מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

יכול מאוד להיות, אפילו סביר, שיורדות ממני שכבות של אובייקטיביות כשאני מדבר על היריבות. בכל אופן אני משתדל להיות אובייקטיבי. אני מנסה לכתוב את דעתי על מה שאני רואה ואפשר לא לקבל את זה.

אתחיל מהסוף - התכוונתי לשיטת הלחץ ולמשך הזמן שקבוצה מחזיקה בלחץ. חיפה של רוני לוי אכן הייתה לוחצת מצוין (באיכות דומה לזו של מכבי), אבל שלא כמו מכבי לא היית רואה אותה לוחצת 50 דקות. אגב, אני ממש לא אומר שמכבי של שנה שעברה היא הקבוצה הכי טובה אי אפעם בכדורגל שלנו, היא רק מאוד חדשנית ביחס לליגה.

לחיפה בשנה שעברה היה סגל מוכשר משל מכבי (אפילו אוסקר דאג לציין את זה לא מעט) והיא נשענה בעיקר על כישרון, בעוד מכבי הייתה קודם כל קבוצה מסודרת ומאורגנת, כזו שמכנים "קבוצה של מאמן". השנה מכבי התחזקה בתחום הזה אבל אי אפשר יותר מדי לדבר על השנה, פרט לשני משחקים שבאמת לא ראיתי בהם שינוי. וזה מוביל אותי לבנאדו:
    זה לא שאני חושב שבנאדו אומר לשחקנים לצאת ולשחק "כמו שהם יודעים", הוא נותן הוראות. אבל אימון הוא הנחלת שיטה וסדר בקבוצה, דרך לבצע את אותן הוראות טקטיות. בכדורגל המודרני בגדול יש שלושה עקרונות עיקריים: לחץ (אותו התחיל אריגו סאקי), נפח ומסגרת (מרחקים ברורים בין שחקנים, כאשר כל מאמן בוחר אם לשחק במרחקים גדולים יותר או קטנים יותר. וכן יצירת "מסגרת" להתקפות, כלומר תחימת חלק המגרש שבו מתקיפים) ותנועה (בין אם הנעת כדור - אורך, כיוון וכמות המסירות, ובין אם התנועה של השחקנים ללא הכדור). תפקידו של המאמן הוא לבנות שיטה ולהחליט על האופן בו הקבוצה שלו תממש את העקרונות האלה (וכמובן עקרונות נוספים, אבל הם, שוב, העיקריים) - ככה למשל שיטת הלחץ של קבוצות של מוריניו שונות בתחלית משיטת הלחץ של ברצלונה, או של באיירן ודורטמונד בשנה שעברה. כנ"ל לגבי הנפח של הקבוצות (באנגלית זה נשמע טוב יותר) והתנועה, שזה דבר שנורא ברור לעין.
    אצל בנאדו אני ממש לא מזהה שיטות כאלה - הלחץ של חיפה הוא בגדול התנפלות של שחקנים על היריב בלי קווים מוגדרים ותחומי לחץ (במכבי למשל, ובלא מעט קבוצות נוספות, אפשר לראות ששחקן יכול ללחוץ על היריב ובנקודה מסוימת לעצור כאשר שחקן אחר מחליף אותו, כי עוברים לתחום שבאחריות האחר. עושים את זה ברמות שונות כאשר לפעמים לוחצים עם שני שחקנים ולא אחד. בברצלונה למשל זה מדהים כי גודל, כלומר מספר השחקנים, ועוצמת הלחץ נקבעים בהתאם לחלק במגרש, כאשר במרכז המגרש הלחץ הוא הכי חזק) - בחיפה יכול להיווצר מצב בו שלושה שחקנים לוחצים