מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. EuropeGuy Member

אני לא חושב שהצבעה על הצלחה מסויימת,
    היא הוכחה או עילה לחוסר הצלחה במידה וישפרו נקודות מקצועיות מסויימות.
    הפועל אומנם היתה מדהימה יחסית לליגה, אבל....
    מה קרה להפועל מאז? הלכה קדימה או חזרה אחורה? (לא נחשיב את השנה)
    לקחה 5 נק' בצ'מפיונס והופיעה נהדר, אבל בדיוק מהמקומות האלה צריכים לדעת איך לצמוח ולהוציא יותר, ובמודל הזה שציינת שאפשר להביא הצלחות, זו בדיוק הסיבה שהן חד פעמיות ולא ממושכות.

2. alexshw Member

מקווה שבמועדון לא יכנסו לאופוריה. היריבה היום הייתה בושה. מול נערים א' יותר קשה לשחק.
    המשחק לא מהווה מדד לכלום. האזרים פשוט עמדו במגרש.

מה שכן ראיוס מסתמן באמ תכזר שהרבה שנים לא נראה בחלק הקדמי הירוק.

3. N כמוני Member

אני מסכים.
    התוצאה מול האזרים עשויה להתגלות כהרת אסון (במונחים ספורטיביים) במידה והנהלת הקבוצה תירדם ולא תביא את החיזוק הנדרש.
    מכבי חיפה חייבת להביא חלוץ זר, תורג'מן ואבוחצירה פשוט לא מספיקים.
    לגבי גולסה, נוצר פה סוג של פלונטר, מצד אחד הביאו את ראיוס על התפקיד שלו, מצד שני לא ברור כל כך אם הוא ימצא קבוצה ולתפקיד קשר ה50-50 אפשר למצוא מישהו טוב יותר.
    אריק בנאדו אומר שהוא רוצה אותו אך לא ברור מה אמור להיות תפקודו על המגרש.

4. alexshw Member

גולסה יכול לשחק 50-50 וראיוס במקום קטן. אין פלונטר ברגע שמאמן יגדל ביצים ויוריד את הקפטן לספסל.

5. WellNeverDie Member

מסכים לגבי גולסה. סך הכל רק התחילה העונה וקטן עוד רץ, הגב יעשה את שלו ואם גם נגיע לבתים באירופה עומס המשחקים ישפיע. לדעתי קישור שיראה כך:
    ידין-גולסה
    עזרא - ראיוס

יכול להיות מעולה ועדיף על יניב. וכן, אפשר לשחק עם שני חלוצים אמיתיים כמו היום שעושים תנועה ולחץ ויש להם גם טכניקה. לא חייב לשחק עם שחקן מתחת לחלוץ או לדחוף אחד מהם לאגף.

6. N כמוני Member

גולסה הוא לא 50-50.
    הוא תופקד בעמדה הזאת בגלל שאלישע לוי לא נצליח למצוא אלטרנטיבה ראויה בעמדה זו והיה רצון לתת לגולסה ולקטן הרכב בכל מחיר.
    גולסה הצליח לתפקד באופן סביר בתפקיד הזה, אבל איבד הרבה מהיכולת ההתקפית והנעת הכדור שלו.
    הבעיה היא שלעטר ובנאדו היה נח להמשיך עם הקו של אלישע במקום לתת לו את הפרי רול במרכז המגרש, שם תרומתו היתה יכולה להיות גבוהה בהרבה.
    אני לא יודע עד כמה גולסה להוט לשחק בחיפה, ייתכן שעדיף למכור אותו עכשיו מאשר לאבד ללא תמורה בקיץ.
    וכן, מכבי חיפה צריכה למצוא קשר 50-50 במקומו.

