העניין עם שראנוב מורכב. הוא סיים חוזה והייתה פה הזדמנות להביא שוער שנמצא בתהליך שיפור מתמיד. אם לא היינו מחתימים אותו עכשיו הוא כבר היה משיג חוזה בקבוצה אחרת ולא היה אפשר לצרף אותו, ככה שזה שילוב בין זה שמחפשים מחליף לדוידוביץ' לבין ההזדמנות שנוצרה עם הבאתו של השוער שנחשב להבטחה. דעתי האישית היא שהיה אפשר בכלל לוותר על הבאת שוער ולנסות להכשיר את רם שטראוס לעמוד בשער הקבוצה תוך שנה-שנתיים. ימים יגידו כמה המהלך הזה חכם או לא.
אני רוצה להיות עדיין מאוד מאוד זהיר, אבל על פניו נראה שבקבוצה שינו גישה בנושא הרכש. מנסים לסגור עניין יותר מהר. זה מעודד להמשך. אבל עוד לא העת לסיכומים.
אם כך שווה לנסות להשאיל אותו העונה הזאת. הרי לא חסרות קבוצות שיביאו שוער רק בגלל שמכבי חיפה החתימו אותו ומאמינים בו.
שוב, השוער הזה מדברים עליו כעל שוער העתיד בנבחרת סרביה. היו דיבורים שיש לו גם הצעות מליגות יותר טובות. לא נראה לי שאתה יכול להביא אותו כדי להשאיל אותו. ההנחה היא שמכבי חיפה היא התחנה הכי נחותה שהוא יכל להגיע אליה.
אז עדיף שהוא יהיה שוער שני? או שהוא יהיה שוער ראשון וניר יהיה השוער השני? האם לדעתך ניר יקבל באופן חיובי ספסול שלו? האם לדעתך זה נכון בכלל לספסל את דוידוביץ'? באמת שמדובר לדעתי ברכישה תמוהה ביותר
לא הסתרתי את דעתי ואמרתי שלדעתי היה אפשר לוותר על הרכישה. אני פשוט מנסה טיפה להצדיק את הצד של המועדון אבל זה לא אומר שאני לגמרי מסכים עם זה. ניר יהיה שוער שני ובסיום העונה הזו יפרוש. ככה אני רואה את זה. גם בהתבטאויות שלו לאחרונה הוא אמר שהוא רואה את עצמו מסיים את הקריירה במכבי חיפה ולא פוסל לסיים אותה כשוער שני. אם אכן תהיה הצלחה גם באירופה, אז אולי דוידוביץ' יזכה לקצת יותר דקות משחק, אבל בעקרון במצב של היום שדוידוביץ' מתקשה לפתוח כל עונה בגלל טיפולים שהוא עובר, אני לא רואה את שראנוב מגיע לכאן להיות שוער שני, ויותר מזה, לא רואה את מכבי חיפה מביאה שוער זר כדי שיישב על הספסל.
מעסקה לעסקה איזי שרצקי מראה שהוא האיש האמיתי שיודע לעשות עסקות, אפילו מוציא את שחר פראייר לידו. אחרי העסקה המדהימה של אלרואי כהן תמורת 750 אלף יורו, 20 אחוז מהעברה הבאה ו-20 אחוז מהכרטיס של שכטר, שזה משהו כמו בין 1.5-1.7 מיליון יורו, עוד הברקה שלו. 75 אחוז מהכרטיס של עמאשה תמורת מיליון יורו ועוד 25 אחוז מהעברה הבאה שלבטח זה עוד חצי מיליון יורו במינימום, גם הוא הוא מעריך בין 1-2 מיליון יורו באיזור הזה.
אם עמאשה באמת יקבל רק 120 אלף דולר לשנה הוא יוצא ממש פראייר.. הוא יכל לסחוט מחיפה חוזה טובה בהרבה בהתחשב במעמד שיהיה לו במועדון שזה שהוא אחת האופציות היחידות שיש להם. הייתי אומר שזה אפילו שכר מעליב אם לומר את האמת, ימפולסקי שמגיע כשחקן דיי שולי הולך להרוויח יותר ממנו.. הבנאדם הוא ה-רכש של חיפה הקיץ והוליך להוביל את קו ההתקפה והוא מסתפק רק על 120 אלף דולר לעונה? מאוד מוזר.. הייתי מפטר את הסוכן שלי במקומו.
מה מעליב בשכר הזה? עמאשה שחקן עם רזומה של עונה אולי שתיים בליגת העל. אולי עם איזה 2 הופעות בגביע אירופה, בלי הופעות בנבחרת. לא כל אחד חושב נטו על כסף, אלא גם על התקדמות מקצועית.
