מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

יבקיע צמד באשדוד ויסתום פיות. איתי, אני לא רואה במה עומר דמארי עולה עליו. גם מחמיצן לא קטן. ואלי יבוא עוד חלוץ, אי אפשר לדעת. למעשה למעט שכטר הוא היה החלוץ הבכיר שהיה בשוק.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/13
  2. Telkiyski Member

זה לא קשור, הצמד הזה (אבוחצירא ותורג'מן) זה לא צמד לאליפות כשיש יריבה חזקה כמו מכבי ת"א.
    חיפה חייבת חלוץ נוסף ואיכותי.

3. oranfu Member

אוקיי ליאור אני מתנצל.

אף אחד לא מפריז בביקורת על מכבי. להיפך האמת, מתחילת הקיץ שעבר הפירגון שאתם מקבלים מדהים פה בתקשורת.

אם ג'ורדי פונה לשחקנים מבלי לקבל אישור מהקבוצה שלהם (וזה מאוד ברור שזה קורה) אז זה כן לא חוקי. יכול להיות שכולם עושים את זה (למרות שאני בספק גדול כי מכבי פנתה כבר כמעט לכל הכוכבים של הפועל ומכבי חיפה בשנה וקצת האחרונות). מה שלי מפריע זה לא שהוא עושה את זה, אלא שבתקשורת כולם מהללים את הניהול החדש, ה"אירופאי" שג'ורדי הביא. בשורה התחתונה הוא מתלכלך כמו כל הלבנטינים (אם לא יותר).

איתי צודק. עם כל הכבוד לצמד הזה, זה לא צמד חלוצים בשביל אליפות והצלחה באירופה. אנחנו צריכים חלוץ שינצח לנו משחקים, שיעשה את ההבדל ואין לנו כזה.
    אבוחצירא אולי יבקיע צמד בראשון, זה עדיין לא אומר שהוא חלוץ לבנות עליו אם רוצים אליפות. ראינו כבר בעונות הקודמות (מאז שחמד עזב) שאנחנו מגיעים ללא מעט מצבים אבל מחמיצים על ימין ועל שמאל. כולנו צעקנו כל עונה שעברה שחייבים חלוץ ברמה. הקיץ אוטוטו נגמר ולא הבאנו אחד כזה. החוד של מכבי והפועל ת"א עולה על שלנו (על של מכבי אין מה לדבר בכלל, לא יודע אם לאבוחצירא יש שם מקום על הספסל).

4. מרקו ואן באסטן Member

יש לי שאלה. במידה והיה זמן והיה אפשרות להביא חלוץ זר, מה הייתם מעדיפים. קיצוני ימני או חלוץ רחבה?

5. oranfu Member

אני חושב שצריך גם וגם. יש לנו רק 2 שחקנים לאגף ימין לדעתי בסגל והם ורד (שתמיד פצוע ועדיין לא הוכיח את עצמו בקבוצה) וסלליך שלא נספר בכלל. תורג'מן הוא חלוץ ולא שחקן אגף.
    מצד שני, אין לנו אפילו סקורר אחד בקבוצה אז גם חלוץ חייבים.
    בשורה התחתונה אני חושב שעל חוסר ההתאמה של תורג'מן באגף אפשר להתגבר (בטח ובטח אם ורד יתחיל לממש את הפוטנציאל שלו), אבל מי שיבקיע באופן קבוע אין לנו וזאת היתה הבעיה הכי גדולה שלנו בעונות האחרונות.
    שורה תחתונה - חלוץ.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אתחיל מזה שאני לא יודע על איזה פירגון אתה מדבר, כי בתקשורת הספורט הישראלית אחד הבולטים, לצער כולם, הוא משה פרימו שטוען שקרויף בכלל נכשל ולא חסרים טורים שמתנגחים במה שמכבי עושה וכד'.

וגם אם יש פירגון - אותה התנהלות אירופית היא לא בשוק השחקנים וההעברות, כי כאן פשוט צריך להיות אדם ממולח (ולפעמים, כן, גם מלוכלך) וזה לא חסר בארץ. זה מתבטא ביכולת ליצור שקט, רוגע ויציבות, וזה קיים בזכותו במועדון שהיה הכי לחוץ בארץ ביי פאר. בלעדיו תקריות כמו מכות באימון וזו של עטר במועדון היו מסעירות את המערכת (אני בספק אם יש עוד מועדונים בארץ שזה היה עובר בהם בכזה שקט, זה הכל).
    וכאן לא עסקתי בהיותו אירופית ובתרבות ניהול אירופית. אני פשוט עוסק בזה שאתם מבקרים ומתנגחים בהתנהלות שהיא לחלוטין שכיחה ויוצאים נגד אדם שבשורה התחתונה הוא הצלחה (,כן, גם בשוק ההעברות). לי זה לא משנה אם הוא הולנדי-קטלוני או ישראלי, לעומת זאת לי נראה שלכם זה דווקא משנה.

