מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. wings Member

גולסה שחקן מצוין והוא תרם לא מעט לקבוצה. בכלל לא קרוב להיות בלוף.
    חלק מהאוהדים מנסים לשכנע את עצמם שהוא בלוף בגלל כל מה שקורה. בפועל הם חוששים שהוא יעבור למכבי ת"א. אם משהו מחר היה אומר שתורג'מן או אבוחצירא לא רוצים לחתום ויש להם הצעה ממכבי ת"א, אף אחד לא היה מתרגש. כשזה גולסה אז כולם מתעסקים בזה וכותבים עליו טורים, על כמה הוא בלוף כמובן. כנראה בכל זאת יש בו משהו.

לגבי הסאגה. ליעקב שחר וגולסה יש אינטרס משותף, למצוא לגולסה קבוצה באירופה בקיץ. וזה לא רק שחר. גם אריק איזיקוביץ' מעורב ומחכה לעשות את הקופה שלו. ככה שעל שחר יש לחץ. די ברור שיש רק מחלוקת אחת עיקרית וזה סעיף היציאה. בחוזה הנוכחי סעיף היציאה של גולסה הוא מאוד גבוה, אם אני זוכר נכון אחרי לאציו הוא חתם על חוזה עם סעיף יציאה של ארבעה מיליון יורו. היה אפשר כבר בקיץ לסגור את הנושא אם שחר היה מסכים לסעיף יציאה נמוך (דיברו על 750K$) ומכניס נגיד אחוזים ממכירה עתידית. אני בטוח שגולסה מבין את זה שלא לשחק עונה שלמה בגילו זה גרוע מאוד. משכו את זה ומשכו את זה וככל שמתקדמת העונה לגולסה יש פחות מה להפסיד והוא מעלה את הדרישות שלו. במקום להתפשר עם גולסה בקיץ משכו את זה ועכשיו הם עלולים להפסיד הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏31/10/13
  2. EuropeGuy Member

שחר אמר אתמול בתקשורת שלושה משפטים, שאגב תפסו את תשומת ליבי:

"עכשיו זה הזמן של כולם לבקר וזה לגיטימי לאור התוצאות הלא מחמיאות שלנו בתקופה האחרונה"
    המשפט הזה אומר במילים אחרות, שאם כמבי חיפה היתה משיגה תוצאות טובות יותר, כל ההתנהלות הלא הישגית שם בשנים האחרונות הייתה רלוונטית. מה שאני מבין בעצם מהמשפט הזה אם אני קצת חושב יותר לעומק, שאם מכבי חיפה לוקחת כיום שוב אליפות מקרית, הטענות לא יהיו לגיטימיות. כלומר- הדרך מוצדקת, הטעויות מוצדקות, רק התוצאות הן אלה שמטשטשות זאת.

מה שמוביל למשפט הבא:
    "אני יודע בדיוק מה צריך לעשות כדי שנחזור לשחק כדורגל טוב יותר"

א. הכוונה "יודע בדיוק" כוללת את הרצון ליישם?
    ב. כמה טוב יותר? ממקום 10 אפשר רק להתקדם.
    ג. מה הוא יודע בדיוק ולמה האוהדים צריכים לשחק במשחק הניחושים?

"אני נמצא במכבי חיפה הרבה שנים ואני מתכוון להיות פה עוד הרבה שנים"

3. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

יש דיבורים שאם בנאדו לא מנצח את רעננה הוא מפוטר ורוני לוי ממונה למאמן
    יענו הכל כבר סגור עם רוני לוי ורק מחכים לנפילה הבאה
    ידוע פה למישהו?

4. G.B7 ירוק עולה

לא ידוע לי על זה איפה שמעת את זה.
    שחר יפטר עונה אחרי עונה לפני מחזור 10?

5. מיכל3 Member

כנראה שאתה מנסה לשכנע את עצמך שמדובר בעילוי בגלל השם שלו וכל ההבטחות לגביו שבאו אחרי חצי עונה באמת טובה שלו לפני 4 שנים כמעט.. מאז אין שום זכר לאותו גולסה שבאמת רצה להוכיח את עצמו ולפוטנציאל שחשבנו שיפרוץ, ולא אחרי 6-7 שנים כמו שקרה עם רפאלוב. במכבי חיפה הוא בלוף.

אולי בקבוצה חדשה הוא ייתן מעצמו יותר (צהבת לדוגמא), פה כבר 3 שנים הוא בסיאסטה. השחקן לא רוצה להיות פה, שחר חי בסרט שהוא יעשה עליו מיליונים.. רק בזכות איזה נוכל כמו דודו דהאן יצליחו אולי למכור אותו בחצי מיליון דולר לבלגיה. בשביל זה שווה כל הקרקס הזה? איפה שחר של פעם שהיה מעיף שחקנים כאלה לקיבינימט?

שורה תחתונה התרומה שלו דלה מאוד, מסתכמת ב 2-3 שערים בעונה, במספר הזה פחות או יותר גם מסתכמים גם הבישולים שלו.

