מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מסכים שבניון הוא תוספת כוח משמעותית, גם בגילו המתקדם, אבל עדיין הקבוצה הזאת לא יכולה לזכות באליפות עם תורג'מן, אבוחצירא ואנדלובו פצוע. אין ספק שבניון יוסיף לנו מימד של יצירתיות בקישור, אבל אם אני צריך לבחור (אם לשים לרגע את הרגשות בצד) אני מעדיף שיגיע בכסף שישולם לבניון חלוץ תותח.

3. oranfu Member

אני הייתי מעדיף שבניון לא יגיע, עד כמה שזה עשוי להישמע מצחיק. אני חושב שהוא הרבה מעבר לשיא. לא סתם הוא מתקשה בינתיים למצוא קבוצה באירופה לדעתי. מספיק לי קשר אחד בהרכב שאין לו כושר משחק. צריך חלוץ. חלוץ חלוץ חלוץ!

4. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רואה שום טעם בחזרה אפשרית של בניון למכבי חיפה, אולי הוא ימכור 1,000 מנויים ויעלה כביכול את רף הציפיות מהירוקים אבל מקצועית בניון כבר בדעיכה 3 שנים ולא שהוא לא יכול בקלות להשתלב בליגה שלנו אבל בקבוצה שיש לה כשרונות בקישור הקדמי כמו עזרא, גולסה, ורד, סולליק וריאן, שחקן רכש יקר ומבטיח כמו ראיו וגם יניב קטן אחד אני לא רואה איפה בניון בדיוק משתלב ומשדרג יותר מדי את מכבי חיפה. כמובן צריך לזכור שאם הוא מגיע זה לא בהתנדבות אלא בשכר גבוה ואולי הגבוה ביותר בקבוצה, כמו שנכתב כבר כאן עדיף להשקיע את הכסף בחלוץ איכותי.

אם כבר חלוץ אז אני נזכר בדבאלישווילי שלפי דעתי היה חלוץ אדיר לליגה שלנו ולא הוערך מספיק, לא סתם מאז שעזב לא מצאתם חלוץ זר ברמה ובשכר של הגיאורגי וקשה לי לראות את מכבי חיפה מביאה חלוץ איכותי בשלב כזה של הקיץ בלי לשפוך לפחות מיליון-מיליון וחצי יורו דמי העברה.

5. alexshw Member

נכון מאוד. צריך אבל לציין שלדו הרגיש שמיצה את עצמו ורצה לעזוב בעצמו. הבעיה באמת שלא הגיע מחליף ראוי.
    אותו דבר עם קולמה, שהושמץ רבות ובמקומו הגיע יא יא סיידו, שזה באמת אחד הזרים העלובים ביותר בתולדות המועדון.
    חלוץ איכותי באמת בדרך כלל עולה סכום לא מבוטל, אבל הוא נחוץ מאוד להשלמת הסגל הזה של הקבוצה, ברמה שיכול לעשות את ההבדל בין אליפות לסגנות.
    צריך לזכור שזרים איכותיים בדרך כלל משמשים את הקבוצה מספר שנים ואילו זרים לא טובים מוחלפים מהר ובסופו של דבר אתה מוצא את עצמך מוציא יותר כסף ממה שחסכת כשהתפשרת על זר.

במערך הנוכחי נראה שבנאדו צריך שחקן שבעיקר משחק כקיצוני, כי אבוחצירא אוהב יותר לשחק בחוד. אבל כמובן כדאי שיהיה זר רב גוני שידע להחליף מקומות עם שמעון.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/13
  6. Telkiyski Member

אגב, אתם יודעים מאיפה דבאלשווילי הגיע לחיפה? ונטספילס הלטבית.

7. alexshw Member

לא, מסקונטו ריגה. מי ששיחק בוונטספילס זה מנטששוילי(והוא גם שיחק בסקונטו) וגם מייקל טוקורה שהיום משחק בהכח ולפני זה גם היה תקופה באחי נצרת

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/13
  8. Telkiyski Member

צודק.
    היום דבאלשווילי בכל מקרה משחק בלגיה ורשה.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רגע, וקטן לא מעבר לשיא...?
    בניון מחפש לדעתי פשוט קבוצות שלא יתנו לו יותר מדי דקות. למרות שהוא בהחלט בירידה בכושרו הוא יכול למצוא קבוצה באירופה שתתן לו לשחק. העניין הוא שהוא דורש גם הרבה כסף...

