מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏6/7/12.

1. alexshw Member

זו לא גזרה משמיים. חוץ מזה לכן כל כך חשוב רכש זר. וחבל שבמועדון לא מבינים את זה וממשיכים לצפות מכל מיני טמבלים שיובילו את הקבוצה.

2. סמואל אטו Member

מסכים איתך, וזה מה שאמרתי.
    גולאסה,ורד ועזרא יהיו בשלים רק בעוד כמה שנים, אבל עד אז קבוצה כמו מכבי חיפה צריכה לשמור על היוקרה שלה ולהביא שחקנים שיכולים להביא אליפות.
    לק?ש היה את סולארי, לחיפה את רפאלוב, להפועל את ורמוט ובסיבוב הקודם של חיפה את קטן.
    הצעירים צריכים להיות המשלימים.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זו אולי הבעיה. בארץ עדיין לא מספיק מקצוענים, בטח לא בגילאי הנוער.
    לצערי שוב חוזרים לעניין המנטליות. גולסה פתח כל כך טוב את הקריירה שלו, אבל אז הגיע סוכן שכנראה שכנע אותו שכדאי לו לעבור ללאציו. גולסה ניסה לברוח דרך הדלת האחורית (אני לא יודע עד כמה הוא ידע מה כתוב לו בחוזה) ומאז 'נעלמו עקבותיו'.

לא מקבל את הדיעה של סמואל אטו. דווקא בגלל שאני גר בהולנד וכבר שנים אוהד שרוף של אייאקס אני יכול להביא לכם אינספור דוגמרות של שחקנים מתחת לגיל עשרים שפרצו קדימה באייאקס וכבר מהר מאד נדרש מהם לקחת פיקוד. היום יש בקבוצה דני צעיר בשם כריסטיאן אריקסן. לפי ההגיון שלכם פה הבחור הזה יפרוץ קדימה רק בגיל 26? אוי, הלוואי שיחק פה עוד איזה 7 שנים...

ברור שניסיון מקבלים עם השנים, אבל השחקן הישראלי הממוצע פשוט עצלן ומעדיף לבלות מאשר לעבוד קשה על המשחק שלו. יותר חשוב לו חברה דוגמנית מאשר לשפר את הבעיטה שלו לשער או לעבוד על חוסן הגוף.

ה'בעיה' של גולסה כרגע היא שהוא פרץ יותר מדי מהר קדימה. העניין הוא שיש לו כנראה ברגליים הרבה כשרון, אבל אין לו את המנטליות הנדרשת. בהיבט מסויים הוא מזכיר לי את מאור בוזגלו. עוד צעיר עם פוטנציאל שכבר שנים דועך ודועך. אין לי מושג מי מלווה את גולסה, אבל לי יש הרגשה שגם לא מלווים את הבחור כמו שצריך. אולי אין את יעקב בוזגלו באזור, אבל האנשים שנמצאים בסביבת גולסה גם לא עוזרים לבחור הרבה.

4. סמואל אטו Member

איך אתה לא מסכים איתי, אם אני ואתה אומרים את אותו הדבר?!
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

5. תומס מולר Member

שמעתי היום ברדיו בתכנית הספורט שהפועל ת''א הגיעו להבנות עם רב'''ש אך בסופו של דבר הם הלכו על אבוקסיס
    רב''ש חייב להיות המאמן הבא שלנו...

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/12
  6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

המאמן הבא? כבר שלחת את ראובן הביתה?

7. מרקו ואן באסטן Member

אני לא מבין יותר מדי בתכניות אימונים ולא מכיר את אייל גולסה ועידן ורד באופן אישי. אני רק ייודע שבמשך כל השנים ובינהם גם השנים המוצלחות את מכבי חיפה הובילו שחקנים צעירים(רובן,אייל,קלינגר,טל בניןב,רוני רוזנטל,משה סלקטר) ולא רק במכבי חיפה גם נמני חזן איציק זוהר אלי אוחנה ועוד. אז כן אני מצפה משחקנים מוכשרים וצעירים שיקחו את הקבוצה קדימה ויובילו אותה. זה לא דבר הזוי לצפות לו, זה מה שאמור לקרות. את כל הקבוצות הגדולות במדינה לאורך השנים הובילו צעירים (מכבי חיפה 91,מכבי תל אביב 92,וביתר ירושלים של שנות ה80, והתינוקות של קשטן ב99).

