מכבי חיפה 2010/2011: אלופת המדינה בפעם ה-12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏9/7/10.

1. shlomydavid מנהלים

הדיון בינכם הוא הסיבה שלדעתי הוא צריך להישאר לפחות עוד שנה נוספת כדי שימשיך להוכיח את עצמו.
    אמנם אני לא מזלזל בתרומה הגדולה שלו לאליפות שלנו, אבל הוא צריך עוד שנה כזאת בארץ כדי שיצא לאירופה מוכן..

2. תומס מולר Member

ואווו Mellow29 זה מביך איך שלבחור בגילך אין דעה עצמית.
    אתה אשכרה כותב פה את מה שהמגניבייםם בתפוז כותבים, אתה מעתיק מהם כל מילה ומילה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/5/11
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני באמת לא מבין אתכם או את האנשים שנתנו לרפאלוב את תואר שחקן העונה. יש שני שחקנים בקבוצה שתרמו במשך יותר זמן יותר לקבוצה. תומר חמד ואריק בנאדו תרמו העונה יותר מאשר רפאלוב. אני בהחלט חושב שהאחרון היה מאד חשוב בחודשיים האחרונים של העונה, אבל חמד ובנאדו פשוט תרמו יותר.

חמד הציל אותנו לא פעם כשרפאלוב עוד היה עסוק עם עצמו. בנאדו נכנס להרכב וביחד עם דווידוביץ' ייצב את ההגנה.

הרצון 'לברוח' לאירופה מתאימה לדעתי לאופי של רפאלוב. במשך שבועות ארוכות אני זוכר את הביקורת שהוא קיבל פה. יש פה מישהו שאפילו השתמש בכינוי כדי לרדת עליו. עכשיו הוא פתאום המלך? שלומי, ברור שרפאלוב עדיין לא מוכן לאירופה, אבל לך תסביר לו את זה. כמו תמיד בארץ, מישהו מצטיין כמה שבועות ופתאום הוא הכוכב החדש של הכדורגל הישראלי...

ללא ספק שהוא ייחסר לקבוצה, בעיקר בגלל שקטן גמר את הסוס וגולסה עדיין נמצא ברומא...השחקן שראינו בשבועות האחרונים מאד ייחסר לקבוצה, אבל לרפאלוב של השנים האחרונות אנחנו לא נתגעגע. הבחור כבר משחק שנים בקבוצה ורק עכשיו פרץ קדימה, הוא אפילו לא הצטיין עונה שלמה!?! אני בהחלט מסכים עם Mellow29. הפסטיבל סביב רפאלוב מוגזמת.

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/11
  4. alexshw Member

אני השתמשתי בכינוי לפאלוב. אני לא אומר שהוא הפך לעילוי, אבל הוא כן הנהיג את הקבוצה במאני טיים לעבר התואר. בלעדיו בהחלט לא היינו לוקחים את האליפות.
    בהחלט חייב להוכיח את עצמו גם ברמה בינלאומית(זה לא מספיק להצטיין בשני משחקי נבחרת מול נמושות).
    גם אני חושב שעדיין מוקדם לו לצאת לחו"ל. לא בגלל הגיל, אלא בגלל היכולת.

5. Igi Member

זה בכלל לא משנה מה היה קודם וזה אידיוטי לחפש תמיד את הצד הרע ובטח כשזה בדברים הטובים. מה שחשוב באמת זה שעכשיו רפאלוב למד מזה לקח ולקח את עצמו ואת הקבוצה שלנו בידיים. הוא נתן עונה אחת יציבה וטובה הן ברמת הנבחרת והן ברמת הקבוצה.
    אני מסכים שהוא לא מוכן לצאת עדיין לאירופה, אבל עם הסוכנים של היום כל פישר קטן יכול להפוך ליגיונר...בטח רפאלוב עם העונה שנתן ובאמת כמו שמישהו אמר פה זה מתאים לאופי שלו ליברוח עכשיו לחו"ל בגלל שהוא מרגיש כוכב כרגע.

6. Mellow29 Kopite

ראשית כל אגיב לליצן התורן שנכנס לבקר פעם בחודשיים - זה די הגיוני שחלק מהטענות שלי אבסס על בסיס טענות שקראתי במקום זה או אחר. אני גם לא רואה סיבה להתבייש בכך שאני כותב גם בפורומ(ים) אחרים. אם לאמיר ענבר (שאני מעריך אותו מאוד) מותר לכתוב ב"תפוז", אז גם לי מותר... אני לא יודע מה מהודעה שלך נערך ע"י המנהל אבל זה לא משנה את העובדה שאיתך אין מה לנהל דיון בכלל. וקבל סקופ - אני לא בן 29. עכשיו נשאר לך לנחש בן כמה אני.

