מכבי חיפה 13/14: רעבים להצלחה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. tapuzo Member

שכונתיות זאת המילה הנכונה

תסתכל בכדורסל למשל הסמל של מכבי תל אביב מיקי ברקוביץ' הלך לשחק גם בראשון לציון וגם בהפועל ירושלים אז אפשר להגיד מכבי לא ידעה לסיים יפה עם השחקנים הגדולים שלה ואפשר להגיד שכל קבוצה מקצוענית לא יכולה לערבב סנטימנטים ומשחקי כבוד שקפטנים שלה צריכים 'לסיים אצלה' ו"מושכים" עוד עונה או שתיים. אני רואה את השחקנים הכי גדולים בעולם לא רק בכדורגל עוברים בין קבוצות בלי שום סנטימנטליות ולא "סוגרים את הקריירה בקבוצה הביתית" מה כל ההמצאות האלו שאנחנו המצאנו פה כדי לעטוף את השחקנים בצמר גפו. גם כל הקטע של תגמולים ובונוסים על כל העפלה, מה הקטע נה זה גנון
    שצריך לתת סוכריות על מקל לעודד התנהגות יפה? אחרכך הם בוכים לא קיבלנו את הפלזמות שהבטיחו לא
    קיבלנו תקציב ביגוד שהבטיחו, מה נהיה אפשר לחשוב שלא משלמים להם מאות אלפי שקלים משכורות?

כל הליגה פה בנויה על התפנקות מטורפת של השחקנים הישראלים והם יודעים שגם אם יכשלו באירופה
    שווה להם לצאת לשם כי גם כשיחזרו כשחקני ספסל הם ידרשו פה "לשדרג" את החוזה שלהם כאילו מי יודע מה איזה שדרוג מקצועי הם עברו בזה שאילצו אותם להתאמן קצת יותר.. והבעיה שפה אין בתי גידול של אלפי שחקנים לכל קבוצה שהיא יכולה לוותר על שחקן שמציב דרישות והם נכנעים לאותם שחקנים בינוניים שבאים "למשוך את הקריירה עוד כמה שנים" - נו זה כדורגל מקצועני או האגף השיקומי?

לא מספיק להקים מנהלת צריך לייצר בתי ספר לכדורגל ככה שכל שחקן מתפנק פה יידע שיש לו במשבצת 10 שחקנים בני 17-18 מתוך 100 שהיו במועדון מאותו מחזור או שהושאלו ורעבים להצלחה ורעבים לתפוס את המקום של השחקן בן ה-21 שיושב על הספסל וגם הוא רעב לתפוס את המקום שלו ומוכן לשחק בחצי מהשכר שלו ואז תראה פה את כל הליגה מקבלת מימד תחרותי ומעניין וכל הבית ז.. נגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏23/7/13
  2. alexshw Member

לצ'יז'יק אין שום מושג בכדורגל מודרני. פשוט שום מושג. הוא בעיקר יודע לקרוא נכון פאקסים וללקק את התחת לשחר כל היום.
    שחר עצמו כבר בנאדם מבוגר ובגיל כזה קשה לקבל שינויים.
    מכבי חיפה בפירוש הלכה אחורה מאז 2006. פשוט בתקשורת נשארה התדמית החיובית מאוד של שחר.
    בני יהודה הוא המועדון מס' 1 בארץ מבחינת ניהול בחמש השנים האחרונות.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, אבל בני יהודה גם לא בדיוק הצלחה? יש שם סדר, אבל השגים לא רואים שם. לצערי אני מתחיל לאט לאט לקנא במה שקורה במכבי ת"א למרות שאליפות אחת גם לא בדיוק סיבה לצאת לרחובות ולהגיד שגולדהאר הפך את מכבי לקבוצת העשור...בנתיים לא...

