הרי ברור לך שאם הוא יתן חצי שנה, בעצם שבועיים, טובים הוא ואבא שלו כבר יפתחו את הפה על כמה במכבי זלזלו בהם ועד כמה הילד המוכשר צריך להגיע לאירופה ובלה בלה בלה. האופי שלו (ובעיקר של אבא שלו, שהוא הפה שלו בתקשורת, לא תמיד מאור רוצה את זה) הוא האנטי המוחלט למה שאנחנו רוצים משחקני מכבי חיפה - עידן ורד הוא למשל דוגמא להפך מבוזגלו- שקט, צנוע, עובד על המגרש ובאימונים. כאלה שחקנים כדאי להביא, ולא ליצנים כמו בוזגלו. אני חושב שהכנסנו לצהובים מספיק כשמכרנו להם אותו במחיר מופקע ועכשיו הם לא יודעים איך להיפטר ממנו... ;-)
מי יישמע נגעל... אני מקווה שאתה לא נגעל מעצם העובדה שהוא עבר למכבי ת"א כי זה לא במקום, חיפה היא זו שהשאילה את בוזגלו לקבוצות אחרות ושהגיע הזמן שלו לעלות רמה, הוא עבר למכבי ת"א, זה לא שהוא שיחק אצלכם כמה שנים ואז "ערק".
אני לא חושב שהוא נגעל מזה שהוא עבר לצהובים אלא מהאופי והשם שיצא לבחור. בסה"כ אני חושב שבקרב אוהדי מכבי חיפה די מרוצים מהתעלול הזה של לדחוף לכם את בוזגלו ועוד לקבל על זה לא מעט כסף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx.
מי יישמע האופי והשם... אתה מתאר אותו כאילו הוא יוצא על חברים שלו לקבוצה כל יום ואונס כל שני וחמישי. לא יצא לו שום שם רע ובטח לא על האופי שלו, כולם יודעים שאבא שלו עושה את כל הבעיות ומאור עצמו לא קשור לכל העלילות. אבא שלו פשוט בעייתי ואי אפשר להשתלט עליו או לשנות אותו. גם אם הוא ומאור ייעברו לברצלונה, עדיין אבא שלו ייצא במארקה נגד גארדיולה ויגיד שלמאור יש מקום בהרכב אפילו במקום מסי. אם אתה קורא לזה לדחוף... אז תודה שדחפתם לנו אותו. אשמח אם הוא ימשיך להידחף אצלנו.
אין ספק שאבא שלו יותר בעייתי ממנו. אבל הם באים ביחד, זו עיסקת חבילה, אתה מקבל את הילד עם האבא לצערנו הרב. אני חושב שלמרות הפוטנציאל לבעייתיות זה עדיין הימור ששווה לנו לקחת. יש לנו שלד מספיק חזק לקבוצה כדי להיות מסוגלים לעמוד בכל בעייה שלא תתעורר איתו. ועל המגרש זו יכולה להיות הצלחה גדולה.
ברור לי שרוב הבעיות הן של אבא שלו, אבל תרצה או לא זה משפיע באופן ישיר על היכולת של הבן ועל ההתנהלות שלו. מה פאתום הוא רוצה עכשיו לעזוב את מכבי ת"א אחרי שעבר עבירת משמעת? הפתרונים ליעקב. אם תמצא פועל יותר מתאים מ"לדחוף" לכם פלופ שלא נתן חצי עונה טובה ברציפות בכמה שנים שהוא אצלכם תמורת למעלה ממיליון דולר (ועוד בתקופה שזה היה שווה יותר מ-4 מיליון ש"ח), אני אשמח לשמוע. Nigel Winterburn - אני חושב שחוץ מהאבא, גם הבן הוא לא כזה מבריק. הוא כשרון אבל יותר מדי זמן פמפמו לו שהוא סופרסטאר, והוא בסה"כ שחקן סביר בלי יכולות מרשימות במיוחד. קצת טכניקה, לא יציב - בעצם מיני רפאלוב כזה. האם אנחנו מוכנים לחכות עוד 3-4 שנים עד שהכוכב התורן יעשה את "חצי-עונת הפריצה" שלו ויעבור לאירופה? וזה עוד במקרה הטוב, בעוד שנה אנחנו עלולים לחפש בנרות את הפראייר הבא שיתן לנו עליו קצת גרושים או יחסוך מאיתנו את האבא והמשכורת המנופחת שלו שמשלם הקנדי.
