מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Butragueño מנהלים

לשוק העברות הזה אין שום תכלית כל עוד שוק העברות האירופאי נסגר, ואי אפשר לרשום שחקנים למשחקים האירופים. חיפה לא תשלם כל כך הרבה ותביא שחקן גדול רק כדי שישחק בליגה.

2. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כאילו הם מתחרים על הליגה האירופאית...אם באמת זה יהיה השיקול שלהם אם להביא חלוץ בעל שם או לא, מגיע להם שיפסידו את האליפות. הליגה יותר חשובה ואפילו הרבה יותר מהליגה האירופאית.

3. Butragueño מנהלים

לא אמרתי שהם מתחרים על הליגה האירופית, אבל עצם ההשתתפות הייתה מושכת שחקן "גדול" לקבוצה, ועכשיו גם זה לא.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

פה אולי הבעיה ההכי גדולה.
    שחר בשנים האחרונות לא סופר את הליגה. רק במועדון שלנו יש כל הזמן את הדיבורים של " רק אם נעלה לאירופה נחתים חלוץ איכותי". "לא נחתים חלוץ שיכול לשחק רק בליגה זה מיותר". ההבנה הבסיסית שמה שיש לנו גם לליגה לא מספיק כנראה שלא מובנת להם.

5. oranfu Member

אתה ממשיך להגיד את זה בלי שום ביסוס. זה גם מרגיז.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מתבסס על נתונים מהתוכנית "המלפפוניאדה" של ערוץ וואן. נכון לאמצע אוגוסט (15.8), שמאז לא התבצעו רכישות משמעותיות למיטב ידיעתי, חיפה הובילה את מה שמכונה שם "טבלת הקיץ" (דקה 4:50 בערך בסרטון השמאלי למעלה) עם הוצאה של 9.4 מיליון ש"ח על שחקני רכש. אחריה מכבי עם 7.5 מיליון, אח"כ הפועל עם 3.5, ק"ש עם 2.66, בית"ר עם 1.2, ב"ש עם מיליון, רעננה 800 אלף ובני יהודה עם 250 אלף.

יכולת לשאול אם על מה אני מתבסס במקום להתלהם.

7. w2k1 Member

לא אמרנו שאין רכש, אמרנו שאין רכש איפה שצריך, ומה שצריך זה חלוץ.
    ומי שאשם זאת ההנהלה.

8. Butragueño מנהלים

והדבר הבאה שרציתי להוסיף. לגבי הרוטציית "עייפות" של בנאדו.
    אמרתם כלכם, אנחנו מחזור שני, אין שום עייפות בקבוצה, זה פשוט רוטציה של "יש שחקנים שלא מרוצים ממעמדם במועדון", אז בנאדו נותן להם לשחק.
    אם היה עייפות, אפשר לתת לראיוס לנוח משחק אחד, שהוא השחקן הבכיר שלנו, ושכל השאר ימשיכו בהרכב. אבל בחייאת, צו'צ'אליץ' התעייף? זה לא שהוא חלוץ או קשר על האגף שרץ כל הזמן.

אם לא במקרים כאלה, אני לא רואה את פילאבסקי, גולסה, שיימן, סולליך (עד לפני שעבר לבית"ר) ואבוקרט פותחים, וכל שחקן כזה שלא פותח 3 משחקים, כבר מתחיל לחפש את החוזה הבא שלו.

נערך לאחרונה ב: ‏5/9/13
  9. oranfu Member

לא התלהמתי, אבל כבר רשמת את זה בפורום מבלי להסביר איך הגעת לנתונים.
    למידע של אתר וואן קשה להתייחס באופן רציני. מאז אגב מכבי ת"א החתימה את מיטרוביץ' לא?

ולהגיד שההשקעה של שחר יותר גדולה מכל בעלים אחר? גם אם השנה הוצאנו יותר על רכש, עדיין התקציב שלנו ממש לא הגדול בליגה נכון?
    ולמה זו שנה בעייתית מבחינת שחר?

אני לא בא בטענות לשחר על ההשקעה הכספית שלו. אני כן בא בטענות למה שנראה כמו עייפות מסויימת בשנים האחרונות.
    הטענות שלי הן למועדון בכלליות ולא לשחר ספציפית. כל הזמן מדברים על חלוץ, בסוף לא מחתימים חלוץ. מקבלים החלטות לא מובנות עם סגל השחקנים. אלו הדברים שאני בא אליהם בטענות.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

למה זו אשמת ההנהלה שהגיע רכש במקום הלא נכון (לטענתכם)? הרי הצוות המקצועי אמור לקבוע לגבי רכש..

