מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Captain Canada, ‏6/7/12.

1. alexshw Member

לא חוכמה להטפל לעשור הכי גרוע בתולדותיה. מכבי חיפה אכן בנתה שם של קבוצה השואפת לשחק כדורגל אטרקטיבי עוד בשנות החמישים, עניין אחר הוא שהיא לא הייתה מספיק טובה כדי לקחת תארים וגם לא שאפה לכך.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/12
  2. מרקו ואן באסטן Member

שנות ה70 היו שנות השפל של המועדון. אבל המורשת של הכדורגל השמח והיפה החלה בשנות החמישים והמשיכה לשנות ה60. התארים באו בשנות ה80 עם דור הנפילים של המועדון עם שחקנים כמו ברוך ממן משה סלקטר אבי רן רפי אוסמו ירון גבעול אברהם אבוקרט וזהאי ארמלי שבא משפרעם. בשנות ה90 נכנס עידן הכסף הגדול של יענקלה שחר. עובדה היא שלפני שמכבי חיפה זללה תארים בסיטונאות(תחילת שנות האלפיים) למכבי חיפה היה קהל עצום בגודלו, גדול יותר מלהפועל תל אביב, ולדעתי גם ממכבי ובית?ר, עוד בעידן שפיגל. אז למכבי חיפה היו משמעותית פחות תארים מלמכבי והפועל אבל לא משמעותית פחות אוהדים(אם בכלל). ככה שזה מוכיח שמאז ומעולם היה קהל גדול. דווקא עידן ההצלחות הגדולות פגע לדעתי בקהל של מכבי חיפה שהפך למפונק אבל זה כבר לדיון אחר.

3. Beitar89 Member

ההבדל הוא שפעם תושבי חיפה והסביבה היו אוהדי מכבי חיפה שרופים, אבל מעבר לאזור זה, לא היו יותר אוהדים למכבי חיפה. מה שבאים להגיד פה, ואני מסכים, זה שפתאום ילדים ברמת גן, באר שבע ואשדוד אוהדים את מכבי חיפה במקום את קבוצות העיר שלהם.

4. מרקו ואן באסטן Member

זה גם קשור לנדידה הגדולה מאיזור חיפה והסביבה למרכז. בכל מקרה כך או אחרת הכוונה היא שמעולם מכבי חיפה לא הייתה קבוצה זניחה ומאז ומעולם היה לקבוצה בסיס אוהדים גדול והקבוצה ייצרה עניין. זה נכון ששחר הפך את הקבוצה למועדון מספר 1 בישראל אבל לטעון שהיינו קבוצה זניחה בישראל הוא לא נכון. זה כמו לטעון שמילאן לפני ברלוסקוני היה מועדון זניח באיטליה. מכבי חיפה הייתה לפני שחר ותהיה גם אחריו.

נערך לאחרונה ב: ‏10/9/12
  5. Beitar89 Member

זה לא קשור לנדידה מחיפה למרכז, זה קשור לזה שילדים שנולדו וגדלו, וההורים שלהם נולדו וגדלו במרכז, אוהדים את מכבי חיפה בגלל הצלחותיה, ואם אתה זוכר את עצמך בתור ילד, אתה תמיד הולך עם המנצחים. אני יליד 1989 ואני מאיזור חיפה, אבל אני ורוב החברים שלי גדלנו על אלי אוחנה ובית"ר, כי זאת הייתה הקבוצה שהלהיבה אותנו יותר מאחרות, ועם הזמן, כשהדעות הלאומיות שלי התגבשו, אהדתי לבית"ר הייתה מגובית גם בעמדות הלאומניות שלי ולכן היא רק גברה.

6. Prometheus Member

אתה מדבר כאן על כמות האוהדים של חיפה בתחילת שנות ה 2000, כשבעצם מרבית האוהדים שלכם הגיעו משנות ה 90 של ברקוביץ' ושאר הכוכבים. זה היה עשור עם מלחמה ראש בראש של מכבי ת"א ומכבי חיפה, כששתי הקבוצות האלו למעשה היוו את הבסיס של נבחרת ישראל והיו שתיים מהקבוצות הכי גדולות אי פעם בכדורגל הישראלי.
    אז כן, כשהגענו לשנות ה 2000, וחיפה התחילה לזלול תארים, כבר היה לה בסיס די גדול, אבל הוא לא בא סתם ככה, אלא מההצלחות של שנות ה 90.

