אדון נייג'ל דה יונג, זה שיעקב שחר הפך את מכבי חיפה למועדון הגדול בישראל זה נכוןץ אף אחד לא בא לקחת לו את הישגי העבר. על הצלחתו בעבר אין עוררין ואף אחד לא יקח לו את זה. הבעיה היא שבשנים האחרונות אין לו עניין להעמיד קבוצה תחרותית שתתחרה על התארים ותתקדם באירופה. זה שיש בעיה בניהול בכדורגל הישראלי עד לרמה שלא משלמים משכורות,או קושי לעבור בבקרה התקציבית זה לא אומר שאני צריך להגיד תודה רבה על כך שאצלי זה לא כך. זה שיש דברים כאלה זה תת רמה ובושה וחרפה וזאת תעודת עניות. מכבי חיפה כבר 30 שנה מועדון מוביל בכדורגל הישראלי ולמעשה הוא כזה עוד לפני שהמועדון שלך נחשב לכזה. ולמעשה הוא זכה בדאבל 4 אליפויות 2 גביעים עוד לפני ששחר הפך לבעלים.אם פרגושון ידע מתי לפרוש גם יענקלה יכול הם באותו גיל.וגם שפרגוסון לקח את יונייטד הם היו בין אברטון לטוטנהאם וממש לא המועדון הגדול באנגליה. אז עכשיו כשפרגוסון עוזב לא מכווננים יותר גבוה ביונייטד? ומאז ומעולם היינו מועדון עם מספר גדול של אוהדים אז כל ניסיון לשכתב את ההיסטוריה לא יעלה לך יפה.
מכבי חיפה לפניי יעקב שחר: 6 תארים. מכבי חיפה אחריי יעקב שחר: 15 תארים ופעמיים העפלה לצ'מפיונס ליג. אני חושב שזה אומר מספיק. וכשפרגוסון לקח את יונייטד הם היו המועדון השלישי במאזן האליפויות אחריי ארסנל וליברפול אאל"ט. מכבי חיפה, כששחר לקח אותה, הייתה נחותה במספר האליפויות מ - 4 קבוצות לפחות.
יפה מאוד השאלה מה הלאה. השאיפה צריכה להיות ל20 ו30 תארים ולהיות חבר של קבע בצ'מפיונז. את זה יענקלה בגילו כבר לא מסוגל לתת
לא מבין מה הקשר של פירוט כל ההישגים תחת יעקב שחר למה שואן באסטן רשם. אף אחד לא חולק על התרומה האדירה של יענק'לה למועדון בעבר.
לא יודע אם שחר מוריד הילוך, הרי בעונה האחרונה עם עטר התקציב היה ההכי גבוה שהיה לנו ב3-4 השנים האחרונות. זה שהגיעו שחקנים בינוניים ובכמויות זה סיפור אחר. אפשר לפגוע בזרים גם עם 45 מיליון, לא חייבים 70. אבל זרים צריך לדעת לבחור, וכשיש אחד טוב כזה הוא עולה כסף אין מה לעשות. מצחיק שעל אנדלובו כי עטר רצה שחר שחרר מיליון דולר ועל זר שבנאדו רוצה מאפועל ניקוסיה, פתאום עלות של 800,000 זה מוגזם ויחפשו זר אחר. לא צריך להביא 15 שחקנים בינוניים, מספיק 3 תותחים והיתר מהסגל הקיים+מושאלים שחוזרים. אבל צריך את ה 3 תותחים האלה. מאכזב לראות שעדיין לא הבינו את זה במועדון ועל זה הביקורת שלי.
מה השורה התחתונה?אתה חושב שאריק לא יקבל מה שאחרים קבלו? אני חושב שמיהרת לקבוע עובדות בנושא הזה. רכבת ההרים בשנתו האחרונה של אלישע+ התנהלות בזיונית של ראובן בשהותו הקצרה במועדון גורמת להרבה אנשים לחשוב שחיפה נוהגת כך שנים ארוכות. לא הייתי ממהר לקבוע שהמועדון ממשיך לנהוג כך, צריך להבין שטעויות כאלה לוקח קצת זמן לתקן. עצם העובדה שקינן חזר להגנה בתחילת העונה כבר מוכיחה שיש חשיבה נכונה.
צוות המאמנים לעונה הבאה: " מאמן השוערים אבי פרץ יעזוב אחרי שנה אחת ואת מקומו ימלא גיורא אנטמן. מאמן הכושר אורי הראל ימשיך בתפקידו ובמקביל אמור להצטרף לצוות מאמן כושר נוסף, חזי נחשוני. אורי אוזן ימשיך לשמש כעוזר מאמן ובשלב זה בחיפה אין כוונה למנות סקאוט חדש במקומו של אלון חרזי שיסיים את תפקידו ויעבור ככל הנראה לעתפקיד אחר במועדון." זה שאנטמן חוזר זה מבורך, זה שמאמן הכושר נשאר זה די מצחיק. העיקר שהביאו לו תגבור. אולי צריך גם לתגבר את פיני שרון.
