מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

דגני עלה מיליון דולר.

אבל לא צריך להאשים את שחר על בחירות שחקנים הזויות..

2. Daresen Ark Member

מדוע מכבי חיפה כבר לא זוללת האליפויות של העשור הקודם? הרבה סיבות. מכיוון ששחר הוא כבר לא ה"איש העשיר בבלוק", כבר לא הבעלים היחיד שמבין כדורגל, מפני ששוק הזרים השתנה ונעשה קשה יותר להביא זרים טובים. כי אין מי שיעשה את תהליך שילובם של שחקני הנוער בבוגרת בצורה טובה. בגלל שמאז רוני לוי - המאמנים שאימנו בכפר-גלים לא היו טובים מספיק, דבר שהביא לזה שהזרים שהגיעו לקריה לא היו ברמה של אלו שהגיעו כשגרנט ולוי אימנו.

שחר הפסיק ללכת אחרי האינסטינקטים שלו. אחרי האליפות האחרונה היה לחץ תקשורתי להשאיר את לוי עוד עונה, שחר היסס, לא מיהר לתת עונה נוספת, חשב שאלישע מיצה בחיפה, אבל השאיר אותו לבסוף ושרצקי נהנה מהמחדל. באותה עונה בן-שמעון לקח אליפות עם קריית-שמונה, מהלך שלפני כמה שנים היה מוביל למינויו כמאמן מכבי חיפה, בדומה להחתמתו של שפיגל אחרי האליפות עם בני-יהודה. הקהל לחץ להביא את הסמל עטר ושחר מינה. ההמשך ידוע.

בשורה התחתונה, מלבד השובע שאוהדי מכבי חיפה טוענים לו - המאמנים בשנים האחרונות הורידו את הרמה המקצועית של הקבוצה. אלישע לוי הוא מאמן של קבוצות קטנות שלקח אליפויות בסביבה שקשה שלא להצליח בה, ראובן עטר סתם מאמן גרוע שעשה הכול הפוך ואריק בנאדו הוא טירון ששינה את המומנטום, בא מתוך המועדון ויש לו הרבה מה להוכיח. שיש מאמנים כמו אלישע וראובן, הזרים והשחקנים הישראלים לא טובים מספיק - מה שגורם להוצאת כספים מיותרים וחוסר איזון בסגל.

3. Don Joan Roman Member

תאמין לי שאתה לא רוצה שאף אחד מהקופצים על הקבוצה שלי יחליף את יעקב שחר

4. alexshw Member

שחר לא צריך להיות האיש הכי עשיר בשכונה כדי לקחת אליפויות. כפי שכבר טענתי לא פעם, גם בעבר התקציב של מכבי ת"א היה או יותר גבוה או שווה לזה של מכבי חיפה וכל ההבדל היה בהתנלות בהעסקאות שבוצעו.

ניתן בקלות יחסית להביא זרים מפורטוגל, ספרד - ליגת משנה, פורטוגל או קפריסין. אתה לא יכול לזלזל בנושא הסקאוטינג ולא לבנות מערך ראוי לשמו, דבר שהוא מאסט בהרבה מועדונים באירופה גם בדרג ג' או ד' ולהגיד שקשה להביא זרים. לא מילאת טופס לוטו אז איך אתה רוצה לזכות בפרס הגדול?

המאמנים בהחלט ביצעו פה טעויות, אבל צריך להגיד שבכלל הרמה הכללית של המאמנים בארץ לא יותר טובה מאשר החשקנים ואולי אף פחות גבוהה. שחר יודע מצוין להנחית על מאמנים כל מיני דברים, שזה כולל שחקנים, אז לא צריך להתמם.
    מאמן כמו אלישע בכלל היה בקושי מעורב ברכש.

5. ertyo Member

לפני כמה שנים אשדוד קנו את מקרייב מקבוצה סלובנית במיליוון יורו.
    מאז הסכומים עלו.
    מיליון יורו של היום זה מיליון דולר של לפני 10 שנים.
    את רפאלוב מכרנו ב2.5 מיליון יורו,ואתה אומר שמיליון זה הרבה?
    מיליון יורו זה המינימום לזר ברמה וחוץ מראיוס לא הגיע השנה משהו דומה במחיר הזה

6. Daresen Ark Member

לא חייב להיות - אבל יותר קל.

מערכת סקאוטינג שחר לא רוצה לבנות. ניתן להביא זרים גם היום עם מאמן שמכיר ויודע איך לפעול בשוק השחקנים הזה, דבר שמאז לוי לא היה לחיפה. זה שצריך זה ברור, אבל אפשרי גם בלי.

לא חושב שהייתה ירידה מסוימת ברמת המאמנים בארץ בשנים האחרונות. אולי בכמות. בכל-מקרה, היו אלטרנטיבות יותר מעטר ולוי.

