מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. shawarma Member

משחק מוקש מחר, נקווה לטוב... ק"ש קבוע עושים לנו חיים קשים.

2. sagi4814 Member

אני אשמח לעשות קצת סדר, לפחות לפרוס את דעתי בנוגע לכל נושא משומר וגם גבאי.
    משומר שחקן הגנה טוב מאוד, מנגד התרומה שלו להתקפה היא מועטה ולא מעט פעמים אפשר להגיד אפילו פוגעת ממש במשחק ההתקפה של חיפה. אלעד גבאי הוא מגן התקפי טוב מאוד, הגנתית הוא בינוני, אין מה לעשות אני לא מכיר שילוב מושלם של שתי הדברים. ההחלטה של בנאדו לא לפתוח עם טאווטחה וגבאי נראית לי טבעית לגמרי, במיוחד במשחקים שהוא צריך להיזהר, שכן גם טאווטחה וגם גבאי הם מגנים שאוהבים לעלות למעלה ולהתקיף אבל משאירים חורים גדולים בהגנה. מה שאני בא להגיד שלפי דעתי בנאדו מחפש את האיזון בהגנה, שיהיה מגן אחד שיתקוף בכל הכוח (טאווטחה) שעושה את זה בצורה נהדרת, ומהצד השני שיהיה מגן שיהיה יותר דומיננטי בהגנה (משומר).

לסיכום, בנאדו ימשיך עם משומר בגלל שהוא רוצה לשמור על האיזון הזה, שילוב של גבאי וטאווטחה עשוי לגרום לחורים גדולים בגנה, אני די בטוח שהפעמים היחידות שהוא אולי ישחק עם טאווטחה וגבאי יהיו כאשרר המשחקים יהיו לפרוטוקול או משחקים שבנאדו לא יפחד להתקיף.

עוד משפט על גבאי, גבאי הוכיח את היכולת שלו, ללא ספק מגן ימני מהטובים בליגה אם לא הטוב ביותר, היכולת שלו היא מוכחת עכשיו הגיעה שאלת האופי שלו, האם הוא יצליח לעמוד בלחץ של קבוצה גדולה? כל זאת נדע בהמשך

אשמח לקבל תגובות ענייניות בנוגע לנושא הזה.

3. alexshw Member

משומר תלוי טוטלית בבלמים שמשחקים מאחוריו. זה בדרך כלל לא הוא זה שעושה את ההבדל בהגנה.
    בעונות עם בלמים גרועים, כולם רואים עד כמה הוא טיפש גם בחלק ההגנתי.
    אחד המחדלים הגדולים של המועדון שמשומר משחק בו כבר עונה שמינית.

4. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

אתם עשיתם מדגני חלש, בעיניי הוא מגן מצוין שנדחק לספסל והתייבש שם כמו כלב (וסליחה על הביטוי). הספיק לי לראות אותו כמה דקות במשחקי ההכנה של הפועל העונה כדי לראות שהוא באמת טוב ולא כמו שעשיתם ממנו. ואני חושב שלהיות מגן מחליף במכבי חיפה הוא כן יכול היה להיות, בייחוד שאתם קבוצה שעל כל עמדה יש לכם כמה שחקנים מצוינים.

הליגה בכלל עוד לא התחילה - צודק, אבל לא צריך להיות עיוור כדי לראות שבינתיים כף המאזניים נוטה לטובתו של משומר. אז מה הטעם בהבאת גבאי?

5. alexshw Member

דגני חצי מהזמן במכבי חיפה היה פצוע. כמגן הוא בינוני - בסדר להיות מחליף אצלינו. כבלם הוא גרוע.
    שורה תחתונה הוא לא שווה את הכסף שחיפה הוציאה עליו.

נערך לאחרונה ב: ‏25/8/13
  6. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

פה אתה כבר קופץ לנושא אחר. מיליוני הדולרים ששחר הוציא בשנים אחרונות על שחקנים שלא הצליחו בחיפה זה סיפור בפני עצמו. אני מדבר על עמדת המגן הימני שלכם.

ובאמת, אני לא מבין. מה מהות הטענות כלפי משומר? גרוע הגנתית, גרוע התקפית? הורס את המשחק, הורס התקפות?

