מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏6/7/12.

1. WellNeverDie Member

South Boy
    נחמד שאתה אוהב לקבוע עובדות אבל כבר מההתחלה אמרתי אני, ועוד לא מעט אוהדים של מכבי חיפה, שלאלישע לוי אין מושג. מאמן שמשחק עם חלוץ רחבה באגפים הוא מאמן מפגר. זה שהוא באמת לקח 2 אליפויות זה לזכותו ואי אפשר לקחת את זה ממנו, אבל גם אי אפשר להתעלם שמקצועית הוא מאמן מאוד מאוד מוגבל ולא לרמות שמכבי חיפה שואפת אליהם. ההתנהלות שלו בלא מעט משחקים הייתה מבחינתי מבדיחה.

הוא אדם חביב, בנתיים זה עוד איכשהו עובד אצלכם שם בבאר שבע אבל חכה עוד כמה חודשים, או מקסימום עד לעונה הבאה, שתראה עד כמה זה בלתי נסבל.

אגב, כולכם מדברים על הכישלון של עטר עם סגל שמתאים למקומות 1-4, שלדעתי הסגל הזה מתאים למרכז טבלה ואולי קצת יותר. מאמן טוב אולי יוכל להוציא מהסגל הזה מקום 3-4, אבל לא יותר.
    אולי אני עוד חיי בעבר אבל יש כל כך הרבה שחקנים שהייתי נפרד מהם מבחינת כשרון ועוד כל כך הרבה שחקנים שהייתי מעיף מבחינה של מקצועיות ובגרות.
    והינה הרשימה המלאה, שאני בשמחה אפרט בהרחבה, אבל בנתיים רשמתי מילה-שתיים בסוגריים לכל שחקן כדי שתבינו למה אני מתכוון
    דבידוביץ' (נזק) שיימן (מוגבל), דגני (מוגבל), דמאו (זר חלש), בוקולי (מוגבל), ימפולסקי (מוגבל), אנדלובו (זר חלש), עמאשה (פציעה), גולסה (לא מקצוען), תורג'מן (מוגבל), קטן (נזק), תמיר כהן (פציעות, חלש), אדרי (לא מקצוען, מוגבל), משומר (מוגבל).

ולא הכללתי את ורד ועזרא שצריכים להראות קצת יותר מקצועיות, או שחקנים עמו צעירי ואלקיים שפשוט עדיין בקושי שיחקו. היה יותר קל לכתוב מי לדעתי כן ראוי להישאר בסגל, אבל גם לא בטוח שבעמדה של שחקן הרכב. מכיוון שלא יהיה ריאלי ל"העיף" את כל השחקנים האלו אפשר כמובן לספסל את רובם, להשאיל לא מעט עד לתום החוזה, וחלק צריך למכור והיפרד, אין ברירה.

לסיכום: הסגל חלש מקצועית, שלא נדבר על שחקנים מפונקים ולא בוגרים שיותר מבלים במועדונים מאשר באימונים. מה שכן המטרה של המאמן הבא תהיה לייצב את הקבוצה, לקדם אותה לכיוון החלק העליון של הטבלה ולנסות לגרד איזה תואר כדי שיפתח לנו חלון לאירופה לעונה הבאה שבא יחנך סמי עופר. לדעתי אירופה בעונה הבאה קריטי להצלחת הקבוצה.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

היתה לי צביטה בלב כהתבשרתי על פיטוריו של ראובן, אבל למרות הצער, המהלך מתבקש.
    פיני זהבי נפגש עם אברהם גרנט, סימן לבאות?

3. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

קשה לי להאמין שגרנט יחזור לישראל עם הדרישות הגבוהות שלו, בטח בסכומים ששחר משלם והוא לא משלם כמו גולדהאר או גאידמק בתקופתו היותר עשירה. אני יודע שיעקוב מאוד מעריך את רן בן שמעון, סביר שהוא יפנה אליו. מעניין אם רן יוותר על הג'וב שלו בקפריסין, במיוחד אחרי עונת פתיחה כל כך טובה.

