יום אחד לא ישבתי מאחורי מחשב ובום... הפיטורים היו צפויים ואין לי בעיה איתם. אמרתי את זה לא פעם בשבועות האחרונים: עטר לא היה הבעיה היחידה! מבחינתי יש פה רשימה של שחקנים שצריכים לעזוב. בינואר או בקיץ, לא מעניין אותי, אבל אם יניב קטן חושב שהוא מסוגל עוד עונה לעשות כרצונו בקבוצה אני מקווה ששחר ישים לזה סוף. כרגע נראה שרן בן שמעון בדרך ואין לי מושג למה הוא רוצה עכשיו לעמוד על הקווים הירוקים? הדבר הראשון שאני שואל את עצמי, האם הוא חבר של קטן או משהו כזה? הקבוצה מפורקת וברור שיש בעיות קשות עם כשרון. ונגיד שבן שמעון לא יצליח לגרום לשינוי? אם יירד ליגה הקריירה שלו בקבוצה הסתיימה. אז בעיה אחת אולי נפתרה, אבל עכשיו נראה אם קטן ושחקנים שחקנים לא תרמו למצב העגום הזה. והאם אולי ברקוביץ' רומז על זה כשהוא מדבר על ה'נחשים שחיפשו את רגליו של המאמן?' http://one.co.il/Article/208357.html אגב, האם ברקוביץ' הודה פה שהוא למעשה לא רוצה להיות מאמן? הרי סופו של מאמן תמיד לא טוב...
אותו ברקוביץ' שאתמול בחדשות הספורט אמר שכבר שנים לא עלה שחקן מהנוער שלנו לבוגרים.. אין מה להתייחס אליו ברצינות. אם כבר הנחשים זה "עיתונאים" כמו הללי ובן-דור.
מאוד לוזרי ולא נכון להגיד שסופו של כל מאמן הוא לא טוב. יש מאמנים טובים שמחליטים בעצמם לסיים קדנציה ולהתקדם, או פורשים בשיא, או שמפטרים אותם למרות שהם טובים כי רוצים לשנות דרך. זה לא משפט מדוייק. תפקיד המאמן הוא לא כזה גיליוטינה כמו שעשו ממנו. לראייה, עטר קיבל פיצויים של מיליון
איך שלא תגמר הפרשה הזאת אתם יכולים להיות מרוצים. עושה רושם שלשחר נמאס להיות מחוץ למירוץ האליפות ורוצה מאמן באנקר. גרנט,לוי ורב?ש אלו בדיוק השמות שצריכים להיות מקושרים למועדון כמו מכבי חיפה. במצב הנוכחי רב?ש הוא המועמד האידיאלי.
אני חושב שאם מכבי חיפה לפחות הייתה בכיוון של מאבק על אירופה, אפילו לא אליפות והיית רואה איזשהו כיוון ודרך, אז עטר היה נשאר. פשוט להיות מתחת לקו האדום בנובמבר זה אפילו יותר מדי בשביל נשיא מאוד סבלני.
http://www.nrg.co.il/images/archive/300x225/1/471/020.Xxx לראובן עטר, את האמת? ביום בו התבשרתי שהתמנית להיות מאמן מכבי חיפה, נוצרה אצלי התלבטות קשה. מצד אחד, מאחר ומכבי חיפה היא לא מהקבוצות האהובות עליי במיוחד, שמחתי מאוד לשמוע שאתה הוא זה שהולך להוביל אותה. ידעתי בליבי שכל עוד חסר מושג כמוך יצטרך להנהיג אותה, היא לא תגיע לכלום. מצד שני, רציתי מאוד לראות אותך מובס ומושפל, כפי שמגיע לך. אם מכבי חיפה הייתה מדשדשת במרכז הטבלה, כתבי החצר המבריקים שלך כבר היו דואגים להוציא אותך מזה, אבל לרוע מזלך, אפילו לשם לא הצלחת להגיע. במכבי הרצליה יכולת לרמות. היא לא קבוצה מתוקשרת מספיק והתדמית השלילית שיצאה לאריאל שיימן באותה תקופה עזרה לך להסוות את העובדה שפשוט לא היה לך מושג מה אתה, כמאמן, צריך לעשות. בנית קבוצה רעה, עם שחקנים רעים, שאיכשהו פרדי דוד הצליח להציל באמצעות תיקונים שעשה בקבוצה. במכבי נתניה של דניאל יאמר, כשהליגה נשלטה בידי קבוצה אחת, הגעת למקום השני בזכות הגנת ברזל שירשת מאלי גוטמן והתרסקות מוחלטת של היריבות שהיו אמורות להתחרות בצמרת. הכדורגל היה זוועתי ברמות כאלה שכולם רק רצו שניכשל מרוב שהסרחנו את הדשא. את ביתר ירושלים, זו שבשנתיים שקדמו להגעתך קרעה את הליגה לגזרים ובהילוך אחורי, אפילו לא הצלחת להביא למצב שהיא מתחרה על האליפות וכל הזמן דאגת להסביר לנו איזו קבוצה מרוסקת קיבלת ושזהו נס רפואי שהשחקנים מצליחים לעלות לכר הדשא אחרי טראומת ויסלה קרקוב. בסוף, איכשהו עקצת את גביע המדינה, אחרי שעברת בקושי (לעיתים בהארכה) 2 קבוצות שנשרו ליגה בתם אותה עונה ו-2 קבוצות מהליגה השנייה. את מכבי נתניה בעונה החולפת לא הצלחת להביא למצב שהיא מתחרה על האליפות, כשכל קבוצות הצמרת חוו התרסקות מוחלטת. מאמן אמיתי היה משדר לקבוצה שלו מסר ברור - הקבוצות הגדולות שמטו את האפילות והפילו אותה את לרצפה. 