מכבי חיפה 12/13: הריצה של בנאדו נעצרת

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by Captain Canada, Jul 6, 2012.

1. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם המאמנים שנוסעים לראות את השחקנים בחול,איך אתה מסביר את העובדה שכל שנה כמעט כל הקבוצות מחליפות כמעט את כל הזרים.....?

2. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

הרצון שלך להגדיל את כמות הזרים לא רלוונטית כאן להחלטה אם אבוחצירא יירכש או לא.
    למכבי חיפה כרגע אין בעיה להחתים זר במקומו, אנחנו ממש לא קרובים להגיע למכסת הזרים, אבל מה לעשות שקשה למצוא זר ב 750,000 דולר שישדרג את הקבוצה. תאמין לי שאם זה היה כל כך פשוט במחירים האלו, כבר מזמן היו נוחתים כאן שני זרים.

3. Ice Cream חסה

סעיף השחרור של אבוחצירא הוא 750 אלף יורו, לא דולר. אפילו אם נגיד שתמורת עמאשה, אזולאי, אלקיים והעסקה עם גבאי זה יצא למכבי חיפה כחצי מיליון יורו עבור אובחצירא, זה עדיין הרבה כסף שלא שווה עליו, וגם אם חיפה הייתה מוכנה להשקיע מיליון וחצי יורו בחלוץ חדש, לא בטוח שהיא הייתה רוכשת מישהו במקום בשוק הישראלי.

כרגע כל מכסת הזרים של מכבי חיפה תפוסה, את אנדלובו מתלבטים אם להשאיר, להקפיא או לקוות שקבוצה בחו"ל תרצה אותו, ופיליאבסקי גם לא ממש מוצא קבוצה שתתאים לו (גם אותו יקפיאו)?

חלקם מתקדמים הלאה, חלקם הגיעו מלכתחילה בהשאלה, חלקם לא הגיעו לסיכום על תנאים בקבוצה שלהם, ולפעמים קבוצות לא משאירות גם שחקנים טובים. לא חסרות קבוצות שיש אצלן גם תחלופה מאסיבית של ישראלים כל עונה, בעיקר הקבוצות הקטנות יותר. חוץ מזה שאם יתאפשר להביא יותר שחקנים זרים, אפשר יהיה לגלות יותר שחקנים טובים שיתאימו לקבוצות והם יישארו בשלד של הקבוצה (או שדווקא יתקדמו הלאה..).
    וכמובן שרק בקבוצות הגדולות המאמן טס לראות את הזרים, ברובן זה על סמך קלטות וחוות דעת מאנשים קשורים.

4. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אני ממש לא רוצה להגדיל את מספר הזרים,אני חושב שצריך להשאיר את המצב כמו שהוא היום.
    2. אתה רק מחזק את מה שאני אומר,שאין מספיק ישראלים טובים. אני לא חושב שאבוחצרה זה חלוץ השנה באירופה,אבל לנוכח הנסיבות,שזרים יקרים לא יגיעו והשוק דל בישראלים הוא האופציה הטובה ביותר.

5. Ice Cream חסה

אתה מודה ששוק הישראלים דליל ומשאיר את מכבי חיפה עם אופציית אבוחצירא, ועדיין לא חושב שצריך להגדיל את מס' הזרים?

6. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה

חיובי.
    5 זרים זה מספיק בהחלט,לא צריך להוסיף ולא לעלות. למכבי חיפה יש סגל טוב מאוד שזקוק לחיזוק של שחקן או שתיים.
    והזלזול שלך בשמעון אבחצרה באמת לא מובן לי,הוא חלוץ ליגה מצויין.

7. Ice Cream חסה

אתה סותר את עצמך, כי כבר שנתיים שלוש שאנחנו בבעיה של מצוקת ישראלים שנובעת מהנהירה ההמונית שלהם לאירופה.
    אני לא חושב שזה בעיה שחלוץ מחטיא 5 מתוך 6 מצבים ודאיים לגול כל עוד היו לו 90 הזדמנויות בקבוצה יותר קטנה מחיפה, אבל שי וגל (טופימן) ציינו את זה בתור בעיה, והבעיה הזו הייתה נפתרת אם לחיפה הייתה אפשרות לחפש עוד שחקן לא מקומי, כמו שקורה ברוב הליגות בעולם.

Last edited by a moderator: Jun 14, 2013
  8. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

שוב אתה מתעקש להמשיך עם הדיעה שלך גם כשהיא לא נכונה למקרה הזה.
    לחיפה יש מקום לעוד זר, אפילו שניים, הסיבה היחידה שלא הנחתנו כאן זרים היא תקציבית. אין מה לעשות בישביל לרכוש זר שישדרג את הקבוצה, העלות די גבוהה. אבוחצירא ביחס לעסקת (כריסטופי לדוגמא) הוא זול.
    למכבי חיפה צריך חלוץ שיידע לכבוש גם מהשניים-שלושה מצבים שהוא מקבל במשחק. בדיוק בגלל זה במשחקים שהגענו לקצת פחות מ 10 מצבי כיבוש, לא ניצחנו. פה איבדנו נקודות. מנגד למכבי היה את פריצה שמכל חצי מצב כבש.