ולבחור שכתב שאת העמידה מתחת לבית ו'קללות לאשתו' הוא ישאיר לאוהדי הפועל ובית"ר, אז לקלל שחקן ולהתנכל לו באופן קבוע כבר הרבה מאוד זמן רק בגלל שהוא לא מספיק טוב לטענתם זה לא פחות גרוע, וזה בטח לא מוסיף לכם כקהל מבחינה תדמיתית.

7. alexshw Member

מהות הטענה שהוא לא מוכשר. לא יודע להחזיק כדור, הכי לא מבריק שיש.
    אוהדי מכבי חיפה לא סובלים היעדר כישרון או לחילופין חוסר אכפתיות.

8. G.B7 ירוק עולה

משומר קצת קלמזי כזה,כדורים לא מדויקים אבל יש פרט שלא שמים לב אליו משומר נשאר בהרכב הראשון כבר כמה עונות אחרי שהוא הצליח לגבור בתחרות על ההרכב על עלי עותמאן דגני אלקיים.
    נראה שהוא הרע במיעוטו ממש שיש להציע בעמדה הזו.

9. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

כל מילה בסלע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

10. מרקו ואן באסטן Member

משומר הוא איש מהיר ומלא מוטיבציה, מעבר לזה אין לו שום תכונה של כדורגלן מקצועני. מדובר בשחקן שמבחינה טכנית הוא מתחת לכל ביקורת. לא מסוגל לעצור כדור, לא מסוגל למסור כמו שצריך על ההרמות שלו אני לא מדבר כבר. בנוסף לזה קבלת ההחלטות שלו היא מהגרועות שראיתי. ב95 אחוזים מהמקרים הוא תמיד יעשה את הפעולה הלא נכונה באותו מצב. כששחקן מסויים יעשה את התנועה מהאמצע אל הקו לקבל כדור, משומר יעדיף לחתוך באמצע בדריבל וישאיר את הכדור לידין/בוקולי או קטן. כשצפוף בקו במקום לעשות דריבל לאמצע או להעביר את כובד המשקל לצד שמאל עם כדור ארוך לטווטחה או לאמצע לראיו וקטן, הוא יחזיר אחורה לצוצאליץ. כשהוא מגיע למצב בעיטה במקום לבעוט הוא תמיד יעשה את בדריבל המיותר ובסוף יבעט על מגן ויוציא קרן במקרה הטוב, או שיאבד את הכדור ויגרום למתפרצת של היריב במקרה הרע. כמובן שאת ההרמות וכדורי הרוחב אני שם בצד ככי חבל לבזבז מילים על כך. כל זה מבחינה התקפית. מבחינה הגנתית כמות הפעמים שהוא שובר את קו הנבדל או נכשל בכיסוי שחקן לא באחד על אחד, אלא בשמירה איזורית שהכדור לא לידו והוא לא שם לב איך השחקן שלו בורח לו לאמצע לסכן את השער, כי הוא מסתכל על הכדור ולא על השחקן שהוא שומר. באחד על אחד נכון קשה לעבור אותו כי הוא מהיר. הוא לא שם לב לידיים שלו, וקיבלנו לא מעט פנדלים לחובתנו בגלל זה במהלך השנים. וכמובן הוא גורם להמון עברות מיותרות באיזור המסוכן. את כל זה הקהל רואה ומאבד את זה. ובצדק. לראיה גם מספר ההופעות הזניח שלו בנבחרת ישראל. משומר שחקן הרכב כבר 7 שנים ובקושי זומן לנבחרת(אלכס יש לך את המספר המדויק?).

11. alexshw Member

יש לו 4 הופעות בנבחרת.
    ואן באסטן תיאר מצוין את כל החוליים שלו.

כמובן שבירת הנבדל הראשונה שלו בקבוצה התרחשה באנפילד :aaa021:
    ברצינות הבנאדם 7 שנים בקבוצה ועדיין לא למד לשמור על קו הנבדל.
    איזה שחקן חסר מוח ואוטיסט.

12. מרקו ואן באסטן Member

אם משומר היה משחק במכבי תל אביב מעמדו היה זהה לשל יואב זיו. פשוט מכבי חיפה פחות זוכה לסיקור תקשורתי, וכמובן שבתל אביב העיתונאים הם אוהדי הקבוצה ולא חולרות אינטרסנטיות כמו בחיפה שרק רוצים להזיק. ועדיין אני נגד קללות ועליהום על שחקן רק בגלל יכולת מקצועית. אבל אני מבין את זה, הקהל שלנו הוא קהל שחי את המשחק וער לכל מהלך. תולש שערו
    מהחמצות וטעויות מביכות. מה לעשות, אנחנו לא רובוטים ובסך הכל בני אדם.