קודם כל מכבי חיפה תפקדה ללא סקאוט עד שחרזי פרש ולא שהוא העלה פה את אחוזי ההצלחה בזרים. פרט לכך כתבו שזה הסקאוטינג יעבור לאיזה חברה של זהבי, עניין מטריד בפני עצמו מכיוון שהבנאדם כבר שנים עושה לנו שירות דב עם ליצנים שהוא מביא לפה. בכל מקרה סקאוטינג הוא דבר רציני ביותר בכדורגל המודרני וחבל שבקבוצה לא הפנימו את זה עדיין. וזה שחרזי נקרא" סקאוט" זה לא רציני. היה ג'וב תפור. עכשיו תופרים לו ג'וב במחלקת הנוער. בקיצור אין ממנו תועלת.
אלכס, אני בהחלט מסכים איתך שנושא הסקאוטינג הוא מקצוע בפני עצמו, אבל לא רק במכבי חיפה שומעים יותר מדי על בלאגן בנושא בחירת השחקנים. כרגע נראה שהשקט חזר לאייאקס (בגלל מהפכת יוהאן קרויף), אבל לא לפני הרבה שנים הקבוצה שלי החתימה שחקנים על ימין ושמאל שחקנים שהגיעו בגלל קשר זה או אחר עם המאמן התורן. הנק טן קאטה ומרטין יול הביאו לאייאקס שחקנים שפשוט לא היו צריכים לשחק באמסטרדם, אבל תמיד קל לקבל שחקנים מחברים מאשר לקבל את העיצה מסקאוט מקצועי. אתה חושב שבמנצ'סטר סיטי למשל יש סקאוטינג מפותח? הם קונים שם בעיקר לפי השם. לחזור למכבי חיפה. המציאות היא שפיני זהבי הוא בן בית בקבוצה שלנו. בגלל שאנחנו קבוצה בלי רשת סקאוטינג רציני מעצמה זהבי יכול בקלות לדחוף לנו מכל מקום שחקנים. זו מציאות לא רצוייה, אבל היא כן המציאות. כשאוזן הולך לראות שחקן מועמד לאיזה משחק יש אחוז גדול מאד שמכבי חיפה מהמרת בצורה מאד מסוכנת. שחקן צריך להיות מספר טוב של משחקים במעקב ואם עוזר מאמן הולך לראות אז הוא צריך לתת חותמת סופית אפשרית לדיל. לא קשה לנחש שזה לא קרה עם כל השחקנים שמועמדים להגיע למכבי חיפה. אני רק יכול לקוות ששחר יהיה מספיק חכם להשקיע את הכסף שלו במספר קטן מצומצם ברכש ולתת לבנאדו אוסף של מספר קטן של שחקנים באמת טובים (לליגה ומטרות שלנו) בתוספת נוער מקומי. אגב עוד דבר מאד לא טוב זה לתת למאמן את הזכות לבחור לעצמו שחקנים. בנאדו יהיה אולי מאמן טוב, אבל מאמן נשאר ב-99 אחוז מהמקרים לתקופה מאד קצרה בתפקיד. אני בדיעה שמאמן צריך לקבל שחקנים ולעבוד איתם, מי שבוחר את שחקני הרכש אלה הם האנשים לטווח הארוך. לי אישית ברור שזה לא קורה בקבוצה (וכנראה כן במכבי ת"א).
אם בעונה בה הוא הראה שעדיין צריך לסדר לו כמה ברגים בראש ולדעת מתי לשחרר כדור,עזרא מסיים עם מספרים כאלה(לדעתי הוא מלך הבישולים של הליגה), אז רק שתבינו איזה פוטנציאל יש בו. לדעתי יותר גדול יותר מלרפאלוב. הוא רק צריך להתמיד ולהשתפר. השחקן היחיד ששווה משהו בחלק ההתקפי שלנו במהלך העונה הזו
לא ממש מצליח להבין את הרעיון בהחתמת בן הרוש מנתניה, אלא אם כן הוא מסכים להיות על תקן של בלם 3. אני משער שהוא יגיע במקומו של גל כהן מבני יהודה שעליו דובר כאופציה די זולה. בכל מקרה, אני הייתי מעדיף שייתרכזו בחיזוק העמדות הבאמת קריטיות, אך כך שיחזקו את המסביב. בשנים האחרונות לצערי לבסוף קיבלנו שנה אחר שנה רק את המסביב.