7. alexshw Member

הוא לא מצליח להביא לידי ביטוי את הכישרון בהתקפה. הוא חסר תכלית, אבל יודע לכסות הרבה שטחים ולעזור בהגנה, לכן עדיף שראיוס יתמקד יותר בהתקפה וגולסה יעשה את העבודה ההגנתית.
    קטן מיותר.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

משחק מוזר של חיפה - הכל הלך לה - ניצול מצבים היסטרי, יום מזעזע באופן מחשיד של היריבה (בארץ הם נראו משהו כמו קבוצות אמצע טבלה, היום לא ממש שיחקו. הזוי). חיפה עושה רושם של קבוצה טובה, אבל כמו שנה שעברה, למרות כל המסירות בנגיעה היום, היא משחק מבולגן לאללה ולפעמים שחקנים כמעט נתקעים אחד בשני. מה שכן, ראו היום שמול קבוצה שלא לוחצת אפילו בחלק שלה, שזה אומר רוב קבוצות הליגה, חיפה עושה המון חילופי מקומות וזה יכול לשחק לטובתה - היא עשויה לחגוג על קבוצות התחתית יותר מכל קבוצה אחרת בצמרת אם רק תלמד לשחק מסודר. מצד שני קשה לשפוט על פי המשחק הזה...

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/13
  9. Ice Cream חסה

כמות הפעמים שקראתי שמכבי חיפה חייבת להביא חלוץ זר גרמה לחור בקיר מרוב שדפקתי בו את הראש שלי.

נמצא חלוץ זר טוב, לצורך העניין אוסקר קארדוסו, נמצא מימון מלא בשביל החוזה שלו, שוב לצורך העניין נחתה מזוודה מלאה בדולרים מהשמיים, ולצורך העניין זה קרה היום ב-14:00 בדיוק - מה עושים הלאה?

10. alexshw Member

בארץ הם עשו בונקר ומכבי חיפה לא שיחקה תכליתי. אתמול טושאק שיחק עם קשר יותר התקפי ובאופן כללי הם בכלל לא עשו הגנה.

11. shawarma Member

בועטים את אנדלובו

אני יודע שזה לא פשוט בגלל העקיצה ששחר אכל איתו ושילם הרבה כסף לדמאיו

אבל אם יש שחקן בקבוצה שנשאר רק בגלל החוזה שהוא חתום עליו ולא בגלל יכולת מקצועית ועוד זר אז זה בכלל מגעיל.

12. w2k1 Member

מה זה לא 50/50? עובדה הוא משחק בעמדה הזאת כבר כמה עונות, גם אלון חרזי היה פעם חלוץ
    מה זה לא עושה אותו שחקן הגנה?

ובכלל אני רוצה להעמיד את דיון גולסה על כנו..
    גולסה הוא לא שחקן שמניע את המשחק ההתקפי זה לא תפקידו הוא רק בא לסייע, תפקידו הוא בעיקר
    לגרום לקבוצה להניע כדור תחת לחץ וללחוץ את הנעת הכדור של היריבה והוא עושה את זה מצויין, בגללו משחק ההגנה של בוקולי נראה מצויין כי יש לחץ מצויין על הקישור של היריבה וגם המשחק של קטן ועזרא כי יש הנעת כדור טובה ולכן הם מקבלים הרבה כדורים.
    הוא לא שחקן של מספרים ומשחקו לא בולט לעין אבל הוא שחקן מאוד מאוד חשוב לטעמי..

הוא לא מסםיק חד בשביל תפקיד הפרי רול והוא גם הוכיח שהוא לא להיט בעמדה הזאת לכן מרכז המגרש
    זה האידיאל בשבילו..

ראיו והוא זה שילוב מעולה לדעתי כי ראיו הוא יותר התקפי באופי וגולסה יותר מאזן אותו בקטע ההגנתי,
    מה גם שלקטן יש כושר ל-20 דקות וזה יכול להיות מעולה שהוא יהיה הג'וקר מהספסל וישנה משחקים..

13. oranfu Member

שמע, אתה אומר הרבה שטויות.

בנאדו לא מאמן? גם אוסקר לא. אני חוזר, אוסקר לא מאמן. היה לו את הסגל הכי טוב בליגה, היה מזל עם פציעות. אני לא ראיתי שום דבר מיוחד במכבי. התקציב שלהם פי 2 על שאר היריבות.

כל השנים לחיפה היה תקציב שגדול על הליגה? היה לנו אותו תקציב כמו מכבי ת"א שדישדשה הרחק מאחור במשך רוב הזמן.

חסרים מספר בעלי תפקידים שהם חובה בכל מועדון שמכבד את עצמו, כמו מנהל ספורטיבי? אני מניח שיונייטד וארסנל (סתם כשתי דוגמאות) הם מועדונים שלא מכבדים את עצמם.

