מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

חצי מהזרים שהביא מביכים אפילו יותר מחצי.

2. EuropeGuy Member

רגע מי משחק בחיפה גבאי או אבא שלו?

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בבלייזר של החודש התפרסם ראיון איתו, בו הוא עצמו אמר שהוא טועה המון, אבל ככה זה ואי אפשר להיות צודק תמיד.
    ולקרוא לסטיב גורי וארנשואו, שני שחקנים עם מספר תלת ספרתי של הופעות פרמיירליג, שחקנים מביכים בליגה שלנו זה מגוחך (מה גם שהם בסה"כ שחקנים טובים. ארנשואו נכנס לטעמי להרכב של חיפה וגורי היה בחודש האחרון ענק ועזב רק בגלל סכסוך עם אוסקר). השאר הם קרלוס (אחד הבלמים הטובים בליגה ואנדרייטד רציני), גונזאלו (שחקן סופר טכני שלא התאקלם, אבל הצליח מחוץ למכבי ואי אפשר להאשים את יורדי בזה שלא התאקלם טוב. גם שבצ'נקו לא הצליח בצ'לסי לשם השוואה לא ממש טובה), פריצה ואניימה, כאשר השנה הגיעו מאנה ומיטרוביץ', שאם אתה קורא להם מביכים אחרי משחק אחד לא רע אני לא יודע מה להגיד לך. יש גם את פידלף שהוא באמת מביך, אבל הוא גם לא זר וגם לא עלה כסף.

שאעשה השוואה עם הזרים שבאו לכל קבוצה גדולה אחרת בשנים האחרונות? אנדלובו? פילאבסקי? סיידו? הייבר (זר, מה לעשות)? רומאן רוקי? וכו' וכו'..

4. Telkiyski Member

1. זרים שבאים לפה לא נמדדים לפי הרזומה שלהם, אלא לפי איך שהם נראים על הדשא נגד אשדוד ועכו, ככה זה. גם לדג'מבה דג'מבה יש רזומה מרשים.
    2. וואו, ג'ורדי הביא את אניימה, תכלס פגע איתו בול. כל הכבוד.
    3. אחרי משחק אחד אי אפשר לשפוט את מיטרוביץ' ומאנה, לא לכאן ולא לכאן.
    4. אין מה להשוות את זה לזרים של קבוצות אחרות, כי למכבי כיס בלתי נגמר ולהביא לפה זרים טובים זה סוג של מאסט עבור המנהל המהולל.

5. Landon Donovan Member

לכל המתלוננים פה על ג'ורדי יש גם טענות לחיפה שבוחשת סביב מואנס דאבור, אני מניח.

שקר, שלא לומר שקר גס.

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/13
  6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

1. כשמחתימים שחקן מחתימים אותו לפי רזומה והיסטוריה, קרובה בעיקר וגם רחוקה. אי אפשר לבוא ולהאשים אדם שהחתים שחקני פרמיירליג לגיטימיים וקבועים בישראל. גם אנשים קצת שוכחים שהתאקלמות בישראל היא לא פשוטה לאדם מבחוץ.
    ואל תשווה בין גורי וארנשואו לדג'מבה דג'מבה. דג'מבה היה פלופ בפרמיירליג, ועברו המון שנים מאז דרך על דשא בליגה אנגלית כלשהי, הקריירה שלו לא הייתה שם, אלא ברמות נמוכות יותר, ולעומתו ארנשואו וגורי הם שחקני פרמיירליג/צ'מפיונשיפ לגיטימיים לחלוטין שבאו משם, כאשר ראו לא מעט דקות עונה-שתיים לפני שהגיעו.
    2. אניימה החתמה בטוחה, אבל עדיין זר שיורדי הביא.
    3. צודק.
    4. אז זהו, שלא. למכבי יש מדיניות בנוגע לרכש, והיא שזרים לא יגיעו בסכומים גדולים, אלא בד"כ בהעברה חופשית/השאלה (כולם פרט לגונזאלו אם אני זוכר נכון). ובנוסף יש מעין תקרת שכר של 350 אלף יורו, למעט מקרי קיצון שלא יצאו לפועל (אניימה). בניגוד למה שחושבים זה לא באמת כזה פשוט להביא זרים איכותיים גם למכבי, בטח כאשר חייב לפגוע בול לאור ההגבלה לחמישה זרים. יודע מה? גם פרגוסון (לא שהיה מגיע למכבי, כן?) לא היה פוגע בכל הזרים שהיה מביא לקבוצה כמו מכבי. לפעמים נראה שאנשים חושבים שהחתמת שחקנים זה כמו במשחק מחשב בו פשוט מביאים את השחקן עם הציון הגבוה..

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/13
  7. Telkiyski Member

זה נחמד לקרוא להם "שחקנים לגיטימיים בפרמיירליג" (לארנשו וגורי). אבל איפה הם היום? ארנשו בmls וסטיב גורי בקסנטי סקודה ביוון. אם הם היו כאלה שחקני פרמייר ליג לגיטימים, למה הם שם עכשיו?
    אז דווקא כן הייתי משווה אותם לדג'מבה דג'מבה, כל השלושה בשלב הדעיכה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהנחה שמשומר לא כשיר אין שום סיבה שלא לתת לגבאי מקום בהרכב. אם זה לא קורה יש מספר תסריטים אפשריים שכעיקרון לא קשורים לכדורגל.

