מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. ertyo Member

גל אלברמן הוא הימור ששוה לקחת אותו,כי הוא ישראלי.
    אבל אני לא רואה את זה קורה,כל עוד אלישע בקבוצה,גם קולמה יהיה פה,ואלברמן זה לא שחקן לרוטציה.
    אני הייתי עושה 2 דברים שיחזקו את הקבוצה,משחרר את קולמה,מביא חלוץ זר,ומביא את אלברמן ליד סילבה,זה קישור ברמה יותר גבוהה מאשר קישור עם קולמה המוגבל.
    אבל לצערי זה לא יקרה.

2. Raulito Madridista

חיפה אכן לא יכולה להישאר אדישה למקרה בו כיאל יעבור לסלטיק. כיאל בכל עונה עושה התקדמות מסויימת, גם אם היא לא מטאורית, ואסור לחיפה להישאר רק עם הזר החדש שהגיע או לסמוך על גוסטבו בוקולי שהעבר שלו היה אדיר אבל בהווה הוא לא אמור להיות יותר מסותם חורים לעת צרה. עזיבתו של כיאל מגיעה בהפתעה מוחלטת לצוות המקצועי והאופצייה הריאלית הוא גל אלברמן, אך צריך לזכור שגם כאן יש הימור. לא בטוח שאלברמן נמצאת בכשירות מקסימלית, נראה שהוא סוחב פציעות, אחרת היה חותם במכבי שהציעה לו חוזה עתק. לו אלברמן יגיע(יהיה קשה להביא אותו כי אלברמן הוא שחקן שעובד, הוא מאמין בעצמו והוא רוצה להישאר בחו"ל מה גם שהשכר שלו גבוה) זה יהיה הימור מבחינת הבריאות, ולו יגיע קשר זר מדובר בהימור מסוג אחר - קשה לדעת מה תקבל ממנו.

אני אגב רוצה לפרגן לחיפה על כך שנדמה שהביאה בלם בעל שיעור קומה, אולי הוא יהיה טוב יותר מטישיירה אפילו.

בנוגע לדבאלישווילי - הוא הרשים מאוד בתחילת השנה, הן כחלוץ שמסיים מצבים וגם כאחד שיודע להשתתף בהנעת הכדור או מסוגל לעשות מהלך וירטואוזי במקצת, אך ככל שהעונה התקדמה וארבייטמן התחיל להבקיע - הגרוזיני דעך. יכול להיות שהעונה, אם יהיה החלוץ המוביל - הוא ישדרג את משחקו. מה שכן, לא מדובר בזר שמפיל מהכיסא, הוא לא יעקובו וגם לא 70% ממנו. אגב, כשדיברתי על מערך החלוצים בחיפה, לקחתי בחשבון שדבאלישווילי יהיה שחקן הרכב ואני מסכים שהוא צריך להישאר.

3. wings Member

ידיעה מבאסת לאללה. דבר ראשון אני אוהב את כיאל. שנית, הוא שחקן טוב מאוד ועדיין צעיר.

4. FC_Bayern Member

אלברמן, מחכים לך בזרועות פתוחות.
    אם השמועות נכונות וכיאל אכן יעזוב, חיפה צריכה להחתים את אלברמן, ונכון שהוא ישב יותר מדיי זמן על הספסל, אבל הוא עדיין קשר אחורי ישראלי ברמה גבוהה ביחס לכדורגל פה.

5. shlomydavid מנהלים

עוד שבוע אני שוב אחזור לקריה, חודשיים ושלושה שבועות אחרי שיצאתי משם בפעם האחרונה עם הרבה שמחה בלב אחרי השער המרגש של דקל.
    על מה שקרה שבוע אח"כ אין טעם להרחיב..

חלק התאוששו, חלק עדיין לא, אבל הנה מגיעה עונה חדשה ומשחק ביתי ראשון באירופה.
    קיץ לא קל עבר על הקבוצה. שחקנים הולכים, שחקנים באים..אבל הקבוצה תמיד נשארת בלב.

אני אתרגש כשאכנס שוב בשערי האיצטדיון..ואתם ?

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/10
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

את האמת שלומי אין לי עדיין מושג לאן פניה של הקבוצה הזאת. מצד אחד יש לנו מספיק שחקנים טובים בשביל לתת פייט אמיתי בשביל האליפות, אבל מצד שני אנחנו רואים את שחר מוכר שחקנים בקצב ועושה לדעתי מעט מדי בשביל למלא את החורים. ברור שהיריבות שלנו רק התחזקו (הפועל ת"א שמרה יפה מאד על כוכביה מלפני עונה) ואני חושש שלא נסיים מעל למקום השלישי.

