מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

מה שהקבוצה צריכה באמת זה קשר אמצע זר איכותי במקום יניב קטן, ושידין יחזור לכושר. החולשה העיקרית היא במרכז השדה. היה דיבור לפני כמה חודשים על צביאנוביץ ממאריבור שהוא שחקן מצוין. לדעתי אם נחזק את הקישור נהיה קבוצה מצויינת. יש מי שיתן שערים. חלוץ כמו דמארי או דודו ביטון או בן סהר הם לא חיזוק ותורגמן שחקן טוב מהם וגם אבוחצירא. חלוץ זר איכותי בשלב כזה לא יגיע, כי אין כאלה בפחות ממיליון וחצי יורו ואת זה שחר לא ישלם.

2. alexshw Member

בגלל סחבת עם איזרוחו. רק לפני מספר חודשים הוא קיבל תעודת זהות ועדיין אפילו חסר לו דרכון ישראלי בשביל להיות כשיר לשחק בנבחרת מבחינת פיפ"א.
    מוראד מגומדוב זומן לנבחרת ב - 2003 לפני סלובניה, אבל ברגע האחרון הושאר מחוץ לסגל. התברר שהוא לא יכול לשחק בנבחרת, כי בעת ששיחק בנבחרת רוסיה הצעירה לא הייתה לו אזרחות כפולה ולכן הוא לא יכל לייצג את ישראל.

בוקולי מהשחקנים שפרצו מאוחר. עד גיל 17 בכלל שיחק קטרגל. הגיע ב - 2001 לארץ להבחן אצל אוחנה במכבי בפ"ת ושלא במפתיע הוא לא התאים לו.
    אז הוא התחיל לשחק בליגה לאומית בקבוצות רמת גניות והשאר הסטוריה. סיפור סינדרלה נהדר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/13
  3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מעניין לדעת מתי הופכים בארץ לאזרח. בהולנד למשל יכול שחקן כדורגל לבקש דרכון אחרי 5 שנים שהייה במדינה. אני יכול להבין שיש מספיק אנשים בארץ שמתנגדים לאזרוח בוקולי בגלל שאין לו קשר לדת. בסה"כ קולאוטי כנראה קיבל דרכון רק בגלל שנישא לאחותו של שגיא שטראוס (בדקתי בויקיפדיה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ).

את האמת שאני בהחלט בעד השארת בוקולי מחוץ לנבחרת. הוא לא יהודי וגם לא נישא ליהודייה. זה שהוא מרגיש ישראלי לכל דבר זה מאד מרגש, אבל צריך לשים איפשהו גבול. פיפ"א לטעמי מקלה מאד על העניין הזה. מבחינתי החוק צריך להיות מאד פשוט: אתה יכול לשחק במדינה X אם אתה נולדת באותה מדינה. אני משוכנע שמתי שקטאר תארח את המונדיאל היא תשחק עם נבחרת מלאת ברזילאיים. זה בדיוק דבר שאני לא רוצה לראות. בהולנד לשמחתי ואן חאל לא רוצה לזמן את דאגלס הבלם הברזילאי שהתאזרח.

בוקולי תרם המון למכבי חיפה ואני מאד שמח שהוא מרגיש בארץ בבית.

4. alexshw Member

זה לא צריך ללכת רק לפי ארץ הולדתם. אתה יודע האחים לאודרופ נולדו בוינה, לפחות מיכאל, אז מה הם לא היו צריכים לשחק בנבחרת דנמרק?
    יש עניין של אזרחות ויש עניין של חוקי ייצוג מדינה לפי פיפ"א וזה לא אותו דבר.
    בעניין הייצוג פיפ"א הלכה מאוד לקראת המדינות הקטנות היחסית. יוצא שנבחרת אלג'יריה למונדיאל 2010 נולדה כולה בצרפת.
    לדעתי צריך להיות איזשהי זיקה בין השחקן למדינה אותה הוא מייצג.

לבוקולי יש זיקה לישראל והוא ראוי לשחק בנבחרת, אם המאמן הלאומי חושב שהוא צריך להיות מוזמן.

נערך לאחרונה ב: ‏27/8/13
  5. מרקו ואן באסטן Member

עדיף שלא יוזמן. אם הוא ישחק בקישור ליד אלברמן ונתכו אין לי ספק שירשים ואז הוא יוזמן באופן קבוע עד שיפצע. לא צריך גוטמן, תשאיר לנו את גוסטבו בריא ותזמין כמה שפחות שחקנים שלנו לנבחרת הכושלת שלך. עדיף ככה.

6. Ice Cream חסה

כמו שאלכס אמר, קולאוטי נהייה אזרח (וגם זה רק אחרי שלוזון דיבר עם אבי דיכטר) כי הוא נישא לישראלית, בוקולי, מגמאדוב, אובארוב, דראפיץ', טרטיאק ודומיהם פה על סמך זה שהם גרו בישראל 5 שנים... אני מבין שהיית מבריז משיעורי אזרחות קבוע? הנה.

