מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

בסדר לא רציתי שהדיון יהפוך לדיון צבאי או מה יש לנו שלעמים אחרים אין (איכותית, היחידות המובחרות שלנו הם בשורה הראשונה בעולם, עפ"י מירב הסיקורים- למרות שבכל העולם יש יחידות מובחרות)
    אני מנסה בסך הכל להסביר שאין לנו שום בעיה מנטלית כעם, כאוכלוסיה, כפוטנציאל ספורטיבי.
    כשרוצים אפשר להגיע רחוק.

2. אלי מתחן Member

בתור עם לא, השאלה מי מהעם הולך להיות שחקן כדורגל, ואז מקבלים בעיה מנטלית.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

משום מה על כל שטות בספורט בארץ שאין לה הסבר ממשי מכניסים את כל עניין המנטליות.
    זה שטויות, כמו השטות שזרים לא יצליחו כאן וכד'. בג'ודו עובדים קשה יותר מגיל צעיר וזה לא מונע מילדים רבים לרצות ללמוד ג'ודו.
    כל עניין ה"ערסים" הוא גם דבילי, כי כשילד בן 10 משחק כדורגל אי אפשר לקרוא לו ערס, אולי יהיו לו מניירות של ילד קטן, אבל הוא יהיה צמא לידע ולמידה של המשחק שהוא אוהב, ועם הזמן הוא פשוט יורגל לסטנדרטים מסוימים, זה הכל.

4. אלי מתחן Member

הילדים מפתחים תרבות כזאת בשל הסביבה שבה כדורגלנים מסתובבים.
    חבר שלומד בקורס מאמנים אמר לי שהרמה האנושית שם נמוכה באופן מיוחד. מי בדיוק ירגיל אותו לרמה גבוהה של מקצוענות?

נערך לאחרונה ב: ‏19/8/13
  5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

על זה בדיוק אני מתלונן.
    דינוש טוען שברגע שיצריכו ילדים לעבוד קצת הם לא ירצו לשחק כדורגל. אני טוען שפשוט לא מציבים להם סטנדרטים והם "מתקלקלים" בדרך לאור מי שעובד איתם.

הבעיה היא לא בילדים, אלא במערכת.

6. אלי מתחן Member

גם הילדים, הם לא חיים בואקום.
    תסתכל על עידן ורד לדוגמא, תשווה בין הבחור שהוא היה כשעלה לבוגרים ובין איך שהוא נראה ומתנהג היום. הוא לפחות הצליח להחזיק עד גיל 20.

7. מרקו ואן באסטן Member

סיכמת את זה הצורה הכי נכונה שאפשר. כל הקשקוש המנטלי הוא לא יותר מבולשיט. השיפור יגיע רק בעזרת מקצועיות ועבודה יסודית קשה

8. Ice Cream חסה

אנחנו מציפים את הדיון של מכבי חיפה בדברים לא קשורים, אז עד הפעם הבאה נסכים לא להסכים. רק חייב לומר דבר אחרון:

הנושא המנטלי והתרבותי הם ממש לא בולשיט. בגלל המנטליות של הישראלים ענף הכדורגל לא מצליח להתפתח פה, אבל זה בסדר לגמרי. גם ענף הקריקט בישראל לא מפותח וגם תעשיית הרכב לא. זה לא פגם ועל כל דבר שלא מצליח להתפתח פה בגלל המנטליות שלנו, יש 2 ענפים מפותחים (למשל אבוקדו ומשחקי קופסה), שהם כאלה בזכות המנטליות הישראלית, וזו אחת הסיבות שישראל הגיעה לאן שהיא הגיעה עד היום ולא נמחתה כבר אחרי כ"ט בנובמבר...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏20/8/13
  9. אלי מתחן Member

העובדה שישראל מצליחה בענפים אחרים לא אמורה להפחית את גודל הכשלון בכדורגל.

10. EuropeGuy Member

בואו נדבר הפוך.
    מה זה כן דוגמא לענף מוצלח בספורט שלנו, כדורסל?
    אני לא מבחין באיזה שהם סממנים מנטלים עילאיים שאין בכדורגל.

גם רמת היסודות בכדורסל נמוכה מאוד, שיטחית והישגית לא פחות מהכדורגל בגילאי הילדים.
    החומר האנושי הוא תוצר של ליקויי דרישה, ולא בהכרח תוצר של היצע.

11. Ice Cream חסה

http://lotas.com.br/download/hahaha-Xxx-i17.Xxx

חזרה לנושא הדיון:
    מישהו יודע על איזה שכר רן אבוקרט חתם היום?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏21/8/13
  12. EuropeGuy Member

עשרות השתתפויות באליפות אירופה, מקום 7 באירופה לפני מספר שנים ולפני סביבות 30 שנה מקום 2 המדהים. סגני אלופת אירופה לגילאי עתודה בשנת 2000.
    נציגה מהליגה שהיא הקבוצה המעוטרת השניה בהיסטוריה באירופה,
    וכל זה באחד הענפים הפופולאריים ביותר בעולם.

אבל לא, הכי כיף לשלוח גיף מזלזל.
    עדיף באמת לחזור לדבר על מכבי חיפה, נדבר על הנושא בהזדמנות אחרת כשיהיה רצון לכך.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

תקציב מכבי חיפה בבקרה: 55 מיליון שקלים. ירידה של 22 מיליון מהעונה שעברה.

המון אנשים טענו שהתקציב של חיפה "שפוי" (הביטוי הכי מטומטם ומיותר בהקשרים האלה, אגב) ומצומצם. בפועל הוא עמד על 77 מיליון שקלים, שזה בכלל לא מעט.
    אבל זה פחות חשוב, כי יש משהו מוזר:
    איך לעזאזל התקציב של חיפה ירד ב-22 מיליון שקלים העונה, כמעט 30%, אם המועדון לא מכר שחקנים ומוביל את טבלת ליגת העל בסכומי רכישת שחקנים? ולזה להוסיף את העובדה שאמנם הקבוצה כבר לא משלמת לצעירי, תמיר כהן, דווידוביץ' ואלקיים, אבל משלמת לשחקנים חדשים כמו ראיוס, גבאי, אבוקרט, אבוחצירא ושידרגה את שכרו של בנאדו?! כל אלה מרוויחים סכומים קטנים? כמה הרוויחו אלה שכבר לא משלמים להם לעזאזל (לפי טבלאות משנים קודמות רק אחד או שניים מהם היו מהמשתכרים בכירים בליגה, וגם זה בתחתית..)?! כמות המשתכרים גדלה ואיכשהו תקציב המועדון ירד משמעותית.

אני לא יודע מה זה אומר, אבל זה נראה קצת מוזר. אשמח לתשובות מאנשים שמבינים בזה..

14. מרקו ואן באסטן Member

כי התקציב לא באמת ירד או שהוא מעולם לא היה 77 מיליון... 2 האפשרויות היחידות. אני הולך על השניה

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

שאני רק אבין - למה?!
    זה דווקא מאוד הגיוני, וגם מגובה בדוחות בבקרה התקציבית. מה שמוזר הוא שהתקציב ירד בצורה כזו משמעותית.

מצב נושא:
הנושא נעול.