וחזרנו לליצנים ירוקים יותר...
    אין לי בעיה אם רפאלוב ישאר, כמו שמסתמן, לעוד עונה בקבוצה. הבעיה שכל עוד הוא לא ישפר הרבה אספקטים במשחק שלו, שכוללים בעיקר תנועה ועבודה קשה (מה ששחקנים ישראלים ככלל לא מצטיינים בו), המשחק שלנו ישאר די תקוע ומבוסס על הבלחות חד פעמיות. נגד רוב נמושות הליגה זה מספיק, אבל אנחנו נפגוש קבוצות עם הגנה רצינית פחות או יותר כמו הפועל ת"א או בקמפיין לצ'מפיונס, ואז נגלה שהסיכוי שלנו להבקיע שער ממהלך שדה הוא נמוך מאוד,במיוחד כשאנחנו בפיגור.
    בלי קשר להימצאות רפאלוב, אני חושב שזו הייתה שנה מבוזבזת יחסית לשלושה טאלנטים שיכולים להתפתח לשחקני כדורגל ברמה גבוהה. גולסה היה פצוע חלק מהזמן אבל גם כששיחק הוא הלך לאיבוד במרכז השדה (ועל כך הפרחים לקטן...), גאדיר גם כן בעט בדלי ועידן ורד פשוט לא קיבל הזדמנויות. אני חושב שצריך לתת להם את הבמה, במקום לנסות לקבל מרפאלוב מה שאנחנו יודעים שלא נקבל - מה שלא קיבלנו עד עכשיו.

lgi, מצטער שאני חולק על דעתך אבל אני לא חושב שהוא נתן עונה טובה במיוחד, ובטח שלא יציבה. הרי כמו שהליצן פה הציג הנתונים שלו לא היו מרשימים במיוחד, אי אפשר להגיד שבזכותו גם פרח שחקן אחר (כמו שלמשל לדבאלשווילי יש חלק די גדול, גם אם לא מורגש, בהצלחה של שלומי בעונה שעברה), לא הצטיינו במשחק קבוצתי אפקטיבי. היו סימנים טובים כשרפאלוב, אחרי שש שנים, למד שכאשר מאבדים כדור צריך לנסות לחטוף אותו ולרוץ להגנה ולא לרדת בהליכה איטית-עד-מאוד. פה ושם הוא גם למד מה זה דאבל פס עם השחקן שבא משמאל. ועדיין, קשה לי להאמין שהוא יהפוך לשחקן שכולנו רוצים שהוא יהיה. אולי בעיה מנטלית, אולי בעיה ביסודות ובטכניקה שהוקנתה לו בנוער, אולי זה משהו שמאמן רציני היה מסדר. אני אשמח נורא אם בעונה הבאה רפאלוב יתן עונה של 20 שערים ו-20 בישולים ויוביל אותנו לדאבל והצלחה באירופה, אבל על סמך מה שראינו ממנו בשבעת עונות הפריצה האחרונות שלו, אין סיבות לשמחה.

אפרופו אירופה, לדעתי ליאור רפאלוב דומה יותר ליניב קטן שלא יכול להיות רחוק יותר מחצי שעה מהג'חנון של אמא, מאשר ליוסי בניון שמגיל תיכון היה עסוק בלהכין לעצמו ארוחות צהריים ולכבס את הגרביים, ואני חושב שאוהד אייאקס פה יוכל לספר על זה יותר טוב ממני. ומאותה סיבה שיניב קטן לא הצליח באירופה, אני חושב שגם רפאלוב נורא יתקשה. ואולי בעצם נוח יותר לשחק במכבי חיפה. פה האימונים לא קשים (בהשוואה לחו"ל), לא צריך לנהל אורח חיים ספורטיבי, אפשר לצאת ולבלות, לעשות קעקוע במסיבות של אופירע, כל האוהדים רואים בו אליל...בטח יש במה שאני אומר משהו שמריח כמו תיאוריות קונספירציה, אבל ביינתים אני מצפה ממנו להוכיח לי את ההפך.

