מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאני מחשב את התקציב ביורו אני פשוט בהלם. עם תקציב של כ-10 מיליון אירו מכבי חיפה מדורגת במקום 14 בליגה ההולנדית (מתוך 18 קבוצות). זה בהחלט שם את הכל בפרופורציה המתאימה.

משהו אחר. לא ידעתי שאסטרה מובילה את הליגה ברומניה. בסה"כ הם נמצאים רק במחזור הרביעי, אבל זה לבטח גם לא יעזור שהם כבר פתחו את הליגה. אני מקווה לטוב, אבל אני מעריך שהרומנים כרגע פייבוריטים.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל, לפי מה החלטת שאנחנו מובילים את טבלת ליגת העל ברכישת שחקנים?
    בוא נסתכל רגע על העונה-
    את מי רכשנו בסכומים גבוהים למעט ראיוס? אבוקרט הגיע בגרושים, גבאי הגיע במסגרת העסקה עם אלקיים, אבוחצירא גם בסכומים די נמוכים, עם הסיכומים של שרצקי ושחר. איפה פה כל הסכומים הגבוהים שאתה מדבר עליהם? וכן, תתפלא אבל מבחינת משכורות השכר שלהם די נמוך, בטח בהשוואה אליכם.

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/13
  3. ertyo Member

אף אחד לא יודע כמה שילמו על גבאי ועל אבוחצירא.
    לאוהדים של מכבי ת''א קל להגיד שזה בסכומים גבוהים.
    אבל זה אף פעם לא הוכח.
    מכבי חיפה זו הקבוצה שעשתה את הרכש הכי דל העונה.
    אתם יכולים להגיד שראיוס יקר,אבל הוא מקבל משכורת שלפחות 3 שחקנים במכבי ת''א מקבלים.
    גם הסכום העברה שלו 800 אלף יורו לא כזה גבוה.
    ה77 מיליון שכתוב עונה קודמת אף פעם לא הוכח.
    גם ה55 מיליון של העונה,לפחות 10 מיליןן מתוכם זה התחייביויות לשחקנים ששוחררו+עטר.
    בסך הכללי בכלל לא מדובר בתקציב גבוה.

4. alexshw Member

התקציב של העונה שעברה "מרמה". נבע מהרבה רכישות גרועות, במיוחד אלה של קיץ 2011, וגם מחוזים חסרי אחריות כולל לעטר.

5. Ice Cream חסה

יכול מאוד להיות שסכומי ההעברות ששולמו לא נכללים בתקציב, ודווקא אלה שבארץ כן. תמיר כהן: מיליון וחצי שקל, ג'ואל דמאו: 1.875 מיליון שקל שכר+דמי העברה, הפיצויים לבולייאט: 750 אלף שקל, לירוי צעירי: 1.05 מיליון שקל, דלה ימפולסקי: 715 אלף שקל, אוראל דגני: 860 אלף שקל, רכישת חן עזרא: 3.5 מיליון שקל, עודד אלקיים: 570 אלף שקל, רכישת אביחי ידין: 1.25 מיליון שקל, ניר דוידוביץ' (אחרי שגורעים את מה שהוא אמור להרוויח בתור מאמן שוערים בנוער) - 400 אלף שקל.
    ביחד זה יותר 11.55 מיליון שקל. ברור שמתוך זה צריך יהיה לגרוע את ההעברות והשכר של אבוקרט, אבוחצירא וגבאי, את השכר של ראיוס, את השדרוג של בנאדו וקינן - אבל בטח אפשר לחשב את זה.

עכשיו נזכרתי בנדלובו שעלה 5 מיליון שקל, תורג'מן נרגש תמורת 2, יש את הבר שלא חישבתי, עזריאל שלא הועבר בבקרה. אם להתעמק אפשר להגיע למספרים האלה איכשהו, אבל כל עוד אני לא מתפרנס מזה יש גבול כמה אני יכול להתעמק בחיפושים כאלה.

* כמובן שההערכות הן גסות למדי, והתבססו בעיקר על זה ועוד דיווחים באינטרנט.

6. tapuzo Member

קשה להאמין למספרים כי אף אחד לא יודע באמת את גובה המשכורות ואני מאמין שגם בבקרה התקציבית לא יודעים את גובה המשכורות כי יש סעיפי בונוסים והטבות שונות שמתווספות. לדעתי הסכומים האלה הגיוניים לקבוצה בסדר גודל של מכבי חיפה (סביב 60-70 מליון שקל) כי זה מה שדרוש היום אחרי שרף המשכורות פה עולה והעיניים כמובן רואות את המשכורות באירופה שלדעתי חרגו מכל הגיון כלכלי וזה בועה מטורפת שם גם אחרי שלוקחים בחשבון את ההכנסות של הקבוצות הגדולות מחוזי פרסום שידור ומוצרים יש שם בועה ענקית ועובדה שבליגה הספרדית האויר החם כבר מתחיל לצאת. אני חושב שעוד עשר שנים נראה ליגות כדורגל הרבה יותר כלכליות ומאוזנות כי החגיגה הזאת של אוליגרכים מהמפרץ המזרח ורוסיה ששופכים מאות מליוני יורו לא תימשך ככה לתמיד וגם במקום לקנות קבוצות באירופה הפוקוס לאט לאט זז אצלם להקמת ליגות חזקות אצלם בבית שימשכו שמות גדולים ונראה הרבה פוקוס על אסיה על חשבון הזרמת הכספים לליגות באירופה. במיוחד מדינות 'מתעוררות' כמו באזור הקווקז ובדרום מזרח אסיה וכמובן סין, הן נמצאות בגל של בניית אצטדיונים, בניית קהל מקומי לליגה שלהן עם המון תמיכה במועדוני נוער וחיזוק הליגות. קבוצה עם 50 מליון אוהדים בכל מחוז בסין תוכל להעמיד תקציבי עתק רק ממכירת כרטיסים ומוצרים.