מה הקשר? ההתקדמות המקצועית הייתה מתקיימת גם אם היה דורש שכר גבוה יותר בהתאם למעמד שיהיה לו בקבוצה שנה הבאה, הוא יכל לדרוש ורוב הסיכויים שגם היה מקבל שכר גבוה יותר - כמו שאמרתי אם דלה ימפולסקי הולך לקבל 130 אלף דולר עמאשה צריך לדרוש יותר ובצדק גם לקבל יותר. חיפה לא הייתה במעמד לדחות אותו כשהוא פחות או יותר האופציה הכי ריאלית ומציאותית שיש להם בשוק מאוד מצומצם(הוא או עומר דמארי שעולה 3 מיליון יורו), ולא הייתה מפוצצת את העסקה אם היה דורש שכר באיזור ה-200 אלף דולר - שבהחלט מגיע לו כאמור בגלל המעמד והחשיבות שתהיה לו בקבוצה, ובכסף ששילמו עליו.
אני חושב שרזומה גם אמור לשחק תפקיד. ימפולסקי יחסית שחקן ותיק, משחק מאז 05/06 בליגת העל. בשנים האחרונות לפחות, שחר די עיקש בענייני שכר וכאמור עמאשה מאוד רוצה לשחק בכרמל.
העבודה שהשכר יחסית לא גבוה, כך אני מאמין, תרמה בהעברתו של עמאשה ותרמה לקריית שמונה בסכום העברה. מעבר לכך, אני מאמין שמה שעמאשה רצה הוא קיבל. עכשיו חובת ההוכחה עליו.
אני לא יודע מה מהיר יותר, הצורה בה סיכמה הקבוצה עם השחקנים או השחקנים עצמם. מה שבטוח, מכבי חיפה מבצעת יופי של העברות. ויאם עמשה זה שחקן שאם ישחקו עליו, הוא יביא את הסחורה, כי יש לו מה שצריך כדי להצליח. דלה ימפולסקי הפך בשנה האחרונה לקשר 50-50 מצוין. הוא התחזק וזו כבר לא משימה פשוטה לנעול אותו עם הגוף. אני מקווה בשבילו שהוא יגשים את הציפיות שהיו ממנו עוד כשעלה מהנוער.
לאט לאט נראה שמכבי חיפה מתחילה להבנות. שחקנים עוזבים ושחקנים באים. השקט היחסי שהיה נגמר. הקבוצה מקבלת פנים די חדשות ואני מאד סקרן לדעת איך הקבוצה תראה. אני מניח שאם השכר של עמאשה בעיניכם לא גבוה שהוא אולי קיבל ביטחונות שהוא יכול בקלות להשתחרר לאירופה. אל תשכחו גם שעמאשה תמיד הדגיש שהוא אוהד של הקבוצה, אבל בסופו של דבר נראה לי שהוא יקבל את מה שמגיע לו. חתימתו הצפויה של ימפולסקי די מפתיעה אותי, אבל מי שזוכר אני די התלהבתי בעונה האחרונה מהבחור הזה. ימפולסקי בחור חסון מאד ובטח באירופה הוא יכול לעזור לנו. ממה שנראה עוזב מסיללה את הקבוצה, יהיה נחמד אם הוא ישחק בליגה ההולנדית. וואלה מדווח שזו אופצייה רצינית בשביל המגן הבינלאומי הדרום אפריקני. בצורה הזאת אני אמשיך לעקוב אחריו למרות שאם ייצטרך לטוונטה אני לא אהיה בעדו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לדעתי עזיבת מסיללה הצפויה מחלישה את עמדת המגן השמאלי ואני בעיקר מתכוון למחליף של טוואטחה. נראה מי מגיע כמחליף. אז חבר'ה, הקבוצה מקבלת עכשיו פנים חדשות ואני כבר מת לראות מה יקרה בעונה הקרובה. אני כבר מוכן למוקדמות ליגת האלופות! אני לא מכיר את בוראץ', אבל אסור לנו לזלזל. באותה מידה הם יזלזלו בנו ויחטפו קשה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אני קצת נגעל מעצמי, אבל המחשבה הראשונה שעברה במוחי כשקראתי את זה היתה שאני רוצה לראות את בוזגלו מגיע אלינו. זאת כמובן בהנחה ויענקל'ה ייתן לליאור רפאלוב ללכת, מה שצריך לעשות לדעתי כי ליאור הרוויח את היציאה לחו"ל ביושר. לא חושב שיש אופציה יותר טובה בשוק הישראלי בעמדת הקשר ההתקפי/קיצוני ממאור בוזגלו. אומנם אני די מתעב אותו, את אבא שלו ואת כל מה שהם מייצגים, אבל הוא שחקן איכותי, הוא בכל זאת סוג של שחקן בית והוא גם יבוא עם המון מוטיבציה להוכיח את עצמו, אחרי התקופה הלא קלה בבלומפילד. אצלנו יהיה עליו פחות לחץ, והוא ייכנס לתוך סיטואציה קבוצתית בריאה יותר, שבה הוא יוכל לדעתי לפרוח. ומה לעשות, אני גם תמיד בעד קצת לתקוע לצהובים, ובוזגלו בטוח ירצה במיוחד לעשות את זה.