מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Mellow29 Kopite

אתה צודק ששמיכת הזרים היא קצרה במצב שנוצר, אבל זה המחיר שמשלמים אם בוחרים ללכת על חוליית הגנה של שוער זר ושני בלמים זרים. אני לא אומר שזה טוב או רע, אבל ברור שיש בעיה למלא את החלק ההתקפי בזרים אם בזבזת שלושה זרים בהגנה ועוד אחד בקישור הדפנסיבי.
    ועדיין - נצא מנק' הנחה שקבוצה שמתמודדת באירופה ובארץ צריכה סגל של 18 שחקנים. מתוכם יש 5 זרים, כך שצריך 13 ישראלים ברמה טובה.
    מכבי חיפה: דוידוביץ', משומר, עות'מאן, טוואטחה, פאלח (הגנה) ; ימפולסקי, בוקולי, גולסה, ורד, זגורי, קטן (קישור) ; עמאשה, גאדיר, אזולאי (התקפה).

אתה רואה, גם מכבי חיפה, בלי זרים מדהימים וישראלים יוצאי דופן, הצליחה להשיג 13 שחקנים ישראלים ברמה מספיק גבוהה כדי לשחק ולהלחם על האליפות בליגת העל. זאת צריכה להיות השאיפה של קבוצות אחרות, במקום לנסות לגרום להם להיפטר מהישראלים שיש להם לטובת זרים.

שוב פעם אני אומר, הליגה הישראלית לא מספיק מבוססת כלכלית מכדי להוריד הגבלות זרים. הגבלות זרים זה מה שמונע מקבוצות כדורגל עם בעלים סוררים להתרסק. אם לא הייתה הגבלת זרים לפני 4 שנים כשארקדי יצא לשופינג, בית"ר עכשיו הייתה בחובות עוד יותר עצומים כי הוא היה קונה לא 5 אלה 9 זרים. מבחינתי אין מה לדבר על שינויים כל עוד לא מוצאים דרך אפקטיבית לסנן בעלי קבוצות לא רציניים, ולאפשר רק לבעלי הון רציניים לנהל את המועדונים. אם תרצה להמשיך את הדיון בוא נעבור לנושא שפתחת ולא נחפור בנושא של מכבי חיפה, אבל האמת היא שאני קצת מתעייף...

2. Yaak#Berko Member

כמו שאני רואה את זה למכבי חיפה יש שתי אופציות לחיזוק, במידה ובאמת מכוונים לשלב הבתים של ליגת האלופות ועדיין רוצים לקחת אליפות בישראל.

מגן שמאלי/בלם הן העמדות הקלות יותר כי בהן יש ישראלים טובים מספיק וזמינים - עמרי בן הרוש מנתניה עושה את שני הדברים ועושה אותם טוב. אם לא הוא - רחמים צ'קול כמגן שמאלי, ואם יתאפשר (במידה ולא מעוניינים בסארי פלאח כבלם שלישי ומימון רביעי) - אחד מבין מתן אוחיון, אוראל דגני, אושרי רואש.

חלוץ מטרה זר, גבוה וחזק, חייב להחליף את לדו (אקסברד הרשים אותי למען האמת, אבל נראה שגם הוא בדרך לבלגיה וגם אם לא - הוא לא שם שיספק את הקהל).

כאן העניינים מתחילים להסתבך. אם מעוניינים לחזק את הקישור ההתקפי ובהנחה שטל בן חיים לא יגיע לקבוצה, ומתוך זה שקמפבל מקוסטה ריקה שנחשב לכישרון ענק מועמד לקבוצה, אפשר אולי להביא את ניר ביטון על חשבון יא יא, מה שיפנה מקום של זר לקמפבל. קבוצה כזו תהיה בעיני ענקית. אגב, ליעד אלמליח גבוה ופיזי והרשים אותי במעט הדקות שהוא שיחק, לא אופתע עם בונים עליו.

