מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. ertyo Member

למכבי חיפה יש את הלוקסוס שלא להתפשר.
    הרי שנה שעברה הרווחנו 4 מיליון יורו ממכירת שחקנים,וראינו מה עשו עם זה.
    למכבי חיפה אין בעיה של כסף.
    יעמדו בדרישה הוא ישוחרר.
    לא יעשו זאת,כנראה נציע לו חוזה חדש,מקסימום לא נקבל עליו כלום.

2. Mellow29 Kopite

זה לא כ"כ מעט כסף - 1.5 מיליון יורו זה בערך המשכורת של ההרכב הראשון שלנו בעונה האחרונה, אם נותנים לנו סכום כזה על מסיללה אני לוקח ומנשק להם את כפות הידיים. בניגוד לטישיירה שרק היה בעלייה אצלנו והגיע לרמה גבוהה, אצל מסיללה זה קרה לפני שנתיים ומאז רק בירידה...

3. שגיא Guest

שקט מאוד בגזרת המלפפונים בכרמל. דווקא אחרי שנה שבה התרגלנו לכלכך הרבה שמות של שחקנים שהיו פה. הכל עומד כרגע. אפילו אלה שהיו מתוכננים לעזוב לא עוזבים כרגע. מבחינת הקבוצה זה יהיה מצויין לשמור על השלד מהעונה האחרונה, אולי להיפרד משחקן או שניים ולהביא אחד או שניים במקום אבל סך הכל אם לא תהיינה הצעות משמעותיות על שחקנים, אני לא צופה שינוי מהותי מידי בסגל.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

רק פתחת את הפה שגיא..
    עושה רושם ששני השחקנים החשובים שלנו ביותר, שני שחקני המפתח, חמד ורפאלוב יעזבו את הקבוצה. לגבי הראשון, הייתה לי תחושה שאחת הסקוטיות תרכוש אותו, וכנראה שזה מה שיהיה, בטח לנוכח העובדה שהוא חינם אין כסף. עכשיו צריך לחפש חלוץ שייתן את התפוקה שלו ודומיננטי כמוהו, זה לא יהיה קל, בטח שלא ישראלי. לגבי האחרון, שוב, אולי ליאור התעורר מאוחר באופן יחסי, אבל התמורה שלו הייתה די משמעותית בשלבים הקריטים של העונה, והאמת שאני לא רואה ישראלי שימלא את מקומו. כמובן שורד אם לא ייפצע וגולסה אמורים להיות דומיננטים יותר אבל זה סימן שאלה במיוחד בנוגע לאחרון.
    אגב, שחר אמר שהוא לא מתכוון לשחררו, אני טוען שכשתגיעה ההצעה הרשמית, עם שיחה עם ליאור, הוא ישחרר אותו בסופו של דבר וישאיר אצלנו חור לא קטן.

5. alexshw Member

שחר אמר בפירוש שרפאלוב לא למכירה. מקווה שיעמוד מאחורי דבריו. אין לי בעיה שילך בחינם בעונה הבאה. המועדון שלנו עשה מספיק כסף ממכירות שחקנים, הגיע זמן לעשות כסף מאירופה.

זה בן דור האידיוט פרסם.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/11
  6. Number 8 Member

כבר פנו רשמית לרפאלוב. מחר הוא יישב עם שחר בנוגע להצעות, או ששחר יישחרר אותו או שרפאלוב יחתום על חוזה חדש.
    אגב, זו לא המצאה של וואן או משהו כזה, גם בספורט 5 כתוב אותו דבר, רק במילים אחרות על מנת לא לקחת קרדיט.

7. WellNeverDie Member

אם מוכרים אז עדיף עכשיו ולא עוד חודש, כי בסך הכל צריך לתכנן את הרכישות - ואני לא רואה את אלישע מסתדר ומביא לנו זרים איכותיים וישראלים מספיק טובים בשביל להגיע לאירופה. חבל שחמד ורפאלוב ילכו, אבל מי שלא רוצה להיות פה, http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wlcm.Xxx

8. Igi Member

אם רפאלוב עובר לאחת הקבוצות האלה שהוזכרו ב-ONE הוא טיפש.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

איגי, באמת ציפית מרפאלוב למשהו אחר? אני לא מכיר אותו אישית, אבל דרך הטלוויזיה הוא לא עושה רושם של בחור חכם במיוחד. יש לו אגו גדול מדי ולכן הוא חושב שהוא כבר גדול מדי בשביל הקבוצה. בינינו, באמת לא ציפיתי למשהו אחר. גם חמד כנראה לא מבין שיש לו עוד הרבה מה ללמוד. בסה"כ עונה אחת טובה לא אומר שאתה כוכב.

