מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

אכן, בעולם תפקיד עוזר המאמן יותר רציני ממה שהוא נראה בארץ (לסדר קונוסים). אין ויכוח לגבי זה. אבל זה עדיין לא אומר שצריך האצלת סמכויות נרחבת. יש כמה מודלים לניהול מועדון כדורגל, לא חושב שאפשר לקבוע חד משמעית שדרך אחת יותר טובה מהשניה. אגב, אני דווקא חושב שאוזן עוזר מאמן דיי משמעותי במכבי חיפה ולא סתם בובה.

שמוליק חנין המנהל המקצועי? כמה מנהלים אתה רוצה למחלקת נוער? גם אצלכם יש רק את לוין לא? גם בבוגרים (אחראי על כל המועדון למעשה) יש רק אחד- קרויף. לא?

גם בליברפול יש מנהל מקצועי אחד למחלקות הנוער והאקדמיה. מתחתיו עובדים כל שאר המאמנים. הוא מתווה הדרך מבחינה מקצועית.

2. alexshw Member

כמה צריך? ובלי קשר הוא לא ברמה הנדרשת

3. N כמוני Member

על סמך מה אתה אומר זאת?

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

במכבי ניר לוין הוא המנהל המקצועי של החטיבה העליונה (החל מנערים ב?), אבל יש מנהלים מקצועיים גם לשתי חטיבות נוספות.
    בעולם נהוג לפעמים שיש מנהל מקצועי לכל שכבה. כולם כמובן עובדים בשיתוף פעולה וכפופים לראש המחלקה (במכבי זה ניר לוין שעושה גם את זה. לא אידאלי. בעידן המנג?רים של עד לא מזמן באנגליה הם היו אחראים גם לזה, אבל אחרי הפרישה של פרגי רק ונגר עושה את זה).

יש מצב שפשוט אין פירוט נרחב לזה באתר, כי זה לא נראה לי הגיוני. יכול להיות שמנהל האקדמיה עובד איתו..

נערך לאחרונה ב: ‏14/10/13
  5. oranfu Member

חנין הוא מנהל העל של מחלקות הנוער. ככה זה בכל המועדונים פחות או יותר (לפחות עד כמה שידוע לי). כמובן שיש מאמנים בכל השכבות, ויש בכירים יותר, אבל מנהל מקצועי למחלקות הנוער יש אחד וכל השאר כפופים לו. יש עוד מנהלים שאחראים על כל מיני דברים. זה משהו אחר.

זה לא מדויק שרק ונגר אחראי על מה שקורה בנוער באנגליה. לא תמיד המנהלים הם מינוי של המנג'ר עצמו, אבל בשורה התחתונה, ברוב המועדונים, המנג'ר הוא הסמכות הבכירה והוא זה יחליט מה יקרה.

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אני יכול לזרוק שמות של בעלי תפקידיםכאילו שזה קשור להתנהלות מועדון, בבקשה - בהפועל יש מאמן שמתפקד גם כמנהל מקצועי, עוזר מאמן שרב"ש מתייעץ איתו וסומך עליו(דומב), מנהל קבוצה מאמן שוערים, פסיכולוג ספורט, מאמן כושר, כמה פיזותרפיסטים שעובדים עם המועדון, מנהלים לכמה שנתונים במחלקות הנוהל עם מנהל מקצועי שאחראי על כלל המחלקות, תזונאי, עורך דין, דובר שכנראה הוא גם "אחראי קשר עם האוהדים" ורואה חשבון. מתי אנחנו מתמודדים על חצי גמר צ'מפיונס?

