מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. מרקו ואן באסטן Member

שיש עונה עם 35 או 39 או 33 ויש פער של משחק אחד או פחות בין הקבוצות עד מחזור 33 או מחזור 37 או 31 בהתאם, זה מאבק צמוד חביבי. ועל זה גם אי אפשר להתווכח. כל הטיעון הזה שאנחנו לא לוקחים אליפויות במאני טיים הם סך הכל אגדה אורבנית שאתם מספרים לעצמכם שם בבלומפילד. במבחן המציאותההיסטורי(ואני חובב גדול של היסטוריה) הטענה הזאת לא עומדת. אמנם זה נכון שהפסדנו כמה תארי אליפות בישורת האחרונה, אבל יש לי לפחות 5 תארים שש לקחנו במאני טיים במחזורים האחרונים ומול קבוצות איכותיות באותן שנים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/7/13
  2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מסורתית חיפה היא לא קבוצה של לחץ במאניטיים.
    זה מתבטא מצוין בביצועים לא משהו בגביע לאורך שנים (5 זכיות ועשרה הפסדים בגמר). כאשר גם בליגה אתם לא מצטיינים במאבקים צמודים, ככה זה. אני פחות מתכוון לתארים שלקחתם, אלא יותר לכמות הגדולה שהפסדתם ככה, והיא יחסית לא קטנה בכלל.

3. אלי מתחן Member

נניח שאתה צודק, אל תשכח שבהיסטוריה (המודרנית) מכבי ת"א לא מצטיינת בלקיחת אליפויות באופן כללי. האם זה מונע ממך להגיד שאתם מועמדים לאליפות?

4. מרקו ואן באסטן Member

לא אמרתי שלא. אבל אתה אמרת משהו אחר, משהן בסגנון שמכבי חיפה מעולם לקחה אליפות במאני טיים שמולה עמדה יריבה רצינית, ואני אמרתי שיש לי בראש לפחות 5 עונות שמוכיחות אחרת. אם היית אומר שיש לנו בעיה מנטלית לא קטנה במעמדים חשובים, הייתי נאלץ להסכים. אבל לא כך אמרת.

5. Igi Member

אורי מור, הבאת טענה שגויה שאין לך שום דרך להצדיק. תשחרר. העובדה שכשחיפה לוקחת אליפויות היא משאירה ליריבות שלה אבק וקבוצות אחרות שזוכות באליפות מתקשות קצת יותר, לא באה לרעתה. חוץ מזה שגם האמירה לגבי חיפה לא תמיד נכונה.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני מדבר על מנטליות של מועדון. כמו שבית"ר, לא משנה כמה תהיה חזקה, לא מצטיינת באירופה. חיפה בד"כ לא מצליחה תחת לחץ (אפילו העונה ראו את זה כאשר הם דיי קרסו כשהתקרבו למכבי בטבלה והפער פתאום גדל שוב).
    מכבי לא הצטיינה בלקיחת אליפויות פשוט כי לא הייתה מספיק טובה, התנהלות נוראית. כמועדון ברור שמכבי בד"כ תהיה מועמדת לאליפות, בדיוק כפי שחיפה מועמדת לאליפות, אל תבינו לא נכון, אבל לומר בביטחון שעם חלוץ נוסף חיפה תיקח אליפות בלי קשר למה שמכבי תעשה זה לא חכם, משום שלא מדובר במועדון שמצליח בקרבות לחוצים.

הודתי שניסחתי את זה באופן לא טוב..

7. מרקו ואן באסטן Member

ובמעבר חד, לאור העובדה שיוסי לא מצא קבוצה, ונמצא בישראל ולאור האמירה שלו אתמול לגבי מכבי חיפה ולאור הפרסומים האחרונים, ישנו סיכוי לא קטן שהיהלום יחזור לכפר גלים כשחקן מן המניין. טוב או רע ליהודים?

8. אלי מתחן Member

אני לא מבין מתי מתחילה "מסורת של מועדון", הרי מכבי בד"כ לא מצליחה להשאר רלוונטית אחרי מחזור 15. זה לא מפריע לך להפוך את זה למשהו מקרי. זה לא חכם מצד מכבי ת"א להצהיר שהוא לוקחת אליפות כי מסורתית מדובר במועדון שקורס הרבה לפני רגעי הלחץ.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מכבי איבדה יותר מידי פעמים סיכוי לאליפות בערך בינואר פשוט כי הייתה לא מספיק טובה.
    בהתייחסות שלי לחיפה ככזו שדיי קורסת תחת לחץ אני מתכוון שלא משנה כמה תהיה טובה מקצועית, משהו בלתי מוסבר פחות או יותר משתק אותה במאניטיים. מן "מנטליות של מועדון", שוב, כמו שבית"ר לא מצליחה באירופה מסורתית, לפעמים בלי שום קשר ליכולתה המקצועית.