במקביל ונוטשים לחלוטין את העמדה שלהם, לפעמים אפילו שחקן רץ כ-20 מטר רק כדי ללחוץ, זה בעייתי. הנפח של חיפה, כפי שאני מזכיר הרבה, לא ממש קיים - אין מרחקים מוגדרים בתקפות, ושוב, יותר מדי פעמים תראה שלושה שחקנים ברדיוס של שני מטר, זה לא הגיוני, ובנוסף אין ממש מסגרת - אם תסתכל טוב תראה שהיום רוב הקבוצות מתחילות התקפה מההגנה, בצורה בה לאט לאט רואים את הבלמים עולים (הגבול תלוי בקבוצה), ובקו ברור למעשה יוצרים גבול להתקפה ולעתים גם עולים, בחיפה אני לא רואה דבר כזה באופן מסודר לגבי התנועה חיפה דווקא עוד איכשהו בסדר - השחקנים נעים לא מעט בהתקפה (שחקני ההתקפה, בהתקפות בהגנה לי לא יצא לראות חילופי מקומות, אבל זה לא קיים בכל קבוצה אז זה בסדר), בעיקר מול לנקאראן, אבל לא בצורה ממש מסודרת ונוצרים חורים רבים (בעיקר בעקיפות של המגנים על הקו), בהגנה התנועה, כפי שאני רואה אותה, לא ממש קיימת, והכוונה לחילופי מקום וחיפוי, בעיקר של בלמים על המגנים, אחד התחומים שבהם מכבי הביאה משהו חדש לכדורגל שלנו הוא האופן בו הבלמים סוגרים את האגפים בהתקפות לא מעטות במגנים נוספים, טיבי אדיר בזה, ובחיפה אי אפשר לראות משהו כזה. הנעת הכדור של חיפה, בנוסף, גם היא לא ממש מוגדרת - השחקנים משחקים לא מעט בנגיעה ורואים דברים יפים עם עקיפות על הקו, אבל לא נראה שיש איזושהי סכימה לאותן מסירות והכל נעשה ביצירתיות מקרית כזו. ומנגד רואים גם ששחקנים מחזיקים יותר מדי זמן בכדור (קטן, המגנים כשהם לא בספרינט...) לפני מסירה ביותר מידי התקפות, ומחפשים אופצייה למסירה מתוחכמת, שזו כבר מחלה של שחקנים ישראלים, גם זהבי עושה את זה במכבי (ואוסקר תמיר גער בו, והיום גם סוזה עושה את זה. אני לא מבין מה גורם לשחקנים לעשות את זה), אבל על זה עוד אפשר לוותר בגלל שזה נפוץ בקרב שחקנים ישראלים.
    לסיכום - חיפה שולטת ברוב המשחקים בעיקר בשל רמת שחקנים גבוהה מאוד בקנה מידה מקומי, אבל בשנה שעברה היא הייתה קבוצה פחות טובה ממכבי, ולא רק בשל הפתיחה הרעה. קודם כל יש לך כמה טעויות בכל הנוגע לכיבוש שערים (מכבי כבשה יותר מחיפה גם מרגע שבנאדו הגיע למיטב ידיעתי. גם צברה יותר נקודות, אגב). לומר שחיפה נראתה לא פחות טוב ממכבי זה לא רציני, כי היא לא, אחרי מרץ היא הייתה סופר בינונית. אני גם לא חושב שחיפה שלטה מול מכבי מחוץ למשחק הראשון בקריית אליעזר, בו במכבי היה חסר השחקן הכי חשוב בתקופה בה היא עוד לא הייתה מכונה כזו משומנת, אבל זה לא תירוץ. לגבי המשחקים האחרים אני חושב שמכבי ניטרלה את חיפה מבחינה טקטית, גם אם לא נראתה כ"כ טובה.