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/11
  7. Igi Member

רפאלוב שיפר את ורד וההפך וכנ"ל לגבי חמד. חוץ מזה, כבר אמרתי שהסטט' לא באמת כאלה חשובות כשמסתכלים על התרומה של רפאלוב והעובדה שאי אפשר היה להוציא לו את הכדור מהרגל לקראת הסיום והמנהיגות שהוא לקח. זו בסך הכל העונה ה-1 שלו שהיה יציב כמעט לכל אורכה וכבר נתן עונה מצויינת וסחף איתו את הקבוצה בסיומה, לא היה ניתן לבקש ממנו יותר מידיי.

8. Mellow29 Kopite

ורד, אני לא קונה. תן לבן אדם לרוץ בהרכב ובעמדה שלו והוא מסיים לך כל עונה עם 10 בישולים ועוד 6-7 שערים לפחות.
    יציב כמעט לכל אורכה? עד חודש פברואר הוא היה בינוני-סביר, כל הקבוצה הייתה ככה אז אי אפשר להגיד שהוא נפל ברמה לעומת השאר. אח"כ הוא השתפר.

לכמה משחקים גדולים הופיע ליאור רפאלוב בשנים האחרונות? למעט זה מול הפועל ת"א לפני חודש, אני לא זוכר עוד. תקן אותי אם שכחתי משהו. אני חושב שזה מדד די רלוונטי למנהיגות, במיוחד כשבצד השני יש את ערן זהבי, שאולי לא השחקן הכי כשרוני שיצא בארץ, וכנראה גם לא בחור נחמד ועניו במיוחד (לפי הראיונות איתו), אבל הוא באמת לוקח מנהיגות ברגעים החשובים. אולי ההבדל בין זה שיוצא לאכול בבמבינו לבין זה שיאכל פיצות בפאלרמו הוא הביצים ברגעים הקריטיים?

ושוב פעם - אין לי טענות כלפי הסטטיסטיקה שלו. זה ליאור, לטוב ולרע. אי אפשר לצפות שיבקיע 20 ויבשל 20, הוא לא שחקן ברמה הזאת. אבל לא צריך לעשות ממנו יותר ממה שהוא - שחקן מוגבל שנתן פיניש לא רע לעונה ובליגה של שני סוסים זה הספיק להיות הסוס המנצח. יש לי טענות כלפי מי שחושב שהוא כוכב על, ומי שרוצה שינהיג את הקבוצה שלנו הלאה. איתו אין לי ספק לאן נגיע בעוד כמה שנים......

9. Igi Member

להזכירך, בגלל השיטה, כל משחק בליגת לוזון הוא משחק גדול ושם הוא התעלה.

והוא לא כוכב על, אבל אתה מוריד מערך העונה שהוא עשה בגלל הדעות הקדומות שלך עליו. הוא היה השחקן הכי טוב של הקבוצה העונה והמנהיג שלה ברגעים האחרונים. היו לו מספרים לא רעים ותרומה גדולה על המגרש. ובאמת מה שהכי חשוב, הוא סוף סוף שינה את החשיבה ולא נראה כמו ליאור רפאבלוף משנים קודמות, אלא שחקן בוגר ומוביל גם בנבחרת וגם בקבוצה.

10. Red47 Member

יש משהו אחד שאני לא מבין כרגע במכבי חיפה. ניר דוידוביץ'... מה נסגר? זה התחיל לאחר המשחק מול בני יהודה, שמעתי כל מיני דיווחים שאיינוגבה הוצא לקבוצה ועוד כל מיני שוערים, אני לא לוקח ברצינות כל שטות שמפורסמת באתרים בארץ אז לא ייחסתי לזה חשיבות, אבל עכשיו אני רואה עוד ועוד דיווחים על שוערים נוספים שמועמדים ועל זה שניר דוידוביץ' אולי יעזוב. כשמפורסמים ידיעות כאלה כל יומיים בכל האתרים כנראה שזה באמת נכון.
    ואני לא מבין.. למה? נכון שהוא נפצע הרבה, אבל כרגע הוא בריא, וזה שוער שנתן כ"כ הרבה למכבי חיפה בעשור האחרון, השוער הישראלי הכי טוב והכי יציב כרגע בליגה הישראלית, נכון שהעונה הנוכחית לא הייתה מהטובות שלו בקריירה אבל זאת הייתה סה"כ עונה טובה.
    ניר יכול לתת לחיפה עוד 2 עונות טובות, ויש בחיפה מספיק אופציות לעמדת השוער חוץ מניר בלי לקבל שום טובות מבני יהודה עם איינוגבה או מבית"ר ירושלים עם הרוש, אם זה אמיר אדרי שיכול לצאת להשתפשף באיזשהי קבוצה ולחזור טוב יותר או רם שטראוס ממחלקת הנוער ששמעתי עליו שהוא פוטנציאל גדול.
    לא מובן לי פשוט מאיפה זה פתאום בא ולמה פתאום עשו מניר שוער גרוע. כי הוא לא.

