מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

על מה תקלל אותו בידיוק? בסך הכל שיחק אצלכם עונה בבוגרת וירד ליגה. בחיפה תמיד נתנו לו כבוד מלכים,שהיה שמור רק לשחקני הבית הגדולים של המועדון. הקהל היה מאוהב ביוסי, גם בשנתיים הראשונות שהיו עקרות מתארים. את הפריצה המשמעותית הוא עשה כאן, ואמנם שיחק פה ?רק? ארבע שנים, אבל עבר פה כל כך הרבה דברים שקשרו את גורלו במועדון. יוסי תמיד ראה בנו כבית ואני לא מבין למה אתה מצפה ממנו לבוא ולסיים אצלכם את הקריירה, עם כל הכבוד ובלי לזלזל. אח.. אני נזכר בגול הענק שלו בדרבי בדקה 85 בשנת 99... אנשים לידי התעלפו, היציעים רעדו ממש. יש לי צמרמורת רק מלחשוב שהוא עשוי לחזור.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/13
  2. EuropeGuy Member

יוסי של אז זה לא יוסי של היום, וכו'... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. מרקו ואן באסטן Member

ברור. אבל התגובה הייתה מכוונת לבחור הבאר שבעי שאמר שיקלל אותו אם ישחק במדי חיפה.

4. Love Is Red Member

הוא לא שיחק 3 שנים בנוער של באר שבע?
    4 שנים הוא שיחק בבאר שבע ואלמלא אלי להב הקמצן העלוב הזה הוא היה נשאר פה עם ג'ובאני רוסו וסיעד חלילוביץ' ועוד והיה לנו קבוצה שהייתה יכולה בקלות להתחרות על האליפות.

וברור למה הוא קיבל מכם כבוד, הוא היה השחק'ן הכי טוב ששיחק אצלכם חוץ מאיגבני יעקובו...

גם מאור מליקסון הפך אצלנו לשחקן בית, אבל אם הוא יילך לשחק ביבנה או אפילו בבית"ר אני לא אכעס עליו...

5. מרקו ואן באסטן Member

מה נוער עכשיו נו באמת. אז הוא שיחק בנוער של באר שבע ביג פאקינג דיל. היה עונה אחת בבוגרים, וירד ליגה. וזה היה שרוסו עבר כבר להפועל חיפה,וחלילוביץ כבר לא היה. מה ציפית? שישחק בליגה לאומית?

6. Telkiyski Member

דווקא יש בזה משהו.
    נכון שאת ההצלחה הגדולה שלו בכדורגל הישראלי בניון עשה במכבי חיפה.
    אבל הולכים לפי הקטע של "עונת פרישה בקבוצת נעוריו" אז כן, היה יותר יפה אם היה הולך לשחק בבאר שבע.

7. alexshw Member

אין שום סיכוי שבניון היה נשאר בב"ש אחרי אותה עונה, גם אם ב"ש היו מסיימים במקום שמוביל לאירופה. לא היה עובר למכבי חיפה, אז היה עובר לקבוצה גדולה אחרת. כנראה בית"ר אותה אהד בילדות.

8. Raulito Madridista

יוסי בניון ויניב קטן הם שני הנושאים המרכזיים בדיון הזה בעמודים האחרונים.

בניון - היה השחקן הכי גדול שראיתי בליגת העל. עם כל הכבוד לעונה של ורמוט עם התשעה שערים ו-16 בישולים - זה לא קרוב אפילו. אני חושב שבניון משאיר מאחור גם את נמני ורביבו. הוא היה לקוח כדור ועובר את כל מי שבדרך, כל-כך הרבה שערי ניצחון בדקה ה-90 כמו מול מכבי ת"א. הכושר של בניון היום הוא סימן שאלה אבל הליכה בפריימרליג בהחלט מספיק לליגת העל. אם בניון יגיע לחיפה זה יהיה באז אדיר למועדון, הרבה מנויים ולא הייתי מזלזל בו מקצועית. זה פיתוי שקשה לעמוד בו מצד המועדון, למרות שמקצועית העמדה שלו כבר רווויה בשחקנים.