לא מתאים לך שי. בירם כיאל יהודי? מהראדי נשוי ליהודיה? הם פשוט ישראלים. אני לא מוצא מקור וזה לא ממש מסתדר לפי החוק אבל גם טונדיי עבדול ראשיד, המקשר של קרית מוצקין, נישא לערבייה ישראלית ומנסים לצרף אותו לנבחרת עכשיו למשל. אתה נגד זה?

ואם המדינה התפצלה, או אוחדה מאז? ומה אתה אומר לגבי מוטל'ה שפיגלר שנולד ברוסיה, או קלרנס סיידורף שנולד בסורינאם? שמוליק קוז'וקין לא היה צריך לשחק בנבחרת כי הוא נולד ברוסיה?
    לדעתי בעידן המודרני כשהכל כל כך מסובך ונפיץ (למשל קוסובו), פיפ"א צריכה ללכת בכיוון של ביטול הקונספט של נבחרות לאומית (עדיף למשל "נבחרת הליגה"), אבל זה לא הנושא. במצב העניינים בוקולי יותר מראוי לשחק בנבחרת ישראל גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה סמלית. כשהגענו למצב שניר ביטון מזומן לסגל במוק' מונדיאל. אפילו בשביל לכבד גוי ערל שתרם ונקשר למדינת ישראל. ראינו כבר שמשרד הפנים יכול להאיץ תהליכים כשיש לעניין חשיבות לאומית (ע"ע דמיאן קולאוטי ואדריונס טמילה).

גועל נפש

7. oranfu Member

למה גועל נפש? אני אוהד חיפה והקבוצה הרבה יותר חשובה לי מהנבחרת. הייתי מעדיף שאף שחקן שלנו לא יהיה בנבחרת, שלא ייפצעו.

מה זה משנה אם נביא קשר מרכזי זר ואיכותי? כבר היום אין לנו מקום לשחקן כזה כי קטן באנקר. לא צריך קשר מרכזי. ידין ובוקולי אחוריים וזה ישחרר את ראיוס לשחק התקפי ולא כמו עכשיו שהוא 50-50.

צריך חלוץ ברמה גבוהה (אבל אז מה עושים עם אבוחצירא?) או קיצוני לצד ימין ברמה גבוהה.

אני האמת הייתי שמח גם לבלם חדש כי אני לא מחזיק מקינן, אבל זה ברור לחלוטין שלא יקרה.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא אעשה סדר.
    מבחינתי הנבחרת היא אך ורק בשביל שחקנים שנולדו באותה מדינה. זה אומר שאם ישראל משחקת עם 11 ערבים שנולדו בארץ אז אין לי עם זה בעיה. בוקולי עם כל הכבוד לא יהודי ואין לו שום שורשים בארץ. (וזה לא אומר שאני מאד אוהב את זה שהוא מרגיש ישראלי).

עם החוק הנוקשה שלי אני מנסה למנוע שהכדורגל הבינלאומי (נבחרות) הופך למעין עסק מלוכלך כמו עם הקבוצות. כדורגל הקבוצות באירופה נהרס לגמרי (בייל שווה 100 מיליון אירו? הוא לא שווה 40 מיל) ותחרות הנבחרות עוד איכשהו נשאר נקי.

מילה לגבי סורינאם. רב השחקנים ששיחקו בנבחרת נולדו פה בהולנד. רייקארד וחוליט נולדו באמסטרדם. סיידורף וארון וינטר נולדו בסורינאם. רק אל תשכח שעד לפני כשלושים שנה סורינאם היתה חלק מהולנד. האיים האנטיליים רשמי עדיין שייכים אלינו.

אני בהחלט מבין שלפעמים צריך קצת לוותר בנושאים מסויימים, אבל לא מקובל עליי שדאגלס יכול לשחק במדים הכתומים של הולנד. הוא ברזילאי לכל דבר. הוא בא לפה בשביל עבודה. וכך גם בוקולי. שחקנים שמגיל צעיר ברחו ממקום כלשהו בגלל אלימות זה כבר סיפור אחר. קחל למשל את הדוגמא של באלוטלי.

אני מקווה שאתה עכשיו מבין אותי יותר טוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

9. Ice Cream חסה

אותי מגעילה האנוכיות הזו שאוהדים לא מוכנים ששחקנים מהקבוצות שלהם ילכו לנבחרת, בטח הנבחרת שאמורה להיות שלהם כדי שלא ייפצעו להם. זה סובייקטיבי לגמרי, ואם אנחנו בעניין של חוסר כבוד למולדת וכו', אז זה זה.

סיידורף נולד לתוך ובסורינאם, לא בהולנד. מה זה אומר על שמוליק קוז'וקין הרוסי, או גונזאלו היגוואין הצרפתי? באלוטלי אגב נולד באיטליה...

http://he.wikipedia.org/wiki/היצע_וביקוש

כן, שאתה רוצה שהכל יהיה נקי, ואם זה היה תלוי בך לא היית מוכן ששחקנים יעברו ממדינה למדינה, חלילה בגלל הזדמנות להרוויח יותר כסף או לחיות ברווחה, ושחקן חייב להיות מזוהה עם המקום שהוא נולד בו. יש איזו רפובליקה דמוקרטית עממית במזרח אסיה שמאוד תסכים עם הרעיונות האלה.

