מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמעתי שגם שמעון הרוש מהפעול ב"ש מועמד לעמדת המגן השמאלי המחליף. המגן השמאלי הנוסף שיבוא מגיע מתוך ידיעה שטאלב טוואטחה הוא המגן הפותח. זה כבר נאמר בפומבי.

לא חושב שיש לנו מגן שמאלי בנוער שמוכן כבר עכשיו לעשות את קפיצת המדרגה ולשחק בליגת העל מדי פעם. ניאלץ להביא מישהו מבחוץ, רצוי עם קצת נסיון בליגת האעלק שלנו. צ'קול בהחלט נשמע לי כמו אופציה טובה.

2. alexshw Member

סלליך ואמיר אדרי צפויים לעבור לק"ש כחלק מעסקת עמאשה.

3. N כמוני Member

באופן קבוע או בהשאלה?

4. alexshw Member

כתוב היה בכתבה "ישוחררו". אבל לא ברור לי ב - 100% למה הכוונה.

5. שגיא Guest

אין מצב שהם ישוחררו. לפחות על סלליק בונים בחיפה.

בכל מקרה אני מאמין ששניהם יושאלו, בחיפה לא נוהגים לשחרר שחקנים צעירים סתם. בטח ובטח כאלה שכבר עשו טבילת אש בקבוצה הבוגרת ורוצים לראות אותם מתפתחים.

מסלליק אני מאוד מחזיק, אבל במציאות שנוצרה יהיה לו קשה לשחק בקבוצה. בהזדמנויות המעטות שקיבל היה אפשר לראות שיש לו כדורגל. עונה אחת מחוץ לחיפה כשחקן הרכב (או לפחות שחקן רוטציה קבועה) יכולים להקפיץ אותו למעלה ולהחזיר אותו טוב יותר. הבעיה היא שכמובן תמיד יש את הצד השני של שחקנים שמתחילים עם השאלות ועוד השאלות עד שהם עוזבים לגמרי ומתבזבזים.

6. w2k1 Member

לדעתי העמדה הכי בעייתית כרגע בקבוצה, אם רפאלוב משוחרר חייבים להנחית
    קשר 50/50 ברמה גבוהה אם וכשאר כמובן מסיללה או הגרוזיני יעזבו..
    גולסה כנראה יאייש את העמדה של רפאלוב כמו גם שאזולאי ו עמאשה יכולים
    לשחק באגף.. לסחוב עם בוקולי וסיידו לא יספיק אפילו לליגה האירופית.

7. שגיא Guest

בין היתר בשביל זה גם הביאו את ימפולסקי שגם יכול לשחק בעמדה הזו. סך הכל אני צופה די רוטציה בעמדה הזו כשגם גולסה יכול ואפילו פיליאבסקי שבמקור הוא קשר הגנתי.

8. w2k1 Member

יאמפולסקי הוא שחקן רוטציה קלאסי, שחקן כלבו שיכול לשחק בכל הקישור וגם מגן שמאלי בין היתר. הבעיה זה לא למצוא מחליף במקרה של פציעה או משהו כי יש את כל השחקנים שהזכרו וגם עותמן
    שיכול לשחק באמצע הבעיה זה שהאמצע לא ברמה מספיק טובה לאירופה זה הכל..

9. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אל תגמור עדיין לגרוזיני את הקריירה, הבחור בן 29, ואם אפשר להביא אותו בחינם אני לא רואה דבר כל כך רע בזה. אל תשכח שאולי הוא לא שיחק הרבה בהולנד, אבל זה שחקן ששיחק איתנו באירופה והיה סביר, מגיע מהולנד, יש לו ניסיון, אם לא לתת פייט לטאלב אז לפחות לשמש כגיבוי למקרה שהשחיף הזה יקרוס מעומס, מה שנראה לי שייקרה מהר מאוד אם הבחור לא ייתחזק בתקופה הקרובה.
    צ'וקול אין ספק שזאת אופציה עדיפה, השאלה אם הוא יסכים להגיע כשיודע שהוא מגן שמאלי קבוע, וכמה שחר יסכים לשלם לעמדה שבסך הכל צריך בה גיבוי.

10. שגיא Guest

מגרלשווילי לא מגיע מהולנד. הוא מגיע מקפריסין, שם שיחק באלקי לרנקה. מאז החזרה מהולנד הוא הספיק לעבור במכבי תל אביב ומכבי פתח תקווה לפני שחתם בעונה האחרונה בקפריסין.