סגל (הרכב מודגש)

שוערים: שראנוב, דוידוביץ', שטראוס

מגן שמאלי: טוואטחה, בן הרוש/צ'קול
    מגן ימני: עותמאן, משומר

בלמים: בוליאט, פילאבסקי, פלאח, מימון/דגני/אוחיון/רואש

קישור אחורי: ביטון, גולסה, בוקולי, ימפולסקי, אלמליח (אני מעדיף את גולסה קדימה יותר, אבל אלישע הוא זה שמחליט והוא משחק אחורי או 50/50)

קישור קדמי: ורד, קמפבל, זגורי, קטן

חלוצים: חלוץ מטרה זר, עמאשה, גאדיר, אזולאי

סגל כזה, במידה ומדובר על חלוץ מטרה איכותי (רמת מקרייב ומעלה), בנוי טוב לעונה של 60 משחקים (37 בליגה, 12 בליגת האלופות, עוד 15 בגביע ובגביע הטוטו, ואם הכל ילך כמו שצריך גם עוד שניים לפחות בליגה האירופית.

3. Mellow29 Kopite

לא יודע מי זה הקמפבל הזה, אבל להחליף את לדו זה די מתבקש, וגם לשלוח את סיידו להשאלה ולהביא את ביטון יכול להיות נחמד. משום מה אני אוהב את סיידו, מזכיר לי ממש את אסיין (הם אפילו כמעט באותו גובה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx), אז חבל לוותר עליו לצמיתות - אבל אפשר להשאיל בכיף, גם לקבוצה בארץ.

אבל חוצמזה התמונה שמצטיירת היא די טובה אם אכן יחליטו לעשות את זה. מצריך השקעה נוספת של כ-1.5 מיליון יורו כמו שאני רואה את זה.

4. Yaak#Berko Member

בדיוק מה שחסר לקבוצה הזו כבר כמה שנים, ומתאים בול ל"שיטה" של אלישע שאוהב לתקוע חלוצים באגף:

ג'ואל קמפבל - חלוץ שיכול לשחק באותה רמה גם כקיצוני בשני הצדדים, שמאלי (טבעי! מאז זנדברג לא היה לנו קשר שמאלי) ברגל אבל שולט טוב בשתי הרגליים, מהיר בטירוף, חזק, בועט חופשיות מעולה (סוף סוף), בן 19.

http://www.youtube.com/watch?v=urAW8Lt1R94

5. N כמוני Member

Yaak#Berko שים לב שבהרכב שציינת יש 6 שחקנים חדשים לעומת עונה קודמת, בה להזכירך זכינו באליפות. כל כך הרבה שינויים לא בריא לקבוצת כדורגל, בטח כשרוב השינויים שהצגת הם שחקנים לא מוכחים (כמו ניר ביטון, קמבל הזה, וכל חלוץ זר שלא תביא). מה שמכבי חיפה צריכה זה יציבות, ולא להשתגע עם רכבת הרים של שינויים.
    דבלשוילי מספיק טוב, אין שום סיבה להביא עוד שחקן קישור. בהחלט אפשר להסתדר עם מה שיש, בוקולי לדעתי כן יוכל לסחוב חלק גדול מהמשחקים שנה הבאה בהרכב, במידה ולא יש את ימפולסקי. השינוי היחידי שאני חושב שחיפה צריכה זה קשר אחורי זר במקום סיידו.

6. Yaak#Berko Member

מתוך ששת השינויים מהעונה שעברה, ארבעה הם מאולצים (בנאדו-בוליאט, מסיללה-טוואטחה, רפאלוב - קמפבל (או מי שזה לא יהיה) וחמד-עמאשה), והשניים הנוספים הם עותמאן-משומר שהוא לא באמת חילוף כי עותמאן שיחק לא מעט כמגן פותח ורוב אוהדי חיפה חושבים שהוא צריך להיות בהרכב, ודווידוביץ'-שאראנוב שזה חילוף שלא אני עשיתי אלא ההנהלה של הקבוצה.

דבלשווילי הוא לא מספיק טוב. הוא חלוץ מעולה, לקבוצה ברמה של בני יהודה נניח. אבל באירופה, גם ככה יש מעט מצבים, הוא לא מנצל אותם באחוזים מספיק טובים ותוקע את היציאה של חיפה קדימה עם האיטיות שלו, ברגליים ובראש.

