מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. oranfu Member

הפועל בינתיים נראים כמו שהם נראו עונה שעברה (וכמעט אנטי-תזה מוחלטת לנו) - פח על כל המגרש, אבל חלוצים מהירים עם יכולת אישית.

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

איך ראיוס קשור לחלק ההתקפי?
    נכון שהוא כבש פעמיים בשבוע שעבר אבל זה ממש לא התפקיד שלו. הוא משחק במרכז המגרש, אני לא אומר שהוא לא צריך להצטרף להתקפה אבל זה לא שיש ממנו ציפייה לכבוש בכל משחק ולאיים על השער פעם אחר פעם. בכל זאת הוא היה אחראי גם היום במשחק פחות טוב לשלוש המצבים המסוכנים של הקבוצה. גם ביום חלש הוא בכמה דרגות בולט יותר מיתר הקבוצה.

"הייתי מצפה לישועה להגיע מהאגפים - טאווטחה לא עשה את זה מספיק ומשומר מוגבל בצורה מפחידה (אבל זה לא חדש!)."

מלבד המגנים, פעם היו לו שחקני אגף בחלק ההתקפי.
    היום חוץ מעזרא אין אף אחד כזה. לא תורג'מן ולא אבוחצירא יכולים לשחק שם, וכשיש לך את קטן ראיוס ובוקולי שתקועים במרכז המגרש, אתה מקבל קבוצה שלא משחקת דרך האגפים וגם לא מסוגלת לפרוץ בונקר.

בנאדו אמר שהיה לקבוצה קשה נגד קבוצה שמתגוננת. שישאל את עטר מה עשו מולו קרית שמונה ואשדוד במחזורים הראשונים.

3. oranfu Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

4. alexshw Member

בגלל שאדון קטן חייב לשחק בהרכב, אז בנאדו מקריב את ראיוס ומבזבז אותו בעמדה בה הוא גם צריך לעשות הרבה הגנה.
    עוד מאמן ישראלי טיפש.

5. EuropeGuy Member

אלכס, עם כל הכבוד לקטן,
    אתה באמת חושב שבנאדו מוכן להקריב את הזדמנות חייו בחיפה בשיקולים לא מקצועיים (משומר/קטן..)?

6. מרקו ואן באסטן Member

בנאדו טיפש וכנראה חושב שיוכל לכסות על זה. בעונה שעברה הזיז אותו ממתחת לחלוצים לקיצוני ימני, לקיצוני שמאלי, ואז לקשר אמצע, הכל בשביל שמיסטר מנהיג ישחק. באיזשהו שלב בנאדו הבין כנראה את מה שאנחנו אומרים שנים, ובמשחק נגד ב?ש, הוריד את המנהיג לספסל ונתן לריאן לפתוח בשלישייה הקדמית והקישור היה גולסה ידין צעירי. כמובן שעיתונאי החצר החלו לבחוש, והעלו כתבות אינטרסנטיות לפני המשחק על מנת ליצור אש. הקבוצה התקשתה70 דקות קטן עלה וניצחנו 2:0. לאחר המשחק הופיעו כתבות על כמה שקטן ענק והביא את השינוי. מאז קטן באנקר בהרכב בכל משחק. בנאדו הבין שלא מתעסקים עם המנהיג.

נערך לאחרונה ב: ‏2/8/13
  7. קשר שמאלי Member

ונטספילס קבוצה ברמה של סנטה קולומה
    אם לא נעבור אותם עדיף לנו לפרוש מאירופה
    נמאס כבר מהבושות שאנחנו עושים באירופה

8. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנאדו מאמין שבחיפה הם יעשו את העבודה.
    במקום לתת לשחקנים בראש על זה שהם שיחקו נאיבי ולא נתנו 4 חתיכות הוא סומך על המשחק בארץ.
    חבל לראות את ראיוס בעמדה טיפה אחורנית ממה שהוא רגיל אליו (העיקר לא להוריד את הוד מלכותו מהכס), דווקא ראיוס נראה כמו שחקן שיכול לתת את הטון הנכן בהתקפה.