ההתנהלות של מכבי מעולה לא כי היא מעסיקה 20 אנשים. יותר מזה אם ג'ורדי קרויף, סוזה, אנגלידיס, ניר לוין ואובארוב היו מנהלים את המועדון לבד הוא היה מתפקד פי כמה יותר טוב מהפועל כרגע. אם למכבי היה את התקציב של הפועל והיא הייתה משקיעה את מה שהיא משקיעה עכשיו במחלקות הנוער, בצוות מקצועי ובשאר המסביב היא הייתה נשארת עם תקציב השחקנים מהנמוכים בליגה ומתמודדת על ירידת ליגה.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה לא זריקת שמות. האצלת סמכויות היא דבר חשוב בכל גוף וחברה, כולל מועדוני ספורט.
    קל לצעוק ?כסף, כסף!?, אבל במקום לקנות איזה שכטר, הפועל יכלה להשקיע לרוחב (נכון גם לגבי חיפה שסכומי ההעברה שהיא משלמת הזויים, בעיקר ביחס לתקציב וההכנסות).
    המצב בהפועל הזוי ורב?ש לא יכול להיות מנהל מכל סוג שהוא כי אין לו הכשרה והשכלה לכך. תפקיד המנהל הספורטיבי/מקצועי (יו ניים איט) הוא, כמה מפתיע, ניהולי - כל אחד נורמלי כזה בעולם פחות או יותר הוא בעל הכשרה (יורדי למשל בעל תואר במנהל עסקים וניהול ספורט), זה לא סתם כישרון אלא אם קוראים לך סר אלכס (אפילו ונגר מחזיק בתואר במנהל עסקים, שזה נשמע לא קשור אבל זה משמעותי). לכן דוגמה כמו נתניה בעבר היא לא רצינית, או בכלל - חרזי בעכו.

אין לי בעיה, שמועדונים יבחרו מסגרת משלהם, אבל שהאנשים שיעבדו בה יהיו בעלי הכשרה ראויה. אם אין מאמנים בעלי הכשרה, שייבאו מבחוץ שיעבדו מעליהם/במקומם, אפילו אנשים ללא ניסיון שרק קיבלו את התואר, הם עדיין יהיו טובים ממה שיש כאן. כשאורנפו, שבסה?כ צודק כשהוא אומר שאין שיטה אחת שהיא נכונה (למרות שעקרון האצלת הסמכויות הוא באמת חובה וזה בולט בעולם), משווה את מכבי חיפה לאנגליה זה מגוחך, כי בזמן ששם כל אחד מאנשי המקצוע מוכשר לנהל כדורגל, פה בנאדו שבקושי סיים תיכון מאמן בגיל 39 את אחד המועדונים הכי גדולים.
    כשאני חוזר וכותב כאן על צורך במנהלים ספורטיביים וכד? אני בסך הכל אומר שנהיה כאן רציניים סופסוף, שיהפכו את הענף לבאמת מקצועני בארץ. הכי מצחיקה אותי זעקתם הצודקת של אוהדי חיפה למערך סקאוטינג, דבר כ?כ טריוויאלי שכל מועדון עם סקאוט זוטר חושב שיש לו כזה.

8. oranfu Member

אני לא משווה את חיפה לאנגליה מבחינת מקצוענות. את אנגליה נתתי כדוגמא לליגה שלא נהוג בה שיהיה מנהל ספורטיבי.

סכומי ההעברה שלנו הזויים, אבל המשכורות שאנחנו משלמים נמוכים משמעותית ממה שמכבי ת"א משלמת, ואפילו הפועל ת"א משלמת יותר לשחקנים הבכירים שלה.

איך בדיוק באנגליה הם "מוכשרים לנהל כדורגל"? הרוב הגדול של המאמנים שם (גם הבכירים) לא עשו הרבה יותר מלסיים תיכון. שאר הקורסים\השתלמויות שלהם הם מקצועיים. זה לא שונה בהרבה מהמצב פה בארץ שעושים קורס פרו.

כמובן שאין שום ויכוח שהכדורגל פה צריך להיות יותר מקצועני, אבל בזמן שאתה אורימור מדבר על קבוצות שישקיעו בכל המסביב על חשבון שחקנים, רק מועדון אחד בארץ יכול גם להשקיע בשחקנים וגם במסביב. בכל מקרה, תחרותיות לא תהיה פה. כמות השחקנים המוכשרים פה בארץ נמוכה מדי, אם הפועל לא היתה נותנת לשכטר (לדוגמא) את החוזה הענק שלו, אז מכבי ת"א היתה נותנת, הסגל של מכבי ת"א היה עוד יותר חזק ממה שהוא היום, ולהפועל היה עוד עוזר מאמן, עוד דובר, 2 רואי חשבון, מנהל קשרי לקוחות וסקאוט. והפער ממכבי ת"א היה גדל עוד יותר...