*אגב, מותר לדבר עם שחקן תחת חוזה, אסור להציע לו חוזה רשמי, זה הבדל גדול מאוד. ולגבי הפנייה "לכל הכוכבים בחיפה והפועל בשנים האחרונות", זה נובע מהעובדה שקיימת הגבלת זרים, ואותם "כוכבים" הם פשוט השחקנים הכי טובים שהשוק הישראלי מציע.

ובנוגע לנושא של האשכול - למכבי חיפה אכן אין צמד חלוצים לאליפות ואני מתכוון לחלוץ רחבה. במידה שיביאו חלוץ רחבה אפשר אפילו לשחק עם אבוחצירא כקיצוני ימני לכל דבר.
    אבל מעבר לכל זה, אני חושב שלחיפה יש עוד הרבה בעיות שדורשות פיתרון שאינו נוגע לסגל השחקנים..

7. EuropeGuy Member

יאמר לזכותו של אבוחצירה שהוא מגיע למצבים,
    שזה תוצר של קישור טוב מאוד אבל גם עבודה של החלוץ.
    יש לו פשוט סיומת של בלם לא של חלוץ, כאילו בכל פעם מופתע שהוא מגיע למצב.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אבוחצירה פשוט לא בנוי להיות החלוץ המרכזי, הוא הרבה יותר "חלוץ שני", סוג של גיבוי שלפעמים גם יבוא לתת את הגול בריבאונד. לחלוץ טוב יש קרח בוורידים, קור רוח מטורף, מה שלאבוחצירה אין. גם אם היו לו נתונים מדהימים בכל פאן אחר של המשחק, הוא פשוט לא איש המטרה בהתקפה.

9. oranfu Member

הוא גם לא חלוץ שני או שחקן אגף. הוא חלוץ של עבודה קשה, אבל הוא לא איכותי. הוא מגיע להרבה מצבים כי יש לו כח, מהירות סבירה וכושר טוב. הוא לא מפסיק לרוץ. הוא פשוט לא סקורר.

10. alexshw Member

אבוחצירא יכול להיות מועיל אבל אי אפשר לסמוך עליו בנוגע לכיבוש שערים כמו שאי אפשר לסמוך על שום חלוץ שלנו. זו פשוט שערוריה וקמצנות טהורה.

בנושא גבאי אני תומך ב - 100% בשחקן. משומר משחק לא משיקולים מקצועיים. משומר לא שחקן כדורגל ובושה למקצוע. גבאי לא מקבל צ'אנס אמיתי, למרות יכולת מזעזעת של יריבו על ההרכב.

11. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, מסכים איתך לגבי גבאי למרות שנמאס מכל השחקנים שהולכים לבכות בתקשורת דרך אביהם. סביר להניח הוא יקבל עכשיו צ'אנס אמיתי להוכיח את עצמו. אם ייכשל אז מתנגדיו ישתמשו במה שקרה היום.

לגבי חלוץ אין שום חילוקי דיעות. אני כרגע רק חושש שנשאר תקועים במצב הנוכחי. עדיין לא שמעתי שבנאדו איבד את הסבלנות של עם אנדלובו...אנחנו נראה מה הולך לקרות, אבל לא אהיה מופתע אם שום דבר לא יקרה. שלא תגידו שלא אמרתי לכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. alexshw Member

ספק גדול אם שחקן עצמו הלך לתקשורת.
    כמה אתרים עשו מזבוב פיל. אולי אבא שלו הלך, אבל בכל מקרה לא זכור לי שגבאי זו גרסא של בוזגלו.
    בסופו של יום לדעתי גבאי ישחק מול אשדוד.

14. wings Member

בוא תספרו לי מה השיקולים של בנאדו לייבש את גבאי על הספסל ולשחק עם משומר. אני שואל ברצינות.
    להמציא שטויות כל טיפש יכול.

15. oranfu Member

מה ז"א אולי אבא שלו הלך? יש ציטוטים. זה שאבא שלו לא פתח את הפה עד היום לא אומר שהיום הוא לא פתח.

וכולם אומרים שמשומר משחק משיקולים לא מקצועיים. פעם זה היה כי היתה החונטה הכפר סבאית, עכשיו זה כי הוא חבר של קטן... יכול להיות שפשוט המאמנים שלנו (בצדק או שלא בצדק) מעדיפים אותו מקצועית.
    והדיבורים על התעניינות של מכבי ת"א בגבאי התחילו כבר לפני כמה שבועות אם אני לא טועה. אני לא אתפלא אם סובבו לו את הראש והיחס שלו באימונים בהתאם ובגלל זה הוא גם לא היה היום בסגל.
    זה דבר אחד להגיד שאת קטן קשה להוציא מההרכב בגלל המעמד שלו, ודבר אחר לגמרי להגיד את זה על משומר. הרי להוציא את משומר מההרכב זה ההחלטה הכי פופולרית שמאמן יכול לעשות במכבי חיפה.
    כשחקנים אחרים שלנו לא מרוצים ממעמדם, האוהדים שלנו ממהרים לתקוף אותם. כשגבאי עושה את זה (ולא מקורבים אומרים ולא נעליים אלא ציטוטים ברורים של אבא שלו, יעני זה לא המצאה של בן-דור) אז מצדיקים אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏30/8/13
מצב נושא:
הנושא נעול.