מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

אלכס, מחלקת הנוער בשנתיים שלוש האחרונות אמנם לא מגשימה את יעודה ולא מספקת שחקנים לקבוצה הבוגרת, אבל באליפויות של 09 ו 11 היה מספר לא מבוטלשל שחקני בית שהיו משמעותיים ביותר בזכיות האלה כך שאני לא מסכים עם הקביעה החד משמעית הזאת.

2. alexshw Member

חלק מזה שחקני בית ותיקים כמו קטן, בנאדו, דקל וניר. או קיי יש את כיאל - שלדעתי הוא בלוף.
    את חמד אף אחד לא ספר במערכת שלנו והוא ממש במקרה פרץ ובעיקר בזכות נסיבות מסויומות והאופי שלו.
    לרפאלוב לקח המון שנים לפרוץ.
    אני לא אומר שאנחנו מפגרים בתחום הזה יחסית לארץ, אני פשוט לא אוהב להשוות עם הפארטיה שיש פה.
    לא כולם משקיעים גם כספים כאלה בנוער. אם כבר שמים סכום לא מבוטל על המחלקה, צריך לעבור לסטנדרט אחר לחלוטין.

3. oranfu Member

תגיד, אתה גם קורא מה שאתה מפרסם? או שאתה סתם נותן קישורים ואחר כך משחק עם מה שרשום שם על מנת להוכיח את טענתך? זידאן עושה תואר והוא מקווה שבעתיד זה יעזור לו לאמן את נבחרת צרפת, את התואר הוא התחיל אחרי שכבר קיבל את התפקיד בריאל ככה שהטענה שלך שאף אחד לא יעסיק אותו בלי תואר לא נכונה.

הקישור שהבאת (מויקי) על כך שנדרשים 10 שנים על מנת להיות מאמן באנגליה היא גם שטויות. קודם כל, גם שם לא רשום שתואר אקדמי הוא הכרחי על מנת לעבוד. שנית, כל הדרך הזאת כולה היא לא משהו מחייב.

אתה יכול לרשום תוכניות ללימודים במסגרת אקדמית באורך הגלות, זה עדיין לא אומר שזה משהו שחייבים על מנת לעבוד כמנג'ר באנגליה (ובעולם).

סבבה, הבאת על מוריניו, לא על AVB (רשמתי שעל אחד מהם לא הבאת ולא זכרתי מי). אתה פשוט זורק דברים לאוויר.

למה מוריניו לא נשמע עילג ויובל נעים כן? אולי כי מוריניו בנאדם בעל אינטליגנציה הרבה יותר גבוהה, אולי כי הוא הרבה יותר כריזמטי (לא סתם הוא נמצא איפה שנמצא). אם אתה רוצה להגיד שפני הכדורגל שלנו מביכים ועילגים (ככלל, לא מישהו ספציפי) אז אני מסכים. אבל לקחת את נעים ומוריניו זה השוואה מגוחכת מלכתחילה. בוא ניקח את גוטמן (או רב"ש), מהיותר אינטליגנטים שבמאמנינו, ונשווה אותו להארי רדנאפ, או להודג'סון (מאמן נבחרת אנגליה לא פחות). הם נראים יותר מרשימים? מדברים צורה רהוטה יותר? מדובר בקשקשני על בעל התנהגות מגוחכת שהגיעו גבוה מאוד מבחינת התפקידים שקיבלו והמעמד שלהם.

בסדר אלכס, מכיאל אתה לא מחזיק, טאווטחה רבע עוף, גאדיר ילד טמבל, לפלאח עלה השתן לראש, את חמד לא ספרנו ולרפאלוב לקח הרבה זמן לפרוץ. הם עדיין היו שחקנים משמעותיים שעלו מהנוער שלנו.
    הנוער צריך להיות טוב יותר, אני מסכים, אבל הוא עדיין יותר טוב משאר המחלקות בארץ (לפחות מבחינת השחקנים שהוא מספק לנו).

נערך לאחרונה ב: ‏15/10/13
  4. Telkiyski Member

בקיצור, זה לא ה100 מליון שקל והכיס הבלתי נגמר.
    סוד הקסם הוא פשוט להביא אנשים שלמדו באקדמיה! אנשים שיש להם תואר בכדורגל!