לשני 'העוזבים' יש עוד מה לתרום לקבוצה, טיפשי שהם עכשיו עוזבים, אבל זו זכותם. אותי יותר מדאיג שיותר מדי שחקנים עוזבים בגלל שהם שחקנים חופשיים (או קרובים לסיום החוזה שלהם). אני לא יודע האם לשחר יש רשימה של אורך החוזים, אבל איך יכול להיות שבתוך שנתיים-שלוש לפחות 3 שחקנים עומדים לעזוב את הקבוצה ללא תמורה? לפני עונה קינן, עכשיו חמד ואולי בעונה הבאה מסיללה. שחר גרם להרבה דברים טובים, אבל פה הוא לא לומד.

מכבי חיפה והפועל ת"א מאבדות בתוך 2-3 שנים את כל הכוכבים שלהם והדבר עוזר לקבוצות האחרות להמשיך להיות איום על הצמד. הסיטואציה ששתי הקבוצות מאבדות שוב בקיץ שחקנים מרכזיים מחלישה עוד יותר את הליגה. אין לי כרגע מושג איך מכבי חיפה תמלא את החור של רפאלוב וחמד, אבל כרגע אני לא אכנס לפאניקה. לפני עונה הייתי בטוח שנתרסק וזה לא קרה. לפחות בליגה מכבי חיפה תמשיך להיות מועמדת לאליפות. אני רק לא בטוח שנגיע לשלב הבתים בליגת האלופות, אבל זו כבר אופרה אחרת.

בעיניי, חמד ורפאלוב לא בשלים לצאת לאירופה, אבל מי אני. לפני עונה שיחררה הקבוצה גם מספר שחקנים והיחידי שהצליח להשתפר הוא כיאל. לא ברור לי למה שחקנים מיד רצים לחו"ל, אבל זו כנראה הבעיה של המנטליות הישראלית.

נערך לאחרונה ב: ‏11/6/11
  10. Igi Member

גם אם חמד ילך זה לא עד כדי כך נורא למרות העונה המצויינת שהביא, מקסימום יביאו את עמאשה במקומו. רפאלוב זה כבר לא טוב שיעזוב... ואני גם לא חושב שהוא ילך, מכבי חיפה לא פחות טובה מברוז ובטח שלא מסלטיק וזה יהיה טימטום מצידו כבר הקיץ לעזוב, כשרואים וברור לכולם שהוא עדיין לא מספיק בשל.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חמד ועמאשה שחקנים שונים. חמד בפרוש חלוץ מטרה עם משחק ראש משובח. עמאשה הרבה יותר טכני ומהיר. אתה משווה עכשיו בין תפוז לתפוח...שניהם פרות, אבל לא ממש דומות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    כעיקרון מי שאמור לתפוס את מקומו של רפאלוב (וקטן...) הוא גולסה. הוא האיש שצריך עכשיו לקום. העניין הוא שאין לי מושג איפה הוא כבר חודשים ארוכים חי. פרשת לאציו שינתה אותו לגמרי, הפציעות לא תמיד תירוץ שהוא לא חזר לאותו כושר מלפני הניסיון לברוח לאיטליה דרך הדלת האחורית.

לדעתי חסרונו של חמד עלולה להזיק לנו יותר, אבל זה גם תלוי מה יקרה עם דבאלישווילי. ביום טוב הוא יכול להחליף את חמד ללא בעיה. הגאורגי מזכיר מאד במשחקו את חמד, אבל אין לי מושג אם הוא רוצה להשאר. בכל מקרה אם מכבי חיפה מחפשת חלוץ א-לה חמד היא אולי צריכה לראות אם אקסברד רוצה להגיע אלינו. בעיניי הוא יכול להתאים יופי לשיטה של אלישע לוי.

12. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתם במצב מצוין בניגוד לשאר גם אם חמד ורפאלוב עוזבים, אתם יציבים לגמרי.
    בעל בית שפוי יש, מאמן יציב יש שמתחיל עונה רביעית בקבוצה, קופה מלאה יש, שחקנים מחליפים בתוך הקבוצה יש(ורד וגולסה שהם שני כישרונות אדירים, וגם שלומי אזולאי כמחליף לחמד) ואנחנו רק בתחילת ההעברות כאשר ברור שאתם עוד תתחזקו ושיש לכם עוד מחלקת נוער עם כישרונות שיכולים להשתלב בקבוצה.

לשם השוואה בהפועל ההנהלה ביזיון, החליפו מאמן וכל השלד של הקבוצה עוזב ובינתיים גם אם אפשר שם לרשום שחקנים חדשים, סימן שאלה ענקי וזאת המתחרה הגדולה שלכם.
    גם מכבי זה סימן שאלה גדול, ועדיין הם לא נראים כמו קבוצה שתאיים עליכם בטח עם איווניר, בית"ר כרגע מועמדת לירידה וכל השאר אין אופי ויכולת להתמודד אפילו על האליפות.

אתם המועמדים מספר 1 לאליפות, לאירופה ברור שאתם צריכים להתחזק אבל בכל הקשור לליגה אין סיבה לחשוש.

13. N כמוני Member

בפוסט הבא אני אביע את דעתי לגבי השינויים שמכבי חיפה צריכה לעשות הקיץ לקראת העונה הבאה. ברור לי שבין מה שאני אכתוב למה שיקרה בפועל יהיה הבדל של שמיים וארץ גם בגלל הקבעון המטופש של אלישע, וגם בגלל סיבות אובייקטיביות אחרות (רצון של שחקנים בחיפה לצאת לחו"ל, ותג מחיר מוגזם על הבאת שחקנים אחרים), אבל זה עדיין כיף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