התגובה האחרונה של tapuzo פשוט מצויינת. יניב קטן צריך להבין שהוא לא יכול בכושרו הנוכחי לדרוש שום דבר. מצדי הוא יכול להשאר בקבוצה, אבל הבחור פשוט לא יודע להסתכל בראי. מבחינתי זה הדבר שהכי מפריע לי אצלו ביחד עם התחושה שהוא מנהל את המועדון ולא שחר.

יום חמישי הוא לדעתי משחק מבחן בשביל הקבוצה. שוב, האליפות זו הלחם והחמאה, אבל אנחנו לא משחקים נגד קבוצה יותר טובה מאיתנו. אם אנחנו עפים אני לא ארחם על האיש. בשבילי אליפות מאד חשובה, אבל גם ההשתתפות בליגה האירופאית היא מורה בפני עצמה. אני לא מצפה שהקבוצה תשרוד אחרי החורף, כן שהיא תשתתף בשלב הבתים. קבוצה כמו חזאר לנקאראן לא אמורה להיות קבוצה שמעיפה קבוצה יומרנית, נכון?

4. מרקו ואן באסטן Member

שי אין סיכוי שעפים מחר... הם לא מסוגלים לחבר שני פסים. קבוצה חלשה מאוד ו2:0 אמור להספיק. ודרך אגב, אני חושב שאפשר לקחת אליפות עם הסגל הזה. כבר לקחנו אליפויות עם סגלים חלשים מזה. פשוט חסר לי הברק והיופי. נמאס לנו מכדורגל בינוני. ומכבי חיפה כבר ממזמן הייתה צריכה לכוון גבוה יותר באירופה.

5. Ice Cream חסה

אני לא מכיר אותו, אבל זכל זאת אוטוטו בן 35, ואני לא בטוח שהוא בא על תקן שחקן חופשי. וכמובן שאם הוא מגיע צריך יהיה להקפיא או להגיע להסכם על שחרור של פיליאבסקי או נדלובו.

שלומי אזולאי ייאלץ לעבור ניתוח בקע וייעדר חודש-חודשיים, מה שבשלב הזה יעכב את המעבר שלו.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

למה ללכת לענף אחר?
    ראול יסיים את הקריירה בריאל?
    דל פיירו יסיים את הקריירה ביובנטוס?
    שניהם מהקפטנים הגדולים שידע הכדורגל, והם בטח מזוהים עם הקבוצות האלה כפי שקטן מזוהה עם חיפה.
    ויש גם את גווארדיולה ואפילו פלה, לא חסרות דוגמאות.

7. Ice Cream חסה

כשאתה מסיים את הקרירה במועדון שגדלת בו, אתה גם מקבל בו תפקיד אחרי זה. לראול ודל פיירו אין שאיפות כאלה, גם לאורי מלמיליאן לא היו, לקטן כנראה יש, לגיטימי ששחר בונה על זה (תעיינו לבד ברזומה שלו...).

8. alexshw Member

בני יהודה הצלחה. יש להם תקציב של במבה והם פוגעים ברוב הזרים שבאמת משדרגים את רמתם.
    כמו כן גם עשו כמה עסקאות מכירה טובות

9. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בני יהודה הצלחה יותר כי בתקציב של במבה הם גם מייצרים לעצמם שחקנים ומרוויחים עליהם הרבה כסף (עטר, אבו זייד שהוא עקיצת המאה בערך, בעתיד אולי גם עגייב וכו').
    אבל אני לא חושב שהם מנוהלים הכי טוב בארץ ברמה הכללית. פרט למכירות חשקנים ולקבוצה הבוגרת יש עוד תחומים, ובהם גם מכבי חיפה במשך השנים וגם מכבי ת"א כעת מנוהלות טוב בהרבה.