תתפלא, אבל גם עם תקציב של 10 מליון שקל אתה יכול עם קצת מקצוענות ללמד את הישראלים האלה איך עושים כדורגל נכון.

איזה מזל שג'ורדי בא לפה להאיר את העיניים של כולנו.

הכסף של מיטש? שולי לחלוטין. התואר האקדמאי, זה ההבדל.

5. קשר שמאלי Member

ג'ורדי קרויף המציא את הכדורגל

בסדר. שמענו, הבנו
    תניח לנו לנפשנו

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אין דבר יותר בולשביקי מלומר שהכל אפשר לפתור בכסף.
    הכסף משמעותי והוא גורם לזה שמכבי יכולה לעשות את הדברים עם חומר אנושי טוב מאוד ורחב, אבל להתעלם מכל השאר זה פשוט מפגר.

כדורגל, וספורט קבוצתי בכלל, זה מקצוע לכל דבר שנדרש לו לימוד של מספר שנים. עובדתית בכל מדינה מתוקנת אנשי מקצוע בליגות הגבוהות מחזיקים בתואר.

תראו את התגובות שלכם - במקום להתעסק בעיקר, והוא הצורך בהשכלה בכדורגל פה, אתם באים ואומרים שאני בסה"כ מפאר את מכבי. זה מגוחך! אם הייתי אוהד צפרירים חולון, איך הייתם מגיבים?
    אגב, גם במכבי המצב לא טוב - במחלקות הנוער אין איש כדורגל שלמד את המקצוע (יש אנשים מסביב שהם משכילים, אבל זה משהו אחר). רק בבוגרים המצב באמת ראוי.

אוראנפו - כמה דברים:
    - הלינק על מסלול המאמן מתאר דבר מאוד פשוט - כדי להיות מאמן רצוי שקודם כל תלמד לתואר במנהל ספורט (שלב 4), דבר שלבטח יקדם אותך, אח"כ תיגש למבחני ההתאחדות כדי לקבל רישיון ראשוני והוא רישיון C (החל מהשנה, אגב, הרישיון חולק לשתי דרגות - lvl 1 ו-lvl 2, זה דרוש לאימון ראשי לחובבנים/אימון בוגרים תחת מנג'ר), אחרי כמה חודשים את רשאי לגשת למבחנים לקבלת רישיון B (שאליו אפשר לגשת רק אם אתה כבר עובד בעולם הכדורגל), אח"כ, אם עברת את מכסת המינימום של שעות עבודה עם מועדון, אתה יכול להיבחן כדי לקבל רישיון A שמרשה לך לעבוד בקבוצות חצי מקצועניות ומעלה. ואז (לפי אתר ה-FA שאביא אליו לינק בהמשך) אתה רשאי לגשת לקורס פרו, שהוא חובה לעבודה בפרמיירליג, רק אם יש לך ניסיון (כולל שחקנים) של לפחות 5 שנים. כדי להיות שם איש מקצוע בכיר אתה לא חייב תואר אקדמי (רצוי, והרוב מחזיקים בכזה וההתאחדות גם מלמדת לזה במסלול מסוים), אבל זה מסלול ארוך ומייגע, שבניגוד לארץ, לא כולם יכולים לעבור ולא מעט נכשלים בו.
    עובדתית, רוב המאמנים בליגות הבכירות, בעיקר הפחות מבוגרים, מחזיקים בתואר בניהול כדורגל.
    והנה הקובץ של ה-FA, לוקח לזה קצת זמן לטעון - http://www.thefa.com/~/media/9028ED74DB8C4...90C445BC48.ashx
    - לגבי זידאן - שים לב שהכתבה מאוקטובר 2011, שבזמן הזה הוא לא ממש עשה בריאל משהו (מוריניו תופקד שם כמנג'ר לכל דבר) וזה היה דיי סמלי. היום הוא כבר מחזיק בתואר. ובלי שום קשר, תחשוב רגע - למה לדעתך זידאן חשב שתואר יקנה לו נקודות זכות בדרך להיות מאמן נבחרת צרפת?
    - ובקשר לצורת ההתבטאות של מאמנים - רב"ש הוא סוג של ישראלי קומבינטור שיימכור לתייר רכב ללא מנוע, בסדר, עוד נחליק את זה, אבל הוא יוצא דופן בנוף המקומי. לגבי גוטמן - הוא לא יודע לדבר וזו דוגמה רעה. האמת שזה דבר קטן שלא ממש הייתי מבליט בטיעונים שלי, אבל זו נקודה למחשבה - לומר שהודג'סון או רדנאפ לא רהוטים (גם אם הם מגוחכים לעתים) זה פשוט לא נכון, אבל זה לא רק זה - אין מאמן בליגות המקצועניות באנגליה שתיגש אליו וידבר איתך כמו שיובל נעים מדבר, או בכל צורה שאינה רהוטה, וזה נובע ממשהו. זו נקודה למחשבה.