אז קודם כל לגבי הזרים לדעתי מכבי חיפה חייבת להשאיר לפחות 2 זרים מהעונה הקודמת. להביא זרים חדשים זה תמיד סיפור, לוקח להם זמן להתאקלם, ואם יש זר שפגעת איתו אז עדיף שהוא יישאר, מאשר שיבוא אחד לא נודע. לדעתי שני הזרים שצריכים להשאר הם פילייאבסקי ודבלאשוילי. פילייבאסקי כי הוכיח שהוא בלם טוב וסולידי, בעל נתונים פיזיים טובים, חכמת משחק, והוא לדעתי הגורם לשיפור משחק ההגנה ולא בנאדו הרמאי, אם שלל כתבי החצר שלו. לדו כי הוא האנדרייטד הכי גדול במכבי חיפה, כי חוץ ממהירות יש לו הכל, כי העבודה שהוא עושה על המגרש בלי הכדור והמגנים שהוא לוקח איתו הם הסיבה העיקרית להצלחתם של חמד וארבייטמן. אז נכון, ראינו בקמפיין הצ'מפיונס הקודם שהמהירות היא בעיה, אבל עם קצת יצירתיות של אלישע לוי (מקווה שזה לא מוגזם לבקש) אפשר לפתור אותה שילוב של מוחמד גאדיר לעיתים כחלוץ עשוי לעבוד, כמו גם הבאת חלוץ ישראלי נוסף שיתן יותר דגש למהירות, (טל בן חיים, עומר דמארי או בן סהר), בין אם חמד יישאר או לא חיפה צריכה את המימד הנוסף הזה.
    עמדת השוער בחיפה היא עמדה שאסור לבזבז עליה משבצת של זר, למרות סיפור דוידוביץ' שנופח מעבר לכל דמיון. ניר דוידוביץ' לדעתי שוער יותר טוב מאיינוגבה והרוש, ואין טעם לבזבז כסף וזמן על הבאת מחליף. נכון, התמנון לא יוכל לעמוד יותר מעומס של שני משחקים לשבוע במידה ונשחק בצ'מפיונס,אבל אני חושב שמול רוב קבוצות הליגה אמיר אדרי יספיק. יש כתבי נוער שאומרים שגם רם שטראוס הוא פוטנציאל גדול שיש לטפח, לא יודע עד כמה זה נכון, אבל אין ספק מבחינתי שהבאת שוער חדש העונה היא טעות.
    לגבי טאלב טוואטחה, כולנו רוצים לראות אותו בהרכב וזה מובן מאליו, אבל לבנות על ילד בן 19 לעונה שלמה זה לא רציני, וכרגע אין לחיפה מגן שמאלי מחליף ברמה מספקת. הבאת שחקן ישראלי דוגמת אורי שטרית, או אפילו אלירן דנין או יואב זיו מבחינתי תספיק, כל עוד הם יבינו שהם הולכים לשבת על הספסל.
    אייל משומר ועלי עות'מאן לחלוטין לא מגנים פותחים במכבי חיפה. היכולות ההגנתיות שלהם סבירות ותו לא, של משומר אפילו פחות מזה. היכולות ההתקפיות שלהם לא קיימות, (ושאף אחד לא יקשקש לי על השיפור של משומר בחצי השנה האחרונה). אחד מהם צריך ללכת הביתה ולפנות את מקומו למגן ימני זר. כולם יודעים עד כמה מסיללה שהגיע כמעט בטעות שדרג אותנו, הגיע הזמן לשדרוג כזה גם מצד ימין. לצערי החתימה של משומר ל4 שנים כנראה מראה קו מחשבה אחר.
    בעמדת הבלם חיפה בלם נוסף לצידו של האוקראיני, ברור לכולם שבנאדו כבר לא ייתן תפוקה, ועל שי מיימון אי אפשר לסמוך לשחק בהרכב. מצד שני חיפה יכולה להתחזק רק ב5 זרים, והצבת שני בלמים זרים אחד ליד השני עשוייה לפגוע בתיאום בינם לבין עצמם לבין לשאר ההגנה. הפתרון לדעתי הוא הבאת בלם ישראלי נוסף דוג' טל בן חיים (לא נראה לי אפשרי, נוכח עלויות השכר הגדולות), או זאב חיימוביץ' שנראה בלם לא רע בכלל לפני שנעלם לערבות רוסיה.
    בקישור האחורי חיפה חייבת להביא קשר אחורי זר, ולהפסיק להסתמך על קשרים בינוניים דוגמת קולמה וסיידו, לא חושב שסיידו שונה מקולמה בהרבה, רוב משחקיו היו בינוניים, לא ראינו ממנו שום תרומה להתקפה, כאשר גם בהגנה הוא לא היה בדיוק גרזן. חיפה חייבת להתחזק בעמדה הזאת, והפעם החיזוק חייב להיות איכותי ולא שחקן בשקל תשעים. לצידו לדעתי בוקולי יכול להמשיך לשחק, בגיל 33 הוא מראה יכולת פשוט מצויינת, עושה באופן טוב מאוד את תפקיד ה50-50, ומילה טובה לרוני לוי שבערוב ימיו כמאמן חיפה הזיז את בוקולי מאגף ימין לאמצע. גם פה חיפה צריכה חיזוק לספסל, כי גולסה הוא לא 50-50. אולי שווה להביא את עידן טל שמסוכסך עם חצי בית"ר.
    שחקני הקישור ההתקפי של חיפה לא צריכים להשתנות. לחיפה יש קיצור התקפי הכי טוב בארץ, ולדעתי מהמוכשרים שהיו לחיפה השנים האחרונות מבחינת עומק.

דוידוביץ'/אדרי
    מגן זר פילייבסקי חיימוביץ' טוואטחה

קשר אחורי זר בוקולי
    רפאלוב/ורד קטן/ורד
    לדו חלוץ ישראלי מהיר

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

בבקשה תגיד לי שאתה צוחק... לזה אתה קורא חיזוק?

15. alexshw Member

צריך לבדוק את האופציה להחזיר את טב"ח לארץ. אני כבר שכחתי מתי הוא שיחק באופן קבוע באנגליה. רק אופציה כזו תמנע מאיתנו צורך בהבאת בלם זר.
    אי מכירת לדו בינתיים תוקעת קצת את העסק. מקווה שימצא רוכש. בראיה לאירופה חייבים למצוא חלוץ טוב יותר ממנו.

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/11