לא התכוונתי שצריך להביא זר בתור מגן שמאלי, אבל כן צריך עוד ישראלי בעמדה הזו. את עותמאן אני לא זוכר משחק בשמאל (ואני בספק אם הוא יכול לשחק שם בצורה טובה). אם כבר רוצים לתת לו לשחק בחד עם משומר, יותר מתאים לו לשחק בצד ימין של הקישור.
אני גם לא ראיתי אותו מנסה לשחק בשמאל, אבל כשדוחפים קדימה את טאלב צריך לזכור שיש לנו עוד פוטנציאל שנרקב על הספסל. היו נסיונות עם כל מיני שחקנים ימניים בצד שמאל. מבחינה הגנתית הוא לא מדאיג אותי ויהיה לו יותר קל להסתדר כשהרגל החזקה שלו היא לכיוון מרכז המגרש. מבחינה התקפית זה קצת יגביל אותו, אבל צריך לנסות ולבדוק....אין הבטחה שזה יצליח, אבל אם לא ננסה כנראה שבעוד שנה הוא יעזוב אותנו כי באמת אין לו מה לחפש על הספסל.
אם אתה דואג לצד ההגנתי, אז עותמן לא להיט גם בצד הטבעי שלו. אין לו שום יתרון על טאלב בשמאל. ב - NRG מדווחים שאם שראנוב מגיע, ניר עשוי לעזוב. אם זה קורה, זה לא פחות מבכיינות. אז עדיף לו כבר לפרוש בכבוד.
קראתי היום את הכותרת של הכתבה על מכבי חיפה בישראל היום - הנושא המרכזי במה שהוקדש לספורט. ניסו לצייר שם תמונה עגומה - חד-משמעית אני לא מסכים. אם נוציא לרגע את העובדה שהקבוצה צריכה להתכונן לצ'מפיונס-ליג וזה מציב סטנדרטים אחרים לגמריי(לא, חיפה אפילו לא קרובה להיות מוכנה לשם גם אם כל שחקני הסגל ישארו) - המצב ממש לא בכי רע. אם העונה הבאה נפתחת מחר - חיפה פייבוריטית ברורה לזכות באליפות בגלל השקט התעשייתי שאין בהפועל שם הכל תוהו ובוהו ובמכבי הכל רק דיבורים. כן, צריך לעשות את ההשוואות האלה. מי תגזול ממנה את האליפות בידיוק? לפחות לפי מה שנדמה, שארונוב שוער מצויין ואולי חיפה תזכה לשדרוג בין הקורות; אם תומר חמד ימכר זה ירגיש קצר מידי כאילו לא מיצה עצמו בחיפה, אבל אלישע יביא חלוץ צעיר וטוב. שחר לא ישקיע מיליונים אבל לא ישאיר את חיפה אובדת עצות. עמאשה במקום חמד זו לא ירידה; עידן ורד יתן בעונה הבאה יותר - אין לי ספק בכך; רפאלוב שחקן מרכזי, אין ספק, אבל שחר מתנגד נחרצות למכור אותו שלא כמו במקרים עבר - חיפה תדע לעשות עליו קופה.