תמיד מלינים על כך שאין בארץ אנשי מקצוע טובים, אני מספק לכם תשובה מאוד הגיונית ואתם מפקפקים.

הוא לא המציא את הכדורגל, גם אני לא לא, אבל גם אתה לא.
    אני בסה"כ אומר לכם מה הולך במקומות אחרים וקצת יותר מוצלחים.
    האמת שיש מלא אירוניה בתגובה הזו.

7. oranfu Member

אתה ממשיך לדבר שטויות. אם היית אוהד צפרירים אז לא היית מ**ן לנו בשכל.

חלק מהדברים (בקישור שהבאת) צריך לעשות, אבל כל הרשימה (כמו תואר) לא הכרחיים.

אה, זידאן היה בעל תפקיד בריאל לפני שהיה לו תואר רק שהתפקיד לא היה משמעותי. הבנתי. זה לא משנה את העובדה שאמרת שבלי תואר אף אחד לא היה מעסיק אותו. זה שהיתה לו פחות סמכות בתקופת מוריניו (נגיד) זה בגלל שמוריניו לא הסכים לעבוד תחת מישהו עם סמכות רצינית, לא בגלל שבריאל לא רצו לתת לו סמכות כי אין לו תואר.
    אני אגיד לך בצורה מאוד פשוטה משהו שהוא אולי לא נכון תמיד, אבל הוא נכון. ניהול זה לא מדע מדויק. יש מנהלים אדירים שלא למדו יום בחייהם ויש פרופסורים לניהול שהעבירו את כל החיים שלהם באקדמיה ולא מסוגלים לנהל כלום בפועל. אנשים כמו זידאן (לדוגמא) מבינים הרבה יותר בניהול כדורגל מכל מיני היבטים שמישהו שלא היה שחקן במספר מדינות (תרבויות כדורגל) במועדונים בינוניים וענקיים כמוהו יכול רק לחלום עליהם.

רב"ש ישראלי קומבינטור, בנאדו רק סיים תיכון, גוטמן לא יודע לדבר... בטח גארסיה לא נראה כמו ילד עם הבעה של מטומטם. גארסיה יודע להתבטא? סקונד ח'אלף...
    גוטמן לא יודע להתבטא טוב באנגלית, בעברית מתבטא יופי.
    וכן, רדנאפ והודג'סון (ותאמין לי שלפחות את הודג'סון אני מכיר את ההתבטאויות וההתנהגות שלו טוב מאוד לצערי) לא רהוטים בכלל וההתנהגות שלהם מגוחכת. זה שהם מדברים באינגליש לא הופך אותם ליותר רהוטים או יותר אינטליגנטיים.

יובל נעים ערס, יופי של דוגמא בחרת. אבל אני בספק אם תיגש אליו ברחוב ותתחיל לדבר איתו אז הוא ידבר בצורה לא רהוטה במיוחד. ואם כבר אתה רוצה לתת דוגמאות קיצוניות, אני יכול לתת את הדוגמא של די-קאניו שפוטר עכשיו מסנדרלנד. מכיוון שאתה כזה חובב של חיפושים בגוגל, תחפש איך הוא התבטא ואיך הוא התנהג בתקופתו במועדון (מועדון בפרמיירליג שכאמור צריכים להיות רהוטים, אקדמאיים ובעלי דפוסי התנהגות מכובדים) ותגיד לי אם יש לנו פה משהו שבכלל מתקרב לזה.

