קודם כל אמרת שכל מאמן הוא בלוף בטווח הקצר - איך אלישע ורוני לוי נכנסים לקטגוריה של הטווח הקצר? רוני עשה את שלו במכבי חיפה - לא כולם יכולים להיות באותו מועדון שנים. אלישע, מהרגע הראשון, הראה שאין לו מושג בכדורגל. הוא אומנם היה אדם נחמד וחביב, אבל חסר עמוד שדרה או ידע מקצועי שיתאים לרמה של מכבי חיפה. ובנוגע לעטר, אם תגיד שהוא עשה עבודה טובה זה יהיה בגדר צחוק. גם לא ראיתי ניסיון אחד אצלו לשינוי חוץ מההדחה של קטן (מבורכת כמובן, למרות שבטווח הבינוני-ארוך כמובן שיניב יחזור, לצערי) - ולכן הסיפור איתו נגמר. שחר עכשיו צריך לעשות חושבים, להביא מאמן מקצועי עם שיטה ודרך שהכי חשוב ידע להעמיד את השחקנים במקום, לא לפחד להעיף את החוליגנים ליציע ולהשתמש כמה שיותר בנוער. בקיצור, מאמן עם ביצים.
"לערוף ראשים" זה מושג מעניין, בהתחשב בכך שזו הפעם הראשונה שבאמת נערף ראשו של מאמן. רוני לוי היה מאמן טוב ואני חושב שהיחס שהוא קיבל מהקהל היה לא יפה, אבל מצד שני היו לו גם חסרונות מקצועיים ברורים וכמו כן הוא שילם את המחיר על כך שהתסכסך עם חלק מהחבורה השולטת בחדר ההלבשה. אלישע לוי היה בלוף, אפס כריזמה, אפס התקדמות תחתיו, הקבוצה שיחקה אותו כדורגל מהיום הראשון בתפקיד ליום האחרון. אין לי מושג איך הוא לקח אליפויות, כנראה שהליגה הייתה ממש עלובה כי מבחינה טקטית מכבי חיפה הייתה ספר פתוח לרווחה, חולשות ברורות שהיו מהיום הראשון ועד האחרון ולא נפתרו לרגע. כנראה שהמאמן היחיד שהיה מספיק אינטיליגנט לשים לזה לב ולתקוע את מכבי חיפה בכל הזדמנות היה גוטמן, ולכל השאר פשוט לא היו כלים. עטר...לא חושב שהוא מאמן גרוע, הוא נתן כמה עונות טובות מאוד בנתניה ועונה סבירה בבית"ר. אני גם לא חושב שזה יגמור לו את קריירת האימון, אבל לא צריך לחכות שנתיים כדי לקלוט שהעסק לא עובד במכבי חיפה. השחקנים (העצלנים גם כך) לא מזיזים את התחת בשבילו, ואי אפשר להחליף את כולם. אין סיבה שאוהדי מכבי חיפה יהיו מוכנים לסבול עונה בתחתית כשהמטרה בתחילת כל עונה היא לזכות באליפות ומוציאים כספים בהתאם. מילא אם יגידו עונה פיננסית, לא ירכשו שחקנים והמטרה תהיה להגיע לאירופה, אז יכולה להיות דעיכה ולסיים במקום 6-7 נניח... אבל אם אתה מכוון למקום 1-2 ונמצא במקום 14, זה פער גדול מדי מכדי שאפשר יהיה לסבול.