ולטעמי הנתונים של וואן מתייחסים לרכישת השחקנים + משכורת, כי יוצא כאן שחיפה הוציאה כשני מיליון יורו, ולמרות ההוצה של כמעט חצי מזה על רכישת ראיוס, זה לא הכי מסתדר אם מדובר רק ברכישה. ואגב מיטרוביץ' חתם ב-4.8.

ולגבי השקעתו של שחר - לחיפה יהיה השנה תקציב של 55 מיליון ובשנה שעברה היה התקציב גבוה ב-20% (לפי הבקרה). להגיד שהוא לא משקיע זה דיי הזוי. אי אפשר לצפות ממנו להשקיע את הסכומים שגולדהאר מסוגל (למרות שהוא מתקרב, כי במכבי ההכנסות גדולות יותר כרגע), ובטח שלא בשנה הזו, מה שמוביל אותי לעניין הבא - מומלץ לקרוא כאן על ההפסדים של קבוצת מאיר, בה יעקב שחר הוא שותף.

11. oranfu Member

א- אני לא מאשים את ההנהלה בכשלונות הרכש.
    ב- אכן המספרים שלהם לא מסתדרים אם מדובר רק ברכש ולא משכורות. אבל אם אנחנו מחשיבים את זה, אז לפי וואן, יצחקי צפוי לעלות למכבי ת"א כ5 מיליון שקל העונה. אז יחד עם המשכורת של יצחקי תקציב הרכש הוא רק 8 מיליון? לא ממש הגיוני ובטוח לא נכון.
    ג- מי אמר ששחר לא משקיע?
    ד- התקציב שלכם גבוה משלנו בעשרות מיליונים. ככה היה גם עונה שעברה.

12. Butragueño מנהלים

כי לפעמים ההנהלה שלנו מחליטה להושיט ידיים ולעזור לקבוצות כמו בית"ר ירושלים ולקנות מהם שחקן כמו עזריאל במיליון.

אין לי בעיה עם שחר, אני אוהב את היציבות שלו מול שחקנים בנדיטים ומפונקים כמו בוזאגלו, זגורי או גולסה, אבל לפעמים נראה כי הוא מנסה יותר לעזור לקבוצות אחרות כדי שיהיו חייבות לו טובה, מאשר לסתום את הסדקים, שהופכים לעיתים לחורים גדולים של ממש, בסגל של הקבוצה שלו.

13. Nike2013 Member

באנגורה למשל שחתם אצלנו, היה יכול להיכנס יופי להרכב שלכם ולתת לכם את מה שחסר לכם בקבוצה - חלוץ. כנראה שלא חפשתם מספיק.

14. shawarma Member

התירוץ של "חיפשנו ולא מצאנו" כל כך עלוב, אם היו רוצים היו מוצאים, אני ברבע שעה שולח לאריק רשימה עם 10 שחקנים כל אחד מהם בובה של חלוץ למכבי חיפה, האשמה כולה על יענקל'ה שחר ששם לאריק ברקס דווקא איפה שהכי צריך להשקיע.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הירידות על עזריאל אתם שוכחים שבעונה שעברה רק שחקן אחד אצלכם(עזרא) הבקיע ובישל יותר ממנו. לא שעליו תקום או תיפול על ההתקפה שלכם אבל הוא שחקן התקפה טוב שיודע להבקיע ולבשל ולא קיבל אצלכם בקושי צ'אנס בעונה מחורבנת כשלעצמה שכמעט אף אחד אצלכם לא פגע בכדור. ע"פ דעתי האישית הוא שחקן טוב יותר מאזולאי ואנדלובו שקיבלו הרבה יותר הזדמנויות ממנו.

לסוגיית העזרות כבר התייחסתי מספיק רק תראו מה היה סולליק ותקבלו הוכחה ברורה וגם אני לא חושב ששחר היה משלם מיליון דולר על שחקן חלש שהוא לא מאמין בו.

בעניין החלוץ הזר, אני זוכר שבזמן העלייה לשלב הבתים של הצ'מפיונס לפני 4 שנים שחר אמר שאין טעם להביא שחקנים זרים איכותיים במיליונים בשביל 6 משחקים בעונה כאשר יש בליגה משחקים נגד עכו, רעננה ורמת שרוניות למיניהן אותם אפשר לנצח עם מה שיש. לא חושב שזאת קמצנות, יותר נכון עיקרון(מטופש או לא תחליטו אתם).

מצב נושא:
הנושא נעול.