מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏6/7/12.

1. alexshw Member

טוב לגבי הפסקה האחרונה, הרי שזו תופעה די שכיחה בכדורגל שלנו. לא מעט מגנים התחילו בעמדות אחרות, בעיקר כחלוצים או שחקני כנף בקישור.
    כנ"ל טווטחה בנערים.

אולי פה טמונה הבעיה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/1/13
  2. שגיא Member

יש הבדל, לטעמי, בין שחקן שעושה את המעבר הזה בגילאי נוער מאשר שחקן שעושה את זה בגיל בוגר יותר. שנותיו הראשונות של משומר כשעלה לבוגרים היה כשחקן התקפה. לא חסרות דוגמאות כאלה גם היום. כפיר אדרי עשה את זה באיזשהו שלב, אבי ריקן ששיחק בעמדה הזו. באמת זה איזשהו נסיון יצירתי של לא מעט מאמנים, הבעיה שלשחקנים כאלה אין איכויות הגנתיות ומעבר לזה, הבנת משחק של שחקן הגנה שזה יותר מרק לחלץ כדורים או לרדת לגליצ'ים. משומר למשל, יש לו בעיה די גדולה ביציאה לקו הנבדל והוא הרבה פעמים שובר אותו.

שחקן שעושה את זה בנערים זה בשלב טוב, טוואטחה עדיין ילד והוא עשה את זה בגיל צעיר מאוד, הוא הגיע כשחקן בוגרים שהוא מגן.

כך או כך אפשר בטוח למצוא דוגמאות סותרות לכאן או לכאן.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם בכדורגל ההולנדי קורה ששחקנים משנים את התפקוד שלהם במגרש. אורבי עמנואלסון שיחק בזמנו באייאקס כקיצוני, קשר ומגן שמאלי. אפילו חשבו עליו פעם כמספר 10.

לדעתי כאן לא טמונה הבעיה. משומר לוקה במשחק ההגנה (גם טוואטחה) ולדעתי אין לו הרמה טובה. כמה פעמים אנחנו רואים את משומר מרים כדור שבכלל לא מגיע לכתובת הנכונה? דווקא לטוואטחה יש הרמה הרבה יותר טובה. לדעתי שגיא מתמצת את הבעיות הכי טוב שאפשר.

4. Civil Anti Madridista

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

מלבד המהירות שלו אין בו כלום ושומדבר. שנים הוא שורד בתפקיד הזה וזה רק מוכיח כמה המצב של שחקני ההגנה בארץ עגום ונחות
    מצחיק שעד לפני 10-15 שנה המצב היה בדיוק ההפך, היו שפע של שחקני הגנה טובים ומחסור עצום בחלוצים

5. Ice Cream חסה

וזה שאף מיליארדר לא מתעניין ברכישת מכבי חיפה, אומר שהיא קבוצה לא אטרקטיבית, כן?

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    יותר מדי מייחסים בארץ לשחקנים עמדה מסוימת כאילו זה פיפ"א או שהעמדה הזו רשומה להם בתעודת הזהות, אבל סך הכל אפשר לשחק עם התכונות שהקנו לך בעמדה אחת לשחק גם בעמדה אחרת, אפשר לרכוש תכונות תוך כדי תנועה ואפשר לחפות על היעדר תכונות מסוימות בתכונות אחרות (ואפשר ללקות בתכונות הנחוצות לעמדה מסוימת, ועדיין להיות טוב, או הכי פחות גרוע...).

ברור שרוב השחקנים בארץ התחילו בתור שחקני התקפה, וזה כי מגילאים צעירים הם היו הכי מוכשרים וזה בא לידי ביטוי בהתקפה. אפשר לנסות לדוג ילד מוכשר ולעשות לו תכנית שהוא יהיה המגן הבא (בעצם, לא בטוח. לא נראה לי שאפשר לזהות על ילד שמשחק כדורגל בשכונה שיש לו את התכונות דווקא להיות מגן), אבל תוך שבועיים הוא מחליט שכדורגל זה לא בשבילו וככה נאבד כישרונות, ומחלקות הנוער יצטמצמו פי 2.
    וואליד באדיר ואלון חרזי גם התחילו בתור חלוצים, מישהו התלונן פעם שחסרים להם יסודות? או שלחרזי לא היו הצעות מאירופה?

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מתחיל לקבל את ההרגשה שמשחק אחד באשדוד גרם לזה שלא נביא חיזוק להתקפה. אם זה ככה אנחנו בבעיה כי אי אפשר להגיע להחלטה בגלל משחק אחד בלבד! בוא נגיד ככה, אפילו אם כבשו 4 שערים הקבוצה החטיאה בעיקר במחצית הראשונה אינספור הזדמנויות.