להיתמם? לא. אבל זה ששחר הנחית על לוי שחקנים זה לא טיעון לטובתו. זה אומר שהוא היה סתם בובה. רוני לוי וגרנט לא היו מרשים את זה ובגלל זה הקבוצות שלהם היו טובות הרבה יותר, בין אם בתוצאות ובין אם ביכולת. הם כיוונו את המשאבים ששחר נתן להם למקומות הנכונים, היה לשחר על מי לסמוך בפן המקצועי.

7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

קודם כל - רפאלוב הוא סוג של עקיצה (דודו דהאן?).
    אתה לא באמת מצפה שיענקל'ה שחר יביא בכל קיץ יותר משחקן אחד בסכומים כאלה, נכון? אפילו גולדהאר (שהונו הוא משהו כמו פי שניים משל שחר, אם לא יותר) לא עושה את זה. זה לא הולך ככה בכדורגל הישראלי.

אפשר להחתים שחקנים חופשיים או להשאיל מליגות בכירות במקום לשלם למועדונים מיליון יורו, זה עובד מצוין במכבי.

8. מרקו ואן באסטן Member

אז מדוע לא מביאים חלוץ בהעברה חופשית? משום שחלוץ כזה הוא כנראה יהיה מעל גיל 30 ולא תהיה אופציה למכור אותו ושחר לא מתעסק בעסקאות כאלה. הוא מעוניין להרוויח

9. סמואל אטו Member

ההצלחה של חיפה תחת שחר מסתכמת במהלך אחד מאוד פשוט.
    זה לא ניהול אירופאי, לא מאמן אוטוריטה ולא זרים גדולים, זה כן תקציב רכש ושכר גבוה מכל הקבוצות בליגה וכתוצאה מזה רכישת כל השחקנים הישראלים הכי טובים בשוק. ברגע ששחר החליט לסגור את הצינור, להפסיק להילחם על שחקנים כמו זנדברג, בנאדו, גרשון, שכטר, ורמוט, אלברמן וכו?(כמובן בצורה מאסבית ולא נקודתית כפי שכן קרה) ויותר ללכת לכיוון של שיתוף שחקני בית, אז חיפה הפסיקה להיות אותה ?זוללת תארים? שהכרנו.

10. alexshw Member

כפי שכבר כתבתי אחרי הדאבל של הנוער עם מאמנים כמו אבוקרט אין טעם להשקיע 6 מיליון שקל בנוער. אפשר חצי מזה ובהפרש להביא זר נורמלי.

שחר משקיע כסף במחלקה בשביל שיכתבו עליו דברים טובים. המחלקה הזו היא בלוף מהלך.
    אין יסודות לשחקנים, רובם חלשים גופנית ונפצעים מהר בבוגרים. מי שיוצא להשאלות אין מעקב אחריהם.
    העיקר יש אליפויות ומתקן יפה ובגלל זה כותבים דברים טובים בתקשורת.

11. EuropeGuy Member

אנשים מתחילים להתפקח (כולל אותי) שהבעיה היא יותר מלמטה. גם מה שאתה רואה בנוער זה תוצר של השלבים היותר צעירים. אני מניח שזה הכי טוב שיש כרגע בכדורגל הישראלי בגילאי נוער. האם אפשר להקנות יסודות רגע לפני שכבר עולים לבוגרים? לא יודע. לחזק אפשר (מה שלא עושים מספיק), להכניס לכושר אפשר (מה שלא עושים מספיק), אבל לעשות תנועה ללא כדור, ללמוד לעצור פס גם אם מסרו לך קצת חזק, או לדעת למי אתה הולך למסור עוד לפני שהכדור הגיע אליך אלה דברים שצריכים להיות מובנים בשחקן כבר בגילאים צעירים יותר. את התיחכום הבגרות והשכל אפשר להכניס גם יותר מאוחר, ילד לא יכול לקלוט הכל, אבל כן צריך "לתכנת" בהם אלמנטים מסויימים שיעשו באופן אוטומטי, ואני רואה כל פעם שאין לשחקנים הצעירים שלנו אותם.

שובל גוזלן למשל, פעם ראשונה שאני צופה בו, עד עכשיו בעיקר שמעתי. לא ראיתי פעם אחת פעולה שהרשימה אותי. אני לא אומר שהוא לא יהיה שחקן, אני לא אומר שהוא לא יכול לעשות דברים יפים בבוגרים. אבל אפשר להבין שהוא גדל על אותן יסודות שכל "הכישרונות המסומנים" שלנו גדלים עליהם.

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/13
  12. alexshw Member

הכוונה צוות של זרים. עדיף כמה שיותר למטה, בנערים למשל. הגורם אנושי הוא המכריע ולאו דווקא מתקן.

