מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏6/7/12.

1. Igi Member

ימפולסקי הוא שחקן שפרח אצל עטר, לא הייתי פוסל אותו מהר.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי שמעוניין ויש לו זמן (לי לא). לינק למשחקה האימון של מכבי חיפה מול קבוצה טורקית:
    http://atdhe.tw/watch.php?id=353854

זה מגרש של שכונה אוסטרית. עם קצת מזל אפשר לבעוט כדור דרך החלון של אחד הבתים אחרי אחד השערים. אחרי גדר ההפרדה יש גינה עם נדנדה...זה נראה כמו איזה מגרש בקיבוץ קטן :aaarofl:

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/12
  3. skyday20 Member

לחצתי בדיוק בזמן לראות אותכם חוטפים שער, תזמון יפה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    איבוד כדור בחצי שלכם, מסירה קטנה פירפרה את כל ההגנה וכדור חלש לפינה.

מול בשיקטאש, חיפה הייתה בתפקיד הדייגים שמפתיעים את הקבוצה הטובה היותר.
    משחק תפקידים הדבר הזה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

4. Love Is Red Member

אני מתנצל על ההתפרצות אבל שאלה לי אל אוהדי מכבי חיפה, האם אלישע לוי הוא באמת מאמן גרוע או שהוא מאמן בינוני-טוב שבאמת יכול לתת להפועל באר שבע עונה אחת (או יותר) חיובית מאז שהיא עלתה ליגה...?

אגב לגביי הקבוצה שלכם, ראובן עטר עשה עליי רושם נהדר בנתניה אבל הוא מפספס בצורה הזויה שחקן גודל כו סולליך לא ברור לי למה...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/7/12
  5. alexshw Member

מאמן טוב למדי ביחס לשוק המאמנים הגרוע שיש באופן כללי. אלישע מתמחה באימון קבוצות צנועות.
    אני לא בטוח שהוא יעמוד בהר הציפיות שיש בב"ש.
    בכל אופן יש לו רזומה מעולה יחסית למאמן ישראלי בליגה.
    הצד החזק שלו זה יחסי אנוש, הצד החלש שלו זה ידע בכדורגל מודרני וזרים(אבל זה צד חלש של רוב המאמנים בארץ).

צריך גם לזכור שבב"ש באופן כללי קשה יותר להצליח מאשר ברוב המועדונים האחרים.

6. oranfu Member

לדעתי ב"ש גדולה עליו.
    הוא מאמן חלש מאוד לדעתי. הדבר היחידי שהוא טוב בו זה יחסי אנוש.
    אין לו מושג בבחירת זרים, הכדורגל שלו מיושן מאוד: כדור לאגף - הגבהה לרחבה, חוזר חלילה. אין חפיפה של המגנים באגף, ההגבהות יכולות לבוא גם מ30 מטר מהשער. אין משחק לחץ מסודר. הנעת כדור חסרת תכלית. עושה רושם שהכל מקרי מבחינה התקפית אצלו.
    אם יש שחקני הגנה טובים וחלוץ עם משחק ראש מצויין זה יכול לעבוד כמו שהיה אצלנו עם ארבייטמן וחמד. אם לא, אתה מקבל את העונה האחרונה שלנו.
    בניגוד לדעה הרווחת, הוא גם לא יודע לטפח שחקנים צעירים. גולסה לא התקדם אצלו, גאדיר וטאווטחה שעלו מהנוער בסערה בכלל נמצאים בנסיגה מטורפת. גם את חמד וקינן הוא לא ממש קידם כי הם עברו כמה עונות בהשאלה ואת חמד הוא בכלל לא רצה.
    הוא מאוד אוהב לשחק עם שחקנים לא בעמדות הטבעיות שלהם.
    הניהל משחק שלו הוא אולי הכי גרוע שראיתי ממאמן בחיפה. מבחינתו כשהוא בפיגור הוא פשוט זורק את כל החלוצים למגרש ככה שאם הוא לא יצליח להבקיע יהיה לו תירוץ שהוא שיחק מאוד התקפי..
    הוא גם מאוד מאוד נלחץ כשדברים לא הולכים לטובת הקבוצה שלו וזה גורם לו לעשות שטויות רציניות עם חילופים ואצלכם בב"ש הלחץ של הקהל גדול מאוד.

