מאיפה הגיע כל ההתעסקות בגדיר פתאום? שחקן ממוצע שעוד בתחילת דרכו. בכל מקרה, כרגע אנחנו מוקפים בבעיה אחר בעיה, אחרי שהצלחנו למצוא בלם טוב, כיאל כנראה עוזב וצריכים למצוא מחליף ראוי בקישור האחורי. אולי יהיה סיכוי להביא את דריו פרננדז?
פרננדס לא יבוא. המחליף של כיאל בא עוד לפני שהוא עזב והוא למעשה יהיה סילבה. קולמה נשאר ואם הוא נשאר אז הוא גם יהיה בהרכב כך שלצידו ישחק סילבה כקשר 50-50.
אין צורך להביא קשר אחורי נוסף, ליעד אלמליח שחזר מהשאלה בעכו לדעתי מספיק טוב בכדי לשמש כאלטרנטיבה מהספסל.
מצחיק אותי שלפני המונדיאל דובר על זה שמסיללה ואניימה יעזבו לחו"ל ובסוף ארביטמן כיאל וקינן הם אלה שחתמו שם
מישהו יכול לעשות סדר מבחינת הסכומים ששילמנו\קיבלנו על העברות? ממה שהבנתי, על ארבייטמן וטיישרה קיבלנו מיליון יורו כ"א, ועל כיאל כנראה נקבל 2 מיליון יורו. מצד שני, הבאנו את קאנוטו במיליון יורו, כמה שילמנו על ההשאלה של סילבה ועידן ורד? אני לא מבין למה בסופו של דבר אלישע מתפשר על להישאר עם קולמה כשחקן הרכב. יש מספיק כסף וזמן כדי להביא קשר אחורי ברמה יותר גבוהה מזו של קולמה, וזו לא צריכה להיות כזאת בעיה, הוא פשוט צריך לדעת לרוץ, למסור ולנשום בבת אחת. מה קרה למערכת סקאוטינג של אלון חרזי?
למה אלברמן? תאמינו לי, עוד נפתיע העונה. האליפות בהישג יד במיוחד בהתאם לשיטה הדבילית, וגם הגביע. גם באירופה נוכל לרוץ לא רע. הבעיה היחידה מבחינתי היא בעמדת החלוץ, אבל אני מאמין שאלישע יעבור לשחק 4-5-1 (2 קשרים במרכז, 2 קיצונים וקשר מתחת לחלוץ, חופשי - קטן או גולסה במקרה שקטן נח). ככה אגב, שיחקנו הכי טוב בעונה הקודמת (עם דבא בחוד)
זה יותר נכון,שאלישע לא רוצה לוותר עליו. לפי סוכנו של תמוז,הוא לא ישחק העונה במכבי חיפה. האפשרות היחידה זה חלוץ זר,וטרב הסיכויים שזה יהיה במקום מסיללה.
על טישיירה קיבלנו קצת יותר ממליון יורו. בערך 1.2 מליון. על ארבייטמן מליון. על כיאל בסביבות ה2 מליון. ביחד זה יותר מ4 מליון יורו. לא פורסם רשמית המחיר של קאנוטו אבל נגיד לצורך העניין ששילמנו עליו מליון יורו. סילבה הגיעה בהשאלה ללא תמורה ועל עידן ורד שחר הוציא מליון דולר. ביחד זה יוצא בערך 1.7 מליון יורו, שזה פחות מחצי ממה שהוא קיבל ככה שיעקב שחר ביניים העונה נמצא ברווח של 2.5 מליון יורו בערך שהם יותר מ12 מליון שקל, רק מההעברות.
שגיא תוסיף לעובדה שצ'יזיק הודיע אתמול שמכבי חיפה קיבלה מאופ''א תמלוג של מיליון וחצי יורו נוספים,ותגיע להכנסות של 5.5 מיליון יורו,וזה עוד לפני תחילת העונה. לכן כל החסכנות הזאת לא נראית לי,שיביאו חלוץ זר ברמה שישדרג את הקבוצה,ואת אלברמן במקום קולמה,יש מספיק כסף לבצע את 2 המהלכים האלה שישדרגו את הקבוצה משמעותית. אבל אצלנו מעדיפים לחסוך,ולהתקמצן עם שחקנים על 30 אלף יורו,או להביא כל מיני גנאים בני 18.
אם תנהל את מכבי חיפה ביום מן הימים תוכל להוציא המון כסף ולא להתקמצן על 30 אלף יורו. יש מישהו שמחזיק את הקבוצה על עצמו ורוצה לעשות את זה בלי להשתגע ולהרוס את העתיד, ובאים אליו בטענות? במשך השנים האחרונות שחר איכזב מישהו? הקבוצה תמיד בצמרת, זוכה באליפויות, קבוצת העשור ומדברים על הכיס שלו? וכן, אין שום דבר רע בלרצות להרוויח, זה ששחר אדם עשיר לא אומר שהוא שפוט של הקבוצה. גם אנשים עשירים עושים חשבון.
סליחה,אני אוהד מכבי חיפה מותר לי להעביר ביקורת על ההתנהלות הלא טובה של המועדון בשנתיים האחרונות. זה שאתה לא אוהד מכבי חיפה,לא אומר שלאוהדים אסור להעביר ביקורת על חסכנות. בקבוצה בצמרת ? יופי, הכדורגל שהקבוצה מציגה בשנים האחרונות,וסגל השחקנים שלה לא מתאימה לסטנדרטים של צועדון מכבי חיפה,וחלק בזה נופל על המאמן,אבל גם הרבה על יעקב שחר. אין קבוצה בארץ שמרוויחה כסף כמו מכבי חיפה,למרות שגם הוצאות רבות{אבל ככה זה כשאתה 20 שנה מנהל מועדון}. השנה בקבוצה מתמחים במכירות,אבל להחתים שחקנים ? למכור לוקח 2 שניות,להחתים ? לוקח שעה וחצי. זה סמפטום של קבוצה בינונית.
החתמנו בינתיים שלושה שחקנים שנחשבים בכירים. שניים מהם זרים שצפויים לפתוח בהרכב ואחד שאמנם פצוע על בעל פוטנציאל גדול (עידן ורד) אי אפשר להגיד שהקבוצה לא מחתימה. אולי ההחתמות הם לא לרוחך, אבל הקבוצה כן מחתימה שחקנים. אליהם אפשר להוסיף את תומר חמד שחזר מהשאלה, את אריק בנאדו ואת אלכס זהבי שכנראה ישאר בקבוצה ויעבה את הקישור. נכון שארבעה שחקנים משמעותיים עזבו את הקבוצה, אבל שלושה משמעותיים כבר הגיעו אליה, ככה שאי אפשר להגיד שהקבוצה לא מחתימה שחקנים. לא הייתי ממהר לשפוט.