אוקיי, מקבל. חיפה התנהלה אז, בניגוד לאחרות וכמו שאמרתי, בתורה מצוינת נכון לאז. הבעיה היא שהיא עדיין מתנהלת בצורה דומה, למרות שזה כבר מזמן לא רלוונטי, כי עולם הכדורגל עבר המון שינויים. ולכן המועדון איבד מהדומיננטיות המוחלטת שהייתה לו.

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/13
  2. קשר שמאלי Member

להגיד שבנאדו לא מאמן זה בדיחה
    אפשר לחשוב איזה מאמנים יש בארץ
    אתה עושה צחוק מעצמך

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

האמת שכשחושבים על זה רוב המאמנים בארץ לא באמת מאמנים את הקבוצות שלהם, אלא רק נותנים הוראות ו"מוטיבציה". אנחנו מדינה שבה את נבחרת הנוער מאמן מישהו שזילזל בפומבי בטקטיקה ("טקטיקה שמקטיקה"), ואת העתודה אימן אדם שלא מכין את הקבוצה ליריבות.
    אבל בקבוצות הגדולות בד"כ יש מאמנים רציניים, בנאדו לא הוכיח שהוא כזה מבחינתי.

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/13
  4. מרקו ואן באסטן Member

תשמע בעניין הסגירות והחיפויים בעמדות של הבלמים על המגנים ושמירה על העמדות אני כן רואה את זה. צוצאליץ עושה את זה כל הזמן, וגם מחפה על דקל המון.אני מניח שאתה אומר זאת בגלל שאתה רואה אותנו מן הסתם בטלוויזיה, ואת מכבי בבלומפילד מהיציע. ואתה יודע טוב מאוד שמהיציע רואים את כל התמונה ובטלוויזיה רק חלק אחד בכל פעם. בקשר למשחק הלחץ המפוזר אני מסכים, אבל זה קורה בעיקר שבוקולי על המגרש. המשחק שלו ומאוד נלהב ומאוד מפוזר. כשידין על המגרש אנחנו עומדים יותר טוב ומסיקים הרבה יותר מסודר. זאת הסיבה שאני אומר תמיד שבוקולי זה לא פיתרון במרכז המגרש. להיות קשר אחורי זה לא רק לחטוף כדורים ולעשות תיקולים. אני חושב שמבחינת הכישרון דווקא היה חסר לנו מאוד ברק בעונה שעברה. חוץ מעזרא לא היה שחקן שיכול ליצור לעצמו מצב. דווקא לכם היה את עטר, דור מיכה גונזאלו(שהיה מאכזב, אבל יש לו כדורגל לבחור, בעיקר אחד על אחד) זהבי ופריצה. לנו היה מרכז הגנה טוב מאוד קישור מרכזי קשוח, מעבר לזה לא יותר מדי. ובנאדו הצליח להוציא דברים יפים עם מה שהיה לו.

5. EuropeGuy Member

מתוך 'nrg ספורט':

בן 16 איבד את ההכרה ביציע
    כלי התקשורת באזרבייג'ן מדווחים הבוקר כי רופאים הצליחו להציל את חייו של נער בן 16 שחש ברע במהלך המשחק ביציעי האצטדיון בלנקראן ואיבד את הכרתו.

אמש הופיעו דיווחים לפיהם הנער מת בדרכו לבית החולים, אך כאמור הבוקר מכחישים כלי התקשורת האזרים את הדיווח וטוענים כי חייו של האוהד הצעיר ניצלו.

6. Jakur משתמשים של כבוד היכל התהילה

טל בן חיים עשה מזה קריירה בפורטסמות.
    לדעתי שחר צריך לספוג את ההפסד ולהעיף את אנדלובו ואולי לבוא לבנדאוד ולבקש להשתמש בעמאשה אפילו כמחליף שלישי אם צריך כי זה לא הגיוני להפסיד 2 חלוצים במכה.
    אני לא מבין את ההתעלמות המוחלטת של בנאדו מעמאשה, למרות הפציעה הקשה עדיין יש לו כדורגל והוא יכול להוסיף להתקפה של חיפה.
    בנוגע ליוסי בניון תסכימו עם הדעה שלי שאומרת שמדובר בגימיק להגברת מכירות המנויים?
    אין לו מקום בהרכב וגם לבנאדו יהיה כאב ראש ענק בין בניון לקטן...שני שחקנים עם אגו שכל אחד ימשוך את הקבוצה לצד שלו.

7. מרקו ואן באסטן Member

אני שמעתי ממישהו שנקרא?מקורב?,שבנאדו לא רוצה את עמאשה בעיקר בגלל שעמאשה היה עושה לבנאדם פרצופים כשהוא היה עולה כמחליף בסוף העונה וכאשר הוא היה מתורגל בחלוץ בצד שמאל.

8. oranfu Member

אני מצטער מאוד אורימור, אבל אתה רואה מה שאתה רוצה לראות אצל מכבי, ולא רואה מה שלא רוצה לראות אצל חיפה.

אוסקר אמר שחיפה יותר מוכשרת ממכבי? אה, טוב. כמו שסוזה דאג להגיד שאתם לא פייבוריטים מול גיור. אוסקר כל הזמן ניסה להוציא אתכם אנדרדוג. הוא גם שיחק בהתאם (מאוד הגנתי מול הקבוצות הגדולות כמעט כל העונה).

אתה מסביר למה ביונייטד וארסנל אין מנהל ספורטיבי כי יש מנג'ר. אבל פה בארץ המאמנים הם בעצם מנג'רים (אמנם חסרי יכולת ברובם, אבל מנג'רים).
    כמו שאמרתי, זה הכל עניין של הגדרה וחלוקת עבודה. אצלכם מי שמחליט על הרכש והמאמנים הוא ג'ורדי, בשאר הקבוצות בארץ זה המאמן (שהוא מנג'ר בפועל). זה לא כזה הבדל גדול, פשוט פיצלתם את העבודה שנהוגה אצל מאמנים בארץ לשני אנשים.

היה דבר אחד שהראיתם בו עליונות עונה שעברה וזה כושר גופני (אם אני זוכר נכון, גם בית"ר בתקופת פרננדז היה לה כושר גופני עדיף על שאר הליגה עם טיבריוס דראו או משהו כזה). מעבר לזה לא היתה שום בשורה בכדורגל שלכם. הכדורגל של הפועל לדוגמא בעונת הדאבל (עונת הקיזוז) היה הרבה יותר מרשים, מבחינה אישית וקבוצתית.