אני בהחלט חושב שבנאדו הצליח בנתיים לייצב את ההגנה, אבל שלא יתחיל לספר לי סיפורים שאנחנו לא צריכים חלוץ.

7. Civil Anti Madridista

לפני החיזוק אני חושב שאריק בנאדו צריך לשחרר לפחות 2-3 שחקנים מהסגל העמוס שיש לו, ולא חסרות אופציות גם מתוך תכנון וחשיבה לעונה הבאה.
    בראש ובראשונה להיפטר מג'ואל דמאו, ואם הייתה אלטרנטיבה לאנדריי פילאבסקי אפשר היה לוותר גם עליו
    התקווה הגדולה מבחינתי שאם כבר מביאים חלוץ באמצע עונה, עדיף שחקן מוכר ובטוח כמו ארבייטמן או דודו ביטון שמחוזרים גם ע"י הפועל ת"א

8. alexshw Member

שי, תהיה בטוח שזה לא קשור למשחק זה או אחר.
    כששחר לא רוצה להשקיע, גם שלב הבתים של צ'מפיונס לא יגרום לו לעשות כך, וכשכן רוצים להביא חיזוק, אז הוא מגיע גם אחרי רצף תוצאות רעות, כמו בעונה שעברה עם צוצה.

מעדיף להחזיר את שלומי מאשר חלוץ זר.

נערך לאחרונה ב: ‏11/1/13
  9. oranfu Member

שחר משקיע מספיק.
    הבעיה היא שהמאמנים שמחליטים במי להשקיע את הכסף חסרי מושג.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע oranfu אם שחר משקיע מספיק. לדעתי הרשימה של שחקני רכש זרים וישראלים כאחד בשנים האחרונות לא ממש היתה מרשימה. זה נראה ששחר משקיע מספיק, אבל ההחלטות לרב בהחלט לא טובות. ברור לי שלא קל להביא לארץ שחקנים שמיד יעלו את הרמה של הקבוצה, אבל שחר נראה שמעדיף כמות מאשר איכות. בעונה בלי כדורגל אירופאי אפשר היה אולי לצמצם קצת את הרכישות ובצורה הזאת להביא מחו"ל שחקן בקצת יותר כסף. מה שאלכס טוען פה כבר הרבה זמן מאד נכון. לפחות בעונת שלב הבתים בליגת האלופות שחר עשה הכל בשביל לקצץ בהוצאותיו והסוף ידוע. לא נק' ואפילו לא שערים...

בינינו, מהשחקנים שהגיעו מאז הקיץ אתה חושב שלא מצליחים בגלל עטר או בנאדו?

נערך לאחרונה ב: ‏12/1/13
  11. alexshw Member

שחר בעיקר מפזר כסף בצורה חסרת הגיון.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה מה שאני גם אומר. הנה בקיץ הוא צמצם בצורה דרסטית את ההוצאות שלו, אולי בצדק לאור שאנחנו לא משחקים באירופה, אבל מתי שהליגה התחילה והספינה איימה באמת לטבוע משום מקום החתימו מספר שחקנים לא קטן. זה מה שאני אומר, כמות במקום איכות...

עם כל זה אנחנו עדיין יכולים לחזור למרוץ האליפות, אבל די ברור לי שאם ננצח היום בקלות יש סיכוי רציני ביותר שלא נראה חלוץ חדש. שוב, הכל הפוך על הפוך כי לי ברור שהקבוצה כן צריכה חלוץ. מה שיש לנו לא יספיק אלא אם כן אזולאי, עמאשה ואנדלובו כשיחזור יפציצו רשתות.

13. oranfu Member

כבר שנים שמגיעים אפסים, לא רק מהקיץ.

אזולאי לדוגמא, אני פשוט לא יכול לסבול את המסריח הזה.
    לא רק שהוא לא שחקן טוב, הוא גם לא מזיז את התחת שלו אם הכדור לא אצלו ברגל.
    וגם שילמנו עליו סכום לגמרי לא מבוטל.
    אבל דווקא אוהדים מחזיקים ממנו.
    מבחינתי הוא בחיים לא עולה לשחק יותר בקבוצה.

14. alexshw Member

היה לו חלק נכבד באליפות האחרונה שלנו, אבל מסכים שמכבי חיפה צריכה חלוץ טוב ממנו בהרכב פותח.

15. Ice Cream חסה