לגבי עוד שחקן קישור - לחיפה יש שני שחקנים בסגל שמסוגלים היום לעשות את המהלך הלא צפוי שיוביל לגול ברמות הגבוהות, גולסה וורד. שניהם שחקנים עם נטייה לפציעות, ואת גולסה בכלל מציבים כקשר אחורי. אני לא יודע ממתי אתה רואה את הקבוצה, אבל לחיפה היו בקישור תמיד את השחקנים שיכלו לעשות במהלך של כישרון נטו את ההבדל. קטן היה כזה פעם, רוסו, בניון, פראליה, רביבו, ברקוביץ', עטר הם הדוגמאות הבולטות, וגם רפאלוב. כשהאחרון עזב,לא הובא מחליף - ימפולסקי יכול להיות מחליף לבוקולי ורק לבוקולי - שחקן של אנרגיות עם כושר גבוה שעושה כמה שפחות טעויות. ראיתי ממנו בעונה שעברה גם יכולת לא רעה להוציא את הקבוצה שלו קדימה בכדורים מדודים ומדוייקים יחסית - אבל הוא לא פנטזיסט, ולא שחקן שגורם לדברים בלתי צפויים לקרות. אחד כזה חסר לנו, וחבל שאנחנו לא מסתכלים בכל זאת על מאור בוזגלו.

לגבי ניר ביטון - אי אפשר לשחק ולהתמודד יפה באירופה בלי קשר אחורי פיזי שיכול לנצח בקרבות קרקע ואוויר - שים לב לקבוצות הגדולות - אפילו לקבוצת הגמדים של בארסה יש גרזן גבוה בהרכב בכל משחק (פעם זה היה טורה, עכשיו בוסקטס). ניר ביטון שחקן קישור טוב, מוכשר, ויש לו דבר אחד שאין לגולסה, בוקולי, יא-יא וימפולסקי - גובה (1.95).

7. alexshw Member

מגרשווילי מועמד לחזור לקבוצה. בעונה האחרונה היה שחקן הרכב באלקי לרנקה בקפריסין, שניצלה מירידה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/11
  8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

ממתי שהתחלנו לדבר על כך שמכבי חיפה העונה הוכיחה שהיא סוגרת את הרכש שלה מהר מאוד, היא לא רכשה אף שחקן ונראה שהיא חוזרת להתנהלות שאפיינה אותה בשנים האחרונות. כבר מתחילת העונה ברור שצריך מגן שמאלי נוסף, ישראלי, למה מחכים? שהקבוצה תסיים את המחנה האימונים ואז הוא בכלל לא יהיה מתואם עם כל יתר הקבוצה? כך גם לגבי חלוץ חדש, ובלם שאולי יגיע. הרי אנחנו רואים כמה הקבוצה לא מתואמת עדיין עם עמאשה, אז אם רוצים להחליף את החלוץ שכרגע יותר דומיננטי, לא כדאי שהמשחק הראשון שלו לא יהיה כבר בליגת האלופות?
    רוצים לעשות שינויים, יאללה.

9. f-side Member

10. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

או שאני הוזה, או שאלישע הציב את ימפולסקי בחוד. מה הוא מנסה להשיג בזה? מרכז ההגנה שלנו מביך ביותר, אילולא שאראנוב, היינו בפיגור גדול יותר.

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

דלה ימפולסקי עבר לקישור רק כשעלה לבוגרים של מכבי נתניה. בכל מחלקות הנוער הוא שיחק כחלוץ חוד והפציץ. נסיון מעניין של אלישע לוי. חבל שלא יצא לי לראות את זה.

12. Butragueño מנהלים

אוי וואי זמיר, חיים מגרלשווילי סיכם בחיפה, כנראה מחר יחתום.
    שפל חדש. דווקא הייתי רוצה לראות את עמרי בן הרוש/צ'וקול, אבל זה מה יש /=

13. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אני מאמין שתהיה רוטציה בינו לבין טוואטחה.

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

ברור שזה מה שיהיה ועדיין, זה לא הרכש שייחלתי לו, כנ"ל לגבי עזריאל.

15. alexshw Member

את מי רציתם בתור מגן שמאלי לרוטציה? שוילי גם יכול לשחק בעמדת הקשר השמאלי משם הוא כבש נגדינו שער לפני שנתיים במדי מכבי ת"א.
    מדובר במגן עם נסיון מסוים בגביע אירופה(10 הופעות, היה שותף לקמפיין המוצלח של 06/07), שחקן שזכה באליפות כשחקן הרכב ובעוד אליפות אחת יותר כמחליף. כולנו זוכרים את מגרעותיו ההגנתיות, השיא כמובן בקייב, אבל כל הרשימה שהזכרתם אלה ילדים חמודים, שאני לא כל כך מבין במה הם עולים על שוילי?
    החתמה סבירה, אם תקרה, יחסית לתפקיד שמייעדים לו.
    אין מגנים ברמה מספיק טובה בארץ לא בשמאל ולא בימין.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/11