המקצוענות צריכה להתחיל מלמטה, רפורמה כוללת של כל הענף החל מגילאי ילדים, בשיתוף עם מסגרות החינוך.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

באנגליה לומדים כדי לאמן/לנהל כדורגל, בארץ לא.
    הם לא סתם עושים עושים קורסים טובים יותר, שם לומדים במוסד אקדמאי. 

ובאשר לפערים - צריך לחשוב קצת רחוק. אין ?שחקנים מוכשרים? כי לא עובדים נכון, לא יודעים לעבוד למעשה.
    התקציבים זה תירוץ במצב הקיים - דווקא מכבי היא דוגמה לכך - הקבוצה הצליחה יותר כשהתקציב ירד, אחרי ששינו גישה ושמו דגש על מה שבאמת חשוב - המסגרת, ומי שלוקח בה חלק. מצד אחד אתה קורא לרפורמה ומצד שני מבטל את הדברים שלי, שהם חלק מזה.
    הפערים המקצועיים בין מכבי לשאר ימשיכו לגדול כל עוד לא ישנו פה את היחס והחשיבה בנוגע לכדורגל, גם אם מכבי תקטין את התקציב ב-10 מיליון והשאר יגדילו ב-15 (איזה קסם! השנה הסגל של מכבי ככל הנראה טוב משל שנה שעברה, אבל המועדון מוציא פחות על משכורות שחקנים). במקום לתת את התשובה הנדושה של התקציב, שיתחילו לחשוב לעומק וברצינות.

שיתחילו לעבוד כאן אנשים עם הכשרה והשכלה אמיתית. רבאק, אם את פאקינג זידאן לא קיבלו לתפקיד מקצועי בשום מקום עד שהשלים תואר במנהל ספורט, אז למה את בנאדו כן?

10. oranfu Member

התקציב של מבי ת"א קטן העונה ביחס לעונה שעברה, והוא עדיין גדול בעשרות מיליונים ממכבי חיפה והפועל ת"א, שלא לדבר על שאר הליגה.

אתה חי בסרט רציני אם אתה חושב שכל המאמנים באנגליה לומדים קורסים ברמה גבוהה הרבה יותר מקורס הפרו.

לא קיבלו את זידאן בשום מקום עד שהשלים תואר? אתה רציני תגיד לי? אתה באמת חושב שזידאן היה צריך לעשות תואר (ואני בספק אם בכלל עשה) על מנת לקבל עבודה?
    אגב, זידאן מנהל ספורטיבי, לא מאמן. ההשוואה בינו לבין בנאדו לא רלוונטית בכלל (מכל כך הרבה סיבות).

זה חוכמה מאוד גדולה לדבר על "מה שבאמת חשוב", "המסגרת" וכל מיני דברים כאלה כשהתקציב כל כך יותר גדול משל היריבות. זה מגוחך כמה שאתה מתעקש שהתקציב לא משחק תפקיד בכלל בפער בין המועדונים.

איפה ראית בדיוק שסוזה אגב "עשה תואר בכדורגל"? אני לא מוצא את זה מחיפוש זריז בגוגל. זה כמו שאמרת שמוריניו (או AVB לא זוכר) עשו תואר אבל זה לא רשום בשום מקום?

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

סוזה דיבר על זה בריאיון היכרות שלו בפייסבוק של מכבי. לינק לזה שזידאן עשה תואר כדי להתקבל הבאתי בעבר (התואר למאמן ומנהל ספורטיבי, אגב, הוא אותו תואר, רק במסלולים שונים). אתה חושב שזה רציני לקבל מישהו לתפקיד רק כי היה שחקן ענק? ללא כל הכשרה? ששוב נפתח את הדיון הזה?
    גם לגבי התואר של מוריניו הבאתי לינק.