אני רק מקווה ששחר לא ייתן לבנאדו להמשיך לאמן. בתור עוזר מאמן, אחלה, אבל לא בתור ראשי. עם כל הכבוד, אי אפשר לסכם עונה אחרי 9 מחזורים. ריצה של 3-4 משחקים טובים ואנחנו חוזרים לצמרת. עד עכשיו תמיד שחר היה איכשהו מפתיע והיה שולף מאמנים משום מקום סטייל אלישע לוי. אני רק מקווה שהוא לא מתכנן לעשות משהו כזה גם הפעם.

נערך לאחרונה ב: ‏13/11/12
  4. EuropeGuy Member

רן בן שמעון מאמן ראוי מאוד לדעתי.
    זה שהכי הייתי רוצה עבור הצלחתה של חיפה.
    חבל על ראובן, אבל לא היתה כנראה ברירה.

5. alexshw Member

גרנט? אתם צריכים לזכור באיזה תנאים הוא אימן את מכבי חיפה? גישה שונה במועדון, שהיה משופע בכוכבים ודרש רק חיבור ופסיכולוג טוב.
    המצב היום לא כזה, אין כמעט שחקנים מוכחים, אין זרים טובים.
    גם ראינו שבצ'לסי גרנט בסך הכל ניסה לשמר את מה שמוריניו בנה שם והסתמך על זה(למרות שבעצמו ביצע רכש מוצלח כמו אנלקה וברנא).

אחרי העבודה בצ'לסי מוטב שנשתוק.

המועמד המועדף זה כמובן רב"ש.

ועוד משהו בקטנה:
    8.4.2000 מחזור 32 קריית אליעזר. חמישה ימים אחרי שנכנעה לשלושער של האווירון בטדי, מכבי חיפה ניסתה להשאר במאבק על התואר כשאירחה את הלוזוניה. תוך שלוש דקות שערים של מליחי וטובי היממו את האוהדים ואת השחקנים. שער של רפי כהן בדקה ה - 80 מבישול של... עטר, רק צימק את התוצאה.

זמן קצר אחר כך יעקב שחר נפרד מאלי כהן.

12 שנים ושבעה חודשים לא קרה שמאמן הולך במהלך העונה הביתה. למרות שלטעמי היה מקום פעמיים בתקופה הזו להפסיק עבודה של מאמן במהלך עונה, זה ללא ספק נתון שמצביע יותר מהכל על היציבות הגדולה והשקט שהיה במערכת שלנו. לא לחינם בתקופה הנ"ל הקבוצה זכתה ב - 7 אליפויות והגיעה פעמיים לצ'מפיונס.
    זהו נתון מצוין גם ברמה העולמית.

בוא נראה כמה מאמנים לא סיימו את העונה בכמה קבוצות גדולות באירופה:
    ברצלונה - 2
    ריאל מדריד - 4
    יובה - 1
    מילאן - 2
    אינטר - 5
    צ'לסי - 4
    ליברפול - 1
    טוטנהאם - 5
    באיירן - 3
    שאלקה - 7
    דורטמונד - 3
    ליון - 0
    פ.ס.ז' - 5
    מרסיי - 9
    *צריך לציין שהנתונים לא כוללים מאמנים שפוטרו בתום העונה. מכבי חיפה כידוע לא עשתה אפילו את זה. שום וגרנט רצו בעצמם לעבור למקום עבודה אחר. רוני לוי ואלישע לוי עזבו בתום החוזה.

ומה בארץ?
    מכבי ת"א - שרף, קלינגר, אלי כהן, רב"ש, נימני, איווניר
    הפועל - לנדאו, גיא לוזון, קשטן
    בית"ר - גוטמן, אלי כהן, יוסי מזרחי, אלי אוחנה, טון קאנן, ארדילס, יצחק שום פעמיים, מלמיליאן

ככה שלסיכום מצחיקה אותי מאוד הטענה ש"הפכנו למכבי ת"א". לפטר מאמן הוא אמצעי לגיטימי בכדורגל בסיטואציות מסוימות. לפטר מאמן לראשונה אחרי 12.5 שנים זה סוג של הישג מסוים אפילו.

6. alexshw Member

לפי דיווחים אחרונים בן שמעון קרוב לסכם בקבוצה.

7. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

רב"ש דאג להכניס לחוזהו סעיף שחרור לחיפה, אם וכאשר תפנה אליו בהמשך העונה (וזה אכן קרה), מה שכנראה יסלול את דרכו לקבוצה.