תסביר לי בבקשה איך מאמן יכול להיות חסר מושג בכדורגל ועדיין לקחת 2 אליפויות בארבע שנים (ואם לומר את האמת בעונת הקיזוז התחרות לא הייתה הכי הוגנת ואני בדעה שלחיפה נגנבה אליפות למרות שהיא הפסידה אותה במו ידיה כשהפסידה להפועל בקריית אליעזר ושלא ניצחה את בני יהודה). אתה רק מנציח את הסטריוטיפ שנדבק לאוהדי מכבי חיפה - במשך שלוש שנים שזכיתם בתארים לא הפריע לכם שאלישע הוא מאמן "שאין לו מושג בכדורגל" אבל בעונה אחת קצת חלשה שעזבו רוב שחקני המפתח ואלישע לחוסר מזלו לא הצליח לפגוע ברכש (זה קורה לא רק למאמנים "חסרי מושג") או שהסגל לא התגבש פתאום הוא חסר מושג והוא לא ראוי למכבי חיפה. לא קונה את הבולשיט הזה, אם הוא היה חסר מושג לא הייתם נותנים לו לאמן במשך כמעט חצי עשור את מכבי חיפה, בנוסף הצביעות בקרב אוהדי חיפה חוגגת כי אני לא רוצה לחשוב מה הייתם עושים למאמן שלא קוראים לו ראובן עטר יקיר האוהדים והיה חתום על תוצאות כאלה. מלו, לא אמרתי סתבלו שאתם בתחתית ותשתקו, אמרתי שלגיטימי שקבוצה ובטח קבוצה כמו מכבי חיפה תחווה רגעים קצת פחות טובים והקהל צריך להרים אותם למעלה ולא לשרוק להם בוז כי הם מבזים את הסמל. "אוהדי מכבי חיפה לא צריכים לסבול", כל אוהד כדורגל סובל בשלב כזה אוא חר בחיים שלו השאלה היא אם הוא משתמש בסבל הזה כדי לנסות להרים את הקבוצה או שהוא רק מתלונן ודורש שינוי מידי. בקיצור, הנקודה שלי היא שלא קרה אסון ומכבי חיפה לא תרד ליגה, אבל אתם צריכים לתת צ'אנס ולא לערוף ראשים של מאמנים בגלל כישלון ארעי, וכשאני אומר לערוף ראשים אני לא מדבר על שחר אני מדבר על האוהדים שברוב חוצפתם יש להם טענות לכל מאמן שנכשל בעונה אחת אחרי כמה עונות טובות ואפילו לבעלים הכי טוב שדרך כאן מאז שעסקנים פרטיים החלו לקנות קבוצות כדורגל, שזה ממש מגעיל אותי.
לא מסכים איתך. רוני לוי היה בחיפה חמש עונות שלמות בשלוש השנים הראשונות הביא את חיפה ל-3 אליפויות ואחרי זה נשאר עוד שנתיים שהקבוצה נכשלה בליגה. אלישע לוי היה מאמן חיפה 4 שנים שלמות הביא את חיפה ל-2 אליפיות אחת שהלכה ברגע האחרון ונחל עונה גרועה שבסיומה הוא פוטר רואבן עטר בה לחיפה כסמל אבל אחרי 9 מחזורים עם ניצחון אחד (הפתיחה הכי גרועה של מכבי חיפה) אם כמה שכואב להגיד את זה הוא נכשל. אז מספיק לעשות מאוהדי מכבי חיפה מפונקים ואוהדי הצלחות מבחיניתי שום מאמן שאימן בחיפה לא היה בלוף ולאלישע כן הייתה שיטה,ושיטה שהצליחה להביא את חיפה ל-2 אליפיות ולמקום שני אחרי שכל העונה הינו מקום ראשון
South Boy, אתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם. עוד בעונה הראשונה חצי מהקהל של חיפה הבין שמדובר במאמן חלש מאוד ושאיתו לא נוכל לממש את הפוטנציאל שהיה לנו בזירה האירופאית ולנצל עד הסוף את שיטת פלאטיני. החצי השני העדיף לחיות עם הראש בתחת ולהגיד שכל עוד הוא מביא תוצאות, הוא מאמן טוב. החבר'ה האלה התפכחו אחרי שנתיים-שלוש. איך אפשר להגיד ש"כל עוד הוא הביא לכם תוצאות שתקתם"?! יש פה אנשים שעוד בחצי השנה הראשונה צעקו שאלישע הוא לא מאמן שנוכל לממש איתו את הפוטנציאל שהיה לנו - ובאותן תקופות היינו כמעט בלי יריבות בליגה, עם מנג'ר טוב והסגל שהיה לנו תוך 3-4 שנים יכלנו להגיע לצ'מפיונס מספיק פעמים כדי לבנות פה קבוצה טובה לפחות כמו זו של 02/03. הוא מאמן חלש מכיוון שכל מאמן עם קצת הבנה טקטית וכלים שאינם נופלים בהרבה - ולמזלנו רק אלי גוטמן ענה להגדרה הזאת בתקופת אלישע לוי - עשה לו ביה"ס בטקטיקה. מתי אלישע לוי עמד על שלו מול יעקב שחר? אני לא יודע אם רבע מהשחקנים שהגיעו היו שחקנים שהוא רצה ולא שחקנים ששחר ופיני זהבי תפרו לו. הבריכה שנקראת מכבי חיפה גדולה עליו בברור.