חשש נוסף הוא מה יקרה בין הקהל לאלישע לוי. ברור לי שהקרדיט של המאמן עכשיו לגמרי אזל. אם שחר לא פחות אשם בהבאת בנאדו איבוד האליפות נחשב לדעתי לכשלון של המאמן. אני מבין את שחר היטב שלא פיטר את לוי, אבל כרגע החבל נורא דק. פתיחה לא טובה בליגה והבלאגן יתחיל.

אני מקווה שיבוא מחליף לכיאל, ונראה לי שאלברמן הוא המועמד המועדף שלנו. הוא ישראלי, שיחק בחו"ל והוא בינלאומי. אני בהחלט לא מבין למה מכבי ת"א לא רכשו אותו, אבל אולי הוא לא התאים להם. אני לא משנע בסיבה הזאת כי עושה רושם שגולדהאר הפך למעין פלורנטינו פרז ישראלי...אני מקווה לעונה טובה, אבל לי יש חששות גדולים.

לגבי מינסק, אין לי מושג עד כמה טוב הקבוצה הזאת, אבל היא באה מביילרוס וברור שהקבוצה הזאת ממושמעת מאד. עד כמה היא כשרונית? אין לי מושג. אני מקווה לטוב.

7. shlomydavid מנהלים

אני דיברתי רק על ההתרגשות שלי לחזור שוב לקרייה, אני טיפוס רגיש ואתה יודע את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

לגבי העניין המקצועי, כמובן שיש אי וודאות, אבל אני מאמין בקבוצה.

את אלברמן אני לא רוצה, כולו 'מרותך'. אני מעדיף שחקן נוער שישתלב בהרכב לאט לאט, מאשר רכש יקר שלא יודע כמה הוא יכול להועיל.

8. קרלס פויול5 Member

אפשר להביא מגן ישראלי ולשחק עם עותמן כקשר אחורי למקרה של פציעות.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצויין שאתה מתרגש, לי יש את זה קצת פחות, אבל זה גם בגלל המרחק מהארץ...

לגבי הקטע המקצועי, אני לא יודע אם קשר מהנוער הוא הפתרון. את זה אלה צריכים להגיד שמכירים מקרוב את הנוער שלנו. כעיקרון כיאל היה מנייה בטוחה בהרכב כך שאת החלל הזה שחקן נוער לא יכול מיד למלא. עותמאן יכול לשחק בקישור, אבל הוא מבחינתי עדיף כמגן במקום משומר.

אגב מה תפקידו בדיוק של ארדיאן סילבה? האם הוא אולי הגיע על תקן מחליף אפשרי של כיאל? הרי כיאל כבר דיבר בתחילת הפגרה שהוא רוצה לצאת לאירופה.

10. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

כן, גם קולומה, בוקלי ואפילו גולסה יכלו לשחק במשבצת של כיאל .

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/7/10
  11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמעו, אז מבחינה מקצועית אפשר למלא מיד את החור של כיאל, אבל לדעתי נחוץ לנו עוד שחקן במשבצת הזאת. בוקולי באמת כבר לא השחקן שהיה ולך תדע שעם קצת חוסר מזל נאבד את קולמה או סילבה לתקופה ארוכה. מכבי חיפה צריכה קבוצה עם סגל גדול, ואני מרגיש ששחר לא ממש מבין את זה (או חוסך יותר מדי) אלא אם כן אנחנו רק נתרכז בליגה ונוותר מראש על אירופה.

12. Igi Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

צריך למכור אותו ומהר, במחיר כזה זו חתיכת עקיצה. כמובן שבכסף אפשר לקחת סיכון לא מחושב ולהביא את גל אלברמן, אבל גם בלעדיו נוכל להסתדר(ורד,גולסה,בוקולי) אם סילבה באמת מה שאומרים עליו. בכל מקרה, אני הייתי מביא את אלברמן אם העלות הכוללת לא תעלה על 1.2-1.5 מיליון.

13. shlomydavid מנהלים

כיאל עשה בחצי העונה שעברה מעין שביתה איטלקית, ככה שאני לא יודע כמה נרגיש בחסרונו, במיוחד אם סילבה ישתלב בצורה טובה.
    ממה שהבנתי הוא קשר אחורי שיכול לשחק גם 50-50 .

אני האמת חושש יותר מהקטע של ההתקפה. ארבטיימן הלך, ועדיין לא מצאנו תחליף.
    לגבי תמוז, אני עדיין לא סגור עם הדיעה שלי עליו. מצד אחד הוא טוב, מצד שני יש לו דיי הרבה בעיות משמעת ויציבות.

14. Igi Member

אני מאד אתאכזב משחר אם הוא לא יסכים להצעה הצפויה לבוא של סלטיק. המכירה הזו מושלמת עבור שני הצדדים. למרות שאם לאמר את האמת, בניגוד לחברה בהפועל ת"א, חיפה תמיד נותנת לשחקנים שלה להשתחרר לאירופה אם זה בא בצורה מכובדת ומקצועית(וחוקית).

