מכבי חיפה 14/15: רוני לוי חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. itzik.miro Member

עם מאמן שבחיסרון שחקן ויתרון מול קבוצה שהדבר הכי טוב שהיא יודעת לעשות זה לנצל בלבול בהגנות היריבה במשחק גדול מחליט לתקוף בחמת זעם כדי לכבוש את השני במקום לחכות בחצי שלו לבית"ר ולצאת קדימה מכבי חיפה לא תצליח יותר מדי.
    והכי עצוב מבחינת סטנוייביץ' זה שרק בשבוע שעבר בית"ר הייתה באותו מצב ורוסקה.

2. alexshw Member

ברור. הטעויות שלו כל כך בסיסיות. הוא לא לומד בכלל את היריבות ולא מוכן. לא יכול להצביע על רגע אחד בעונה הזו בו הרגשתי שיש לנו מאמן. גם לא בעונה שעברה

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא משנה איזה שחקן או מאמן יגיעו, כי כל עוד חיפה ממשיכה להתנהל כמו שהיא מתנהלת בשנים האחרונות התוצאות יהיו פחות או יותר אותן תוצאות. כן, נקודתית אפשר להתייחס לבעיות שיש אצל המאמן ואצל רוב השחקנים - אבל הם רק עוד תסמינים למחלה.

אין רק קונספט ניהולי אחד נכון, אבל ברור שמשהו במכבי חיפה לא הולך בשנים האחרונות, ואם כמה ששחר מנסה שום דבר לא הולך לו, וכסף זו לא באמת הבעיה. האמת, יצא לי לדבר שבוע שעבר עם חבר׳ה חיפאים בשנות ה-60 לחייהם. הם אומרים שהקבוצה הכי טובה של מכבי חיפה לדעתם הייתה זו שגיורא שפיגל בנה. עכשיו הנקודה שלי היא לא שצריך להחזיר את שפיגל למועדון וזה גם לא באמת משנה כרגע מה הייתה הקבוצה הכי טובה של חיפה במהלך ההיסטוריה שלה, אבל אולי הגיע הזמן ששחר ייקח צעד אחורה מבחינה ניהולית-מקצועית וייתן לצוות כלשהו שידע לבנות את כל המועדון מבפנים מחדש, כי ברור שמשהו שם מאוד דפוק כבר מהיסוד.

דבר נוסף: אני באמת לא מבין למה כל שנה צריך להביא כל-כך הרבה שחקנים לסגל. אני לא אומר שבמצב הנוכחי לא יהיה צריך לבצע ניקוי אורוות, אבל למה כל פעם מחדש צריך לבנות אותו לרוחב? כסף הרי לא חסר, אז כמו שאמרו מעליי: במקום לבזבז את הכסף על ״סוס מת״ כמו בניון תבזבז אותו על שחקן כמו ורמוט ועוד ישראלי או שניים דומיננטים בשאר החוליות לצורך העניין ותבנו סביבם את הקבוצה. בשביל מה צריך לבנות סגל כל-כך רחב בליגה שלנו? זה שהוא בינוני במקרה הטוב זו כבר בעיה בפני עצמה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/14
    oranfu ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  4. alexshw Member

כי צריך לעשות טובות לחברים - פיני זהבי, אבי נימני, שליימה, מהעונה גם בניון ואוואט.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  5. alexshw Member

רשמית: סאלה הולך הביתה
    אם כך מהמר שרוני לוי יגיע.

אחרי כל הטעויות שנעשו חבל ששחר שיחק אותו יודע הכי טוב מכולם ולא סיים את הקשר אחרי 6-7 מחזורים כשסאלה התחנן. מה הייתה התכלית בלמשוך עוד זמן לא ברור בכלל.

6. Raulito Madridista

לא מדובר כאן בעוד מקרה של מאמן שלא עמד בציפיות וקיבל קרדיט נרחב מהנשיא שרוצה לתת בראש גם לשחקנים(ונראה בינואר כמה הוא רציני). הפעם המאמן ביקש ללכת כבר פעמיים, נראה אבוד במסיבות העיתונאים וחיפה שלו נראתה נטולת דרך עוד מבעיטת הפתיחה של העונה. לא היה הרכב קבוע שרץ, החילופים היו תמוהים. אני חושב שלמכבי חיפה יהיה קשה לתפוס את המקום השלישי, מאוד קשה - אבל במשחקים האחרונים היא החלה לאבד נקודות נגד קבוצות שעל הנייר פחות טובות ממנה וזה בהחלט מדאיג, גם במשחקי הבית היא מזייפת אגב.
    חובת ההוכחה עדיין על רוני לוי שדי איכזב בשתי העונות האחרונות בחיפה. בעונת 2006-07 היה לקבוצה סגל טוב מאוד למרות שבנאדו טל וזנדברג הלכו - וחיפה לא הייתה במאבק האליפות אפילו לחצי דקה. אבל בכל-מקרה, עם רוני לוי - הבית זונות של מכבי חיפה יפסק אני מניח. אחת השאלות היא לגבי ינואר. צריך להביא שחקנים שהם לא סותמי חורים אלא כאלה שיתאימו לבניית הקבוצה בעונה הבאה. לא כל פעם מוצאים טלקיסקי, טופוזאקוב או פריצה.

7. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא שורני לוי או כל מאמן אחר יעשה קסמים על הסגל העלוב הזה.
    שחר צריך לפני שהוא ממנה לקחת כבר למען השם (והאוהדים) מאמן מקצועי זר שיתחיל לבנות כבר מעכשיו לקראת העונה הבאה.

