מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Mellow29 Kopite

גם כששיחקנו עם חמד ודבאלשווילי אלישע משום מה תקע אחד מהם באגף, בד"כ את הגרוזיני, אז בעצם בכל מקרה שיחקנו סוג של 451 עם שני חלוצי מטרה כשאחד מהם מתייבש באגף...
    קשה לי לראות את אלישע מוותר על ה-451 עם שני הקשרים האחוריים, במיוחד במשחקים החשובים. אתה צודק שצריך להביא עוד שחקנים, בעיקר שחקני קו, אבל ההיצע בארץ הוא דליל מאוד. אם יש אופציה, אולי שווה בכל זאת להשלים חוד ישראלי לגמרי ולנצל את הזר החמישי בעמדות הקישור ההתקפי. (פדרו גלבאן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx )

2. w2k1 Member

החלוצים באגף שנה שעברה היו יותר לעשות הגנה על המגן השמאלי של היריבה מאשר להיות שחקני אגף, כי קטן החצי נכה לא יכול לרדוף אחרי המגנים וזה היה יותר חמד מאשר דבע..
    שחקני קו זה כבר לא אקטואלי בכדורגל המודרני היום זה שחקן אגף שהוא חצי חלוץ וחצי קשר קדמי כך שזה הרבה יותר גמיש.
    גולסה ישחק בשמאל, אבל הוא יחתוך הרבה לאמצע ויהיה סוג של שחקן חופשי כמו שרפאלוב היה שנה שעברה שזה אחלה..
    מבחינת רכש- למכור את דבע ולהביא חלוץ זר יותר איכפתי, למכור את מסיללה (למרות שזה אבידה גדולה) ולהביא קשר 50/50 זר ברמה גבוהה, לדעתי זה ואנחנו מסודרים.

3. Mellow29 Kopite

חרגת ממכסת הזרים בחלק הזה, אלא אם כן אתה משאיל את שראנוב או סיידו?

גולסה הוא 50-50 מצוין, אבל הוא צריך לשחק באמצע. אין לו את התכונות שיש לשחקן כמו ורד שהוא שחקן שצריך להיות באגף. בצד השני אנחנו בבעיה, אבל צריך לפתור אותה במסגרת הישראלים כי יש לנו 3 שחקני הגנה + קשר אחורי זרים.

4. Mellow29 Kopite

מסתמן שרפאלוב בדרך לקבל שחרור לברוז'. לא יאמן פשוט. להוציא עליו מעל 2 מיליון יורו זה פשוט מטורף, לא הייתי מאמין בחיים אם היו אומרים לי לפני שנה.

בהצלחה לליאור, וכמובן אני מאוד שמח שהוא עוזב. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/11
  5. תומס מולר Member

מה אתה מבסוט? רפאלוב בחוץ=קטן באנקר בהרכב לאורך כל העונה.

6. Mellow29 Kopite

לצערי קטן באנקר בהרכב לאורך כל העונה גם עם רפאלוב וגם בלעדיו.

7. alexshw Member

מקצועית ובהתחשב בנסיבות, המעבר הכי מטומטם של שחקן מכבי חיפה לחו"ל, פרט למעבר של מזרחי לניס.
    כל הבועה הישראלית בבלגיה תתפוצץ מתישהו.

תהיה לנו קבוצה חדשה בעונה הקרובה. זה יקח זמן ךהתחבר. לאלישע יש אתגר גדול מאוד.
    אני מקווה שהאוהדים יתנו לו קרדיט ולא ישתו לו דם כבר באוגוסט.

8. Milanista Member

לפחות קיבלנו אחלה סכום עבורו - 2.5 מיליון יורו זה לא מעט. כיסינו כבר את ההוצאות שלנו על החתמות עד עכשיו. וזה עוד לפני הכסף שנקבל על מסיללה.

9. Raulito Madridista

צפו במסיבת העיתונאים בה מודיע בנאדו על פרישה מכדורגל

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/6/234806.Xxx

בנאדו לא היה יכול לעצור את הדמעות. "הכדורגל הוא כל החיים שלי, משהו בי נקרע. הדם שלי ירוק".
    יעקב שחר פירגן לבנאדו ואמר:"זה בהחלט רגע מרגש עבורינו. אין הרבה כמוהו. אריק הוא המאלדיני שלנו".