אתה לא המצאת את הכדורגל, אבל הגישה שלך לבוא ולהסתכל עלינו מלמעלה ולהגיד לנו מה הולך במקומות אחרים (מה גם שאתה לא יודע בכלל ובעיקר מקשקש) היא גישה מעצבנת מאוד. אם לא היית אוהד מכבי ת"א הייתי חושב שאתה טרול.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתה נצמד יותר מידי לדוגמה הקטנה שלי לאופן ההתבטאות של מאמנים ומפספס את העיקר.
    לומר שיש מנהלים שלא למדו רגע בחייהם? נכון, אבל הם יחידי סגולה ורובם חצו את גיל ה-60, כי כבר לא מקבלים אנשים לתפקידים כאלה בלי השכלה כיום, וזה נכון גם לכדורגל.
    מה הסיכוי שכל המאמנים הישראלים יחידי סגולה?
    לא סתם יש כ"כ הרבה מוסדות ללימוד כדורגל וניהול כדורגל, לא סתם רבים בעולם הכדורגל עוברים את זה, לא סתם הכדורגל התפתח בעשור האחרון בצורה כזו - הענף הפך למקצועי יותר, נרחב יותר ומלומד יותר.
    איך אתה רוצה שאדם, גם אם היה כדורגלן, יידע ליצור ולנהל תכניות אימונים? לדעת לחלק עומס במהלך עונה? לעבוד על מגוון טקטיקות ודלעת על מה לשים דגש? לדעת מגוון רחב של שיטות אימון? איך מאמן, שנדרשות לו יכולות פסיכולוגיות פרט למקצועיות, יידע לעבוד עם שחקנים ולנהל אותם, ללא השכלה?
    שאני אמשיך לתת דוגמאות?
    תואר אינו חובה, אבל הוא חיוני וקיימת הסכמה גורפת שאם אתה רוצה להצליח ברמות הגבוהות עלייך ללמוד ולהשיג אחד כזה.

אנסח את זה בצורה אחרת - אם אתה יושב בהרצאות רבות באוניברסיטה, אתה יכול פתאום להחליט שאתה רוצה להיות מרצה באוניברסיטה בלי לעבור הכשרה ראויה? אני מעריך שאתה יודע שלא, אז למה שכדורגלן יוכל פתאום להפוך להיות מאמן?

ובנוגע לדי קאניו - הוא דוגמה לא טובה עבורך, כי רבים ביקרו את דרכו המיושנת.

קבל ציטוט של רוברטו מרטינז:

9. oranfu Member

אם כדורגלן התאמן כל החיים שלו תחת מאמנים, הוא יודע איך מתנהלים אימונים.
    אם מאמן עושה השתלמויות אצל מאמנים אחרים, או קורסים מסוימים, הוא יודע לבנות תוכנית אימונים.
    חלוקת עומסים? יש מאמן כושר שבונה את התוכנית בעקרון, לבקשת המאמן. בכל מקרה, לא מדובר במשהו שמצריך תואר (למרות שכאן מדובר על משהו יותר רציני ומקצועי שמצריך יותר ידע).
    מגוון טקטיקות ומערכים? אף אחד לא ממציא את הגלגל (כמעט). אתה רואה כדורגל, אתה עובר השתלמויות אצל מאמנים אחרים. זה לא ידע שנופל מהשמיים, אבל שוב, לא מצריך תואר.
    ידע פסיכולגי על מנת לנהל אנשים? מה בדיוק אתה חושב שהם לומדים תגיד לי? זה הרבה יותר אינטואיצה אישית מאשר משהו שלומדים. אפשר לחשוב הם עושים תואר בפסיכולוגיה קלינית...

איזה הכשרה אתה אמור לעבור על מנת להיות מרצה? אתה יושב בהרבה הרצאות ועושה מבחנים. זה ממש לא שונה בהרבה משחקן כדורגל שעבר הרבה אימונים בחייו ויודע בדיוק איך מתנהל מאמן ואיך נראית עבודתו. כדורגל זה לא מדע מדויק ואפשר להצליח יופי רק בעזרת כשרון מולד ולא בעזרת השכלה פורמלית.