אולי יהיו אנשים שיגידו שאני מגזים, אבל אני חושב שפשוט התמזל מזלו לעבוד במועדון מספר אחד בארץ כשהוא ירש סגל שחקנים טוב. כל עוד הוא ידע לשמור על השקט בחדר הלבשה זה עוד הצליח לו (הכדורגל היה חלש בכל מקרה) אבל ברגע שהוא היה צריך להחליף כמה שחקנים שעזבו לאירופה, הוא עשה רכש גרוע מאוד,בנה את הסגל בצורה לא מאוזנת, איבד את השקט בחדר הלבשה וקרס..

אני בטוח שאתה לא אוהב לקרוא את הדעה הזאת, אבל אני לא חושב שתראו הצלחה גדולה איתו. הוא מצליח לספק תוצאות כשאין ממנו ציפיות. ברגע שהוא לא אנדרדוג הוא לא מצליח.
    אתם אמנם לא מועדון בגודל של התל אביביות וחיפה, אבל עדייו מועדון יחסית גדול פה בארץ עם קהל מאוד מאוד תובעני ולדעתי הוא לא יצליח. הוא מתאים למועדונים קטנים יותר שהמטרה שלהם היא להישאר בליגה.

שיהיה בהצלחה בכל מקרה :)

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני חושב שהבעיה ההכי גדולה של אלישע היא שפשוט הוא נשאר מהאמן עם המנטליות של קבוצה קטנה. לרדת להגנה, לצאת למתפרצות, לעקוץ שער ושוב לרדת להגנה. זה אולי מה שהכי עצבן אותנו. שגם כשהקבוצה ניצחה בהפרש של שלושה שערים זה היה אחרי שהיריבה הייתה מאוד קרובה ל 2:1 ובהרבה מזל החמיצה ולבסוף הענשנו אותה באיזו מתפרצת. לא סתם דווקא מול הקבוצות הקטנות נכשלנו. לאלישע היה קשה מאוד להכין קבוצה לשלב שהיא תצטרך ליזום, לתקוף. כמעט תמיד זה היה בתגובה למשהו.

מאוד יכול להיות שלבאר שבע החשיבה הזאת תהיה מתאימה כי בכל זאת מול לפחות 4-5 קבוצות אתם אלה שתהיו האנדרדוג.

8. oranfu Member

אבל מה קורה נגד שאר היריבות בליגה?
    התקציב של ב"ש אם אני לא טועה הוא מעל 30 מיליון העונה. רק 3 קבוצות יעמידו תקציב גדול יותר אני מניח, אז הציפיות הריאליות לדעתי זה לפחות מקום רביעי.
    כמו שאמרתי,כאנדרדוג הוא יכול להגיע לתוצאות. כשהוא הפייבוריט וצריך ליזום - הוא פשוט לא יודע.

9. alexshw Member

התנהלות מבישה של המועדון שלנו בשוק העברות נמשכת
    http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4260373,00.html

איפה נראה דבר כזה שמועדון יסכים לזה ומי זה בכלל אנדלובו. אפשר לחשוב איזה עילוי ואם עטר כל כך רוצה אותו למה הוא מסכים לחכות?
    עוד לא מאוחר לבטל את העסקה ההזויה הזו ולהביא חלוץ זר יותר טוב.

אחר כך מתפלאים למה אני מבקר את שחר.

ואף מילה על כך שטרם הוחתם קשר אחורי עמדת מפתח למשך כל העונה. שוב מתקמצנים.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אתה צודק אלכס כי מה יקרה אם בני יהודה תשחק בשלב הבתים בליגה האירופאית? לא ממש מבין את הקטע הזה למרות שאני בטוח ששחר חושב שבני יהודה בקרוב תעוף מאירופה. ואם לא...?

בכתבה ציינו גם את שמו של סארי פלאח. הבחור התנצל וכפרס עוד יהיה מושאל לחו"ל...גם את זה אני לא מבין. אם זה יקרה שחר נותן דרור לכל מיני פרחחים להתנהג כפי שהם רוצים.

11. alexshw Member

איציק כהן שוחרר. כרגע בלם שלישי הוא אימרי זייד, כי גם פלאח לא זומן לאימון.