אין מילה אחרת להגיד מלבד צמרמורת. הכדורגל הישראלי יהיה שונה בלי הנוף של בנאדו. וכמה הגיע לו לפרוש 'כמו מלך' למרות הנסיבות המצערות - עם אליפות נוספת במדי מכבי חיפה ואחרי עונה מצויינת בניגוד לכל התחזיות המוקדמות, כשיעקב שחר שלא אהב את עזיבתו לבית"ר בזמנו(תארו לכם מה היה קורה לו היה מסיים את הקריירה אחרי עונה זוועתית כמו שעברה בית"ר), משווה אותו לפאולו מאלדיני, ולפחות מבחינה מקצועית זה בהחלט לא רחוק במונחים של הכדורגל הישראלי.
    ואיך שגיא כהן אמר בחדשות הספורט? - 'ואיך עכשיו נראה המעשה של קטן לקרוא לבנאדו להניף איתו ביחד את צלחת האליפות?'; ושום מילה על ניר דוידוביץ'.

10. w2k1 Member

איך חרגתי? זר מחליף זר...
    גולסה הוא לא שחקן 50/50 למרות שהוא עשה את התפקיד הזה הוא מתבזבז שם. הוא קשר קדמי שיודע לשחק גם באגפים.
    הוא הכי קרוב לבניון מבין כל הישראלים בסגנון המשחק, רק שיש לו גם
    אחלה הגנה.. אחרי העזיבה של ליאור הוא יהיה באנקר בהרכב (אלא אם כן יביאו איזה בוזגלו או משהו).
    גם מסיללה עוזב כנראה ללסטר, זה אומר שמתפנה בוודאות משבצת של זר שכנראה תאוייש השאלה איפה..

11. alexshw Member

זו תהיה בדיחה מאוד גדולה אם שחקן עם רזומה של מונדיאל וצ'מפיונס ישחק בעט ורוץ 46 משחקים בעונה.
    וכן עכשיו יבואו החברים מהפורום האנגלי ויתחילו לספר על האווירה המדהימה באיצטדיונים ועל זה שלסטר חזק בתמונת העלייה.

שמעתי את זה איפשהו.... אה,נכון עם קינן.

אני הייתי שמח לקבל נתון אחר:
    בעשור האחרון כמה שחקנים זרים התקדמו מקבוצת צ'מפיונשיפ לקבוצת פרמייר ליג, לא כולל אלה שפשוט עלו עם קבוצתם ליגה כמו יעקובו או ברקו?

כרגע עולה לי הדוגמא של קאהיל ונדמה לי גם גודיונסן.

נערך לאחרונה ב: ‏21/6/11
  12. ARSI Member

אבל לסטר באמת מוציעה הרבה כספים ובונה סגל שמתיימר לעלות לפריימירליג. יש לה את אריקסון המנוסה כמאמן וגם שמייקל ג'וניור כבר בדרך אחרי שהרשים בלידס.

קינן ראוי לפריימירליג במקרה הטוב בתור בלם שלישי בקבוצת תחתית. הוא איטי וקבלת ההחלטות שלו רעה ופוגעת קשות בקבוצה ובנבחרת שלו. הוא הושאל לקארדיף סיטי שכל העונה נאבקה בצמרת העליונה והייתה רחוקה שלושה משחקים מההעפלה היסטורית לפריימירליג. כל זה במטרה לשחק. בכל מקרה, זה עדיף על מכבי חיפה הוא ההצעה שהוא קיבל מהליגה התורכית.

13. alexshw Member

זה העניין שקינן לא מתאים לפרמייר ליג ואז מה יש לו לחפש באנגליה. לפי מיטב ידיעתי הוא נרכש ע"י קרדיף.
    וזה שאריקסון מאמן את לסטר, דווקא מפחית מהסיכויים שלהם לטעמי.

14. ARSI Member

שוב אני טועה ושוב אתה צודק, אלכס, באמת קינן נרכש ע"י קארדיף.
    באשר לאריקסון, אז נכון שהוא לא מאמן מהטופ העולמי אבל הוא כן עשה כמה דברים יפים בקריירה שלו והיכולות שלו מסוגלות להעלות קבוצה עם פוטנציאל פריימירליג לליגה הזו.

15. alexshw Member

הבעיה שהוא עשה כמה דברים בקריירה, אבל מאוד מזמן.