בכל מקרה לא נראה לי שהשידוך הזה יהיה כרגע אקטואלי.

10. Lazarobbie Member

אני דווקא חושב ששחקן עם חכמת המשחק שלו (בניון, זאת אומרת) יכול מאוד לתרום לנו. נכון, הוא מבוגר ומעבר לשיא, אבל לא מדובר בשחקן שהסתמך רק על מהירות וכוח פריצה אלא על מיקום נכון ופסים חכמים.

אני מאוד אשמח אם הוא יגיע, אפשר יהיה להציב אותו כשחקן החופשי מאחורי החלוצים (במקום קטן, בערך) ונראה לי שהוא יתרום לנו לא מעט מהעמדה הזו.

11. oranfu Member

ברור שקטן מעבר לשיא. בגלל זה רשמתי שמספיק לי שחקן אחד כזה (קטן).

בניון לא פליימייקר גאון כמו ברקוביץ'. הוא לא כזה גאון ששווה לי אותו הולך על המגרש. הרי קטן לא ייצא מההרכב. יהיו לנו 2 שחקנים שבקושי יכולים להשתתף במשחק הלחץ, בקושי עושים הגנה. אי אפשר ככה. אנחנו צריכים חלוץ. כל דבר אחר שאנחנו מחתימים לפני חלוץ זה בזבוז מבחינתי.

12. אלי מתחן Member

אתה לא משחק ב3 מהקבוצות הגדולות באנגליה בלי לעשות הגנה באופן קבוע.

13. oranfu Member

זה היה לפני שנים. בשנתיים-שלוש האחרונות הוא לא משחק כמעט בכלל. בניון בצעירותו היה עושה הרבה הגנה, אבל אין לו את זה כבר. ראיתי אותו מספיק באנגליה בשביל להבין את זה. אני מאוד מאוד סקפטי לגבי התרומה הממשית שהוא יביא, אם וכאשר. לא שהוא שחקן רע כמובן, בטח שלא עבור הליגה שלנו, אבל הוא לא מה שאנחנו זועקים לו בעיניי.

14. Love Is Red Member

קודם כל אני אתחיל בפאן אישי, אם בניון חותם בחיפה אני אקלל אותו במשחק הבית שיהיה לבאר שבע מול חיפה... ולא אכפת לי מה יקרה לי... הוא מבחינתי חוצפן ששכח מאיפה בה.

ולגביי בניון מבחינה מקצועית בחיפה, חיפה כרגע יש את הקישור ההתקפי הכי טוב בליגה יותר מזה של התל אביביות ושל קריית שמונה, הם לא צריכים עוד קשר התקפי אלא חלוץ גולר סטייל דבאשווילי, אחד שיפנה את הדרך לחלוצים כמו אבוחצירא, הם צריכים להביא שחקן כמוהו במקום אנדלובו הפח וזהו.
    להביא את בניון רק יגרום למכבי חיפה להיות עם ציפיות לא מצאותיות והריי רואים שכל מי שחוזר מאירופה בגיל מבוגר (כמו חיים רביבו וברקוביץ' ששניהם שיחקו בתפקיד שבניון משחק=קשר) לא הצליח פה יותר מדיי ככה שעדיף למכבי חיפה להשקיע את הכסף בחלוץ זר איכותי מאשר בשחקן שאם הוא היה חוזר לפניי שנתיים הוא היה ההחתמה הכי טובה והיום אם הוא יחזור זאת תהיה החתמה שהיא סימן שאלה אחד גדול...

15. EuropeGuy Member

תוסיף במקום "סימן שאלה אחד גדול" את המילה "מיותרת".
    עם כל השאר, מסכים 100%.
    בניון צריך להשאר באירופה ושירוויח טוב.
    טוב לו, טוב לחיפה, ושתתמקד כל כולה בהבאת חלוץ איכותי.

מצב נושא:
הנושא נעול.