לגמרי מסכים עם דור. לפני עונה ציפיתי שהקבוצה תתמוטט ולא תתקרב למאבקי הצמרת שהיו אמורים להיות בין שתי התל אביביות הבכירות. אני מנסה ללמוד מזה ולכן אני נמנע עכשיו מלהכנס לפאניקה. חמד יעזוב? אחלה, אנחנו נקבל קרוב לוודאי חלוץ אחר ואם לא חלוץ מטרה אז יש לנו עדיין את דבאלישווילי. רפאלוב עוזב? בקיץ האחרון בכלל לא בניתי על הבחור, תראו מה קרה העונה. בעיניי זו תהיה ההזדמנות (בה' הידיעה) של גולסה. כעיקרון יש לנו עושה משחק בקבוצה. אז מצבנו כל כך גרוע? תראו מה קורה בהפועל. שהר לא ימשיך, שכטר וגילי ורמוט יעזבו. זהבי כבר עזב. אין לי מושג מה יקרה עם אניימה. בקיצור, יש אצל האדומים יותר בעיות בטח אם שומעים מה שבונדר אמר השבוע על ראש הפירמידה. מכבי ת"א? גם לא ברור מה יקרה שם. כרגע נראה שגולדהאר די רגוע ולא יחזק את הקבוצה עם מלא שחקנים. כבר ראינו בעונה שעברה מה ההשפעה של איווניר על הקבוצה ולך תדע אם הוא בכלל מאמן מספיק טוב. בקיצור, יהיה בסדר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אני לא רוצה להשמע פסימי אבל נראה לי שאתם אופיטמיים יתר. אולי מבחינת ההגנה אנחנו אולי אפילו נשתפר אם הבלם הזר שיוחתם יהיה ברמה גבוהה והשוער שנבחר לשוער השנה בסרביה יהיה אכן הצלחה. אבל בקישור ובהתקפה אני מתקשה להיות כל כך שמח מהשינויים בסגל. בקישור, בוקולי שאני חולה עליו כבר בן 33 והוא לא נהיה צעיר עם השנים. לבנות עליו עוד עונה כשחקן היחידי שמצטיין בעמדה הזאת זה סיכון לא קטן. גם עם ורד יהיה דומיננטי במידה ורפאלוב עוזב (ולדעתי הוא בסוף יעזוב), גולסה זה סימן שאלה, וגם אם הוא כן ייכנס לנעליים שלו, אילו אופציות יישארו לנו על הספסל לשינוי? זגורי? סלחו לי שאני מזלזל בגאדיר אבל זה פשוט לא זה. חמד היה חלוץ אדיר, יורד להגנה, מתחיל פריצות באגף ומסיים בנגיחה שמירים לו למרכז הרחבה. אזולאי לא קרוב לזה, עמאשה בטח שבראש לא זהה לזה, ועם כל הכבוד לדבאשוילי הבחור כל כך איטי שהוא היה הורס לנו פעם אחר פעם את כל הייתרונות של התקפה עם גולסה וורד.
ספורט 5 מדווח שיש התקדמות במו"ם עם מכבי פ"ת על דמארי. מכבי חיפה רוצה לרכוש 50% מכרטיסו תמורת פחות ממליון יורו. מתי בכלל רכשנו שחקן של מכבי פ"ת? בטח זה קרה לפני הלוזונים. בקיצור לא מאמין לזה עדיין.
מקווה שלא יבוא, למרות הפוטנציאל שטמון בו. וויאם עמאשה זה שחקן שמתאים לחיפה כמו כפפה ליד, מאוד מקווה שבצוות המקצועי לא ויתרו עליו.
אני גם חושב שדי מהמרים על מרכז השדה. סיידו ובוקולי זה לא להיט ובטח כשגולסה הוא המחליף הראשי. בקיצור, יש רק לקוות לטוב, כי לדעתי זו תהיה העמדה הכי חלשה שלנו במידה ויבואו בסופו של דבר המחליפים המדוברים לכל העוזבים(הבלם הזר, עמאשה/דמארי והשוער הזר).
אם יש אפשרות כזאת צריך להביא גם את דמארי וגם את עמאשה,חבל לפספס הזדמנות להביא חלוצים ישראלים שנחשבים לבכירים. זה אמנם יעלה הרבה כסף,אבל ישדרג את החוד האפור והעלוב של הקבוצה. זה גם יפנה מקום של זר,לעמדת הקשר האחורי,שם אנחנו צריכים גרזן רציני,ולא סיידו שהוא שחקן די פרווה{שהוא 50:50}. אני מאד מקווה שזה יקרה,למרות שאני פסימי בקטע הזה.
מיותר להביא גם את דמארי וגם את עמאשה. מקווה שבסופו של דבר רק עמאשה יחתום. על פי וואלה, סלטיק מוכנה לשלם שני מיליון יורו עבור מחצית מכרטיסו של עומר דמארי, כנראה שפראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים.
2 מיליון יורו עבור מחצית כרטיס? ספין של הסוכן ולא יותר. ואם סלטיק באמת תשלם כל כך הרבה כסף בשביל שחקן ממכבי פתח תקווה עם שתי הופעות חלביות בנבחרת, מישהו שם יצטרך ללכת הביתה.
צריך לקחת בחשבון שחמד וגם דבאלישווילי יעזבו, אז לא מיותר להביא שני חלוצים. הקטע שיותר מעסיק הוא שאין לי מושג אם שני המועמדים הם חלוצי מטרה. אני יודע מהטלוויזיה שעמאשה יותר קיצוני, אבל את דמארי אני לא ממש מכיר. יכול להיות שאלישע לוי שוב יחזור לשחק עם חלוץ אמיתי אחד?
דבאלישווילי נשאר? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.101717.html