אני ממש לא חי בסרט. תתפלא, אבל בעולם כדורגל זה עסק רציני שמצריך לימודים, זה בעצם ההגדרה למקצוענות. קורס פרו רוב המאמנים עוברים, אבל זה בסה"כ חותמת.
    אתה חושב שעשרות מוסדות מחזיקים בפקולטות לכדורגל ככה סתם? התואר למנהל ספורט הוא לתחביב?
    יש אפילו תואר שני.

חוסר ההשכלה המקצועית זה אחד הסיבות לכך שלא ממש מקבלים מאמנים ישראלים באירופה, וגם אחת הסיבות לכך שהמאמנים בארץ עילגים. זה יישמע לך מצחיק, אבל תסמין שמראה שהעולם מלא במאמנים אקדמאיים הוא הצורה של ריאיונות ומסיבות עיתונאים בעולם - תראה איך, סתם לדוגמה, מוריניו מדבר בתקשורת, ואיך יובל נעים, או אלי כהן (מאמן בית"ר הנוכחי) מדברים בתקשורת. המאמנים האירופאים לא רהוטים סתם כי הם אירופאים (יש גם סתומים ועילגים, האמן לי), הם פשוט אנשים מלומדים.
    היעדר ההשכלה לכדורגל בארץ זו הסיבה לכך שהמאמנים בארץ לא טובים, לכך שעוד מדברים במושגים מיושנים וקלישאות, לכך שהשחקנים לוקים בטכניקה בסיסית וכו'.

עריכה: הנה כתבה בה מתואר על כך שזידאן עשה תואר במרכז לחוק וכלכלת ספורט על מנת להתקדם בקריירה המקצוענית. מתואר שם גם על בוגר נוסף - עמנואל פטי.

והנה תכניות לתארים בכדורגל שעוד לא הבאתי בעבר:
    טוטנהאם (לאלה שתהו מה זה תואר דרך מועדונים) - http://www.tottenhamhotspur.com/foundation...ndation-degree/
    אוניברסיטת דרום ווילס - http://courses.glam.ac.uk/courses/70-found...and-performance
    אוניברסיטת ג'ון מור בליברפול - http://www.ljmu.ac.uk/courses/undergraduat...ce-and-football
    ארסנל - http://www.arsenal.com/the-community/educa...undation-degree
    אוניברסיטה פתוחה - http://www.footballcvacademy.com/academy/degrees/
    ויש עוד המון תארים שמתקבלים בלימוד אינטרנטי בעיקר.

וסתם משהו נחמד שמצאתי לגבי מסלולו של מאמן באנגליה. כדי לקבל תעודת פרו (שאינה חובה לאימון בוגרים, מסתבר), צריך לעבור מסע מפרך של מעל 10 שנים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/10/13
  12. מרקו ואן באסטן Member

באיזה מוסד אקדמי אני יכול לעשות תואר בכדורגל? מעניין דווקא( בהנחה שקיים דבר כזה)

13. alexshw Member

כי המחלקת נוער שלך גרועה כי היא לא מספקת תוצרת מספיק טובה לבוגרים.
    השחקנים עולים ללא שום יסודות ולא מוכנים לכדורגל בוגרים. מכבי חיפה לוקחת שם אליפויות רק כי היא אוספת את השחקנים המוכשרים ביותר בגילאים, או כאלה עם תכונה אחת בולטת וזה מספיק שם.
    אחר כך יש תהום בין הנוער לבוגרים.
    וחוץ מזה תראה איזה שוערים יש לך בנוער במהלך השנים. מביאים שוער שאין סיכוי שיהיה משמעותי בכדורגל בוגרים. זה בזבוז זמן.

נערך לאחרונה ב: ‏15/10/13
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/Article.64.155925.html

אם יש לנו קצת מזל אז בנאדו כבר לא יכול להשתמש באנדלובו...לא מאחל לאף אחד פציעה, אבל ברור שהחלוץ כבר מזמן לא היה צריך להיות בקבוצה. טוואטחה סובל מחוסר מזל ואין טעם להאשים את הנבחרת.
    גם ככה המגן לא בדיוק בשיא הכושר...

15. alexshw Member

זה לא חוסר מזל. תראה איך טווטחה נראה - רבע עוף.

מצב נושא:
הנושא נעול.