איך אלישע? אתם נראים מצויין עם תקציב רביעי הכי גדול בליגה. חבר, כשאוהדי חיפה פה אמרו לך שאלישע אין לו מושג, אתה הרמת את האף. בפועל קורה בדיוק מה שאמרנו שיקרה. וזה שעטר בלוף אומרים פה גם אוהדי נתניה נראה לי. אני לא חושב שעטר בלוף בדיוק. אבל הוא לא מתאים. לא רציתי אותו ולא חשבתי שהוא מתאים מלכתחילה (אבל לא חשבתי שהכישלון יהיה כזה גדול). אני גם לא חושב שרוני לוי הוא בלוף. הוא פשוט מאמן עם כדורגל מגעיל והגנתי ויחסי אנוש זוועה. אבל ככה בדיוק הוא נתפס. אולי בגלל שהאוהדים של הקבוצה הזאת גם ראו אותה משחקת כדורגל, קשה להם היום עם מאמנים שברור לחלוטין שהם לא מתאימים. אתה אוהד ב"ש ומבסוט מאלישע, שיהיה לבריאות. לא יודע לאן אתה חושב שהוא ייקח אתכם. אבל כשמשדרים למאמן שדישדוש באמצע טבלה (או תחתית) זה מתקבל למרות תקציב גדול, ובטח ובטח כשלא רואים התקדמות ושבאמת נבנה משהו, אז חותכים. אחרת באמת הופכים לקבוצת מרכז טבלה. בתור אוהד ליברפול אתה צריך לדעת את זה (לצערנו).
אפשר להבין מה קורה בדיוק כמו שאמרת שיקרה? יש לנו הפסד אחד בתשעה משחקים, קשה מאוד להכניע את הקבוצה וזה מבחינתי השינוי הכי גדול של המועדון הזה, כי אם לי אין מושג במכבי חיפה לכם אין שמץ של מושג כמה חסרת אופי הייתה הפועל באר שבע בשנים האחרונות, התוצאות עוד יגיעו בהמשך אבל על אופי ומשמעת כמו שאלישע הכניס לקבוצה אין עוררין. אלישע הוא מאמן טוב ואפילו יותר מזה, ואם לדעתך הקדנציה שלו בבאר שבע מוכיחה את הטענה שלך תלך אחורה לימים שהוא אימן בסכנין אשדוד ומכבי פתח תקווה.
ראובן עטר הוא מאמן בינוני ומטה וגם פה אני מחמיא לו. הוא קיבל יד חופשית משחר והצליח להביא את חיפה לתחתית. כשעטר היה בנתניה, תמיד היו אומרים שבתקציב בינוני הוא הצליח להביא את נתניה לצמרת (עוד צמרת כזאת ואבדנו. לא שהשנה יש לנו על מה לדבר..) ואם היה לו תקציב גבוה, השמיים הם הגבול... :aaarofl:. והנה הוא הגיע להיכן שתמיד רצה להגיע, ניסה לפרק אותנו בקיץ (עזרא, מוגרבי ודג'אני), וחלקית הצליח, אלא שבחיים כמו בחיים, הגלגל מסתובב, וכעת הוא פוטר. אני שמח שזה מה שקרה לו. הגיע הזמן שיפסיקו להחמיא לו על דברים שאינם נכונים. קל להחמיא למאמן על עבודותו בקבוצה שאין בה סיקור תקשרותי אינטנסיבי כמו בחיפה, ואז נוטים להתעלם מדברים כמו: זרים כושלים בעלות של מיליוני ש"ח (אצל חיפה זה בקטנה, אצלנו לא), חיסול חשבונות עם שחקנים צעירים וברוב הזמן כדורגל מגעיל. הדבר הכי חשוב: אם נשאר לנו טיפת כבוד עצמי, בשום פנים ואופן לא להחזיר אותו לנתניה! אם בנין ימשיך ככה, סביר להניח שהוא גם יפוטר (אני עדיין מקוה שלא) ואז באופן אוטו' יעלה שמו של עטר. רוב האוהדים לא שכחו את מה שהוא עשה בקיץ ואני מאוד מאוד מקווה שגם בלבד וגיל לב לא שכחו.
