מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Mellow29 Kopite

ברמת העיקרון לא צריך לנסות להסיק יותר מדי דברים מהפכניים ממשחקי הכנה שונים, לא ראינו את השערים וגם היריבה הייתה ברמה מתחת לאלה ששיחקנו איתן עד עכשיו, אבל מן הסתם זו רק עוד הוכחה קטנה בשרשרת ראיות לכך שמשחק ההתקפה שלנו עם יניב קטן זה פשוט לא זה...

בוליאט - קורא את המשחק די טוב, מן הסתם התיאום עם פילאבסקי יבוא עם הזמן (ביינתים מה שיש מספיק נגד בוראץ), אבל יש לי הרגשה שהוא יהיה המחליף של קולמה בגזרת האגרסיביות והפאולים-המיותרים-הכל-כך-מעצבנים-האלה-20-מטר-מהשער... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

2. WellNeverDie Member

אומר.
    לקטן אין מקום בהרכב. הוא יכול לתרום מהספסל או 60 דקות נגד קבוצות פלאוף תחתון.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבעיה היא שאלישע לוי חולק על דיעותינו. אמרתי כבר לפני מספר ימים ואגיד זאת שוב, אם קטן לפני עונה לא גמר למעשה שום משחק ליגה בתשעים דקות מה הוא יעשה העונה? אולי קצת מדאיג שחוץ מגולסה אין לנו כרגע עושה משחק נוסף.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם אמרתי שהשחרור של סולליך הוא טעות כי הספסל שלנו בסך הכל לא גדול במיוחד, בטח לעונה של משחקי ליגה וליגת האלופות. עכשיו כנראה שגאדיר יזדקק לניתוח, מה שעשוי לגרום לו להיעדר תקופה ארוכה ממושכת. אני תמיד בעד להשאיר סגל רחב, ובמקרה ההכי גרוע בינואר לשחרר בהתאם למצב הקבוצה במסגרות השונות. לא יודע, ספסל של אוזלאי, ימפולסקי, עותמאן וזגורי לא נראה לי ספסל מספיק טוב.

5. alexshw Member

דמארי עוד יצטער שבחר בהפועל ת"א. בכל אופן מכבי פ"ת דרשו מחיר הזוי עליו.
    עשו ממנו מסי. שילך לעזאזל.
    נתראה כשירדוף אחרי טביב כשלא ישלם לו הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/11
  6. Mellow29 Kopite

אנחת רווחה. לרגע עוד פחדתי שבגלל טראומת קמפיין הצ'מפיונס האחרון יחתימו את דמארי מתוך איזה פאניקה במחיר מופקע. ביינתים הפועל ת"א נועצת עוד מסמר בארון הקבורה שלה עצמה.

מה שדי משעשע אותי זה איך דמארי אומר שהוא העדיף את הפועל ת"א, דווקא בקיץ בו כולם עוזבים אותה ומספרים כמה גרוע התייחסו אליהם (בונדר, שכטר) ואיזה בעיות עשו להם במעבר לחו"ל. אבל זה בסדר, העיקר שבחוזה הוא הבטיח שהוא יוכל לחזור למכבי פ"ת...

7. Ice Cream חסה

דמארי הוא חלוץ לא מוכח והמחיר והכסף שהוא עולה מופקעים, אבל מי ישחק בחוד בליגת האלופות?
    עדיין בטוח שלא צריך להרחיב את מכסת הזרים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

8. Mellow29 Kopite

אם דמארי יכל לבוא במחיר שפוי, אז בכיף. אם לא, נמצא מי ישחק בחוד בליגת האלופות. פאק איט, דבאלשווילי יכול לשחק שם (אם הוא יהיה ביום טוב ולא יראה כמו בטטה) כל עוד בקישור ההתקפי נותנים לגולסה לנהל את המשחק ולקטן לנהל את מכירת הגרעינים ביציע, ובאגפים יש שחקנים מהירים עם שכל כמו ורד ועמאשה.

וכמובן...כן! כן! בואו נרחיב את מכסת הזרים כי הקבוצה שאותה אני אוהד יכולה להנות ספציפית השנה! ואז כשגולדהאר יחליט להשקיע כסף, בואו נבטל אותה כדי שלא יהיו פערים.
    אני מתנגד לשיטה כי אני חושב שמה שיש מספק מספיק איזון בין תחרותיות לרמות שישראל לבין שילוב שחקנים ישראליים. הדעה שלי לא אמורה להשתנות רק כי העונה, אולי, תיאורטית, זה יכול באופן כלשהו לסייע לקבוצה שלי יותר מלאשר.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כנראה שהוא אוהד אותם מאז ילד. יעקב שחר הוא האחרון שנכנס למרדף כסף (וכמובן כבוד) בגלל להשיג שחקן שאין שום הבטחה שגם יהיה פקטור רציני בקבוצה. אני יותר מבסוט שעמאשה הגיע לקבוצה ולא דמארי. יכול להיות שדמארי יצליח בבלומפילד, אבל בוא נשאר שפויים.

אם דמארי מעדיף לשחק בהפועל ת"א ולא במכבי חיפה אז זו הבחירה שלו. אני רק חושב שמכבי חיפה קבוצה יותר מסודרת שמשחקת בעונה הבאה בליגת האלופות (לפחות במוקדמות) עם קהל לא פחות טוב מהאדומים. בשבילנו אני רק יכול לקוות שהעסקה לא תהיה הצלחה, אבל אם כן אז יופי להם. גם לנו יש קבוצה טובה, לא?

10. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא.