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/10
  15. WellNeverDie Member

לפני שאני אגיב על כיאל, אני חייב להגיב לך - אתה משווה בכלל חלוץ מסוים ליעקובו? גם קולאוטי, שהיה יחסית הקרוב ביותר אליו בשנים האחרונות - לא היה ברמתו. יעקובו לדעתי הוא מהזרים המדהימים ביותר שהיו לנו פה.

נעבור לכיאל - מעולה, שיעבור, נעשה עליו כסף. יש לנו את קולמה וסילבה ותוסיפו את בוקולי וגולסה לאותה עמדה. בוקולי יחסית 50:50 וסילבה וגולסה יותר התקפיים, ככה שבמקרה שקולמה לא משחק בוקולי נהיה דיפנסיבי. נעשה על כיאל כסף, הוא במלא יחזור בינואר או במקרה הטוב שלו בקיץ. הוא לא יתקדם, ההתנהגות שלו לדעתי לא מתאימה עדיין למכבי חיפה כדי להבטיח לו מקום - אז לאירופה? נו באמת. הוא צעיר ועושה המון שטויות. אני לא מדבר על טאקלים במוקדמות המונדיאל בתוך הרחבה. בסוף העונה הרגשתי שהוא מחפף. שחקנים מבוגרים כמו קטן סחבו פציעות חמורות יותר והוא פשוט ברח מהאחריות (קראתי על כך המון שהפציעה שלו לא הייתה נוראית כ"כ). גם אם זה לא נכון - הוא לא בשל בכלל, לא מתקרב ללהיות בשל. חבל על השנה בזבוז, אבל אני מקווה שהוא יחזור לחיפה עם קצת שכל.

למה אלברמן? למה לשפוך כסף? אתם לא מבינים שגם עם הסגל הנוכחי (הבאנו בלם שהרשים יחסית ועם קשר שבאמת אני מצפה ממנו למשהו לאחר שחקני חמאה כמו דוטרה "מסכן מלו" או פאוליניו "ההוא ששם את הגול נגד מכבי ת"א) אנחנו לוקחים בקלות יתרה את כל הליגה פרט ל-3 קבוצות? (מכבי והפועל ת"א, חצי בני יהודה וחצי בית"ר. זה תלוי אם הם ביום טוב ואנחנו ביום ממש רע עם פציעות). וגם מכבי ת"א לא כאלו מאיימים - ממה החשש? יענקלה ולוי לא חוששים בצדק.

ההגנה שלנו תצטרך להסתגל, אבל חוץ ממגן שמאלי שלא בטוח איך הוא יחזור אני די מרוצה. תוך כמה מחזורים נהיה מעולים כמו שנה שעברה. מימון שחקן ממש טוב, ונקווה שגם הבלם הזר - ואם לא יש לנו אחלה של בלם מחליף. בקישור אין מה לדבר, ובמחינת חלוצים יש את דבאלישווילי שהוא הפותח, ואת חמד , סולליק ושאר הציעירם כמחליפים. אני מבין את אלישע שהולך לבנות על 5 קשרים וחלוץ חוד אחד. זה עובד בהמון קבוצות, למה לא אצלנו? יש לנו קשר חופשי שהוא חצי חלוץ, יניב קטן. יש לנו 2 קשרים התקפיים באגפים שזה רפאלוב/גאדיר/גולסה אופציה/ורד/בוקולי אופציה. יש לנו בקישור המרכזי גרזן הגנתי קולמה/בוקולי אופציה וקשר שהוא יותר התקפי ועושה משחק שהוא סילבה/גולסה/כיאל במקרה שישאר.
    מה רע? ממי אנחנו נופלים? מ2 קבוצות משוגעות מתל-אביב? הם יפלו במשחקים, הפועל בטוח בכלל הצ'מפיונס (אם יעלו). אם לא נחפף במשחקים הקטנים וניקח נקודות פשוטות בלי לפשל יותר מידי, לא אכפת לי שהפועל או מכבי ת"א באטרף ינצחו אותנו או שנפסיד 2 נקודות בקריה, כי הם יפסידו במקומות אחרים, ואולי הרבה.
    אין טעם להשקיע, כי מבחינת "איכות" של סגל לא נגיע לרמה של הפועל ת"א או מכבי ת"א. אבל זה לא רק האיכות, זה איך הכל מתחבר, ולחץ, וציפיות. מהבחינה הזאת הפועל נשארה. יהיה קשה לקחת להם את האליפות, אבל אפשרי ועוד יותר אפשרי שמחליטים לחלק חצי מהנקודות. שחר ואלישע עשו שיעורי בית ותהיה רוטציה. אני מאוד מרוצה.