13. oranfu Member

אני מוכרח להודות שהשארתו (ועצם מינויו מלכתחילה) של אבוקרט לא מראה על עודף רצינות ומקצוענות בנוער שלנו. בעונה שעברה היה ניתן לראות בבירור ירידה ביכולת של הנוער ובאיכות המשחקים כשהוא החליף את בנאדו. הוא עושה רושם של בנאדם נחמד כזה אז אולי לא נעים להחליף אותו. אני חושב שזו היתה הכוונה, אבל אחרי שהוא לקח אליפות היה לא נעים להיפטר ממנו. כמו שהיה לא נעים להיפטר מאלישע בזמנו למרות שלכולם היה ברור שזה צריך להתבצע.

מי אלו השחקנים החלשים פיזית שצומחים מהנוער שלנו? טאווטחה? כי עטא וריאן לא עושים רושם של חלשים פיזית. שנים אחורה גם חמד וכיאל לא. זה עניין פרטני.
    נפצעים מהר? זה משהו שקורה לכל השחקנים בקבוצה שלנו ולא רק מי שעלה מהנוער. בעניין שחקני הנוער גם יש עניין של איך לשלב אותם בבוגרים. שחקנים כמו כיאל, גאדיר וטאווטה לדוגמא, הפכו להיות שחקני הרכב קבועים פחות או יותר מהרגע שעלו מהנוער. לא היה שילוב הדרגתי שלהם. זה בטוח הוסיף לנטייתם להיפצע.

אין מעקב אחרי מושאלים? אתה בטוח במה שאתה אומר אלכס? אני לא אתפלא אם זה נכון, אבל הרי אנחנו לא באמת יודעים.

14. alexshw Member

אני ראיתי מגמה של כמה שחקנים שעלו מהנוער ומהר נפצעו לקתופה ממושכת - סלליך, ריאן, עכשיו עטא.
    טווטחה כל הזמן מותח משהו ונעדר לכמה משחקים.
    לדעתי זה גם קשור לפיזיות. לא מדבר כבר על בלמי הנוער שזה בדיחה עצובה.

לגבי המושאלים שמעתי מכמה אנשים שאין מעקב רציני וזה הגיוני הרי אין לך מחלקת סקאוטינג. מי יעקב אחריהם בנאדו ואוזן? יש להם עוד דברים לעשות. היו גם תלונות מצד כמה שחקנים שהקבוצה לא מתעניינת בהם במהלך העונה.

15. oranfu Member

אני לא בטוח שזה משהו שעושים לא נכון בנוער שגורם לשחקנים להיפצע. זה בכלל משהו שקורה ברוב העולם, שחקנים שעולים מהנוער נפצעים בתדירות גבוהה יותר פתאום כי העומס גדול יותר. זה לא משהו שקורה רק אצלנו. אצלנו בכלל באופו כללי יש כמות גדולה מאוד של פציעות ולא רק של מי שעולה מהנוער.

אם שמעת אז שמעת. אני אישית לא יודע אבל גם רשמתי שזה לא יפתיע אותי. בקשר לתלונות של שחקנים, זה יכול להיות גם סתם בכיינות מצידם. יש גם אפשרות שעוקבים אחריהם מבלי ליידע אותם. בכל מקרה אני לא בטוח שזה כזה חשוב, אולי רוצים לראות איך הם מסתדרים, לגרום להם "להפוך לגברים" כשהם מחוץ ל"מטרייה" של המועדון.

באופן כללי אבל, אין ספק שיש בעיה במובן של עבודה עם הנוער במועדון. כשרוני לוי היה המאמן הוא הרי הפריד אותם בחדר ההלבשה מהשחקנים הותיקים. היחס שלו היה מאוד מזלזל ומתנשא כלפי הצעירים. אחר כך הגיע אלישע שפשוט זרק אותם למים. זו גם לא חוכמה גדולה.
    זה מתחבר לדעתי לבעיה כללית במועדון. אנחנו ממנים מאמנים לא טובים כבר שנים (חבר המושבעים עדיין צריך להחליט בעניינו של בנאדו). ההסתכלות של המאמנים שלנו היא מאוד צרה. צריכים מאמן שירענן את המועדון. החל מדרישה למחלקת סקאוטינג רצינית ולהמשיך לניהול של הנוער. אני בספק כמה רוני ואלישע היו מעורבים\התעניינו מה קורה בנוער. אם בנאדו הוא האישיות המקצועית הבכירה במועדון אז הוא צריך ללכת לשחר ולדרוש מחלקת סקאוטינג ומינוי מאמנים מוכשרים לנוער, ולא לתת סתם לאיזה שחקן עבר לחלטר. או ששחר יחליט לעשות את זה על דעת עצמו גם.
    אני לא אופטימי שמשהו מהשניים יקרה.

מצב נושא:
הנושא נעול.