10. מרקו ואן באסטן Member

כל האגדה הזאת שמכבי חיפה מנוהלת מצויין זה נחלת העבר. מכבי חיפה היא כמו גוף גדול לא יעיל ובזבזן שמלא בקומבינות וחסר כל היגיון. מזכיר לי את צהל

11. Daresen Ark Member

מאז רוני לוי לא היה במכבי חיפה מאמן חזק. אלישע לקח שני אליפויות במערכת שצריך להתאמץ מאוד בשביל לא להצליח בה, אך הוכיח שהמועדון גדול עליו. על ראובן אין מה להרחיב ובנאדו הוא שיפור, אך הוא חסר ניסיון ויש לו עוד מה להוכיח. כשגרנט או שום אימנו אז הכסף הגיע למקומות הנכונים - זרים, ישראלים והמערכת המקצועית הייתה משודרגת בשני רמות מעל הליגה.

מכבי חיפה לא חייבת ג'נרל מנג'ר כדוגמת קרויף בשביל להביא אליפות. רק לעשות בינגו על מאמן שידע לייעל את המערכת המקצועית המקרטעת שאלישע התחיל בה ו(כנראה) שראובן סיים אותה.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

בנאדו לא מאמן. אני אחזור שוב - בנאדו לא מאמן.
    לחיפה של בנאדו אין ממש שיטת משחק והרוב נשען על כישרון גדול של הסגל. בחיפה של בנאדו יכול לקרות מצב בו שלושה שחקנים ירוצו ברדיוס של שני מטרים וחצי, אין לזה צורה ואני באמת לא מבין איך אתה לא מבחינים בזה.
    מאמן זה לא רק מערכים ובחירת הרכב, זה הרבה מעבר. בחיפה לא ראיתי תרגיל אחד בשנה האחרונה שראו שעובדים עליו, לא ראיתי ממש גולים שהם לא בעיקר בשל יכולת אישית, שום דבר. בלאגן. בנוסף במשחקים של חיפה בתקופת בנאדו שצפיתי בהם מעולם לא ראיתי דברים במשחק שמעידים על הכנה מפורטת לקראת היריבה. אפילו לא פעם אחת.

חיפה הייתה מעל הליגה כאשר התקציב שלה היה גבוה משמעותית משל כולם, אבל באמת שמאז שהגיע גאידמק ועד היום זה ממש לא ככה. וזה לא קשור לעל מה מוציאים את הכסף. אם גאידמק היה מגיע כמה שנים לפני הוא היה בונה באותו תקציב קבוצה טובה יותר, כי הסכומים בכל הכדורגל העולמי עלו עם השנים. חיפה נשארה עם תקציב דומה במרוצת השנים, אך בעקבות עליית הסכומים בעולם הרמה שלה ירדה.

"חיפה זה אירופה לכל דבר" זה בעיקר מנטרה עיתונאית שנובעת ממה שהצגתי בפסקה הקודמת - פשוט פעם היה יותר כסף אז היה נראה שמנהלים בצורה מדהימה את המועדון. בפועל מועדון שאין בו מספר בעלי תפקידים שהם חובה בכל מקום שמכבד את עצמו (לא רק מנהל ספורטיבי. יש המון) הוא לא מועדון שמנוהל בצורה כזו טובה. נכון, חיפה מנוהלת טוב ביחס למה שיש היום במועדון (אפשר לומר שלפני 20 שנה אלה היו הסטנדרטים באירופה), בחיפה יש יופי של מתקני אימונים ואחלה של משרדים והכל מצטלם יפה וגם יש אידיליה ו"גברים", אבל יש המון לאן להשתפר.

13. alexshw Member

התקציב של מכבי חיפה אף פעם לא עלה על זה של מכבי ת"א.

14. Telkiyski Member

אתה בטוח בזה?

15. alexshw Member

כן. לוני העמיד תקציבים לא יותר נמוכים משחר ולעיתים יותר גבוהים. כמו כן באליפויות של 2005-06 ו - 2008-09 לבית"ר גם כן היה תקציב יותר גבוה.

מצב נושא:
הנושא נעול.