מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Telkiyski Member

    הצטרף ב:
    ‏25/3/09
    הודעות:
    26,230
    לייקים שהתקבלו:
    8,585
    גולאסה מבחינה מקצועית ממש גרוע במכבי חיפה כבר כמה שנים טובות.

    הגיוני שירצה לנסות לשחק במקום אחר. לא יודע אם זה קשור ליענקלה או דברים כאלה. אבל אין לי מושג כ"כ במכבי חיפה.
     
  2. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,592
    לייקים שהתקבלו:
    26,852
    מין:
    זכר
    בחור אירופי, אתה נותן חשיבות גדולה מדי למונח "כישרון" ולא רק אתה אלא בכלל בכדורגל הישראלי.
    לצורך העניין זהבי לא נחשב כזה "כישרון" על הנייר וגם באדיר למשל.
    ראדי בכלל חלב פרות בגילו.
    כישרון משחק תפקיד עד גיל מסוים 17-18 וזהו, אחר כך זה 20-30% משחקן.
    אני יכול למנות לך מלא כישרונות שמככבים היום בליגה א' או ב' מחוז חיפה.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/10/13
  3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    הצטרף ב:
    ‏24/4/13
    הודעות:
    16,452
    לייקים שהתקבלו:
    4,703
    למה שגולסה יחתום עם התנאים ההזויים שחיפה מציעה? אני שואל ברצינות.
    1. סעיף שיחרור לאירופה - 1.5 מיליון יורו. זה מגוחך, גבוה מדי.
    2. שכר לא גבוה במיוחד לפי מה שהבנתי.
    3. חוזה ארוך טווח, שמתקשר לסעיף הראשון.

    בחיפה צריכים להבין שקבוצה ישראלית צריכה להציע לשחקן צעיר חוזה שיכול לאפשר לו להתקדם לאירופה בעתיד. אי אפשר לשעבד שחקן למועדון.

    ולא, אני לא חושב שגולסה איזה כוכב גדול. הוא לא הראה יותר מדי עד היום (יתכן, אולי אפילו הגיוני, שזה בשל הסיבות ש-EuropeGuy ציין), אבל עדיין..
     
    נערך לאחרונה ב: ‏30/10/13
  4. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    אני לא נותן משמעות גדולה מדי, זו עובדה.
    השחקנים הכישרוניים הם אלה שטווח ההתקדמות שלהם יכול להיות הגדול ביותר.
    זהבי, נהדר ככל שיהיה, מוגבל בעד כמה שהוא יכול להתקדם מקצועית.
    נכון שהוא בורך באופי מדהים בסטנדרטים הישראליים שהתרגלנו אליהם, אבל מרווח ההתקדמות שלו נמוך משל שחקן עם כישרונות גדולים יותר.

    אני בהחלט לא פוסל שלגולסה אין את האופי הנוח והקל הזה שבמועדון כמו מכבי חיפה מסוגלים לטפח (צעירים וכישרוניים ע"ע), זה גם עוד סימן למועדון שלא מתנהל מקצועית מספיק טוב. בכל מערכת חברתית קיימים מגוון של אנשים עם צרכים שונים אבל המטרה אחת- להשתפר ולהיות טוב. רק שבמכבי חיפה משום מה כולם משתינים בקשת, קל יותר להאמין בזה מאשר להשלים שהעבודה המקצועית לא טובה מספיק.

    ההוכחה הגדולה ביותר עבורי היא שהות ארוכה של שחקנים במועדון. השהות הזו היא ההוכחה הגדולה שיש רצון ויש יכולת, אחרת היו נחתכים, כאמור, כמו בכל מועדון רציני.
     
  5. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,725
    לייקים שהתקבלו:
    1,807
    מין:
    זכר
    גולסה שחקן שלא מממש את מלוא הפוטנציאל שלו בכלל אבל עדיין הוא שחקן טוב ושהוא בהרכב אני מרוצה שהוא שם. אבל הוא נסחף ביחס לדרישות(גם הם מוצדקות וגם עם לא). עוד נקודה יכול להיות שאני טועה אבל... נראה לי שבעבר הלא מאוד רחוק החלום של השחקנים היה קודם כל להגיע לנבחרת ורק אחרי זה לקבוצות שלהם ועכשיו נראה לי שהנבחרת היא רק משהו שמפריע לשחקמים בקריירה שלהם
     
  6. Raulito Madridista

    הצטרף ב:
    ‏22/11/05
    הודעות:
    39,630
    לייקים שהתקבלו:
    3,523
    מין:
    זכר
    כבר 5 שנים שגולסה, הילד שהגיע מטוברוק - מחזיק את התווית של 'אחד הכשרונות הגדולים בארץ'. מכבי חיפה חיבקה אותו והגנה עליו תמיד גם בתקופות הפחות טובות, ובאמת שהוא לא הראה כמעט כלום, בטח לא בתקופה רציפה - וזו התודה שלו. מכבי חיפה תרמה הרבה יותר לאייל גולסה מאשר להיפך, אבל זה אותו 'ילד מאנייק' שעזב ללאציו בטריקת דלק. אף-פעם לא הבנתי את הטירוף שיש סביבו. לא יוסי בניון(לא משנה שהם לא משחקים על אותה עמדה) ולא נעליים.
     
