מכבי חיפה 14/15: רוני לוי חוזר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

מבחינת מבנה גופני ומהירות הוא היה לדעתי רוזנטל 2. עכשיו תשווה מה רוני עשה באירופה ומה קטן.
    יפה, זה שהוא היה לא יציב, בדיוק מתקשר לאופי ומצביע על ההבדל בין רוני לקטן וזה למה קטן מיצה 50% מהפוטנציאל.
    על הנייר, מה שהטבע נתן לו קטן יכל לעשות קריירה לא רעה באנגליה.

קטן שחקן חממה קלאסי. נכשל בכל מקום מחוץ למכבי חיפה.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/15
  2. Turgi Guest

היה בעוד מקום חוץ מווסטהאם?

3. alexshw Member

נבחרת, נבחרת צעירה. לרוב שם הוא היה בינוני עד גרוע.
    בנבחרת אפשר לציין את המשחק מול בוסניה שהוא נכנס וכבש ואולי בישול לסואן מול אירלנד, אבל הרבה פחות מהציפיות ממנו.
    בגיל 26 למעשה הוא גמר עם הנבחרת, אחר כך הייתה לו רק אותה הופעה עלובה מול לטביה שהפסדנו 1:0 בבית, כמה ימים אחרי שמכבי חיפה עלתה לאלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏5/4/15
  4. Turgi Guest

הוא לא תמיד ניצנץ על הנבחרת?
    זכור לי כאבי גב משהו...

5. oranfu Member

אני מאוד אהבתי את קטן. יותר מבניון בזמנו.
    מבחינת סמל הוא בהחלט סמל, לטוב ולרע. שחקן שגדל במועדון ושיחק בו כל הקריירה מלבד חצי שנה בחו"ל זה סמל איך שלא הופכים את זה.

כשחקן? פיספוס גדול מאוד לדעתי. הפוטנציאל שלו היה גדול מאוד. אנשים היום זוכרים בעיקר את קטן של השנים האחרונות, אבל כשהוא עלה מהנוער הוא היה שחקן עם יכולות פיזיות שנדיר לראות בכדורגל שלנו. היה מהיר מאוד, חזק כמו שור.
    אבל אם מתייחסים ממש ליכולת, הוא לא הציג יכולת גבוהה לדעתי כמעט אף פעם, למעט העונה לפני שעבר (שבה לדעתי הוא היה גדול בכמה רמות על הליגה) לווסטהאם והאליפות הראשונה של אלישע (לא הציג יכולת גבוהה כל העונה, אבל נתן את אחד המשחקים הגדולים שראיתי פה בליגה במשחק האליפות).
    הוא הפך להיות "המנהיג" של המועדון למרות שבפועל הוא מעולם לא היה מנהיג. אני חושב שהוא בחור אינטליגנט וניסה להנהיג, אבל מנהיג זה לא רק דיבורים.

הוא לא בנוי, מנטאלית, להוביל וזה שבנו עליו שיעשה את זה היווה את הבעיה הכי גדולה שלנו ושלו.
    מבחינת שחקן נטו, היה לו ליקוי אחד (משמעותי) והוא שהוא לא היה טוב מול השער. כשחזר מאירופה גם התחילו הבעיות בגב וזה כבר הפך אותו לשחקן בינוני.
    אני לא יודע את זה, אבל לדעתי הוא כבר שנים בכלל לא התאמן. הוא היה משקיע מאמץ רק במשחקים (וככה זה נראה) בגלל הפציעה בגב.

לסיכום - לדעתי מגיעה לו כל ההערכה מהקהל שלנו קודם כל כי הוא היה כל הקריירה במועדון. השנים האחרונות השאירו טעם חמוץ אבל זה קורה עם לא מעט סמלים שלא יודעים מתי לפרוש או לקבל את זה שהם כבר לא מספיק טובים על מנת להיות שחקני הרכב.
    מבחינה מקצועית הוא אחד הפספוסים הגדולים של הכדורגל שלנו לפחות ב20+ השנים האחרונות.

Civil, EsheD ו-Bluekipper אוהבים את זה.
  6. alexshw Member

יוסי בניון עם 4 שערי ליגה, כולם מהשדה(כלומר הוא לא כבש מבעיטה חופשית או פנדל, רק נגח הגבהה בדרבי).
    3 מהשערים - שערי ניצחון.
    מתי קטן, שכידוע חלוץ במקורו כבש 4 שערי שדה או יותר בליגה בעונה אחת? הפעם האחרונה זה קרה לו ב - 2008/09.
    המנהיג הדגול כבש שער שדה אחד בעונת האליפות האחרונה שלנו, אותו שער במשחק העונה נגד הפועל אחרי שרפאלוב בישל לו.

בניון כבש אתמול את שערו ה - 74 בליגה הישראלית. עוד 5 שערים הוא עוקף את קטן.

נערך לאחרונה ב: ‏6/4/15
  7. oranfu Member

זה נכון שקטן לא הבקיע מספיק (ואפילו לא קרוב), מצד שני בניון משחק כמעט כמו חלוץ העונה. הגנה הוא לא עושה והעמדה ההתחלתית שלו היא הכי קדמית שיש לנו בחלקים גדולים מהמשחקים.

8. alexshw Member

לא יותר קדמית מקטן אפילו לא מקטן של 2012/13 שהיה במרכז הקישור ובטח לא בעונות אחרות

9. קשר שמאלי Member

לא הבנתי, אתה מרוצה מבניון?

10. alexshw Member

אני לא מרוצה מזה שהוא משחק כמעט 90 דקות ושהוא כל הזמן פותח ובנו את הקבוצה שתהיה תלויה בו אבל אני מציין שהוא גדול מקטן גם בארוב ימיו

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

גם כשקטן היה בשיאו הוא לא היה תמיד כובש, היו לו כדורים אדירים וכפועל יוצא מזה גם כמות הבישולים הדי גבוהה שלו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. oranfu Member

אני לא טוען שקטן אי פעם היה כובש מספיק, אבל בניון העונה (בערך מאז ינואר) משחק הרבה יותר חלוץ מקשר. הוא לא עושה כמעט כלום חוץ מלחכות לכדורים בהתקפה.

13. alexshw Member

זה כי בגילו הוא לא מסוגל ללחוץ ולחלץ יותר מדי כדורים, זה לא שהוא לא רוצה, עדיין בהתקפה הוא יודע לעשות תנועה הרבה יותר טוב ממה שקטן היה עושה מאז שהגב התחיל לכאוב לו ב - 2009, חוץ מזה קטן היה דורש את הכדור ובניון משתלב יותר טוב מבלי לכפות את עצמו.
    אלירן עטר היה נהנה פחות לשחק לצד קטן בשנותיו האחרונות בקריירה, מאשר לצידו של בניון.

14. oranfu Member

ברור שזה בגלל גילו.
    תנועה הוא עושה, לבעוט, או לעבור שחקן (וגם למסור) הוא כבר לא ממש מסוגל.
    אני לא ממש רואה ששחקנים "נהנים" לשחק עם בניון בקטע של שיתוף פעולה. נראה לי שעטר נהנה יותר מטאווטחה מאשר מבניון.

15. alexshw Member

טכניקה לא שוכחים גם בגיל 60.

מצב נושא:
הנושא נעול.