'אני' מכבי נתניה. יש לי מסורת מפוארת, יש לי קהל גדול ויש לי שחקנים מוכשרים - אני לא מתכוון לתת לעירוני קריית שמונה (עם כל הכבוד) לקחת לי את זה מבין הידיים. במקום זה, ראית איך מאמן אמיתי עושה את זה נכון. מאמן שמסתמן שיחליף אותך. מאמן שכנראה יתן לך הרבה סיבות לקנא בשנים הקרובות. במסיבת העיתונאים בה הוצגת כמאמן מכבי חיפה, פלטת ברוב טפשותך שאתה ויענקל'ה שחר הגעתם למסקנה בתחילת העונה הקודמת שזה עוד מוקדם מדי עבורך לעבור למכבי חיפה. באותם הרגעים, זה הסביר לא מעט דברים: את אותן השאלות מוזרות של שחקנים מהמועדון הירוק, אליו ידעת שתגיע תוך שנה-שנתיים. שחקנים שלא פגעו, שהמשכת לתת להם את האשראי רק כדי למצוא חן בעיניי דון-קסקט, שיראה איך אתה מקדם את השחקנים הצעירים שלו וכמה נחת הוא ישבע ממך אם רק יתן לך לפקוד את הקוים בכרמל. זה מסביר מדוע המלצת לדלה ימפולסקי לעבור למכבי חיפה (כשעוד היית מאמן מכבי נתניה), כשהוא התלבט האם להאריך את חוזהו במכבי נתניה או לעבור למכבי חיפה. זה מסביר איך לא נכנסת למשרד של קובי בלדב וגיל לב והפכת כסאות ושולחנות, כמו שכל מאמן שמכבד את עצמו היה עושה, כשמוכרים לו את הקפטן לאחר שהתחילה העונה ואין לו מחליף ראוי להביא במקומו (וזה שחשבת, או עשית את עצמך חושב, שליאור ראובן הוא תחליף ראוי, מראה על כמה אתה חסר מושג). לאחר שחן עזרא חתם באופן רשמי במכבי חיפה, נתת את המילה שלך להנהלת הקבוצה שיותר לא תעשה שום פעולה שתפגע במכבי נתניה. בהמשך הוכחת שהמילה שלך לא שווה כלום, כשבמשך שבועות ניהלת שיחות עם פירס מוגרבי וקובי דג'אני. טיפת כבוד לאגודה שהעצימה אותך יותר מכל אגודה אחרת לא הייתה לך. הסתכסכת עם כולם, בדיוק כפי שהספקת לעשות במכבי חיפה תוך זמן קצר. לא האמנת בשחקני הבית, בדיוק כפי שעשית במכבי חיפה, כשהשאלת את כל השחקנים הצעירים, להוציא את הבן שלך (היה לך את זה ביותר שקוף?). שרפת אנשים ושרפת גשרים. בנית קבוצות מוזרות והזויות, בדיוק כמו זו שבנית במכבי חיפה. הבאת זרים מוזרים, בדיוק כמו אלה שהבאת למכבי חיפה - וזה למרות שהלכת על שחקנים מליגת העל, אלה שאתה אמור להכיר. אשכרה הצלחת לגרום ליעקב שחר, בעלים שהפעם האחרונה שהוא פיטר מאמן באמצע העונה הייתה לפני 12 וחצי שנים, בעלים שלעיתים נראה שמאוהב בתדמית של הבעלים שלא מפטר מאמנים יותר משהוא מאמין באמת ובתמים בדרכו הניהולית, לפטר אותך. ולא שסתם פוטרת, אשכרה פוטרת עוד בטרם נמצא לך מחליף. במילים אחרות, "קודם כל תלך, אחר נחשוב איך איך נתקן את הנזק הגדול שעשית". הלוואי שכל הזרים המוזרים שהבאת למכבי נתניה יתקלו בך בסמטא חשוכה, יאזקו אותך לכיסא ויעשו לך החלקה לתלתלים. אפס מאופס. שלא תעבור בראשך המחשבה לחזור למכבי נתניה. קיבלת כאן את הבמה ויצאת בן זונה זנחת ת'כבוד בדרכך לכפר גלים שישרפו התלתלים
האופי של רן בן שמעון זו השאלה היחידה לגבי המינוי הזה, איך הוא יצליח להתמודד עם הלחץ בחיפה. מבחינה מקצועית, אין ספק בכלל שמדובר בגאון, לא פחות. אני אפילו אגיד ואומר שאם הוא היה נולד באנגליה או ספרד הוא היה מאמן שם קבוצות על רמה.
