מכבי חיפה 14/15: רוני לוי חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Civil Anti Madridista

בזמן שמכבי ת"א מגששת לגביי טוטו תמוז, הפועל ב"ש מחכה לאור ירוק מאלירן עטר, וגילי ורמוט כבר מקושר לפאוק סלוניקי
    מה עושה בדיוק מכבי חיפה (שהכי צריכה חיזוק) מלבד לשבת על הגדר ולחכות שמשהו ייפול לה לידיים?

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

במה זה שונה מההתנהלות ב - 8 השנים האחרונות?
    אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים.
    חוששני שכמו ששיטת פלטיני גרמה לאפקט ההפוך(יותר קל להשיג קמפיין ארוך באירופה ולכן אפשר לחסוך באיכות הסגל ולנסות לגנוב את זה בהשקעה נמוכה כמו ב - 2009/10), כך גם הכנסות גבוהות עכשיו מהאיצטדיון דווקא יגרמו לשחר להתמיד בגישה הקלוקלת, כי זה מה שיספק אותו.

חבל, אני כבר לא מאמין שדשא יצמח אצל שחר. רק אם בטעות נפגע במאמן ממש טוב ואז זה יהיה בזכותו.
    חבל שגורמים עוול לחצי מיליון אוהדים במדינה. בן אדם מבוגר ושבע שכבר מזמן לא רוצה להצליח אבל לא מרפה מאחיזתו בקבוצה.
    הוא פוגע קשות במכבי חיפה ולכן גם פוגע קשות באיכות הכדורגל הישראלי.
    יש את האנשים שעשו בעבר מהפכה בעסק מסוים וקידמו אותו המון, אבל אף פעם לא הבנתי את הדחף הזה שלהם גם להרוס את זה ולהחזיר למצב הקודם. ע"ע ונגר או ברלוסקוני.
    תמיד צריך לדעת מתי לפרוש ולדאוג גם לאיך יזכרו אותך כי זוכרים קודם כל את הסוף.

שחר הגיע לתקרה שלו ב - 2006. במקום לקחת את הדומיננטיות שלו בליגה ולנצל את זה לפיתוח המועדון כמו למשל מה שציינתי עם מחלקות הצעירות, הבאת מנכ"ל שמבין בכלכלת ספורט, הקמת מחלקת סקאוטינג, אולי גם מנהל מקצועי, כלומר לשנות את המבנה של מכבי חיפה כדי שיוכל להתמודד עם השינויים בכדורגל המודרני, הוא פשוט בחר לא להתמודד כי שחר מאז ומעולם רק חשש מתחרות(למרות שתחרות זה דווקא גורם שאמור לשפר את הקבוצה, כמו שהאליפות של הפועל חיפה למשל עשתה לנו רק טוב).
    מאז הוא משקיע בעיקר בתחזוק יחסי ציבור חיוביים בתקשורת. בזה הוא מצליח מאוד.

נערך לאחרונה ב: ‏27/12/14
  3. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

מעניין, כי אני לא זוכר שהליגה פה הייתה איכותית במיוחד כשלקחתם אליפויות כבר בנובמבר.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מדהים כמה אין קשר בין איכות וכמות הקהל לאיכות השחקנים והשאיפות של המועדון הזה.

5. alexshw Member

המשוואה פשוטה, הליגה תלויה בראש ובראשונה באיכות הקבוצות הגדולות, אם אחד מאלה או כמה מאלה במשבר ולא מציגות קבוצות טובות מספיק, אז איכות הליגה יורדת.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז בפירוש הליגה בין השנים 2004-2006 היתה יותר גרועה מהנוכחית כי אף קבוצה גדולה לא היתה איכותית וחזקה ומכבי חיפה הובילה את הטבלה ב-20 הפרש על הבאה בתור שפעם היתה מכבי פ"ת ופעם אשדוד כבר בנובמבר.

המשוואה שלך פשוט לא נכונה. אם מכבי חיפה גרועה זה לא אומר שום דבר על הליגה, זה אומר על מכבי חיפה. ליגה נקבעת לפי כלל הקבוצות והאיכויות והפערים שלהן, זה שחיפה גרועה זו הבעיה שלה, אני מעדיף ליגה נוכחית שאי אפשר לדעת מה יהיה ומי תרד ומי ינצח את מי מאשר ליגה שבה יש 3-4 קבוצות בתחתית עם כמה נקודות בודדות כשיש 2 קבוצות למעלה ועוד 9-10 שיילכו לים בינואר פברואר.