יניב קטן - קל להפיל עליו את הכישלון של אייל גולסה אבל זה ממש לא נכון. כשקטן משחק יש מי שמחלק את המסירות בשורות חיפה והוא לא כזה גרוע גם אם יכולת ההבקעה שלו נעלמה לחלוטין. לליגה שלנו הוא מספיק וכל עוד הוא בריא הוא גם די מסוכן. קטן הפך לסמל בחיפה והוא לא רחוק מלשבור את כל השיאים של המועדון.

9. alexshw Member

קטן הוא סמל הבינוניות של הקבוצה, כיוון שמאז שנתנו לו מנהיגות, הקבוצה בינונית וההישגיות מאוד ירדה.
    קטן מספיק לליגה? אם קבוצה לא רוצה אליפות אז כן.

ואגב כנראה לא יבוא חלוץ זר. אז מי שמתפלא למה אני קורה לשחר קמצן, בדיוק בגלל המקרים האלה.
    קמצן משלם פעמיים. אי הבאת חלוץ תפגע בסיכויים להגיע לשלב הבתים בליגה אירופית שזה הכנסה של מילון ו - 300 אלף יורו מענק העפלה לא כולל הכנסות מכרטיסים וכסף על נקודות.
    אבל מעבר לזה היא תקטין את הסיכוי לאליפות, קרי יכול להביא לאובדן הכנסה אפשרי מליגת האלופות.

לתת מתנות לבית"ר או לעשות טובה לשליימה או פיני זהבי זה לא נקרא להשקיע.
    למה הקבוצה נכנסה לגרעון ולמה אומרים ששחר מפסיד כסף? בדיוק בגלל הקטע שהוא מסרב להשקיע בזרים כמו בנאדם.

10. shawarma Member

אם יש משהו שהייתי לוקח ממכבי תל אביב זה הרעב שיש למיץ' גולדהאר להביא את המועדון שלו לגבהים חדשים, שאצל יענקל'ה עושה רושם די נגמר (ובצדק, הוא דיי השיג הכל מבחינתו כבעלי הקבוצה).

11. Raulito Madridista

אתה מתכוון מאז שקטן חסר מווסטהאם וקיבל חוזה מפלצתי אז 'נתנו לו מנהיגות'? זה טוב ויפה להטיל את כל האשמה על קטן אבל זה ממש לא המצב. קטן גם אשם בכך שהמועדון לא היה יכול להתחרות בכסף של גאיידמאק והפסיד שחקני מפתח כמו בנאדו, זנדברג ועידן טל? או בעובדה שקשה מאוד להביא זרים איכותיים היום? כמו שאמרתי בעבר על מקרה ראול-רונאלדו - להגיד שקטן מפריע לגולסה זה להקטין את גולסה. אני גם ככה לא מחזיק ממנו יותר מדי. ילד בן 19 שניפחו אותו יותר מדי ולא העריך מעולם את המקום בו הוא נמצא. כשקטן משחק יש מי שימסור את הפס החכם וימשוך את תשומת הלב. גולסה? זה גדול עליו. השחקנים שהיו עד עכשיו לא היו מספיק טובים. נראה אם ראיוס יקח את המשבצת של קטן או שהם ישחקו יחד.

מסכים שמכבי חיפה קצת נפלה בעידן הרכש בשנים האחרונות ולא מובנת לי ההתברברות בעניין החלוץ, אבל הרף שהליגה מעמידה הוא נמוך. שחר כנראה רואה את עונת 08-09 כמודל - חיפה עם סגל וכדורגל בינוני זכתה באליפות והצליחה להעפיל לצ'מפיונס. אלתור ועוד אלתור ועוד איזה משומר ועוד איזה לא יודע והנה אליפות. ועכשיו מכבי מציבה אתגר חדש עבור חיפה. אבל שוב, כנראה שמישהו פה התרגל לטוב מדי. ככה זה עם 7 אליפויות ב-11 שנים.