  7. מיכל3 Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/06
    הודעות:
    2,427
    לייקים שהתקבלו:
    0
    מצטערת על הבוטות, אבל גולסה פשוט ילד מניאק בלתי נסבל.
    מאז לאציו התקשתי לסלוח (לא שבאמת מזיז לו מהמועדון או מהאוהדים). על המגרש הוא ממש לא פיצה על התחושה שהוא גרם לאוהדים, כבר 3 ומשהו שנים אין ממנו שום תרומה ממשית. ההשוואה ליוסי בניון או לכל שחקן אחר שבאמת הצליח במועדון מגוחכת.

    שיירד ליציע עד סוף העונה וששחר ימכור אותו כבר..לא משנה באיזה מחיר. בלגיה אגב הוא ממש לא שווה ביכולת הנוכחית, מקסימום איזו קבוצה מעיירה נדחת ממזרח אירופה.
     
  8. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    Raulito גם אני יכול לחבק ולנשק את גולסה, זה לא בהכרח יהפוך אותו לשחקן טוב יותר. שחקנים רוצים להתפתח, להרגיש שהם מתקדמים ונמצאים במועדון מקצועי שמלמד שחקני כדורגל איך להיות טובים יותר.

    מכיוון שגולסה מכיר את היכולות שלו, ומאידך מכבי חיפה לא מסוגלת לשפר אותו,
    יהיה טוב לשני הצדדים אם גולסה יחפש מקום אחר, ויכול להיות שזה גם מה שהוא חושב. כך הריקבון המקצועי שהוא חווה בשנים האחרונות יוכל להבלם, וכך גם יהיה שחקן אחד פחות ש"משתין על המועדון בקשת". כך חוזר חלילה. כל שחקן כישרוני שלא ימומש יטענו שזה בזכות מערכת השתן שלו. הפיתרון הקל.

     
  9. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,725
    לייקים שהתקבלו:
    1,807
    מין:
    זכר
    נכון שגולסה לא מספק את כל הציפיות אבל אפילו במצב הזה הוא שחקן שאני מחזיק ממנו על המגרש.
    לאן בדיוק הוא רוצה להגיע במה שהוא עושה הוא לא ישחק כל העונה יגיע לעונה הבאה בלי שום דקות משחק.

    חיפה בהחלט נתנה לגולסה יותר ממה שהוא נתן לה אבל מה זה הבריחה הזאת שלו ושל עוד שחקנים בעבר זה היה סארי פאלח שבעזרת סוכן השחקנים הגדול ( יותר מידי מילים שליליות יש לי על אותו סוכן)
    לאן הם רצים שחקנים צעירים שעוד לא באמת עשו משהו גדול.
     
  10. EuropeGuy Member

    הצטרף ב:
    ‏25/10/12
    הודעות:
    2,607
    לייקים שהתקבלו:
    981
    אגב מעניין היה לראות היום בכתבה בספורט 5 שהעיתונאי שמסקר את מכבי חיפה הציג את טענות האוהדים אחד לאחד (אומנם בלי יותר מדי פירוט), מה שמוכיח שהכל מגיע בסופו של דבר לאוזני הבעלים ואף הוא נאלץ להתייחס אליהם. אוהדים שרוצים שיהיה שינוי, צריכים לדבר על זה ורצוי גם בצורה שתמשוך היענות.

    "שחר הביתה" (סתם לדוגמא) או "לוזון תעוף" וכאלה הם טובים ונחמדים לכותרות בוואן, אבל לא רק שזה סתם כאב לב לשני הצדדים, זה גם לא מה שיגרום לשינוי. מצד שני כשאוהדים יפנו לעבר מועדון טענות רציניות ומבוססות, יהיו לנמענים שני אופציות: להתעלם ולצאת חמקנים כמי שחוששים לחשוף את המתווה שלהם, או לספק הסברים וייעדים שיעזרו לאוהדים גם להבין היכן נמצאים.

    רק ככה בסופו של דבר נשיאים, ראשי התאחדות, עסקנים וכל מיני אנשים שאנחנו תלויים בהחלטות שלהם, יצטרכו לעמוד מול טענות רלוונטיות ולא יוכלו לנפנף אותנו בתשובות מעומעמות לאורך זמן. תוצאה ונקודות זה לא -רק- מה שחשוב. כבר שנים שראשי הכדורגל מנסים להשתיק אותנו על ידי תוצאות ונקודות עכשויות.
     