8. סמואל אטו Member

אתה מדבר איתי על שחקנים שפרצו לתודעה לפני 30 שנה, טוב שלא רשמת גם סטלמך,גלזר וחודורוב.
    בעידן של היום שחקנים עולים לבוגרים בלי מקצוענות ובלי אופי שהיה לשחקנים של פעם. הם עצלנים,שבעים ולא מודעים.
    במקום להסתכל על אוחנה ומלמיליאן תסתכל על דוגמאות יותר רלוונטיות כמו שלומי ארבייטמן,ליאור רפאלוב,גילי ורמוט,מאור מליקסון, אלעד גבאי, ברק בדש ודני עמוס. כולם פרצו בגיל 25-26, כי זה מתי שהדור של היום מגיע לשיא שלו מבחינת בגרות ומקצוענות.
    אתה יכול להתכחש לזה ולהמשיך להתפעל מאיך שגולאסה ?פלופ? ומכך שחיפה לא מסוגלת להתמודד על אליפויות.

9. alexshw Member

לדעתי מלמיליאן היה האמא והאבא של החובבנים. הוא היה משחק בהליכה ובמבחנים באירופה הוא נכשל.

10. מרקו ואן באסטן Member

יכול להיות שאני דינוזאור ואני עדיין תקוע בשנות ה90, אבל בזמן שהמציאות הכלכלית לא מאפשרת להביא לפה זרים ברמה גבוהה שבאמת יכולים לשדרג את הקבוצות אז אין ברירה אלא להתבסס על התוצר המקומי.

11. סמואל אטו Member

חיפה לא יכולה להביא זרים כמו סולארי,גונזאלו גארסיה או גלבאן?
    אין שום בעיה גם להתבסס על התוצר המקומי, אבל שיביאו שחקנים שיעמדו בציפיות שלהם ולא יפילו את הכל הכתפיים הצעירות של גולאסה וכו?. שחקנים כמו ראדי,סבע ורוצ?ט היו יכולים להוביל את חיפה לאליפויות בזמן שורד וגולאסה מתבשלים לקראת לקיחת המושכות.

12. Ice Cream חסה

מה רע בצ'וצ'אליץ' ופיליאבסקי? גם שאראנוב שוער מצוין, אבל להחזיק שוער זר שמרוויח מאות אלפי יורו בתור שוער שלישי זה משהו שיכול לקרות רק בקבוצה שבה דוידוביץ' קובע... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

13. alexshw Member

לצערי אתה צודק, כבר שנים שדוידוביץ' וקטן קובעים יותר מהמאמן. שני סוסים מתים השתלטו על המועדון.

14. Ice Cream חסה

ומה שמצחיק/עצוב זה שהם רבים ביניהם מי יותר קובע...

15. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

דוידוביץ וקטן ממש לא באותה הרמה.
    לא יודע מי מספר לכם סיפורים שדוידוביץ הוא הרשע וקטן הוא הסמל אבל זה ממש לא ככה. המאמנים מפחדים מקטן לא מדוידוביץ. השחקנים הצעירים יודעים שאם הם יגידו מילה הכי קטנה על קטן הם לא יהיו בו. המילה של קטן במועדון הזה היא הרבה יותר דומיננטית ממה שאתם יכולים לתאר. דוידוביץ? אין ספק שיש לו אגו לא קטן, אבל שחקנים צעירים מתחברים אליו הרבה, הוא עוזר להם, תומך בהם, הוא דמות הרבה יותר נוחה מקטן. באימונים כל השחקנים החדשים מדברים עם דוידוביץ, ולא מפחדים ממנו.

וכל הדברים האלה מאנשים בתוך המועדון. נמאס כבר מהרצח אופי הזה שעושים לדוידוביץ לעומת המלאך יניב קטן.
    ושוב, גם לניר לא חסר, אבל הוא ממש לא דמות כל כך שלילית כמו שעושים ממנו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/9/12