13. מרקו ואן באסטן Member

תומר לוי מספורט 5 אומר שבוקולי יזכה למנוחה ולא יהיה בסגל, ופיליאבסקי יפתח בעמדת בקשר האחורי. אני באופן אישי חושב שצוצא מתאים יותר לעמדה הזאת ופיליאבסקי עדיף שישחק בלם לצד דקל.

14. oranfu Member

אנחנו לא עשינו מדגני חלש, הוא פשוט כזה. רשמתי פה כבר כמה פעמים שיש לו את כל הנתונים בשביל להיות שחקן טוב (כח, מהירות טובה, טכניקה) אבל אין לו מושג מה קורה סביבו מבחינה הגנתית. אם בא מולו שחקן באחד על אחד אז הוא טוב, אבל לסגור שטח אין לו שום מושג. הוא פשוט לא מודע למה שקורה מאחורי הגב שלו. אולי מאמן טוב ישפר אצלו את הקטע הזה, יהיה מעניין לראות בהפועל אצל רב"ש.

למה הביאו את גבאי? לא יודע. לי לא היתה שום בעיה שמשומר ימשיך להיות המגן הבכיר ויוסיפוביץ' יהיה הגיבוי. אבל במועדון רצו 2 מגינים בכירים (שגם דיי שונים באיכויות שלהם). בכל מקרה, עוד לא שיחקנו משחק ליגה אחד, היו משחקים באירופה שהיינו חייבים לעבור ובנאדו הלך עם הגנה שמתואמת כבר מעונה שעברה. גבאי היה הרכש הראשון שלנו העונה והלכנו עליו מאוד מוקדם, הוא עוד ישחק הרבה העונה.

אני חושב ששגיא צדק בגדול, זה עניין של איזון והתקפית טאווטחה מצויין, אז אם זה אומר להקריב לפעמים את גבאי לטובת משומר אז שיהיה.

ואלכס, אתה מדבר שטויות צר לי. התקפית משומר אכן לא טוב (לא בהגזמה כמו שעושים), אבל מבחינה הגנתית הוא טוב מאוד. הוא הרבה פעמים מכפה על חורים של הבלמים, הוא סוגר אלכסונית טוב, הוא לא מפקיר את ההגנה כמעט אף פעם למרות שהוא גם כל הזמן תוקף (אם כי לא בצורה מרשימה).

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תגיד לי אתה רציני?!
    בערוץ הספורט, את מכבי מסקר פאקינג מוטי פשכצקי, שהוא החלאה הכי גדולה בתקשורת הספורט בארץ (אופירע ממין זכר), כאשר לפניו הייתה שירלי בר דיין, שמנת המשכל שלה לא משהו בלשון המעטה. המקביל שלו בערוץ, לחיפה, הוא תומר לוי, שכל כתבה שלו פחות או יותר שוות ערך למציצה ליעקב שחר וכלל המועדון.
    בידיעות אחרונות, מסקר את מכבי נדבר צנציפר, שכבר הוכח ששיקר בנוגע למועדון בסיקוריו ובגדול הוא דיי שונא מכבי ואוהד הפועל גלוי. המקביל לחיפה הוא שמעון אלבבז, שגם הוא לא טלית טהורה, אבל בסדר בסה"כ.
    במעריב מסקר את מכבי אמנם עיתונאי בסדר גמור, אבל במקביל את חיפה מסקר יוני הללי שאין מה להרחיב עליו.
    ובוואלה בסה"כ כל אחד מהכתבים בסדר ורציני.
    הגוף היחידי שאיתו יש לחיפה בעיה הוא וואן, וגם למכבי יש בעיה לא קטנה עם גוף התקשורת הזה, רק שבמועדון בוחרים להתעלם ולא להתנגח כפי שעושים בחיפה, זה הכל.

את יואב זיו לא מקללים בנמרצות על כל טעות פשוט כי הקהל הבין שלקלל שחקן של הקבוצה זה חסר כל היגיון, זה הכל. אני לא מבין איך הקהל של חיפה לא מבין את זה.

מצב נושא:
הנושא נעול.