אוהדי מכבי התחילו לעוף על עצמם בשנה האחרונה חבל על הזמן (לא שזה מפתיע, זה מכביזם). לא הבאתם שום בשורה חדשה. לא עשיתם עבודה יוצאת דופן בהבאת זרים, לא עבודה יוצאת דופן באטרקטיביות של הכדורגל. היה לכם תקציב עצום שגדול בפער משמעותי מהיריבות (שחוו עונה רעה מאוד בלי קשר). המודל של מנהל מקצועי כמו קרויף כבר היה בארץ (בית"ר). לפעמים מצליח ולפעמים לא. דבר אחד שאני כן יכול להגיד לזכותכם זה שהכושר הפיזי היה רמה מעל כולם.

הבעיה של חיפה היא שמונו מאמנים חלשים פעם אחר פעם (בתקווה שזה נפסק). זה הכל. המערכת משומנת, אבל המאמן שבראשה לא ידע לבנות סגל כמו שצריך ולנהל אותו. באותה מידה גם המנהל הטכני יכול לא לדעת לעשות את זה. זה לא שהמודל הוא יותר טוב ויותר מוצלח, הוא פשוט שונה.

14. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בוא נפריד בין הדברים - לעניין המנהל הספורטיבי אין שום קשר לזה שבנאדו לא מאמן.

בנאדו מבחינתי הוא לא מאמן, כי כשאני מסתכל על חיפה משחקת אני לא רואה סדר וארגון. כן, גם ב-8-0. הוא שם כבר כמעט עונה ועדיין אני לא ראוה סדר. זה אומר משהו.
    כפי שאני רואה את זה עושה רושם שבנאדו בסך הכל אומר לשחקנים מה לעשות לפי עקרונות - לעשות לחץ, להחליף עמדות בהתקפה וכד'. רק מה? לא נראה לי שהוא מסביר איך, לא נראה לי שיש לו טקטיקה מוגדרת ושיטה לזה - אז השחקנים עושים את זה באופן מבורדק. תנסה לספור כמה פעמים במשחק של חיפה ההגנה לא עומדת בקו מסודר, שחקנים קרובים מידי וכמעט נכנסים אחד בשני, שני חלוצים עומדים זה לצד זה כאשר משמאלם ומימינם יש שטח ריק לקבלת כדור, כמה פעמים המגנים עושים את החיתוך לאמצע בהתקפה אבל אף אחד אחר לא הולך לכיוון האגף ונשאר עומס במרכז, ויש עוד מקרים, אבל אני מעריך שאתה מבין את הנקודה.
    לא נכנס למכבי של שנה שעברה ולטקטיקה של אוסקר (ואם לא ראית את המיוחד אני לא יודע מה להגיד לך - אף קבוצה בארץ לא לחצה מעולם כמו הקבוצה הזו, ואף קבוצה לא נעה ככה בהתקפה) - רק אומר לך שאצלו בולט היה שעובדים על העקרונות האלה ובונים שיטה לכל אלה -ראו את זה גם בקצב השתפרות קבוע ומתמיד.