Last edited: Jun 14, 2013
  9. sagi4814 Member

יש לי שאלה לאוהדי חיפה, באמת מעניין אותי לדעת אם חושבים כמוני, לעניות דעתי חיפה מאוד פספסה עם דויד מנגה, אני מעריך את אבוחצירא אבל אני חושב שהוא חלוץ כמו אדלובו, שתיהם חלוצים טובים לליגה, הם לא יכולים לשדרג קבוצות ברמה הגבוהה, מנגה לעומת זאת שחקן מהיר, טכניקה טובה, דריבליסט מצוין, היה מתאים לחיפה

10. Ice Cream חסה

כרגע המכסה של חיפה מלאה, לגבי אנדלובו עוד לא קיבלו החלטה ועם פיליאבסקי אין התקדמות משמעותית (הקפאה? איומים שאם הוא לא עובר לכל קבוצה שרוצה אותו הוא יושב ביציע?). אתה לא באמת אמרת שבקרב החלוצים הזרים יש פחות שחקנים מתאימים למכבי חיפה מאשר בקרב הישראלים, נכון? וגם עם לאבוחצירא יש יתרון שאתה יודע מה אתה הולך לקבל ממנו (המון החמצות...) ומהזרים שזה גם תלוי בהרבה פרמטרים של התאקלמות לא ממש, אפשר להביא במיליון יורו 2 חלוצים זרים, במטרה להגדיל את הסיכוי לדוג חלוץ זר.

11. Igi Member

השמועות על אבוחצירא מאכזבות. הוא בדיוק מסוג השחקנים שחיפה ניסתה להשתחרר מהם בקיץ, אבל אני מניח שאין הרבה ברירות בשוק הישראלי.

12. alexshw Member

אבוחצירא זה ברירת מחדל, אחרי שכמה שחקנים נפלו כרגיל בגלל "עלויות גבוהות".

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני שואל את עצמי אם אתה באמת משחק אותה ראש קטן או שאתה באמת לא מבין.

פילאבסקי יושאל בוודאות לקבוצה בליגת העל או יימכר לקבוצה אוקראינית. את מקומו כבלם שלישי ייתפוס פאלח.
    גם אם אנדלובו ישוחרר וגם אם לא, זה לא מה שמונע כרגע מאיתנו להחתים חלוץ זר.

וכן, במגבלת התקציב של מכבי חיפה, קשה מאוד להביא זר שידרג את החלק ההתקפי של הקבוצה.
    השנה החליטו שלא יביאו שני זרים לא מוכחים בסכום נמוך ולקוות לנס, אלא ללכת על שחקן יקר יותר עם רזומה קצת יותר מוכח.

Last edited: Jun 14, 2013
  14. Ice Cream חסה

בוודאות...
    פיליאבסקי לא שש לעבור לקבוצה ישראלית, וקבוצות אוקראיניות לא ממש רודפות אחריו (בטח הסוכן שלו לא משהו). ברור שאפשר להקפיא אותו, אפשר לאיים עליו שהוא ישב כל העונה ביציע אם הוא לא עובר קבוצה, אפשר להכריח אותו להגיע לאימונים לריצות ואחרי זה לאסוף את הקונוסים בתור עונש אם הוא לא יסכים לעבור קבוצה - נראה לי שמכסה פחות קשיחה של זרים עדיפה על מצב כזה.
    אם אנדלובו נשאר אז או שגם אותו תקפיאו/ תשלחו ליציע/ תכריחו לבוא לאימונים כדי לרוץ ולאסוף קונוסים, או שתתקעו עם זר שמתיימר להיות חלוץ, ובכל מקרה לא תצליחו להביא את ה-2 חלוצים שאוהדי מכבי חיפה בדיון הזה אומרים שחובה להביא, אלא אם יש כוונה להביא גם את אבוחצירא ב-750 אלף יורו, וגם חלוץ זר נוסף...

גם אתה, גם טופי, גם אלכס וגם איגור אומרים בתוקף שאבוחצירא הוא ברירת מחדל, והמחיר הגבוה שלו (נגיד שאחרי על העסקאות על שאר השחקנים זה חצי מיליון יורו) רק מדגישים את זה. בחצי מיליון יורו האלה בטוח קיים חלוץ זר טוב יותר ומוכח יותר מאבוחצירא, ואולי גם יותר משתלם כהשקעה לעתיד (ניסיתי לחפש ברחבי האינטרנט ומצאתי כמה שחקנים מעניינים, לא יודע על המחירים, אבל סומך שלסקאוטים וסוכנים מקושרים כן יש שמות), וגם בתור זר הוא ישלם מס הרבה יותר נמוך מאבוחצירא. כמובן שההתאקלמות שלו היא סימן שאלה ומוריד מהסיכוי שמדובר בשחקן מוצלח ביחס לשמעון הצדיק שלנו, ובגלל זה אפשר להביא בסכום נמוך יותר שחקנים פחות מוכחים (אבל עדיין עדיפים על הרזומה של אבוחצירא), ולקוות שאחד מהם באמת כזה ויתאקלם בחיפה. זה לא נס, זה סטטיסטיקה פשוטה.

15. קשר שמאלי Member

-רז שטיין הושאל להפועל קטמון
    -דור כוכב הושאל להפועל עפולה