תקציב של 12-15 מליון יורו צריך להספיק להעמיד קבוצה טובה אם מתבססים על כשרונות צעירים של הקבוצה וזאת צריכה להיות המטרה של כל מועדון שכל שנה יעלה 2 צעירים טובים ויתן להם צ'אנס בקבוצה הבוגרת ועוד 2 צעירים שכבר השתלבו בו משנים קודמות ואז זה מצב אידאלי של הצמחת שחקני בית שאפשר למכור, שיוצרים הזדהות עם המועדון וגם חסכון בתקציב.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/13
  7. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני רק אניח את זה פה.

יענקל'ה שחר הוציא ב-8 השנים האחרונות 528 מיליון שקלים, בחישוב פשוט 66 מיליון ש"ח לעונה בממוצע. המיתוס שנוצר סביבו כ"כ מנותק והזוי שזה מדהים.

8. alexshw Member

לגלגל כסף זה לא אומר להוציא. למשל כפי שאפשר לראות בעונת הצ'מפיונס האחרונה חיפה עשתה רווח של 29 מיליון שקל.
    ההיפך, מכבי חיפה הכניסה בשנים האלה הרבה יותר כסף ממכבי ת"א, בגלל אירופה ועדיין מכבי ת"א גלגלה יותר כסף, זה אומר שההוצאות שלה היו הרבה יותר גדולות.

9. מרקו ואן באסטן Member

אורי מור אתה מאוד אובססיבי לגבי שחר. מה אשם יענקלה שהקבוצה שלך התנהלה כמו בית שימוש קרוב ל15 שנה?

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

לחיפה היו ב-8 השנים האחרונות עונה אחת שהיא יוצאת דופן מבחינה כלכלית והיא עונת הצ'מפיונס, השאר לא ממש מספקות רווחים יוצאי דופן (כן, גם ליגה אירופית). אם אבוא לקראתך אומר שהתקציב הממוצע של חיפה היה לפחות 55 מיליון שקלים בשנים האלה, אוקיי?

שוב, המיתוס שנוצר סביב יעקב שחר הוא דיי מנותק. האיש ממש לא מתנהל "בצניעות ושפיות". (ואני לא מתייחס לתחומים נוספים בכדורגל הישראלי שבהם הוא כנראה מה"שליטים")

ולגבי מכבי, אותה אתה הזכרת - באותה צורה אני יכול לומר לך שהמיליונים שמכבי הכניסה רק בשלוש השנים האחרונות ממכירת שחקנים מקזזים המון את ההוצאה..

11. oranfu Member

חוץ מהאלופות, מכרנו לא מעט שחקנים בלא מעט כסף בשנים האחרונות.

זה לא מיתוס כי כשהוא התמודד מול גאידמק ועכשיו מול גולדהאר, התקציב של חיפה נמוך משמעותית. במכבי היום אין כמעט שחקן שמרוויח פחות מ200K דולר. בחיפה אני כמעט בטוח שרק קטן מרוויח יותר מ200K (אולי גם הזרים).

12. alexshw Member

שוב אתה טועה - היה קמפיין של גביע אופ"א ב - 2006-07 עם בלומפילד מלא.
    היה שלב הבתים בליגה אירופית + מוקדמות האלופות לפני שנתיים.
    היו מכירות יפות של כמה שחקנים.

זה הרבה יותר ממה שהיה למכבי ת"א מבחינת הכנסות.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עונה בליגה האירופית/אופ"א היא זניחה מבחינה כלכלית, כי ההכנסות הן כעשירית מאלה של ליגת אלופות.
    ולי זכורה רק מכירה אחת בכסף רב של חיפה, רפאלוב שנמכר ב-2.5 מיליון יורו, סכום זהה למכירה של קונאטה.

הגיוני שלחיפה היו יותר הכנסות מלמכבי, אבל לא בפער כזה גדול כמו שחושבים.

14. קשר שמאלי Member

רועי עטר הושאל להפועל עכו

15. tapuzo Member

שחר עשה המון טעויות ברכש בשנים האחרונות, שנה תקציבית או לא אל תשכחו הביאו לפה משהו כמו 30 שחקנים לא מוצלחים שעברו הלאה אבל קיבלו שכר. שחר (בעצת שלושה המאמנים האחרונים ובלחץ אוהדים) שילם לדעתי 20-30 מליון שקל על רכש לא מוצלח. העונה עוד צריך לראות אם זה השתנה אבל ברור שהתקציב ירד לכסות את מה שקרה שנה שעברה ושנה קודם.
    שוב לדעתי במקום לנסות להביא זרים ולפגוע באחד מתוך כל 10, עדיף היה להשקיע עוד 10 מליון שקל ולמצוא כשרונות ולהכניס עוד כמה עשרות ילדים כל שנה למועדון הכדורגל ולהוציא עוד 2-3 כשרונות שאפשר להעלות כל שנה. מספיק שיש איזה כשרון גדול אחד שאחרי 2-3 עונות בליגת העל מוכרים ולא רק שחסכת כסף על זר או העברה אלא קיבלת כסף מהמכירה.
    חייבים בכל משחק ליגה של מכבי חיפה לשתף קבוע 2-3 מקבוצות הנוער שיעלו כשהקבוצה ביתרון מוחלט כמו 2:0 ויוכלו לקבל הזדמנות. היום לא נותנים מספיק הזדמנויות לשחקני בית.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/13
מצב נושא:
הנושא נעול.