכנראה גם היא מתקשה להביא חיזוק איכותי ולכן גם יורדת ברמה.

13. eran levy Member

כשמציינים את הירידה ברמת הזרים צריך להביא בחשבון שירידה כזו לא פוסחת על הקבוצות הישראליות. למכבי הגיעו יחסית שחקנים בעלי שם מליגות אירופיות בזכות הג'וק שקפץ לגולדהאר לראש, אבל איכות הזרים הכללית רק יורדת משנה לשנה, כך שגם במצב הנוכחי סלטיק לוקחת שחקן טוב בעל פוטנציאל שעדיין לא מומש והיא תהיה הבעלים שלו. בכל מצב אפשרי בעולם יש צייד וניצוד, וקבוצות הליגה הישראלית הן עדיין הניצודות.

14. ManUtd Fan Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

פיינלי קול שפוי.

בנוסף, אחד פה בא אליו בטענות על זה שהוא העדיף לעשות ניתוח ולא להמשיך לשחק עם הקבוצה. אני לא מבין איך אפשר לבוא בטענות על דבר כזה. הבן-אדם משחק פצוע ועוד באים אליו בטענות שהוא לא ממשיך לשחק פצוע? מה זה השטויות האלה?

עם זאת, אני רוצה לציין ש-1.5 מיליון יורו זה דיי והותר. אני חושב שכל הצדדים יוצאים נשכרים מהעניין, כל עוד חיפה תעשה משהו עם הכסף הזה.

שיהיה לו בהצלחה. 

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

1.5 מיליון יורו זה בהחלט די והותר, לא חושב שמישהו יכול לחלוק על זה, זו עיסקה שמשתלמת לשני הצדדים.
    הירידות פה על בירם כיאל ממש הרגיזו אותי. ועוד מדובר בשחקן בית, לא באיזה שכיר חרב סטייל גולסה שבטח כל החבר'ה שמלכלכים על בירם מעריצים.

תזכורת קטנה לחברים פה על מי מדובר. אם סילבה ישחק ככה, ולא טיפה יותר אפילו, אני אהיה מרוצה מאוד.