  11. מיכל3 Member

    הצטרף ב:
    ‏17/7/06
    הודעות:
    2,427
    לייקים שהתקבלו:
    0
    למה אתה מחזיק ממנו? בגלל שהוא "גולסה"? הילדון ההוא עם הכשרון הענק שעדיין לא פרץ?
    גולסה זה רק שם שנופח ברמות מסחריות בגלל חצי עונה טובה ובשבוע אחד הוא הרס לו חצי קריירה כבר. אני בספק שהוא יצליח לשקם אותה.

    בנתיים הוא הבלוף הכי גדול בקבוצה. כל השחקנים בקבוצה כמעט אכזבה גדולה, אבל ממנו היו הכי הרבה ציפיות ובנתיים הוא האכזבה הכי גדולה בשנתיים-שלוש אחרונות. כבן אדם אני כבר לא מדברת, ילד טיפש שבכוח הורס לעצמו את הקריירה.

    מכבי חיפה הייתה כבר במשברים קשים בעבר בלעדיו וידעה לצאת מהם ולחזור לצמרת. כרגע הוא ממש לא יחסר לקבוצה אם הוא יישב ביציע עד סוף העונה..במילא הקבוצה במצב רע ויש לנו בעיות הרבה יותר גדולות מגולסה.

    שחקנים שרוצים לשחק ולתרום למועדון יושבים ביציע, ובלופים איגואיסטים מקבלים כבוד וקרדיט ללא היכר. איכסה
     
  12. G.B7 ירוק עולה

    הצטרף ב:
    ‏22/8/09
    הודעות:
    3,725
    לייקים שהתקבלו:
    1,807
    מין:
    זכר
    אני לא מחזיק משחקנים בגלל השם שלהם. אני מחזיק בדעה שגולסה עושה עבודה טובה במגרש שהוא משחק (למרות שהוא יכול לתת הרבה יותר) . מכבי חיפה לא תקום ותיפול על אייל גולסה. שיחתום, שיככב,שישב ביציע שימכר או שישוחרר אבל שכבר יהיה סיום לנושא הזה של החוזה של אייל גולסה.
     
  13. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    גולסה כשרון גדול במונחים ישראליים. הוא לא מפסיק לרוץ על הדשא, יש לו טכניקה טובה (למעט בבעיטה, החיסרון הכי גדול שלו), הוא משתמש בגוף שלו כמו שאף ישראלי אחר פה בליגה לא משתמש.

    נכון, הוא מאכזב,הוא לא מבקיע, הוא לא מבשל. אבל הוא עדיין מאוד צעיר, רוב הפעמים ששיחק הוא שיחק בעמדה אחורית ולא כקשר התקפי (קשור למספר המועט של שערים ובישולים) והרוב הגדול של הפעמים ששיחק היו לצד קטן, משמע הוא צריך לעשות עבודת הגנה (והתקפה) של עוד שחקן. בנוסף לזה היו לו לא מעט פציעות.

    יש לו עוד הרבה מה לשפר במשחק שלו, אבל להתעלם מהכשרון?
    ואגב, זה ששחקן לא מימש את הפוטניאל (עדיין כולה בן 21 כן...) זה לא בהכרח אשמת המועדון. בטח ובטח בישראל שאנחנו רואים איזה אופי יש לכדורגלנים פה. הרבה יותר מעניין אותם הכסף והבילויים מאשר כדורגל.

    אבל, עם כל כמה שאני כן מחזיק ממנו, אם זה נכון מה שאומרים (דורש 200K דולר בעונה הראשונה ולאחר מכן 400K) אז הדרישות שלו ועוד איך מוגזמות. הוא למעשה דורש להיות השחקן עם המשכורת הגבוהה בקבוצה ועוד בחתיכת הפרש. בשלב מסוים צריך לוותר. אני לא יודע אם זה השלב עם גולסה, אבל הדרישות שלו מוגזמות.
    ואני בכלל בכלל לא אתפלא אם "נרמז" לו מצד מועדון שלובש צהוב שהוא יקבל משכורת גבוה יותר מבחיפה אם יחתום שם.
     
  14. alexshw Member

    הצטרף ב:
    ‏13/11/09
    הודעות:
    79,592
    לייקים שהתקבלו:
    26,852
    מין:
    זכר
    רק בארץ שחקנים בגילו ובגיל של טווטחה נחשבים "צעירים".
    צריך להסתכל על כמות העונות בקבוצה הבוגרת. בחו"ל כבר מלא שחקנים כאלה מובילים קבוצות להישגים.

    באמת שזה התירוץ הכי עלוב ליכולת של שחקנים האלה.
     
  15. oranfu Member

    הצטרף ב:
    ‏16/5/11
    הודעות:
    37,864
    לייקים שהתקבלו:
    20,948
    זה תירוץ מסוים, אני מסכים.

    אבל, לא כל אחד מתפתח באותה מהירות וקצב ההתקדמות הוא לא בהכרח קבוע. זה שגולסה היה מוכן לכדורגל בוגרים בגיל 16 לא אומר שהוא מוכן להשתדרג ביכולת שלו למקסימום הפוטנציאל כבר בגיל 21.
     
מצב נושא:
הנושא נעול.