רבים ביקרו את דרכו של די-קאניו, כמו שרבים מבקרים את יובל נעים. אבל די-קאניו עדיין קיבל את הג'וב, מה שסותר את טענתך שמדינות רציניות אין מאמנים שמתנהגים כמו יובל נעים.

סחטיין על הציטוט של מרטינז, מהמאמנים הצעירים והחדשניים באירופה. תמצא לי ציטוט דומה של מוייס, צעיר יחסית (50) ומונה להיות המנג'ר של אחד מהמועדונים הגדולים בעולם רק הקיץ. אני מניח שלא תמצא. עד כמה שידוע לי, הוא לא עשה "תואר" בכדורגל, פשוט למד מהמאמנים שלו.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

האמת שגם על מויס יש לא מעט ביקורת על כך שצורת העבודה שלו מיושנת, אבל בכל מקרה למרות שאין לו תואר, הוא השלים לא מעט קורסים שכיום מרכיבים תואר, עוד בתקופתו כשחקן.
    לפי ויקיפדיה:
    ולפי כתבה של אתר ה-BBC מ-2002:

אני מעריך שבנאדו, יובל נעים ומנחם קורצקי לא ממש עברו מסלול דומה לזה של מויס.

אתה יודע מה, נחליק את זה - שלא יסיימו תואר, אבל שייגשו למגוון של קורסים לפי בחירתם, שהם חלק מתואר (בדומה למויס וגם מוריניו שאמנם מחזיק בתואר במדעי הספורט, אבל באופן פורמלי אין לו תואר בניהול כדורגל, הרבה כי הקורסים שהוא לא ניגש אליהם במסגרת התואר הם בנושאים של מדעי הספורט), ושתנאי הקבלה לקורסים וקבלת הרישיונות יהיו רציניים יותר.

11. oranfu Member

הביקורת על מויס היא על סגנון המשחק שלו, שהוא מיושן. לא שלבנאדם איו מושג מה הוא עושה במועדון כדורגל ושאין לו את ה"השכלה" הנדרשת. (יש ביקורת על כך שהוא לגמרי לא ברמה בשביל מינוי כמו שהוא קיבל, אבל זה משהו אחר.
    כמו שאמרתי, הוא למד ממאמנים אחרים, לא "תואר". גם הקורסים שהוא עשה, זה כמו קורס הפרו. לא אקדמיה ולא קדחת.

המאמנים פה בארץ עושים את הקורסים הנדרשים מהם. כמו רוב המאמנים בעולם. איזה קורסים אתה רוצה שהם ייגשו בדיוק? מעניין אותי איזה קורסים עשה סוזה על מנת להיחשב כאורים ותומים בעינייך. אתה אומר שמוריניו או מויס או לא יודע מי עשו קורסים. זה יכול להקביל לקורס מבוא לניהול באו"פ. עם כל הכבוד, זה בולשיט גדול. או אפילו יותר מזה, בכל מיני מכללות חארטה שמשלמים כסף, ומקבלים נקודות זכות. משהו בסגנון של כל הנגדים פה בצה"ל שעשו תואר באוניברסיטת לטביה...

אתה מדבר הרבה על מה שנהוג ומה שקורה בעולם, בפועל אין לך מושג. קודם היתה לך פגיעה בלוח, אחר כך סימנת מטרה.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

צריך להפריד בין קורסים לקבלת רישיון (שדוגמה לאחד מהם הוא קורס פרו), לקורסים של אימון וניהול כדורגל.
    הקורסים שאני מדבר עליהם הם קורסים שנלמדים במוסדות אקדמיים (הלינקים שהבאתי כאן, גם ממועדונים לדוג') - הרי תואר מורכב מקורסים, ולא חייב להשלים תואר כדי לגשת לכל מיני קורסים.