לדעתי הוא כבר מוכן לפריצה האמיתית שלו. אני חושב שגם העונה, למרות כל הבלגאן שהיה במכבי ת"א, הוא הצליח בסה"כ להתבלט לטובה. אני מסכים שהוא לא הסופרסטאר שעושים ממנו, אבל איזו אופציה יותר טובה ממנו יש בשוק הישראלי (במידה וליאור יוצא לאירופה)?
לא צריך שום אופציה, אפשר להסתדר עם ורד, קטן גאדיר וסולליך, גם אם ליאור עוזב. לא צריך את התפוח הרקוב הזה בקבוצה.
לגבי בוזגלו, אני באמת לא רואה למה לקחת את הראש הכי חולה בכדורגל הישראלי ולהכניס אותו למיטה הכי בריאה שיש. יפרוץ או לא, זה תמיד הימור, שמיץ' ישלם לו את ה-400 אלף דולר או כמה שהוא לא מרוויח שם. אני לא יודע עד כמה יש אופציות טובות בשוק. קודם כל אני לא יודע עדיין מה התפקיד של ימפולסקי באמת (כי עטר השתמש בו בכל מיני עמדות), ובאיזה עמדה אלישע מייעד לשחק אותו - אבל הוא אופציה אחת. צריך גם לראות מה קורה עם זגורי וסולליך והאם אלישע בונה עליהם. בכל מקרה יש את בוקולי שאפשר לסחוט קצת וסיידו יאיא בקישור האחורי, גולסה צריך להכנס לאט לאט למרכז ולהזיז את קטן שמאלה (לעמדה שבה רפאלוב שיחק, כדי שיעשה כמה שפחות נזק), בצד ימין הייתי רוצה לראות את ורד. ביחד עם ימפולסקי וגאדיר יש לנו בסה"כ רוטציה די סבירה מבין הישראלים. נראה לי שזה עדיין לא מספיק כדי לרוץ ב-2 מסגרות רציניות, אבל זה הזמן לנסות לדוג כל מיני כשרונות מנתניה, אשדוד, ב"ש וק"ש (אין לי משהו ספציפי, למען האמת. אולי רוצ'ט?) שיגיעו עם מחיר ושכר שפוי ובלי גיבנת של ציפיות על הגב.
אין אף שחקן בישראל ששווה את הסכום ששילמנו על בוזגלו. זה לא חדש וזה לא מהיום. בנוגע ליכולת שלו - אין לא רוצה לפתוח על זה דיון אבל בכל עונה שהוא אצלנו, הוא נתן עונה טובה. בעונה עם שניידר הוא היה הכי טוב אבל מה לעשות שכל הקבוצה הייתה חלשה, בעונה שעברה הוא נתן עונה די טובה וגם בעונה האחרונה הוא היה מאוד יצירתי ותרם הרבה. עצם העובדה שלא זכינו בשום תואר או שהוא לא הבקיע הרבה שערים, לא הופכת אותו לחרא של שחקן או לאחד שלא עושה כלום על המגרש ולא תורם.