אם בתור הולנדי טהור מפריע לך ש"ברזילאי לכל דבר" ילבש את המדים הכתומים של הולנד, אתה מוזמן למחות על כך ולהפגין. העניינים הפנימיים של הולנד לא מעניינים אותי, אבל זו לא סיבה לכפות על כל שאר הנבחרות בעולם שהשחקנים שישחקו אצליהן יזדהו בלב שלם עם המדינה אותה הם מייצגים, ואם בנוסף על היותך הולנדי, בתור ישראלי טהור אתה לא מוכן שבוקולי ישחק במדים הכחולים-לבנים כי הוא לא מספיק ישראלי לטענתך, אז מצטער על הנימה אבל אתה אפילו צריך להתבייש קצת שאתה מתייחס אליו ככה. גם אתה וגם ההורים שלי לא נולדתם בישראל, וזה לא מונע מכם להרגיש ישראלים. בגלל הנפש היהודית שלכם אתם יכולים להרגיש כאלה, ובוקולי לא? אדם שתורם לחברה, ואומר, בעברית, שהוא מרגיש ישראלי - אין לי סיבה לא להאמין לו, בטח לאחד שאין לו שום אינטרס אישי ברור מכך (זה לא שבוקולי צריך את ההופעות בנבחרת כדי שהסוכן יוכל לשווק אותו יותר טוב, או כדי לקבל אשרת עבודה באנגליה). ובוקולי גם מיישב את אדמות ארץ/מדינת ישראל, מה שאי אפשר לומר על ישראלים אחרים...

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/13
  10. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אהמ אהמ

http://one.co.il/Article/222043.html

אלעד גבאי, שלא נכלל באופן מפתיע בסגל מכבי חיפה למשחק מול אסטרה הרומנית, צפוי לבקש לעזוב את הקבוצה מיד עם חזרתה מרומניה. אביו של השחקן, שאול גבאי, שמלווה את בנו לאורך כל הקריירה, יצא במתקפה חריפה נגד המועדון

שאול גבאי אמר ל-ONE: “לא אתן, לא למכבי חיפה ולא לאריק בנאדו, לשבור את הבן שלי. אלעד עשה דרך ארוכה, לא בשביל שיהפוך לשחקן ספסל, או שיישב ביציע. משהו מריח לי פה לא טוב. אנחנו יודעים בוודאות שאייל משומר סוחב מתיחה בשריר הארבע-ראשי ובכל זאת אלעד לא מוצא את מקומו. מדובר בהחלטה שלא נעבור עליה לסדר היום".

“אלעד הגיע בזכות עצמו למעמד של שחקן נבחרת. יש מספיק קבוצות שיבואו ויקחו אותו. בגלל העובדה שהוא כבר לא משחק בחיפה, הוא גם איבד את מקומו בנבחרת ישראל. נשב עם הסוכן ונקבל החלטות".

כזכור, גבאי עבר בקיץ לשורות הירוקים אחרי עונות מוצלחות בעירוני קריית שמונה, במדיה זכה באליפות ההיסטורית של המועדון.

11. EuropeGuy Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. מרקו ואן באסטן Member

אבא של גבאי ואלעד גבאי יכולים ללכת לעשות חמוצים הם לא הולכים לשום מקום, וברור שהם מתחילים לקפוץ בגלל שיורדי אוכל להם תראש. חוץ מזה לא ברור לי הקטע הזה ששחקנים לא מסוגלים להילחם על מקום בהרכב. מה קרה? רק הגעת יא הומו קטן. אפילו שלדעתי הוא טוב בהרבה ממשומר. זה לא העניין פה. גבאי יפתח כנראה באשדוד, ואם ירשים יתברג בהרכב. מה זה כל הבכי הזה? איקר קסיאס יושב בספסל של ריאל מדריד ולא פוצה פה. מה זה הדבר הזה?

13. קשר שמאלי Member

משומר עולה לשחק עם זריקות..זה מה שקרה
    אני מבין את גבאי, גם אני במקומו הייתי רוצה לעזוב
    אין לו סיכוי להצליח במכבי חיפה

נערך לאחרונה ב: ‏29/8/13
  14. ertyo Member

גבאי יותר טוב ממשומר והוא צודק.
    למה לעזאזל היינו צריכים את זה שעה לפני משחק חשוב

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה פשוט לא יאומן מה שקורה עם גבאי, אבל מכבי ת"א יכולה לחפש במקום אחר בשביל למצוא שחקן.
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.150182.html

בסה"כ גבאי לא צריך להתנהג כמו ילד קטן (או אביו), אבל בנאדו צריך להתחיל להבין שמשומר צריך לרדת לספסל. בכלל, מי הביא את גבאי לקבוצה אם לא מתכוונים להשתמש בו? בכל מקרה אין שום סיבה לשחרר את המגן למכבי ת"א.

מצב נושא:
הנושא נעול.