יחד עם האופי האיגואסטי שלו הוא ממש לא יחסר לי. שיהנה ביציע וישרוף עוד יותר את הסיכויים שלו לשחק בליגה שהוא כ"כ חולם לשחק בה עונה הבאה

6. alexshw Member

למה לא? אני הייתי מפטר מחזור 3. כתבתי אז שאם מפסידים למכבי ת"א אפשר לסגור בסטה.

בכלל אני הייתי שמח לראות את בנאדו חוזר לנוער. אני חושב שהוא יכול לעשות שם דברים יפים - לקדם שחקנים. השאלה אם הוא יסכים לפיחות במעמדו.

נערך לאחרונה ב: ‏1/11/13
  7. מיכל3 Member

סיפור עמאשה לדעתי עונה לך על השאלה. הוא לא יוריד מהאגו שלו ולדעתי בכל מקרה שחר יפטר אותו ישירות, הוא יידע שבנאדו לא יסכים לחזור לנוער. קבוצה אחרת אני בספק שהוא ימצא כ"כ מהר

8. alexshw Member

אני חושב שימצא בקלות. לבנאדו במכבי חיפה יש המון חברים ולצערי הוא לא הצליח להפריד בין הדברים.
    במקום אחר בו אין כזה לחץ ואין לו שיקולים זרים אולי יוכל להתפתח למאמן בכיר בכדורגל שלנו.

9. tapuzo Member

מכבי חיפה תמיד התנהלה בצורה חלטוריסטית לגמרה, פשוט שאר הליגה היתה עוד יותר דרעק שחיפה נראתה הטוב מבין הגרוע.
    הקבוצה הפסיקה להתנהל בפסים מקצועיים והכל נסגר על בסיס אישי ואמוציונלי אז אין פלא שמתייחסים לשחקנים כמי שצריכים להזדהות עם המועדון בתור משפחה.. מחויבות למועדון.. למה כששחקנים היום התרגלו שהם משתכרים פי 2-3-4 יותר ממה שהם באמת שווים, שיהיה למישהו מחויבות לאיזה מועדון?

הרי קטן לא אמר שהוא בכל מקרה יהיה בחיפה אחרי שחימם ספסל בחו"ל וחזר עם הזנב בין הרגליים, היו צריכים לשלם לו סכומי עתק.. אז אם אז אפשר היה לסגור חוזים בלי שום הגיון מקצועי, למה להפלות פתאום את גולסה?

מה פתאום מנהלים איתו מו"מ בתוך הליגה כבר על שנה הבאה? כנראה שרצו להכניס אותו לפינה - תחתום לנו או שנחפש מישהו בינואר.. הם חשבו שהוא ילחץ ויחתום והוא עשה להם תרגיל כמו שיאה לקבוצה שמתנהלת על בסיס אמוציונלי. אם קיבלו אותו חזרה אחרי פרשת לאציו, אז זאת בעיה של ניהול מכבי חיפה. צ'יזיק זה שצריך ללכת הביתה, כי לדעתי הבנאדם לא שולט ברגשות שלו, והוא מדבר במונחים הזויים ומנותקים של "בית, משפחה" ולא מבין שהכדורגל היום בנוי על מניאקיות של סוכנים שמחפשים
    איפה אפשר לגזור על השחקנים שלהם יותר קופונים.

גם החתמת בנאדו היה מהלך אמוציונלי וגם הכאילו הצלחה שלו אחרי השביתה האיטלקית שהשחקנים עשו לעטר הייתה הבלחה אמוציונלית של חברים שלו בקבוצה שרצו שהוא יצליח ויאריכו לו את החוזה כדי שיוכלו להגיד לו שהם צריכים לאסוף את הילד מהגן אז שיוותר להם על האימון. אז שנה שעברה הם התאמצו. השנה הוא כבר קיבל את המינוי אז אין להם צורך להתאמץ.

אם רוצים להבריא את הקבוצה -
    צ'יזיק הביתה, תודה היה נחמד צריך מנהל מקצועי שמבין בניהול מו"מ, חוזים ויודע גם לשים נייר בפקס..
    קטן הביתה, להביא חלוץ (ולאיים על הסיידקיק של קטן שכולם יודעים מי זה, שאם הוא לא משחק בסוף העונה גם הוא עף)
    וכמובן - גולסה מזמן הביתה.
    להעלות 4 צעירים מהנוער ולהחתים אותם על 4 שנים חוזה, מי שלא רוצה שלא ישחק גם בנוער.

10. alexshw Member

אגב גולסה לא הושעה.

11. EuropeGuy Member

תפוזו שמת פלסטר 5 סנטימטר על פגיעה ישירה של קטיושה.
    אמוציונאלי לא אמוציונאלי הבעיות שם הרבה יותר עמוקות מלהעיף שחקן אחד ולהביא חלוץ או להעלות ארבעה שחקנים שגם ככה לא קיבלו יסודות בנוער.

איכשהו כל הסאגה הזו של גולסה הוציאה את כל הבאז סביב הצורך בשינויים שורשיים במועדון הזה, אני לא אתפלא אם זה מהלך מכוון של המועדון. גולסה חתם, גולסה לא חתם, כאילו שבגללו הקבוצה הפסידה נקודות באשדוד ובדרבי. כאילו שבגללו המועדון מתנהל 7 שנים ללא תכלית.