ובקשר לרפאלוב- לדעתי, בלי קשר לרצון של שחר להשאיר אותו, הוא עושה טעות גדולה אם הוא עוזב לפני שהוא יודע אם חיפה תהיה בליגת האלופות או לא. אם חיפה באמת תהיה בליגת האלופות לראפלוב זה הרבה סקאוטים שיצפו בו, יותר אופציות, יותר כסף, במיוחד אם הוא ירשים.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה בדיוק הקטע שלי עם אנשים שמכתירים את רפאלוב כשחקן העונה לפני חמד ובנאדו. ברגע שרפאלוב התחיל לשחק כדורגל הקבוצה הציגה משחקים טובים. כמה פעמים העונה ראינו את זה? ברגע שרפאלוב נעלם, כמו בגמר הגביע, הקבוצה התקשתה וניצלה לא פעם משערים בדקות הסיום של בין היתר תומר חמד.

רפאלוב פשוט קיבל את כל הקרדיט כי הוא להטוטן ובחור עם אופי לא קל. החבר'ה האלה תמיד תופסים את הכותרות. מדהים לראות איך כולם שוכחים איך העונה של בנאדו נראתה. משחקן ששלמעשה לא רצו לראות בקבוצה (ובגלל יכולתו במגרש גם אני נמנה איתם) עד מישהו שבלעדיו ההגנה אולי לא היתה נשארת בחיים. כנ"ל לגבי פיליאבסקי שנתן חצי עונה מצויין וזה היותו זר שהצטרף רק בינואר לקבוצה!

לגבי העתיד. די ברור לי שאם רפאלוב נשאר (והוא לא) הוא שוב ייעלם לפרקים ארוכים מהעונה בגלל שקטן מקבל יותר מדי קרדיט. אני מאד לא אוהב את העניין שבקבוצה עדיין לא מעבירים ביקורת על יכולתו של קטן. אני לא חושב שהוא צריך לפרוש, אבל הגיע הזמן שיתחיל משחקים על הספסל. כמה משחקים העונה הוא סיים? קטן מתחיל להזכיר לי לאט לאט את נימני ואת זה אני ממש לא אוהב. אין שום שחקן, גדול שלא יהיה, שיותר גדול מהקבוצה או מהמאמן!

מלה אחרונה על רפאלוב. לדעתי הוא לא יצליח בחו"ל. בסה"כ מכל החבר'ה שעזבו לפני שנה את הקבוצה רק כיאל השתפר. איפה היום למשל ארבייטמן או קינן? אני באמת אהיה מופתע אם רפאלוב יכול לבלוט באירופה. אין מה לעשות, המקצוענות פה כל כך שונה מהחיים הספורטיבים בארץ. לי יש הרגשה שאם רפאלוב יעזוב לחו"ל הוא תוך שנה חוזר. בשבילו אני מקווה לטעות, אבל לדעתי רפאלוב חושב עכשיו שהוא הכוכב של הקבוצה, ולדעתי הוא לא.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://one.co.il/Article/180561.html

יש לנו התאחדות דוחה. במשחק שההתאחדות דואגת לאבטחה, אוהדים פורצים למגרש של ההתאחדות ומאשימים בזה את חיפה.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כבר שום דבר שהם יעשו לא יפתיע אותי. אחרי שהועמדנו לדין על זה שהקהל קרא "בן זונה" לאבי לוזון בטענה שהוא נציג ציבור, זאת כמובן ששבוע קודם אותו נציג קילל את השופט ששרק נגד פתח תקווה, גם המקרה הזה לא מפתיע אותי.
    מעבר לזה שההתאחדות אחראית כאן, גם אם חיפה היא זו שהייתה אחראית, מה זה יעזור להעמיד את הקבוצה לדין? הרי זה לא קהל שלם, אלה בסך הכל שני אוהדים טפשים. מה הם רוצים מהקבוצה? בכל משחק יכול לקום טמבל אחד ויחליט שהוא רוצה לראות את השחקנים מקרוב.

14. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

15. Igi Member

חלוץ שפיץ מהטובים בארץ וגם שחקן בית, הוא ועמאשה היחידים שהייתי רוצה לירות אצלינו.