11. WellNeverDie Member

אני מאוד מרוצה מהדרך הפעם ומהרכש - אחלה פגיעות. בעיקר אני מרוצה מימפולסקי, הוא סיידו ובוקולי אמורים להספיק בעונה הבאה (כאשר הוא הבורג המרכזי יותר). בנוסף, ככל הנראה מסתמן שליאור יעזוב אותנו ואם זה קורה אנחנו בבעיה - הרי ורד בצד אחד, קטן מתחת לחלוץ ככל הנראה ועמאשה בחוד. אני מקווה שאלישע לא ינסה להשים את קטן, עמאשה או דבאשווילי בכנפיים כי זה מתכון לאסון, אבל למען האמת לא הייתי רוצה לראות שם גם את גולסה, מוחא או אזולאי - זה לא המקום שלהם. העמדה הזאת תעשה כאב ראש לאלישע.

12. סמואל אטו Member

ימפולסקי הוא רכישה חכמה ביותר.
    שחקן עם פוטנציאל גדול שמגיע על המשבצת הכי חלשה בחיפה.
    המהירות,פיזיות והטכניקה שלו ביחד זה לא דבר שמוצאים כל יום בכדורגל הישראלי.

13. w2k1 Member

לטעמי גולסה ישחק על העמדה של ליאור, ואם אתה שואל אותי הוא גם לא פחות
    טוב ממנו, הספקולציות הזולות על בוזגלו וחן עזרא הם שטויות במיץ לדעתי,
    אם גולסה נותן עונה בלי פציעות הוא השחקן הכי טוב בארץ.
    בעיניין החוד לפי מה שאני מרגיש מאלישע הוא ישחק עם חלוץ חוד יחיד
    דבע/זר אחר (הכוונה לחלוץ רחבה קלאסי) וסקנד סטרייקר מהיר קטן/עמאשה.
    גם לדעתי יאמפולסקי אחלה החתמה, אבל הקישור שיש עכשיו לא מספיק טוב בשביל אירופה אלא אם כן יאמפולסקי נותן קפיצת מדרגה ביכולת למרות שקשה
    לי להאמין שזה יקרה מיד, אין מה לעשות מאז שכיאל עזב האמצע פחות טוב משמעותית..( או שיש מה לעשות למכור זר ולהביא קשר זר ברמה גבוהה).
    ועוד משהו לגבי המחליפים אתה לא יכול שיהיה לך מחליף על כל עמדה בנפרד זה לא ריאלי ולכן למקרה הצורך יש לך בשמאל את עמאשה, אזולאי ואפילו גאדיר למרות שזה לא העמדה הטבעית שלהם.

14. Mellow29 Kopite

לדעתי דווקא העמדה הטבעית של גולסה היא במרכז, לנהל את המשחק. משום מה קטן לוקח את התפקיד הזה כשהוא על הדשא, גם כשהוא לא לגמרי כשיר. לכן הרבה פעמים ההתקפות שלנו פשוט נתקעות כשהוא על הדשא. לרפאלוב יש הרבה חסרונות, אבל כשקטן לא שיחק ורפאלוב היה במרכז כל משחק ההתקפה שלנו היה הרבה הרבה יותר דינאמי. במקרה ורפאלוב עוזב אני מקווה שגולסה יהיה באמצע, קטן ישחק בצד שמאל - העמדה שבה הצליח מעולה לפני שעזב לאנגליה, כדי לתקוע כמה שפחות את משחק ההתקפה ולנצל את הנסיון שלו כדי לייצר משהו נורמלי גם בצד השמאלי של ההתקפה.

אבל מצד שני זה החסרון בחוליית הגנה עם שלושה-ארבעה זרים (בהנחה וסיידו כקשר אחורי נחשב כשחקן הגנה) - צריך לפגוע בול בישראלים בחלק ההתקפי. חסרים עדיין 1-2 שחקנים כדי שיהיה סגל עמוק להתמודדות עם פציעות והרחקות.

15. w2k1 Member

גולסה קשר קידמי באמצע גם אפשרות טובה, אבל הבעיה שקטן יכול לסחוב חצי עונה בלבד, אז תצטרך מישהו רציני לשמאל, בנוסף במקרה זה אתה עובר לשחק 4-5-1 טהור, לאירופה זה יכול להיות לא רע כי בדרך כלל נשחק נגד קבוצות יותר טובות שמחזיקות יותר בכדור, אבל בליגה זה יהיה לא חכם. אלישע עבר באמצע העונה שעברה לשחק עם 2 חלוצים ולדעתי הוא ימשיך במגמה זו גם העונה. ולכן גולסה יהיה באגף לדעתי.