8. EuropeGuy Member

אני חושב שמינוי מאמן כמו רוני לוי זו סיטואציה שאיך שלא תסתכל עליה, תצא ממנה מופסד.
    בלי קשר לעובדה שכבר צויין שהוא מאמן פחות מוצלח כשסגל השחקנים שעומד לרשותו הוא לא איכותי, גם אם הוא כן יצליח איכשהו לייצב את הקבוצה אני רואה אותו נשאר עוד עונה בטענה שטבעי שיקבל הזדמנות. וזה לא פחות גרוע. כי הוא מאמן לא מספיק טוב.

מינוי מאמן זמני צריך להיות אך ורק מישהו ששחר מסוגל להעיף בתום העונה, גם אם יצליח יחסית.

9. סגול בדם Member

זה המאמן הכי חלש שאימן בארץ בשנים האחרונות {ישראלים וזרים } אין לו כלום , לא דרך {עלה פעמים רצוף עם אותו הרכב?} לא שיטה , והוא עסוק בעיקר בבכי
    אבל הבעיה של מכבי חיפה היא שורשית הרבה יותר ,ף כבר בינואר היא צריכה להחזיר את רוב המושאלים ולהתחיל לפתח אותם,
    חוץ מסטויקוביץ , כל הזרים על המטוס
    ראיו שחקן עם אכויות אבל נעלם בחלקים גדולים מהמשחק , על השאר נראה לי לא שווה להרחיב בדיבור ,

10. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא צריך להגזים.הוא לא המאמן הכי חלש (קורצקי יותר חלש ממנו/גיא לוי/חיים סילבס ועוד דוג').
    אבל הוא כבר לא כאן אז אין צורך להרחיב במה הוא נפל ובמה הוא טעה.
    לדעתי גיא לוזון יגיע לסמי עופר

11. Igi Member

אני לא חוןשב שבחיפה רואים את החתמת רוני לוי כרגע כהחתמה לאורך טווח כמו שראו למשל את סטנוייביץ וגם הוא יודע את זה. לא ממש יודע איך לאכול את המעומדות שלו. מצד אחד הוא לא פראייר וכן ירצה חוזה ליותר מחצי עונה, מצד שני הוא גם ממש לא טיפש ויודע שלא הרוויח את זה יותר מדי... בסוף עוד יתנו לבניון לאמן :ph34r:

12. alexshw Member

כבר נתנו למעשה

Igi אוהב/ת את זה.
  13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמנם זה לא סגור עדיין אבל אני חושב שסופסוף רוני לוי יכול לזוז מהטלפון אחרי 3 שנים של המתנה ארוכה לטלפון משחר.

כל מאמן שירצה להצליח במכבי חיפה יהיה חייב לחתוך בבשר החי ולדלל את הסגל משמעותית, סטנוייביץ' לא עשה זאת בקיץ.
    ההיגיון כאן פשוט, מכבי חיפה מייצרת מדי עונה לא מעט שחקני בית שמספיק טובים על מנת להיות שחקנים משלימים בסגל של הקבוצה ויכולים לתת תוצרת לצד שחקנים מובילים ויקרים. מכבי חיפה שולחת את שחקני הבית להשאלה, לא מביאה שחקנים מובילים ובמקום להביא 3-4 שחקנים בכירים הם רוכשים בהרבה כסף 8-9 שחקנים משלימים שחלקם בלית ברירה אמורים להוביל את מכבי חיפה.

אוהדי מכבי חיפה לא היו מעדיפים לראות ברוטציה את גאדיר, אזולאי, זגורי, קוסטה, הירש, גוזלן וריאן?

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

לא, אוהדי מכבי חיפה מעדיפים להתמודד על אליפות. מבין כולם כבר כתבתי להירש יש בהחלט פוטנציאל ויתר כרגע לא נראה ככה. מי אמר לך שמכבי חיפה מגדלת כזה חומר שחקנים משובח? בטח לא לצרכי הקבוצה עצמה. אם תרצה טווטחה והמשחק שלו אתמול זה תמצית כישלון המחלקה.
    מאמן שרוצה להצליח במכבי חיפה יצטרך קודם כל לעבוד קשה על משחק ההגנה ומשמעת טקטית. לעבור לשחק עם 3 שחקנים באמצע.
    בנוגע לסגל הוא לא קובע הרבה. שחר קובע כי הוא יודע הכי טוב מכולם, כי הוא חושב שהוא יכול לקבוע מי צריך לקבל כמה בליגה שלנו, כי הוא חושב שעכשיו 1994 ולא 2014.

15. Raulito Madridista

אזולאי מי זה, שלומי אזולאי? בתור אוהד בית"ר שראה אותו מקרוב במשך חצי שנה מחמיץ מכל מקום אפשרי - אתה צריך לדעת שלא מדובר בשחקן כדורגל. לחלק מהשחקנים שציינת בהחלט יש מקום ברוטציה, לא לכולם. שחקן בית לא צריך לקבל עדיפות, רק אם הוא 'שווה ברמתו' לשחקן אחר. אם מכבי חיפה שואפת הכי גבוה שיש אז ישראל זגורי לא מתאים לה. הוא לא התבגר במשחק שלו, הוא מאוד איטי וזה קריטי בכדורגל - בקיצור לא לגעת. קראתי גם כל מיני סיפורים על פנדלים במדי הפועל רמת-גן וכן-הלאה. בנוסף יש שחקנים שברור שצריכים להיפטר מהם. מיצ'ל, בוקולי, אבוחצירא, אלעד גבאי, ידין ועוד. אולי צ'וצ'ליץ'. דקל קינן מאוד חלש אבל הוא לא עוד שחקן בקבוצה והייתי נותן לו הזדמנות חוזרת. חלק לא פוגעים וחלק הפכו לתולי מגבות.

מצב נושא:
הנושא נעול.