טוב אז עטר מאמן מצליח. בסדר. צריך באמת להתאמץ בשביל ששחר יפטר אותך, דבר שהוא לא עשה 12.5 שנים. ראובן עטר מאמן הכי גרוע שאימן בקבוצה ב - 30 השנים האחרונות. אין קשר בין התנהגות פסולה של חלקים בקהל בכמה מן המקרים, לכך שעטר באופן אובייקטיבי כישלון מוחלט. שנה הבאה הוא בטח ירד לנגב. מעריך ששחר חיכה עד יום שלישי כי יש לו עכשיו סיכום עם מאמן החדש.
אלישע לוי מאמן חלש מבחינה טקטית, אבל נראה שהוא עושה את השחקנים שלו חזקי אופי ואפשר לראות את זה גם בב"ש וגם בחיפה. הכדורגל של הקבוצות שלו לא מלהיב בלשון המעטה ובמפגשים טקטיים מול מאמנים חזקים ממנו הוא נכשל בגדול, אבל במשחקים מול הקטנות במגרשים קשים חיפה תמיד ידעה לקחת את הנקודות בתקופה שלו ובגלל זה הם בסופו של דבר סיימו 3 שנים רצוף במקום הראשון בליגה(ולא, אני לא טועה). עטר היה צריך ללכת הביתה כי לדעתי הוא עוד לא מאמן לרמות האלה ועשה טעויות רציניות בתקופה הקצרה שלו בחיפה. אם 8 מחזורים עברו, הקבוצה לא מנצחת אף קבוצה שמשחקת מולה, הוא משנה כל משחק חצי הרכב ומושיב שחקנים על היציע ויום אחרי זה שם אותם בהרכב אז כן, האשמה היא שלו. לא יכול להיות שסגל ברמה כמו של מכבי חיפה, שלדעתי יש לה את העומק ההתקפי וההגנתי הכי טוב בארץ, יראה ככה, פשוט לא יכול להיות. ואת מי אני הייתי לוקח לחיפה? אברהם גרנט זה השם הראשון שעולה לראש, ואין ספק שהוא מאמן איכותי ובעל ניסיון רב בכדורגל העולמי, לא רק הישראלי. אבל אני אישית מרגיש בספק לגבי המינוי הזה, ואני במקום שחר הייתי עושה מהלך די מפתיע והייתי מביא מישהו שבודאות יעשה טרור לשחקנים, ינחיל משמעת טקטית בקבוצה וייצב אותה, כי הוא עשה בדיוק אותו דבר לפני שנתיים בבית"ר - רוני לוי. אני מאוד מאוד מאוד מאוד מחזיק ממנו, ואני חושב שאם הוא ימונה למאמן חיפה היא תעשה בית ספר לליגה עם הכלים שיש לה.
אם אני זוכר נכון, מה שאמרנו זה שיעמום טוטאלי אצל אלישע, הכדורגל שלו מאוד שבלוני (כדור לאגף- הגבהה), אין משחק לחץ מסודר, אין תנועה בלי כדור. הגנה יכול להיות שהוא יודע לארגן, על זה אני לא אתווכח. אז אתה מבין את ההבדל? אצלכם לא להפסיד זה טוב. ככה לא מגיעים רחוק. צריך לדעת לנצח. פה לאלישע תהיה בעיה. אתה חושב שעם הזמן יבואו ניצחונות. אני בספק. 4 שנים אצלנו ולא ראיתי שום התקדמות בסגנון המשחק ובאיכות שלו. הוא מאמן לקבוצות קטנות, כי הוא לא רע בלא להפסיד. אבל לבנות סגל, זרים, משחק התקפה, חוסן מנטאלי.. הוא לא מאמן רע. אבל הוא רחוק מלהיות טוב והוא רחוק מלהיות מאמן שמתאים למועדון עם ציפיות גדולות ורצון לשדרג את עצמו.
או שהוא פשוט ראה את הדרבי, הבין שאם אלה הקבוצות שהולכות לקחת מקומות 1-2 השנה אז אולי מאמן נורמלי יצליח להסתדר עם פור של 9 מחזורים ולהביא אותנו מספיק קרוב בסוף העונה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
זה מה שאני אמרתי בדיוק אחרי הדרבי, ששחר צריך לפטר את עטר אם אלה שתי הקבוצות המובילות בישראל והוא כל כך רחוק מהן.