7. מרקו ואן באסטן Member

אני מדבר על שנות ה90. עוד לפני עונות 93-96. גם אז היה קהל גדול שממלא מספר פעמים את האצטדיון בעונה, ומביא כמויות גדולות למשחקי חוץ. וגם על שנות ה80 למעשה. תמיד היה קהל גדול למכבי חיפה. וברור שההצלחות משכו עוד קהל מכל הארץ. אבל אני מדבר על הבסיס, הוא תמיד היה גדול. בחיפה והסביבה חיים כ350 400 אלף תושבים שרובם אוהדי מכבי חיפה מסורתית. לפני תקופה מוצלחת כזו או אחרת

נערך לאחרונה ב: ‏11/9/12
  8. alexshw Member

יוזמה ברוכה של ברקוביץ' הביאה להנצחת אבי רן ז"ל על בול.

9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Article.64.129210.html

קינן סיכם לעונה אחת. מבחינתי זה דבר מבורך. קינן לא נחשב לכשרון צעיר יוצא דופן שיכול למלא את קופת הקבוצה במיליונים רבים. בצורה הזאת נוכל בקיץ הבא לראות אם השידוך הצליח. נכון, קינן יהיה אז שחקן חופשי, אבל לדעתי יש יותר סיכונים בלהחתים את הבחור למינימום של איזה 3 עונות.

רק דבר אחד לא ברור לי. מי שם את אדרי במסיבת עיתונאים? עם כל הכבוד לבחור הוא לא צריך לשבת שם. במסיבות עיתונאים רק יושבים שחקנים מנוסים ומייצגים, לא? אם שראנוב זכאי לשחק אני בכלל לא חושב שמגיע לו בכלל לפתוח. להושיב אותו במסיבת העיתונאים אחרי השולחן? למה מה הוא עשה בקריירה בקבוצה שהוא נחשב לשחקן מוביל?

10. תומס מולר Member

לפי המקומונים בחיפה, עטר לא רוצה את ידין
    הוא טוען שידין יכול להרוס את המרקם הקבוצתי

נערך לאחרונה ב: ‏13/9/12
  11. תומס מולר Member

עטר ההססן שוקל לוותר על צעירי
    מאמן בדיחה

12. alexshw Member

מי שהופך את הקבוצה לפרטיה זה קודם כל שחר. מתנהלים בלי שום תכנון. הכל מקרי.
    יענק'לה הגיע זמן לפרוש.

13. מרקו ואן באסטן Member

לא מבין מה הולך כאן.. למה שוקלים לוותר על צעירי?זה אומר שגולסה ממשיך להיות 50/50? או שאולי בונים על בוקולי? אני לא מבין את ההתנהלות הבדיחה הזאת.

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

צעירי לא, ידין לא. נו טוב, שלא יבוא אף אחד. אנחנו נראה עד כמה זמן הקהל יקבל את העניין שאנחנו סופגים כמו חובבנים. קשה לי לחשוב שקינן יפתור כל הבעיות בקבוצה, הוא לא סופרמן. אגב אולי כדאי להעדיף את ידין רק בגלל שקטן ודווידוביץ' ישלטו קצת פחות בקבוצה? זו לא אופצייה טובה ראובן?

בצורה הזאת אנחנו נמשיך את העונה האחרונה, אבל אם זה מה ששחר ועטר רוצים. בבקשה. לי יש הרגשה שאם לא ננצח בבאר שבע שהכעס לאט לאט גם יגדל ביציעים. עטר אולי סמל, אבל גם ואן באסטן לא היה יותר גדול מאייאקס...

15. חראראדו יוסרטה Member

עזבו העונה הזאת גמורה
    לא ראיתם איך עטר הבריז ממסיבת העיתונאיים אתמול
    הוא לחוץ ומבוהל

יאללה לים
    נקווה שבעונה הבאה יהיה לנו מאמן נורמלי