ואני יגיד עוד פעם, המשפט הזה בא כי הוא אוהד הפועל.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

טוב נחזור לקבוצה שלנו, שדאמרי יהיה בהפועל.

לא יודע, אין לי בעיה לבנות על שחקן שאפשר להגיד שעוד לא ראינו ממנו כלום, והוא רק יילך ויישתפר. דוגמאת אזולאי היא דוגמא מצויינת לכך. אבל מדבאשוילי אני מתקשה להאמין שנראה פתאום דברים שלא ראינו ממנו בעבר, זה לא שהוא בן 20 ואלו הן שנות הפריצה שלו. הוא חלוץ באופן כללי די מוגבל, ואני חושב שאם אלישע היה מתעקש לשחרר אותו הוא היה מוצא איזו קבוצה רוסית שתרכוש אותו. הוא פשוט כרגע לא מעוניין.
    הם מדברים על כך שחלוץ ישראלי יגיע לחיזוק, אני לא רואה כרגע מי יכול להתאים לנו ואכן ישמש כחיזוק.

אגב, שי, לדעתי מבחינת התקפה, דווקא כן נחלשנו. לא הגיע תחליף ראוי לחמד, עם כל הכבוד לעמאשה. לגבי רפאלוב, כן, צריך לצפות מגולסה לעונת פריצה מחודשת, אבל זה לא איזה שחקן חדש שאפשר להגיד שהגיע כתחליף. הסיבה היחידה שאני דווקא כן מרוצה היא שבהגנה רכשנו שוער, ואולי בלם שיכול לעשות את העבודה.

12. Mellow29 Kopite

אתה צודק שכנראה מדבאלישווילי פתאום לא נראה דברים מדהימים, אבל העובדה שבשתי עונות לצידו שני ישראלים שנחשבו עד אז די בינוניים, כמו ארבייטמן וחמד, פתאום נתנו עונות שיא ופרחו. אני מאמין שגם שלומי אזולאי, למרות שהוא כנראה לא שחקן גדול, יכול לפרוח לידו, במיוחד בליגת העל שלנו. הייתי שמח אם יכלנו למצוא איזה סקורר מעולה במקומו, אבל אנחנו יכולים להישאר בידיים ריקות אם נביא איזה פלופ. אני מאמין גם שעם חוליית קישור נורמלית מאחוריו ויניב קטן שמעודד מהספסל, הוא יכול להשלים עוד עונה עם 15 שערים.

אבל כן - ללא ספק, חוליית הגנה עם שלושה זרים + קשר אחורי זר (סיידו) + קשר אחורי חצי זר עם המון לב ונשמה (גוסטבו), אנחנו צריכים להיות קבוצה עם הגנת ברזל, ואת הגולים כבר נבקיע. זה אמנם לא אמור להביא כדורגל אטרקטיבי במיוחד (למרות שיש המון פוטנציאל ומהירות מקדימה - גולסה, ורד, גאדיר[עם השתלת מוח], עמאשה), אבל זה מתכון די מוכח לאליפות נוספת.

13. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהמצב שלנו בהתקפה השתנתה. איבדנו שחקן מטרה קלאסי, קיבלנו בחזרה חלוץ מהיר עם הרבה יותר יכולת מחוץ לרחבה.

לי יש הרגשה שחמד ודבאלישווילי בשלבים מסויימים מנעו מהקבוצה יותר מחץ ומהירות בהתקפה. כשיניב קטן עוד משמש כשחקן פותח היו לקבוצות יריבות קל מאד להסתגר מולנו. לא סתם שהתקשינו במשחק סבלני. היכולת של חמד לכבוש בסופו של דבר את שער הניצחון נבע הרבה מהאיכות שלו ומעייפות היריבה.

עם עמאשה קיבלנו שוב אפשרות לחזור ולשחק עם דבאלישווילי לבד בחוד כשעמאשה ועידן ורד יכולים לשחק על הקו. אם אני קצת מנסה לנחש מה אלישע לוינ הולך לעשות אז הנה לכם ההרכב של העונה הקרובה:

שוער - שראנוב
    מגן ימין - משומר
    בלם - בולייאט
    בלם פיליאבסקי
    מגן שמאל טוואטחה
    קשר הגנתי - בוקולי
    קשר הגנתי -סיידו
    קשר ימיני - עידן ורד
    חלוץ - דבאלישווילי
    קשר שמאלי - עמאשה (גולסה)
    קשר מרכזי - יניב קטן (גולסה)

כעיקרון יהיה לך גם ספסל טוב עם דווידוביץ', גולסה, גאדיר, ימפולסקי ושחקני נוער נחמדים.
    לליגה זה לבטח יכול להספיק.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מאוד יכול להיות, אפילו סביר מאוד, שאלישע בונה על קטן כשחקן הרכב, אבל כמו שאני קורא את המפה הוא מהר מאוד יבין שהוא לא פשוט מסוגל כרגע לשמש כשחקן הזה. שימו לב שאת משחק האימון האחרון הוא לא שותף, ועכשיו הבנתי שכדי שיוכל לחזור לאימונים מלאים הוא מקבל זריקות בגב. ושוב, עוד לא פתחנו את העונה, עוד לא עשינו משחק רשמי אחד. אם המצב שלו לא יישתפר בצורה ניכרת הוא בתוך חודש-חודשיים של משחקים אינטנסיבים, לא קם מהמיטה.

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

עבאס במקום משומר וגולאסה או וואטאוור במקום קטן ואפשר אכן להיות אופטימים.

אבל אין לי יותר מדי אופטימיות שזה נוגע לאלישע ולפטיש שלו למשומר & קטן.

וכמובן בוקולי כקשר מוביל זה בדיחה עצובה...