עכשיו לנושא התפקידים שחסרים בחיפה - נתחיל במנהל ספורטיבי - זה לא רק אליפות. מנהל ספורטיבי טוב (ואני מסכים איתך שיש כאלה שיעשו עבודה לא טובה. מיאטוביץ' נכשל בריאל בתפקיד הזה למשל) גורם ליציבות, גורם לדרך מסוימת ויש לו תחומי אחריות שהוא מומחה בהם. בכל העולם התפקיד הזה קיים, ואין שום סיבה שלא יהיה אותו יותר בישראל (ישראלים אוהבים לחשוב שהם יותר חכמים מכולם. גם אני הייתי סקפטי כשהגיע קרויף, אבל זה הוכיח את עצמו ואחרי שהתעמקתי וקראתי על הנושא הבנתי כמה זה חשוב). אתה נותן את מנצ'סטר יונייטד וארסנל כדוגמאות וטועה, וזה כי בקבוצות האלה אין מאמן ראשי (head coach) כמו ברוב המועדונים בעולם, אלא מנג'ר - מנג'ר הוא מאמן ומנהל ספורטיבי. מוריניו מונה בריאל למאמן ומנהל ספורטיבי באופן רשמי, ואז היה היחיד בליגה הספרדית שכונה מנג'ר כשהציגו אותו. למנג'ר יש את הסמכויות שיש למאמן וגם למנהל הספורטיבי והתפקיד שלו מורכב ונרחב יותר משל המאמן. מעטים, כמו ונגר ופרגי, יכולים למלא אותו בצורה טובה בכדורגל של היום, ולכן באנגליה, שם מסורתית היו רק מנג'רים, קיים תהליך של מינוי מנהלים ספורטיביים (בגירסטיין בסיטי למשל).
    ואגב, אני יודע שפרננדס מילא תפקיד דומה למנהל ספורטיבי, רק שזה היה, משום מה, פחות מסודר. למרות זאת הוא היה מוצלח, ככה שהוא לא דוגמה שמפריכה את מה שאני טוען.
    בישראל מסורתית מאמני קבוצות הם סוג של מנג'רים עם קצת פחות סמכויות. רק שמשום שהתפקיד הזה קשה ומורכב ובישראל, כמו בכל העולם, מעטים הם אנשי מקצוע שבאמת יכולים לבצע אותו כמו שצריך, אז יש צורך במנהל ספורטיבי, ובהאצלת סמכויות בכלל. וזה נכון גם לתחומים לא מקצועיים במועדון שגם עליהם דיברתי - יעקב שחר צריך להיות הבוס הגדול, זה שממנה אנשים שיחליטו במקומו (וכמובן להציב אולטימטומים), רק שבפועל הוא מחליט כמעט בכל תחומי המועדון. זה לא הגיוני.
    אם במדינות כדורגל מפותחות בהרבה הבינו את זה, למה שפה לא יבינו?

אה ולהתייחס למכבי שכונתית שהתקציב בה נזרק על עמלות סוכן (חלק גדול מתוך 35 מיליון ש"ח על רכש בעונה של נמני), זה לא רציני ובפועל התקציב היה שווה פחות (ראה למטה). חיפה התנהלה טוב כאשר היה לה תקציב גבוה מהשאר, כי ההתנהלות של חיפה אז הייתה מצוינת לעולם הכדורגל. מאז הכדורגל השתנה לגמרי.
    ובנוגע לתקציב - עוד סיבה לזה שצריך עוד בעלי תפקידים במועדון. כשמעסיקים בלע מקצוע תקציב יכול להיות גבוה בהשקעה פחות גבוהה של הבעלים, דרך הגדלת הכנסו של המועדון. כמו בכל עסק אחר. הרחבתי ונתתי לינק לכתבה באשכול של הפועל, אתה מוזמן לקרוא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

15. מרקו ואן באסטן Member

שמע אני קורא הודעות שלך,ובדרך כלל אתה מדבר לעניין, אבל בכל דיון על מכבי חיפה או הפועל תל אביב אתה פסול עדות כי אתה לא מדבר באובייקטיביות ואומר שטויות הזויות.
    בחלקים גדולים בעונה שעברה נראינו לא פחות טוב ממכם,לחצנו לא פחות טוב ממכם,כבשנו פחות או יותר כמוכם עם החלוץ ורבע שהיה לנו,ספגנו כמוכם ולנו היה מכב קשה של פציעות של כל ההגנה ובלי הקשר האחורי הבכיר שלנוץ. אז אני לא יודע על מה אתה מדבר. בנאדו מאמן מצויין. יש לו מקום לשיפור בנושאים מסויימים כמו בנושא קטן וכו' אבל הקבוצה עומדת טוב מאוד על המגרש ושולטת במשחק מול כל קבוצה(כולל נגדכם ב2 מפגשים).

אף קבוצה מעולם לא לחצה ככה? מכבי חיפה של רוני לוי הייתה גומרת את רוב המשחקים שלה ב20 דקות הראשונות בעזרת משחק הלחץ שלה. קולאוטי זנדברג וקטן ביחד עם טל ודירסאו שהיו דוחפים מאחורה,לא היו נותנים ליריבה לחבר שני פסים בחצי שלה.

ועוד פעם אני אגיד את זה. מעולם לא היה לנו יתרון תקציבי עליכם. מעולם,למעט עונת הצ'מפיונס הראשונה.

מצב נושא:
הנושא נעול.