9. oranfu Member

אני לא יודע למה אנשים טורחים להמשיך להתווכח עם אורי פה. הרי כל מה שמכבי עושה קדוש בעיניו עוד לא הבנתם?
    תפקידו של ג'ורדי לפנות לשחקנים בלי אישור מהקבוצה שלהם? לא ידעתי. שימון מזרחי יכול להיות גאה בדירקטור של הכדורגל, שניהם מלוכלכים.

משומר היה היום בסדר גמור. עכשיו נראה את גבאי המהולל. אני צופה איך במשחקים הבאים ההגנה תיראה הרבה פחות טוב והוא יהיה נקודת תורפה בהגנה. מעניין כמה מהר יתהפכו עליו, או שבגלל שכולם טורחים להגיד כל הזמן כמה משומר לא קשור לתחום אז יהיה להם לא נעים לבקר אותו.

עוד משחק שרואים כמה חסר לנו חלוץ. אבוחצירא מחמיצן כרוני. הוא עובד קשה על המגרש ואין לי רבע טענה אליו, אבל הוא פשוט לא סקורר. הוא לא טוב מול השער. אם הוא מגיע למצב הבקעה או שחקן אחר שלא חלוץ מגיע, יש אותם סיכויים שיהיה גול.

מילה טובה בסוף חייבים לתת היום גם לקטן. לא הצטרף להתקפה, אבל עבד בהגנה היום.

10. Telkiyski Member

גבאי מתנהג כמו ילד זין קלאסי.
    יאללה מי אתה בכלל? כולה בא מקרית שמונה והיה חלק מאותה אליפות שבה כולם התחברו שם איכשהו, אבל לא עשה הרבה יותר מזה.
    שיילחם על המקום שלו בסבלנות אם הוא מקצוען. אפשר לחשוב הוא בא למכבי חיפה מורדר ברמן שהוא אמור ישר להיכנס להרכב.

11. מרקו ואן באסטן Member

בכל מקרה זה לא משנה, זה היה סתם שחרור קיטור. גבאי הוא שחקן מכבי חיפה ויקבל כבר ביום ראשון את הצאנס שלו. לגבי המשחק היום אי אפשר לתת ציונים כי לא שיחקו היום על מגרש. זה היה עיסת בוץ. הגול של ראיו מדהים, אפילו שלשוער יש חלק. כמו טכניקה יש לו בבעיטה. כיף לראות את זה. ואבוחצירא חלוץ מצויין תפסיקו לחרוץ גורלות אחרי 3 משחקים.

12. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

זה לא קשור ללחרוץ גורלות.
    אבוחצירא היה מחמיצן גם בקרית שמונה. זה לא שהוא מחמיץ בחיפה כי הוא עוד לא התאקלם או לא נכנס לכושר. והשסטיסטיקה לא תטעה אותך. נכון שהוא בכל עונה מסיים עם מאזן דו ספרתי של שערים, אבל על כל גול שלו הוא מחמיץ עוד 3.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ראשית, סתם שתדע/ו, שמי אינו אורי, אלא ליאור. הכינוי הוא לא השם..

לא כל מה שמכבי עושה קדוש. אבו זייד הוא החתמה מיותרת וטיפשית למשל. אבל קצת מפריזים בביקורת כלפי מכבי, ועל כלום, ועל כך אני מתלונן.
    וזה לא מלוכלך, זו העבודה שלו וכל מה שהוא עושה, או מה שמייחסים לו בינתיים חוקי.

ומכאן אני מסכים שאין מה להתווכח, כי זה לא הנושא.

14. oranfu Member

אכן. יש סיבה למה לא מעט מאיתנו לא רצו את אבוחצירא כחלוץ הבכיר בקבוצה. כל מי שראה אותו משחק בקריית שמונה ראה מחמיצן. אף אחד לא חורץ גורלות, אבל זה לא חלוץ מוביל בשביל אירופה והליגה עבור קבוצה עם שאיפות כמו שלנו צר לי. הוא יכול\צריך להיות שני ברוטציה. הוא פשוט לא חד מול השער. אבל הוא כן עובד קשה מאוד על המגרש, הוא עושה הרבה פעולות טובות ונכונות. כולי תקווה (גם בשבילנו וגם בשבילו כי הוא עובד קשה ומגיע לו) שיאפס את עצמו גם מול השער. נכון להיום (ולתקופה שלו בק"ש) זה לא נראה ככה. אני מקווה שאחרי הגול הראשון במשחק נגד יריבה רצינית הוא יקבל את הביטחון שהוא צריך.

15. Telkiyski Member

הייתי אומר שזה סוג של מחדל או רשלנות אם מכבי חיפה מכוונת באמת לקחת אליפות והיא מתכוונת להישאר עם החוד של אבוחצירא ותורג'מן, זה לא רציני.

מצב נושא:
הנושא נעול.