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אוסקר שיחק מאוד הגנתי מול קבוצות גדולות, אתה צודק. שתי רביעיות בדרבי, רביעייה מול ק"ש וחמישייה מול בית"ר ("גדולה") זה סופר הגנתי. גם ראדי הוא קשר אחורי ובכלל עד ינואר מכבי שיחקה כדורגל אפור של שלושה קשרים אחוריים.
    לפעמים מדהים לגלות כמה השטויות של פרשנים סטייל פרימו ושלמה שרף נכנסות לאנשים לראש בלי שישימו לב.

ועכשיו אפסיק עם העקיצות - אני הסברתי לך שבאנגליה תפקיד המנג'ר היה מסורתי ונהוג בכל הקבוצות, ואז ירד להם האסימון והם הבינו שזה לא יכול להימשך כי זה מסובך מידי ורק יחידי סגולה יכולים לשמש כמנג'רים, אז הם האצילו סמכויות ומינו גם מנהלים ספורטיביים. זה שבישראל עוד לא עלו על זה לא הופך את זה להגיוני וטוב, ישראל היא לא ממש מדינת כדורגל מפותחת. לפעמים עדיף ללמוד מאחרים, בטח כאשר הם כמה רמות מעלייך, רק ככה מתקדמים.
    רבאק, אפילו בפוטבול מנג'ר הכניסו את זה! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

לא אשווה את מכבי הנוכחית להפועל של הדאבל, זה לא רלוונטי. רק אומר לך שאם אתה באמת חושב שהדבר שהבשורה המקצועית היחידה של מכבי של העונה שעברה היא הכושר הגופני אני ממליץ לך לצפות במשחקים של מכבי משנה שעברה. ובנוסף אני אחזור על מה שאני חוזר יותר מידי בפורום הזה - כדורגל לא שופטים רק מבחינה מקצועית של הקבוצה הבוגרת. מכבי הנוכחית היא בשורה בארץ כמועדון.

10. מרקו ואן באסטן Member

לא בשורה ולא נעליים אין שום דבר שחידשתם עד עכשיו. למועדון עם כסף יותר קל להצליח. זה הכל. נפלתם עם כמעט כל הזרים שהבאתם, והייתה לכם היכולת להחליף סט שלם בינואר. זה הכל

11. oranfu Member

שמע אתה לוקח את היהירות המכביסטית למחוזות חדשים בחור.

12. מרקו ואן באסטן Member

בגלל זה ניצחון עליהם זה הניצחון הכי מתוק שיש. לראות אותם מתפתלים ומתרצים ומספרים סיפורים. Priceless

13. VAR Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

14. sagi4814 Member

לצערי, העונה האחרונה גרמה לאנשים "אלצהיימר"(אוהדי מכבי תל אביב הכוונה) הם שוכחים את כל השנים האחרונות שהיו הגרועות ביותר שלנו בתור אוהד מכבי מאז שאני זוכר את עצמי.

לגבי אוסקר, אהבתי את הגישה שלו, לבוא קטן לצאת גדול, זה האופי שאני אוהב אצל מאמן, לגבי סוזה לא החלטתי בידיוק, אני די מבולבל, מול גיורי באמת הוא כביכול בא קטן בתקשורת ועשה את העבודה. ומול באזל אני חושב שהוא היה צריך טיפה להיצתנע יותר ברעיונות.

15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אני ממש לא שוכח את השנים הגרועות, הן רק גורמות לי להעריך יותר את מה שקורה עכשיו במכבי. אני מדבר על מכבי הנוכחית, לא על זו שהייתה כאן לפני שגולדהאר למד מטעויות.

האמת שיצא לי מאוד יהיר (ואני מעריך שגם זה יסתמן כיהיר). אבל רבאק, מכבי באמת פורצת דרך היום, ברמת המועדון, כפי שחיפה הייתה פורצת דרך כששחר רכש אותה. זה לא רק ברמה המקצועית - מדובר בשידרוג מקיף באופן ההתנהלות.
    יש גם בשורות מקצועיות - קודם כתבו על מזל בפציעות, כאשר מתעלמים מאימוני השחרור אחרי כל משחק שנראים שוליים אבל מקטינים משמעותית סיכוי לפציעות ומתיחות שרירים. ויש גם השימוש באנליסט (לא בגלל כסף, מועדון עם תקציב נמוך משל חיפה משתמשות בכאלה) וכד'. אני לא אומר שמכבי המציאה את הגלגל, פשוט בארץ השתמשו במהלך השנים בגלגל עץ כאשר כולם התקדמו לצמיגים. זה הכל.
    זה נכון אגב גם להגעת יעקב שחר לחיפה. לפני כן כולם נסעו על גלגל אבן והוא ייבא את גלגל העץ. מי יודע, אולי בעתיד יעברו לרחפות ומישהו ייבא את זה לארץ, בתקווה שהפעם לא באיחור.

והוויכוח הזה סטה מהנושא, זה בכלל התחיל מחשיבות המנהל הספורטיבי...

מצב נושא:
הנושא נעול.