אלה ממש לא "מכללות חרטא", אלה מוסדות ראויים ומכובדים (יוהאן קרויף הוא קיקיוני בעולם הכדורגל? ואולי ההתאחדות האנגלית? ומועדוני פרמיירליג?), יש גם אוניברסיטאות לגמרי רציניות שמלמדות גם נושאים אחרים כמו מתמטיקה ומשפטים.
    ואני לא מחשיב כל מה שעושה פאולו סוזה כאורים ותומים, הוא פשוט דוגמה לאחד שעשה תואר במנהל ספורט (אני דיי בטוח שבאוניברסיטת ליסבון), כמו המון אנשי מקצוע מכובדים בעולם. לפי אתר האינטרנט שלו (דבר הזוי לגמרי. דיי נרקיסיסטי) הוא גם לקח חלק בסמינרים וקורסים של אופ"א ופיפ"א במגוון רחב של מקומות - אלה לא דברים יוצאי דופן בעולם, אבל בארץ אף אחד, משום מה, לא עושה את זה. סוזה הוא גם דוגמה למסלול שעובר שחקן אחרי פרישה אם לא דאג להכין עצמו לקריירת האימון תוך כדי קריירת המשחק - הוא פרש ב-2002, אבל רק ב-2005 החל לאמן, אחרי שהשלים תואר, וגם זה רק נערים ב'. למעשה רק ב-2008 הוא היה רשאי לאמן בוגרים באנגליה. 6 שנים של דרך, וזה שחקן עבר ענק. ככה זה הולך בעולם. וזה נכון, אגב, גם לגבי אוסקר, שהחל לאמן רק 5 שנים אחרי הפרישה, אחרי השלמת תואר.

13. oranfu Member

בהתחלה טענת שצריך תואר אקדמי, עכשיו זה סתם קורסים של אימון (כמו קורסים בווינגייט).

אלו לא מכללות חרטא? אתה מכיר אותן? אתה יודע להגיד לי כמה רצינית ונחשבת אוניברסיטת דרום ווילס? אגב, זה שיש תארים כאלה זה טוב ויפה, לא טענתי אחרת. אבל בשום מקום לא נדרש! תואר כזה על מנת לעבוד, גם במועדונים הגדולים והמכובדים בעולם.

מה לעזאזל קשור יוהאן קרויף למה שרשמת? כי עוברים אצלו קורסים? אגב, עם כל הכבוד לידע ולאישיות של קרויף עצמו, זה עדיין לא אומר שאם השם שלו משוייך למשהו הוא בהכרח רציני.
    ההתאחדות האנגלית קיקיונית כן. מועדוני פרמיירליג? יש ויש.

גם הקרייה האקדמית קריית אונו מלמדת משפטים ובמכללת נתניה יש תואר במתימטיקה (נדמה לי), זה עדיין לא אומר שהלימודים שם רציניים. עצם זה שאתה רושם את זה אני מבין שבחלק מהמקומות שרשמת אין אפילו תארים בסיסיים כאלו, ז"א מדובר באקדמיות שמלמדות רק לימודי כדורגל. לא מזלזל, אבל זה כבר לא בדיוק לעשות תואר באוניברסיטה...

כל הכבוד לאוסקר ולסוזה שהשלימו תואר (אוסקר אמרת "עשה" תואר בברצלונה בכלל לא?), זה עדיין לא אומר שזה הכרחי בכל אירופה (כמו שטענת).

14. מיכל3 Member

שאלה לגבי המשחק במושבה- אני מנסה להזמין כרטיס מגרבר המהוללים..משום מה אני רואה שהעמוד ריק ושהמכירה לא החלה כביכול (לא הגיוני), רק אצלי זה ככה?

אוהדי חיפה יכולים להזמין כרטיסים דרך הקופת כרטיסים של פ"ת? ההמתנה שם באצטדיון משהו זוועתי.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא כמו קורסים בווינגייט!
    עזוב... זה כמו לדבר לקיר. אתה אשכרה טוען שההתאחדות הראשונה והגדולה בעולם היא קיקיונית, שמועדוני פרמיירליג הם קיקיוניים ושיוהאן קרויף קיקיוני. שסתם ?במקרה? באירופה עוברים הרבה כדי להפוך למאמנים וכו?.
    העיקר שאתה מתלונן שהמאמנים בארץ גרועים. הסיבות לא מעניינות אותך.
    ולרגע לא אמרתי שזה הכרחי, אלא רצוי ומאוד מקובל.

ואגב, אוסקר למד במכון קרויף, וכמוהו גם כל שחקן הולנדי שני בערך שהופך למאמן, חלקם מאוד מוצלחים ומאמנים בליגה ההולנדית.

מצב נושא:
הנושא נעול.