12. alexshw Member

קטן הוא אחד המנהיגים הכי גרועים שראיתי בכדורגל. מדובר בפרימדונה עם אופי של שאיפה לדשדוש ובינוניות.
    העובדה היא אחת קטן בלעדית אחראי רק על אליפות אחת זו של 08-09.
    על הפוטנציאל והכישרון שלו כשהיה עם גב נורמלי אין עוררין.
    אם אתה מחפש מנהיג אמיתי במכבי חיפה המודרנית זה דקל קינן.

ובכלל יש על מכבי חיפה מלא סטיגמות חיוביות בתקשורת שאפשר להפריח אותן בקלות.
    תקשורת הספורט בארץ רדודה מאוד.

13. Raulito Madridista

אני מעולם לא אמרתי שיניב קטן מנהיג. אמרתי שהוא הפך לסמל בגלל הוותק והעובדה שכמעט לאורך כל הזמן שלו במכבי חיפה הוא היה שחקן משמעותי. התייחסתי לקטן בצורה מקצועית בלבד. בחצי השני של הקריירה הוא משחק כפליימקר יותר מאחורה ומנהל את המשחק כמו שצריך. לא ראיתי בשנים האחרונות שחקנים שעשו זאת טוב ממנו והוא לא הפריע לאף אחד לפרוץ. גם לקטן יהיה טוב יותר אם הוא ישחק רק 30 משחקים בעונה ולא 50. בגלל הגיל ובגלל הבעיות בגב. מנהיג? אריק בנאדו הוא מנהיג. גם ג'ובאני רוסו היה כזה.

הסטיגמה החיובית היחידה בנוגע למכבי חיפה שאפשר לשבור קשורה לקהל לפי דעתי אבל זה נושא אחר שאני לא מעוניין לפתוח אותו. המועדון עדיין מתנהל ברמה אירופית גם אם עבר שלוש עונות פחות מוצלחות עם פחות הברקות בשחקני הרכש. מה שכן, מקרים כמו של עמאשה ואזולאי לא היו כל-כך בעבר. שחקנים גמרו את הסיפור בחיפה בצורה מכובדת, אבל זה קורה בכל מקום ולגיטימי שחיפה תרצה להרוויח משהו או בעצם לצמצם נזקים.

14. ertyo Member

7 אליפויות ב11 שנים?
    זה יפה ונכון ללפני 4 שנים לא להיום.
    מאז כניסת האוליגרכים לכדורגל-מאז גאידמק ב2006 זכינו ב2 אליפויות וזהו.
    להפועל ת''א ולבית''ר ירושלים יש יותר תארים בשנים הללו.
    זה אגב אחת מהסטיגמות שיש עלינו עדיין-אנחנו כבר לא כאלה הישגיים.
    גם באירופה אין לנו יותר מדי במה להשוויץ בשנים האחרונות.
    ובכלל לא נדבר על שחקני הרכש.
    קבוצות אחרות יכולות להגיד על האוהדים שלנו יום ולילה אוהדי הצלחות קונצרטים ושלל השטויות האחרות.
    אבל בסופו של דבר כיום המועדון לא השגי כבעבר ומציג ברב העונות האלה רמת כדורגל נמוכה.
    לגבי יוסי בניון-הלוואי יבוא,יכול להעיר את השעמום שחווים כאן האוהדים.
    זה שחקן שגם בגיל 40 באים לראות אותו משחק.
    אבל זה עדיין רחוק מהמציאות.

15. alexshw Member

מה כאן לא מכובד? זכותה של הקבוצה להודיע לשחקנים שהם מחוץ לתוכניות.
    למעשה היא הציבה אותם בשוק העברות. היא עומדת בכל ההתחיבויות החוזיות מולם.

מצב נושא:
הנושא נעול.