מצב הקשרים האחוריים גם בכי רע אחרי קשיי החזרה לסגל של ידין והפציעה של עאטה

9. alexshw Member

שני מאמנים כבר עשו את זה. אל תשכח שמדובר במאמן ישראלי וכל עוד לא יוכח אחרת, גם בנאדו הוא מאמן ישראלי מצוי.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנאדו נמצא בכיס של קטן (ומשומר). את זה כבר ראינו בעונה שעברה. מה שקורה עכשיו בקבוצה שלי מאד מדאיג. מה היינו צריכים בקיץ? חיזוק לקישור ההגנתי ולפחות שני חבר'ה שעוזרים להתקפה. אני כבר מעל לשנה צועק להבאת קשר עושה משחק חדש, אבל קטן ישחק בתפקיד הזה עוד 3 שנים...אז מה קיבלנו? את ראיו ואבוחצירה. אני עדיין מחכה לעוד שחקן שיעזור בהתקפה, אבל עדיין מוקדם בתחילת עונת המלפפונים...

בנאדו עשה בעונה האחרונה דבר אחד מצויין. הוא ייצב את ההגנה. תחת עטר לא היה לנו לא הגנה ולא התקפה. מאז החילוף הקווים לפחות יש לנו הגנה למרות שיש לנו שני מגינים בינוניים להפליא. אז בנאדו גמר את הטיילת בהגנה אולי גם בגלל שהשחקנים בהתקפה רצו יותר לעבוד בשביל בנאדו. זכרו, אני עדיין מאמין ששחקנים (התקפיים) עשו סבוטאז' לעטר.

את הקטע הזה לא נפתור לעולם וזה כרגע לא חשוב. מה שכן חשוב זה שבנאדו גם לא הצליח לגרום להתקפה להזיז את התחת. טוב מאד ששיחררו כמה שחקנים, אבל האם הכל נפתר עם החתמת אבוחצירה? ברור שלא.
    ראיו הגיע, אבל הוא יצטרך עוד להשתלב. מה גם שאני עדיין לא יודע אם הוא קשר הגנתי או התקפי. בשביל לא לסטות מהדיון, נגיד שהוא 50/50. לפחות גולסה כבר לא בתמונת ההרכב...

ממשיכים הלאה. את השארת אנדלובו אני לא מבין. כנ"ל לגבי התפקיד של תורג'מן. סלליך חזר לקבוצה ואם הולכים לשחק עם קיצוני אז הבחור הזה הרבה יותר מתאים מתורג'מן או אבוחצירה. זה שסלליך גם לא כוכב זה כבר סיפור אחר.

אז מה נשאר? הנה לכם החדשות האחרונות:
    http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...401.147103.html

זה אומר שבנאדו מתעקש ללכת עם הראש בקיר. עכשיו הולכים לרוץ אחרי חלוץ ולבטח יביאו עוד איזה פלופ כמו שאנחנו כבר רגילים. מצטער חבר'ה, הקבוצה הזאת חולה מבפנים וראו את זה אתמול עם הצבת משומר בהרכב. בשביל מה הביאו את גבאי אם משומר ממשיך לשחק בהרכב? האם קטן ומשומר הם המנהלים של הקבוצה או המאמן?

את התשובה אתם יכולים לענות, אבל אחרי 8-0 אתה לא משנה את ההרכב בטח לא בגלל שחקן כמו משומר. שוב, אם האחרון הבאנקר בהרכב למה הביאו את גבאי?

11. EuropeGuy Member

אני אהיה על תקן המעודד, חבר'ה חיפה לא נראית עד כדי כך רע, בכנות.
    זה נראה שיש כיוון חיובי אצלכם. אני לא זוכר אתכם למשל לומדים לעשות לחץ בצורה כזו בשנים האחרונות, תקנו אותי אם אני טועה. תמוהני לגבי התפקוד של ראיו מאחור, לדעתי אין בכלל מקום לספק, הוא קשר התקפי, עם אוריינטציה התקפית. תמוהני גם למה גבאי שהשתלב נהדר בלנקראן לא קיבל את ההזדמנות להמשיך להוכיח את עצמו (רץ כל הזמן באזרבייג'אן).

תורג'מן חלוץ רחבה, שיכול להיות מחליף טוב (שזה גם חשוב). לא זיהיתי משהו שמצדיק הרכב ראשון כרגע.
    ההבדל בין חלוץ טוב מאוד לחלוץ נחמד היא ההזדמנויות הקטנות האלה שהוא נוטה לפספס.