כמה דברים. א'. טוב לראות שמכבי חיפה השנה עובדת מבחינת רכש על הצד הטוב ביותר. אם השחקנים שנרכשו יצליחו במועדון או לא נצטרך לחכות ולראות, אבל רואים שיש דרך, שיש כיוון, שהנקודות החלשות בקבוצה הובנו ומיד מנסים לתקן. אם בעונה החולפת הרכש הראשון שלנו הגיע למחנה האימונים, העונה, לא מזמן השחקנים רק החלו להתאמן וכבר 4 שחקנים חדשים הוחתמו. לא יודע אם מגיע הקרדיט לחרזי, אבל אם כן סחתיין. ב'. שוב בנושא הרכש אבל בצורה יותר נקודתית. אי אפשר שלא להתרשם מכך שהחיזוקים העונה הם בהחלט נקודתיים. בנאדו פרש, הוחתם בלם חדש. דוידוביץ כבר לא בשיאו, הוחתם שוער העונה בסרביה. חמד עזב, הוחתם חלוץ ישראלי אחר. בשבוע האחרון בעיקר התלוננתי וחששתי מכך שלא מגיע אף קשר נורמלי לאמצע כי לבנות על בוקולי בן ה 33 זה הימור לא קטן, הנה מחתימים קשר 50/50 אחר, שגם אם לא יהפוך לשחקן הרכב, הוא בהחלט יכול לתרום. ג'. כמו שזה נראה כרגע, מסיללה יעזוב וטוואטחה יהיה המגן השמאלי הבכיר. בישביל להשלים את עמדת המגן השמאלי, הבנתי שהחלו דיבורים עם מגראשוילי, לו נגמר החוזה והוא כרגע שחקן חופשי. לדעתי בהחלט אופציה נכונה, ושחקן שיכול גם להתחרות עם טאלב על המקום בהרכב, וגם שחקן ברמה סבירה למקרה שהאחרון נפצע/ מושעה. מה דעתכם?
אני אפילו לא חולם בלילה על אפשרות שבוזגלו ירצה לחזור למכבי חיפה. אם זה קורה אני בטוח שמדובר בסיוט... אני לא רוצה את השחקן הזה אצלנו, ובטח לא כל המשפחה שלו. העובדה שמכבי ת"א רוצה כנראה לפטר ממנו לדעתי הרבה יותר קשורה לפסטיבל סביב האבא מאשר ליכולת השחקן. כמו ששחר נפטר ממנו כך קורה עכשיו גם במכבי ת"א. אני עדיין מחכה ליום שבו האדון יעקב בוזגלו בכבודו ובעצמו יתנצל ליעקב שחר שכינה אותו 'נסראללה'... אני בכיף ארצה לראות אותו בהפועל ת"א כדי שאחרי כמה שבועות יעקב כבר יריב עם אלי טביב...באמת תודה לאל שהקרקס שנקרא בוזגלו כבר לא בראש מענייני. אני משוכנע שכל המערכת במכבי חיפה מודה לשחר יום יום שהוא הפסיק את השטויות האלו. לשלושת הנקודות ששי העלה: א' - אולי גם שחר למד ממה שקרה. לא יודע, אני כרגע מבסוט לאללה. יש שקט תעשייתי והאליפות הבטיחה לנו ששחקנים רוצים לשחק בשבילנו. ליגת האלופות תורמת ששחקנים מעדיפים אותנו מאשר למשל הפועל ת"א. ב' - הרשה לי רק להוסיף פרט קטן. עמאשה לא בדיוק שחקן כמו חמד. קראתי היום (שני) גם שבקבוצה בודקים להביא חלוץ ניגרי בינלאומי שכרגע נמצא במו"מ עם בנפיקה. לדעתי אם מכבי חיפה לא תצליח לשים עליו את ידיה אני מעריך שנראה עוד חלוץ מטרה אחר. אין לי גם מושג מה קורה עם דבאלישווילי, אבל לא מן הנמנע שאלישע לוי שוב יחזור לשחק עם חלוץ מטרה אחד. ג' - מגרלשווילי? את זה אני לא מבין. הבחור לגמרי נעלם מהאופק, לא הצליח בהולנד ובמכבי ת"א ועכשיו את רוצה לתת לו להלחם עם טוואטחה על מקום בהרכב? בעיניי עדיף כבר לראות אם צ'קול רוצה (גם את דנין אני לא רוצה) או שחקן נוער. מגרלשווילי לדעתי 'גמר את הקריירה'...
מגרשווילי אופציה סבירה כשחקן מחליף. לא מדובר במגן גדול. הגנתית הוא די בעייתי.(תשאלו את פנאנט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) מגן שדי התבזבז מאז שעזב את מכבי חיפה לאירופה.