אתה רוצה להחזיק בדעה שהמשוואה שלך נכונה כביכול לתרץ את "חולשת" הליגה בחולשת מכבי חיפה. זה כמו אגדה של האחים גרים. מכבי חיפה כבר 4 שנים לא פוגעת, זה לבטח לא אומר שהליגה שלנו נחלשת מדי שנה, כי בניגוד לשנים 2004-2006 שמכבי חיפה היתה לבד אבל לבד, את מכבי חיפה, הפועל ת"א שנחלשו החליפו הפועל ב"ש וקריית שמונה בשנתיים האחרונות ובכל הקשור לקריית שמונה, ב-4 השנים האחרונות. את קריית שמונה קל להשמיט כי היא לא "גדולה" מספיק ואין לה "קהל" ואין לה מסורת שמכבי חיפה עד לאמצע שנות ה-80 לא היתה גם.

7. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אחלה, אבל לפי המשוואה שלך המצב בליגה היום הוא שאתם, הפועל ובית"ר במצב על הפנים, ככה שהרמה פה בליגה לא ירדה רק בגלל שאתם לא חזקים באותה מידה אלא גם בגלל שיש עוד כמה קבוצות שנקלעו לאותו מצב. בהנחה שהפועל ובית"ר היו במצב יותר טוב, זה כבר משאיר את המצב יותר טוב ממה שהוא כרגע, מה שמוכיח את הטענה שלי שכשאתם הייתם בשיא שלכם המצב לא היה שונה כל כך, זה לא שהייתה לכם תחרות בכלל פה.

8. alexshw Member

לא הבתנם, אם מכבי חיפה הייתה היום בצמרת, זה היה משפר את רמת הליגה ובכלל אני לא בא פה להשוות בין התקופות.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

למה זה היה משפר את רמת הליגה? איך בדיוק? בזה שהיא ומכבי ת"א היו נותנות לכל קבוצה 4-5:0 כמו בעונת 2009-10? שהיא ללא ספק היתה העונה הכי גרועה של הכדורגל הישראלי? שהכילה 16 קבוצות שכל קבוצה היתה שטיח על המגרש, היו משחקים מזעזעים עם 100 איש ביציעים ויותר מאחד כזה במחזור, ושתי קבוצות דרסו הכל בנובמבר? איך זה מראה שהליגה חזקה?
    חוזק של ליגה נמדד בשוויוניות בין קבוצות וביכולת של אחת לנצח את האחרת, בכל יום נתון. עבור רוב רובה של הליגה, זה נכון. משמע הליגה יותר חזקה, כי אני לא יכול להגיד שמכבי חיפה בהכרח תנצח את הפועל פ"ת, היחידות שזה יוצא דופן לגביהן הן שלושת הגדולות, וגם זה בינתיים.

למה אתה חושב שהליגה האנגלית כל כך חזקה? כי ביום נתון גם ק.פ.ר יכולה לנצח את מנצ'סטר סיטי או סנדרלנד את צ'לסי או לסטר את יונייטד, זה לא משהו שיכול לקרות אצלנו כמעט שהפועל פ"ת תנצח את מכבי או אפילו בספרד, שמישהי תנצח את בארסה וריאל, בבית או בחוץ, ביום נתון. בגרמניה, להוציא את באיירן מינכן, זה יכול לקרות לכל קבוצה, לכן הליגה הגרמנית כל כך חזקה, השניה בטיבה בוודאות אחרי האנגלית.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

למכבי תל אביב היום יש יריבות יותר קשות מאשר חיפה בזמנו. אולי הליגה יותר חלשה, אבל זה בא לא רק לטובת מכבי אלא גם לטובת קריית שמונה ובאר שבע. זו גם הסיבה שמכבי לא מקום ראשון היום בפער כמו חיפה בזמנו, אלא מקום שני.

11. alexshw Member

זה לא נכון, צריך לקחת בחשבון גם את איכות המשחקים. בליגה לאומית מאז ומתמיד כל אחת יכולה לנצח את הקבוצה השנייה, ועדיין המשחקים שם בדרך כלל בלתי ניתנים לצפיה, אלא אם יש לך מעורבות רגשית באחת הקבוצות.

בכל מקרה זה לא הנקודה המרכזית של הפוסט ואין לי כוונה יותר לדון בעניין רמת הליגה.

12. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שאתה אומר זה להיפך, מראה שהליגה יותר חזקה, שהפערים הצטמצמו, או ניהיו יותר שוויוניים, אין ספק שיש פה עניין כלכלי ואיכות של זרים שלא מגיעים כבר לליגה שלנו ורמת הישראלים סה"כ בינונית, אבל זה מצב עדיף על פני קבוצה שלוקחת אליפות בינואר עם פער 30 שכולם רק מחכים שהליגה תסתיים.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

המשחקים שם בלתי ניתנים לצפייה כי:
    א. הם מפוזרים על פער של 3 ימים שחצי ליגה משוחקת בשישי וחצי ליגה בשני, לצורך הימורים כמובן
    ב. חצי מקבוצות הבית לא משחקות במגרש הביתי שלהן, מה שגם ככה גורם למיעוט צופים שבטח שלא ייסעו ביום שישי מעיר לעיר
    ג. המשחקים משוחקים בין השעות 14:00 ל-15:00 ועוד ביום שישי, שזה יום קודם כל של סידורים אחרונים לפני סופ"ש/שבת ואז של כל השאר (פעם היתה משוחקת קבוע באיזור השעה 16:00) ובן אדם לא ייסע בשישי בשעה 12 בצהריים או ב-1 למשחק כדורגל
    הליגה הזאת היתה בעבר ליגה מאוד קורצת לצפייה עם כמות צופים פי 3 מהיום הן בטלוויזיה והן במגרשים, והליגה הזאת פשוט נהרסה ובטח ובטח עם 16 קבוצות שאין מקום לזה בליגה הלאומית, ליגה לאומית כדין ליגת העל, ובטח ובטח שצריכה להיות משוחקת כולה בשישי בצהריים או בשישי-שבת ועם משחק נוסף בראשון.

Civil אוהב/ת את זה.
  14. yros1 Member

מבחר כותרות:
    "השפלת העונה"
    "קריסתה של מכבי חיפה"
    "הנפילה הגדולה"
    "עוד משחק ברח לה מהידיים"
    "הקהל איבד אמון ונטש ב-2:1"
    "אבודה בבית"

נקוה שזה יהיה המשחק שישכנע את שחר שהמאמן הזה חייב לעוף
    וגם הקפטן צריך להתחלף. וכן בערך חצי קבוצה צריכה ללכת איתם.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכם להערב ואגיד את זה בקצרה. בעיניי הכל מתחיל ומסתיים בניהול הקבוצה. שחר והחברים שלו צריכים לפרוש. נ-ק-ו-ד-ה.
    המועדון הזה מסריח מראש הדג וכולנו יודעים מי זה. זה שסאלה לא מאמן זה אנחנו רואים מדי משחק, אבל מי מינה אותו? מי מביא את השחקנים העגלות האלו לקבוצה? מי מחתים את בניון? רוצים שאמשיך?

נדמה לי שזה היה אלכס שאמר שקבוצות הצמרת מנסות עכשיו להחתים שחקנים, לפחות יש כבר שמועות. ואצלנו? שום דבר. ורמוט לא יגיע וכך גם טוטו תמוז, בן בסט או שחקן רציני אחר. אני מדגיש שאני לא חושב שאם השחקנים האלה פתאום נרוץ לאליפות, אנחנו נמצאים אוטוטו בינואר, אבל אפשר כבר להתחיל להתחמש לעונה הבאה. אם כסף זו הבעיה אז ששחר יתוודה ויגיד לאוהדים הרבים: "אני עושה את המקסימום, לצערי הכסף שאני משקיע לא מספיק בשביל להיות אלופים. יש עכשיו אנשים עם יותר כסף בליגה. עד כמה שזה כואב לי השאיפות שלנו כבר לא מה שהיו ואנחנו צריכים להיות הרבה יותר צנועים." באמת, שיהיה כנה ושיפסיק למכור לנו סיפורי אלף לילה ולילה על זה שאנחנו קבוצת צמרת. מצטער, אנחנו לא. אוהדי בית"ר גם יודעים שהמציאות הרחיקה אותם מתארי האליפות שהם הכירו מימי גאיידמק.

בעיניי עד ששחר לא ישנה את הניהול שלו או שיפרוש אני לא רואה שינוי לטובה. אני באמת, אבל באמת מקווה, אבל אני מספיק מציאותי בשביל להבין שאם המאמן רב עם מאמן השוערים והשוער שלו שאנחנו יותר מתקרבים לתחתית מאשר לצמרת...גם מספיק מציאותי להבין שעם רב השחקנים האלה לא נגיע לשום מקום.

מצב נושא:
הנושא נעול.