עזרא זה בדיוק הדבר שמסמל אצלי שחקן בינוני. הוא שחקן שאדיר לצפות בו, אבל באף קבוצה אירופאית ברמה גבוהה לא ראיתי שחקן שרץ כל כך הרבה עם הכדור, זה בדיוק האנטיתזה לקלאסה.
    שחקן גדול יודע לעשות בדיוק את השתיים שלוש שניות של דריבל ולשחרר, או לתת נגיעה ולרוץ לשטח ריק.

ראיו, אני מקווה שהקלאסה שלו היא לא משהו שהוא לוקח מובן מאליו, שלא יתברר כגונזאלו גרסיה שתיים.
    היה בונסטפילס יותר מדי אדיש. לשחקנים כ"כ כישרוניים יש נטיה לחשוב שהכל יבוא להם בקלות כי הזהב שיש להם ברגליים יספיק להם.

אבל סה"כ לחיפה יש פוטנציאל טוב מאוד עם חיזוקים מינוריים ומתן דקות למי שבאמת טוב.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

חיפה קבוצה טובה ומוכשרת אבל יש לה בעיה והיא המאמן ובכלל כל הצוות המקצועי, זה הכל.
    המשחק מבולגן מאוד (כבר כמעט שנה) וזה הרבה יותר קריטי מזה ששחקנים כאלה ואחרים מועדפים על פני אחרים (שגם זה קריטי, כמובן).

13. EuropeGuy Member

טוקבק עממי שאהבתי, לא נגעתי:

"חיפה קבוצה בלי חזון
    אבי, 02/08/13 12:35
    מביאים שחקנים כמו ברכבת,
    שחר בעלים טוב אבל אין לו חזון בכלל, לעומת גולדהאר לדוגמא,
    גולדהאר מנסה לעשות משהו, מאמן ספורטיבי הוא מביא, מנסה לעצב את מכבי בצורה מסויימת.
    בחיפה מביאים שחקנים סתם על פי גחמות, שחר מאשר שחקנים ופוסל שחקנים לפי דעתו.
    משהו בחיפה לא מקצועני.
    דורכים שם במקום כבר עשור, לא עושים את הצעד הבא לכיוון השבחת הקבוצה והגעה לליגת האלופות."

ורק אוסיף, מדברים על הכסף של גולדהר, נכון, אבל מצד שני לשחר יש כל כך הרבה ניסיון,
    מה שמפתיע במיוחד לאור ההיתקעות של המועדון במקום (בכל הקשור לאירופה)

14. oranfu Member

הדריכה במקום היא בגלל המאמנים. חד משמעית. אין להם שום מושג בבניית סגל, לחלקם אין שום מושג בכדורגל (אני מסתכל עליך אלישע). כל הקשקושים על מנהל ספורטיבי הם קשקושים. בבית"ר היה מנהל ספורטיבי וזה לא בדיוק נגמר בהצלחה מסחררת. במקום שהמאמן יהיה אחראי על בניית הסגל ובעלי התפקידים, נותנים את האחריות על כך למנהל ספורטיבי.
    מה גם שבמכבי ת"א זה עוד לא הוכיח את עצמו. עם כל הכבוד לאליפות, צריך לראות המשכיות. רכבת של זרים הגיעה, חלקם מוצלחים וחלקם לא והסגנון משחק לא היה בשורה יוצאת דופן בכדורגל שלנו (כשכמובן התקציב הוא גדול בהרבה מהתקציב של הקבוצה במקום השני).

15. EuropeGuy Member

אם יביאו מנהל ספורטיבי חסר מושג או קשרים להבאת שחקנים טובים,
    ברור שזה יהיה מתכון לכישלון, כל בעל מקצוע שמביאים השאלה היא מהו הערך שלו.
    אני מתחבר לאמירה שההיתקעות בחיפה היא בגלל המאמנים והצוות המקצועי,
    אבל.. שחר הביא אותם. אי אפשר לחשוד בשחר שהוא לא רוצה שמכבי חיפה תצליח,
    לכן תמוהני, עם כל הניסיון שלו.

מצב נושא:
הנושא נעול.