12. VAR Member

בחיי שאני לא מבין מה אתה רוצה. בשביל מה לשפוך כסף השנה כשאין לך אירופה ויש כאן ליגה ברמה של בתי ספר תיכוניים? קרית שמונה הוכיחה בעונה שעברה שכאשר יש לך מאמן שהוא אפילו סולידי זה מספיק לא רק לאליפות אלא לאליפות קלילה. עם יד על הלב, כמה שחקנים מק"ש היית לוקח אלינו אפילו לסגל? ברק בדש ושמעון אבוחצירה יספקו אותך? כי אפשר לארגן את זה.

חלאס צא מזה. אני סומך על עטר ב-100% ומסכים איתו כשהוא אומר שהוא מאמין בסגל הקיים. לקחנו אליפות כבר עם משומר וטוואטחה באגפים אין סיבה שלא ניקח גם השנה. כל מה שראית בשנה האחרונה מת, זה היה מקרה קלאסי של קבוצה לא מאומנת בעליל ועטר יספק לזה פתרון מיידי. אין צורך להשתגע כמו מכבי תל אביב.

13. Igi Member

הוא רוצה להמשיך לדבר על לשפוך כסף של אחרים באוויר על מוצר לא שווה מספיק בהנחה שזה יעבוד מה שיכול מאד להיות שלא, בדיוק כמו במצב הנוכחי. הפגנת חוש עסקים של ילד בן 16 והיום יש גם הרבה בני 16 עם הבנה גדולה יותר באיך לנהל עסק.

14. alexshw Member

צריך לשפוך כסף על עמדה הקשר האחורי, כי יש לנו שם פשוט בור. זו עמדה קריטית שנזנחה באופן פושע.
    זו עמדה שבהחלט יכולה לעשות הבדל בין אליפות ולא אליפות.
    אבל כמובן לא סתם לשפוך, אלא על שחקן שעקבו אחריו ובדקו.

תפסיקו עם התירוצים. אחר כך מתלוננים על איכות הכדורגל וביקרו את אלישע בכל עונה. בשביל כדורגל צריכים להיות שחקנים ברמה גבוהה בעיקר זרים והם עולים כסף.
    אף אחד לא מציע להשתולל כמו גולדהאר, אלא להשקיע בזרים.

ההתנהלות בנושא הרכש היא חרפה בששת השנים האחרונות. בעונה שעברה לסכנין ועכו היו זרים יותר טובים מאשר אצלינו. מזיינים את השכל עם כל מיני תירוצים עלובים, במקום להשקיע בזרים ולקחת אליפויות ברצף מה שמביא הכנסה גדולה מאירופה.
    הסיפור לא כזה מסובך. במקום להתקמצן, להשקיע ואחר כך לגזור את הקופון בגביע אירופה.

כנראה שיש אנשים שהתרגלו לבינוניות ולגישה של "לא נורא אם לא נשחק באירופה בעונה הבאה" או "לא נורא שהפסדנו 4:1 להפועל".

נערך לאחרונה ב: ‏26/7/12
  15. VAR Member

אתה באמת מאמין שלא יגיע לפחות שחקן אחד לעמדה הזו?
    אני מהמר שיגיע זר + אחד מבין השניים ידין או מויאל (שאגב, אני מעדיף את גוסטבו על שניהם any day). אז תירגע כי אנחנו כולה בסוף יולי ויש עוד חודש בשביל זה.

ואתה יודע מה? גם אם לא יגיע: א. יש לך את מחלקת הנוער הכי טובה בארץ ו-ב. יש לך מאמן שהוכיח את עצמו בעניין של קידום צעירים (עידן ורד וחן עזרא חייבים לו את הקריירות שלהם. החלק הטוב הוא ששניהם ישחקו תחתיו בעונה הבאה). גם זה לבד צריך להספיק בשביל לקחת אליפות בליגה הבדיחה הזאת. מה ייתן לך לקחת אליפות בפער של 35 נקודות ממקום שני כשאין לך אירופה השנה? תן למאמן להנחיל שיטה ולבנות פה קבוצה, כי מה שהיה בשנים האחרונות זה הכל חוץ מקבוצת כדורגל. כשתהיה קבוצה, הבעיה האחרונה תהיה לחזק אותה ב-2 זרים ולהפוך אותה לקבוצה לגיטימית לליגת האלופות.

דווקא אתה כאוהד יונייטד אמור להבין שמאמן דומיננטי שיודע מה הוא עושה שווה יותר מכל הכסף שאתה שופך על פלופים כמו ברבאטוב.