רק לפני רגע שחר אמר בראיון שהקהל בא בטענות בצדק בגלל התוצאות בשבועות האחרונים. עפ"י התאוריה הזו, צפויות עוד 7 שנים ללא תכלית.

12. wings Member

יש הרבה שחקנים מצוינים על המשבצת של גולסה שלא נותנים מספרים. מספרים זה לא הכל. נכון, הוא צריך לשפר את המספרים, אבל גם בלי המספרים הוא תורם הרבה מאוד. אותי באמת לא מעניין השם של השחקן או תווית הכשרון שמדביקים לו בתקשורת, אותי מעניין אך ורק מה אני רואה על המגרש. את לא חייבת להסכים איתי.

ולפחות על המגרש הוא לא בעייתי או אגואיסט, שחקן שקט ומאוד קבוצתי. כשצריך לחדש חוזה אז הוא עושה צרות, זה כן. אני בטוח שהוא חוצפן ומאמין לפרסומים שהוא נתן לשחר הבטחות ואח"כ חזר בו. אבל מצד שני לא לוקח אטומטית את הצד של המועדון - גולסה מכבד את החוזה שהוא חתם עליו. הוא לא חייב לחתום על חוזה חדש.

13. oranfu Member

זה לא מפוצץ על סעיף שחרור, או לא רק. הבחור דורש משכורת שאנחנו פשוט לא משלמים במועדון. לדעתי כבר יש לו סיכום (או משהו כזה) במועדון אחר אחרת הוא לא היה עושה את זה. גולסה לא חייב לנו כלום אבל גם אנחנו לא חייבים לו. כל עוד הוא מקבל את המשכורת בזמן (כמו עמאשה) לא חייבים לו שום דבר מעבר לזה. אם שחר לא רוצה שהוא ישחק, או בנאדו (כמו שהמועדון הבהיר הוא לא מושעה) לא רוצה, אז אין שום חובה לשתף אותו. כל הביקורות על חיפה בנושא הן או של אנשים שלא מבינים כלום, או של אינטרסנטים.

לא צריך שינויים שורשיים ולא כלום, אנשים מגזימים עם הביקורת על חיפה כמו אני לא יודע מה. צריך לחזור לשאוף לנצח. זה אומר לא להתפשר על מאמנים ולא להתפשר על שחקנים, זה הכל. כמובן שיש עוד כל מיני בעיות, אבל הן שוליות יחסית. אין בעיה ביסודות שמקנים בנוער (הכל יחסי לרמה פה בארץ כן). בשנים האחרונות אנחנו ממנים מאמנים פחות טובים והם מביאים שחקנים פחות טובים. כאן זה מתחיל וכאן זה גם נגמר. כשנמנה מאמן שרוצה אצלו את השחקנים הכי טובים (בלי קשר לחברויות או לא יודע מה) וגם יעשה משהו בנידון (במקום להביא כל קיץ 5 שחקנים במשכורות כוללות של X, יביא 2-3 שחקנים במשכורות כוללות של X) ואז נראה שדרוג רציני בקבוצה.

14. alexshw Member

קבלו עוד טמטום של שחר.
    בקיץ הוא שם מיליון שקל על שני שחקני נוער של ראשון מתן עמבר ורז מאיר(רכש חצי מהכרטיס שלו, השחקן נשאר בראשון והחמיץ היום פנדל נגדינו). עמבר שוער שני בנוער שלנו.
    ואני שואל למה לא להפנות את מיליון השקל האלה להשקעה באנשי מקצוע במחלקות הצעירות.
    גם מנהל מקצועי נורמלי ולא החובבן הזה חנין ואולי גם מאמנים.

בגילאים האלה חשוב במיוחד טיב המאמנים ובהם צריך קודם כל להשקיע.
    אני הסתכלתי כמה ממשחקי הנוער העונה ומסתכל על רשימת המושאלים שלנו, שרובה מורכבת מבוגרי המחלקה ולדעתי הקבוצה הבוגרת לא תקבל מזה שום שחקן, מלבד נער פוסטר.
    לגבי ריאן וגוזלן שעל פניו נחשבים כבר שחקני קבוצה בוגרת, אז גם הם יעלמו תחת בנאדו אם לא ידרשו השאלה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/13
  15. tapuzo Member

אחרי ההפסד לרעננה מכבי חיפה חייבת זעזוע רציני ביותר.
    בנאדו פשוט לא מאמן,
    השחקנים שלו כנראה עשו אימונים בתחילת עונה בשיפודיות ובחומוסיות של חיפה,
    החמצן נגמר להם בדקה 30.. רמת כושר של ליגת מקומות עבודה

בדרך לקרבות התחתית אפשר כבר הערב לזרוק 1-2 שחקני "מפתח" שעושים טובה שהם על המגרש
    פשוט לספסל אותם ובינואר הביתה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/11/13
מצב נושא:
הנושא נעול.