הוא מגיע במצב אידיאלי - כמעט כל מה שיעשה יחשב כשיפור. אני לא רואה את מכבי חיפה נשארת מתחת לקו האדום, ואפילו יותר מזה: אני לא רואה אותה בפליאוף התחתון בסוף הסיבוב השני. רן יכול רק להצליח מכאן, שבטח לא ישפט לפי העונה הזו בלבד. אני רק דואג בנוגע לאיך השחקנים יגיבו ואיך רן יצליח להתמודד עם הפרזיטים המפונקים. אם יצליח להתמודד איתם טוב הקבוצה תהיה עוד בפליאוף העליון. אגב, לפי מה שהבנתי רן מוותר על לא מעט כסף בשביל לעבוד פה בכרמל אז זה משובח. טוב, כמובן שהבית שלו כאן ויהיה לו נוח יותר פה בחיפה אבל עדיין הוא ויתר על לא מעט מזומנים וקבוצה מצליחה בקפריסין.
מוותר על שתי משכורות שלא שולמו לו. ואגב מגיע שאפו לשחר על המהלך. לא האמנתי שילכו עליו בכל הכוח ולכן לא הזכרתי אותו בין מועמדים ריאליים.
רן בן שמעון מתחיל להתגלות בתור טיפוס בוגדני למדי. מילא, לעזוב את עירוני קריית שמונה בתם העונה. עם כמה שלא הסכמתי עם המהלך וחשבתי שהוא טועה, זו הייתה זכותו המלאה, אבל מה שקורה עכשיו עם לרנקה זהו בזיון גדול. בדיוק היום יצא לי לדבר על הנושא עם הבוס מהעבודה (שנינו באותה הדעה) והוא הציג בפניי המטאפורה המתאימה ביותר: גבר מנהל מערכת יחסים עם אישה נשואה. הם מתחילים לפתח רגשות האחד כלפיי השנייה והיא מתגרשת מבעלה. האם עתה הגבר צריך להתחתן איתה? הוא הרי ראה איזה אורח חיים היא ניהלה בתור אישה נשואה.
מכבי חיפה יודעת שברגע שבן שמעון יקבל ג'וב טוב יותר, גם אם יהיה חמישה שקלים יותר הוא יעזוב אותה, היא מבחינתה גם לוקחת בצדק את הסיכון הזה מכיוון שכרגע אין מאמנים אחרים פנויים ו/או טובים יותר מרב"ש, השאלה היחידה לגביי רב"ש ומינויו זה האם הוא יעמוד במליחץ הכבד שמופעל עליו.
אם זה נכון שכבר חייבים לו שם שתי משכורות אז מה זה הקשקוש הזה? למה שישאר שם עוד דקה אחת במצב כזה? ולגבי ק"ש. אני לא יודע מה היה הסיפור שם אבל יש לי הרגשה ששירצקי לא כזה תמים. ועדיף מאמן טוב ואופורטוניסט מאשר מאמן בינוני אבל "נאמן". וככה זה כמעט בכל תחום בחיים אגב - הטובים בד"כ פחות "נאמנים" כי יש להם אופציות.
רן בן שמעון הגיע ללרנקה רק בלית ברירה לעשו תכמה ג'ובות עד שיתפנה מקום טוב בארץ. מה זה לרנקה? קבוצה בלי גרוש על התחת ועם כמה חטיארים הולנדים בהרכב. רב"ש נראה כאיש הכי מתאים לאמן את מכבי חיפה. בינתיים בנאדו אמור לנהל את המשחק מול סכנין, אם אכן יתקיים.