אבל בואו באמת נחליף נושא, זה מבוי סתום.
    הנושא של בניון באמת מעניין. אני אישית חושב שלשני הצדדים מדובר בסוג של ההיפך מ-WIN-WIN, ושבסוף הוא ימצא קבוצה בחו"ל (יש עוד למעלה מחודש לחלון).

10. מרקו ואן באסטן Member

לדעתי ליוסי יש עוד המון מה לתרום מקצועית בישראל, ואני מעוניין שיחזור מעבר לאספקט הרגשי שכמובן קיים. הוא עדיין שחקן אדיר. ולא נראה לי שיוסי יקפוץ על כל הצעה מאירופה.

11. אלי מתחן Member

אני לא יודע איך קאלה שדפק שנתיים של אירופה קשור למנטליות של בית"ר ירושלים.
    אני לא רוצה להשמע שאני נטפל אלייך, אבל זה לא עסק לזרוק דברים לאוויר, לא להציג טיעונים נגדיים ואז לבקש לשנות נושא כי זה מבוי סתום.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

מקצועית ודאי שכן, אין ספק.

אבל יצפו ממנו הרבה יותר מידי, כמו שתמיד עושים. אם הוא ייתן עונה "רק טובה" (עונה של מעורבות ב-15 שערים בערך) ולא יהיה מפלצת ויקרע את הליגה (קשה להאמין שזה יקרה) ימטירו עליו ביקורות מהתקשורת (בעיקר) ואולי אפילו חלקים בקהל.
    בנוסף כדי להחתים אותו אני מאמין שחיפה תצטרך לשלם לו משכורת גבוהה מאוד, הרבה יותר מכל שחקן אחר בסגל, מה שיקנה לו מעמד מיוחד באופן טבעי, ויכולה להיווצר מן יריבות סמויה בינו לבין קטן (לשניהם היו דברים מסוג כזה בעבר).
    בקיצור - על פניו לשני הצדדים יש הרבה מה להפסיד. זה לא אומר שזה לא יוכל להתברר כצעד נכון ומצוין, אבל אני אישית הייתי מוותר עליו.

בית"ר לא מצליחה באירופה הרבה לפני קאלה. זה פשוט ככה. וזה גם נושא אחר..

13. מרקו ואן באסטן Member

מעבר לכך, לא חושב שיש דבר כזה באמת, מנטליות של מועדון. יש שאיפות, יש שיטת משחק וישנם שחקנים ומאמנים ובעליםשקובעים איך הקבוצה תיראה. היחידים במועדון שיש להם מנטליות מסויימת וקבועה הם הקהל. ובקשר ליוסי, לא מצפים ממנו להיות השחקן המוביל בקבוצה, אלא יותר כמו התוסף לדלק. כמו שהיה רובן עטר בזמנו שחזר אחרי שנים למועדון.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בגלל זה הוספתי מרכאות באחת הפעמים שכתבתי את זה.
    אבל מדובר בדפוס חוזר שקשה להסביר, אז אפשר לומר שזה משהו שנדבק למועדון. יכול להיות שזה מאוד קשור לאוהדים בצורה מסוימת, אגב.

וכשאתה מתייחס לבניון כ"תוסף דלק", זה לגיטימי. אבל שוב, הגיוני שישלמו לו הרבה מאוד כסף, לא סכום שמקבל "תוסף דלק", אלא כזה שמשלמים על מכונית חדשה.

15. מרקו ואן באסטן Member

במקרים מסויימים כן, אבל לא חושב שלקהל של מכבי חיפה יש קשר לכך שהקבוצה לא זוכה המון שנים בגביע. לדעתי השנה הייתה שלא עלינו עם מגנים נורמלים למשחק, ושעלינו עם קטן ובוקולי סחוטים במרכז המגרש בנוסף לחילופים לא טובים של בנאדו ביחד עם ההחמצה של חן עזרא במחצית השניה... שנה לפני כן הפועל היו יותר טובים ונתנו לנו בראש בכל המפגשים לפני.. נגד בית?ר הטעות של נירשהדף כדור לא טוב ישר לרגלים של יצחקי אני חושב, נגדכם הפנדל של רוסו... זה אמנם מתסכל שזה קורה במעמדים כאלה כל הזמן אבל זה צירוף מקרים

מצב נושא:
הנושא נעול.