8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

איך אמר לי אוהד חיפה היום?
    "מה שקורה עם רובן עטר זה בערך כמו לחלום שנים על הילדה הכי יפה בכיתה וברגע שאתה איתה אתה מבין שזה פשוט לא זה...".

9. Don Joan Roman Member

הלו יענקל'ה לא יכלת לדחות את זה בעוד שבועיים? מה הלחץ? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    ובניהמ יותר רצינית: עצוב שככה זה נגמר בכל פעם ש"סמל" מאמן את קבוצת נעוריו כאן בארץ, פשוט עצוב.

10. סדרו קייטע Member

הפיטורים עצמם מתבקשים לאור מצב הקבוצה. מהזווית של חיפה הבעיה היחידה היא העיתוי שצמוד מידי לכל פרשת קטן. אני לא יודע אם יש קשר, אבל הרושם שזה עלול לתת הוא שמאמן שהסתבך עם קטן שילם את המחיר.

אתם יודעים, נמני לפחות היה שחקן גדול, אבל מישהו שכל כך חזק במועדון והוא אפילו לא שחקן טוב, זה באמת מוגזם.

אגב, במידה והוא יחתום בחיפה (ויעזוב בשביל זה באמצע העונה קבוצה שנתנה לו הזדמנות), בן שמעון יוצא מה זה קטן. מצד שני, אני מניח שהוא חלם שנים שיגידו לו את זה.

11. EuropeGuy Member

אני חושב שבן שמעון נמצא בסיטואציה באמת לא פשוטה,
    מצד אחד נראה שהוא נמצא במצב מצויין כנגד הציפיות בקפריסין.
    מצד שני לחזור לצפון ישראל, קרוב לבית, למשפחה, בשפה שלך, עם הכדורגל הישראלי שהוא אוהב ומכיר,
    כשיש לו את היכולת לקחת קבוצה גדולה בישראל ולהצעיד אותה קדימה, זה יכול להיות אתגר גדול.

מכבי חיפה היא מועדון יותר גדול מאא"ק לרנקה, אל תשכחו.
    אומנם הליגה הקפריסאית לאחרונה מצליחה יותר מהישראלית (שלאחרונה אף עושה בושות)
    אבל היסטורית גאוגרפית ומבחינת קהל, מכבי חיפה עדיפה עבור רב"ש כמעט בכל קנה מידה,
    על המועדון הקפריסאי.

השאלה היחידה שאני שואל את עצמי היא האם רן בן שמעון מסוגל להצליח בקבוצה שמראש
    מוגדרות בה ציפיות גדולות מאוד (מכבי ת"א, מכבי חיפה וכו'),
    או שהוא מסוג המאמנים שאוהבים לבוא בלי ציפיות ולהפתיע בענק (ק"ש, לרנקה וכו')

12. EuropeGuy Member

אה ועוד שאלה,
    האם גיורא אנטמן ושער המועזבים יחזרו למועדון?
    יהיה מעניין.

13. WellNeverDie Member

מאמין שבנאדו יוחזר לצוות האימון של הבוגרת, אם לא השנה (כדי לא לפגוע בצעירה, שנראת נהדר) אז ישר בשנה הבאה. ומאוד מקווה שאנטמן יוחזר, לפחות הוא. הפעם שחר יבוא עם דרישות משלו ולא יתן למאמן החדש, מי שזה לא יהיה, להשתולל. הוא יציב ציפית כשהמטרה היא להתקדם העונה כמה שיותר ואפילו לקחת איזה תואר כדי להגיע לאירופה - הכל בשביל שהאצטדיון החדש ינצל את הפוטנציאל שלו בעונה הבאה.

אגב, זה למה אני רואה את שחר משקיע גם בינואר לא מעט כסף.

14. alexshw Member

לא יודע עד כמה אפשרי להחזיר את אנטמן. הוא מועסק בהפועל ב"ש.

15. yedidel Member

אם באמת רב"ש במו"מ עם חיפה זו התנהלות מבישה.
    שלא יתלונן אחר כך על איזי שירצקי או על מעמד המאמן אם הוא עוזב קבוצה באמצע ריצה לאליפות.

נערך לאחרונה ב: ‏14/11/12