לגבי השחקנים אני צריך להודות שטעיתי...נאתכו, חמד, אוואט וקצת טל בן חיים עשו יופי כותרות. בן בסט לדעתי עדיין צריך להשתפר, אבל כיף לראות שהוא מצליח בנבחרת. אני רק חוזר ואומר שכרגע קשה לי לראות את גולסה מצליח באירופה, אבל הלוואי שהוא יוכיח שאני טועה. אוף טופיק - טעות שהתחלתי לדבר על דרנטה. בוא נסכם ככה, הבחור מילא את הארנק שלו, אבל הקריירה שלו נהרסה לגמרי. המעבר שלו לריאל מדריד היתה טעות חייו, אבל חשבון הבנק שלו טפח. דניאל דה רידר? כשלון צורב. מקיצוני מבטיח בנוער לאייאקס עד לשבוע שבו שמע שלא מאריכים את חוזהו בהיירנביין...דרנטה לכל הדיעות עוד התעשר, את זה דה רידר גם לא עשה. אדם, זכור שבעידן בוסמן כל שחקן יכול לשחק בחו"ל. דה רידר פשוט שחקן בינוני ואני עוד מחמיא לבחור עם האמא השראלית.
הבעיה של דרנטה היא שהוא דפוק לגמרי בראש. זה לא המקרה של גולסה. הוא פשוט מחורפן ושם ז*ן על הקריירה שלו. בן-בסט עושה חיל בינתיים. כמובן שהוא עוד יכול\צריך להשתפר, אבל זה לא חשוב. הוא היה לא מוערך פה בארץ, יצא לצרפת ומצליח לגמרי לא רע. אז אם זה מצליח בשבילו, אין סיבה שלא יצילח לגולסה (עקרונית, אני לא משווה בין השחקנים).
שימו לב: לשלומי אזולאי 20 שערים בליגת העל, 11 מהם הוא כבש כשנכנס כמחליף( 8 מ - 12 במכבי חיפה, 3 מ - 8 בק"ש). העונה כבש 5 מששת שעריו כמחליף. למרות שהוא חסר יציבות ומרבה עדיין ללכת ראש בקיר, עזרא כבר הגיע ל - 7 שערים ו - 10 בישולים(יש חילוקי דעות בספירת בישולים, אני מסתמך על האתר הרשמי וואלה, שזה הכי תואם את מה שעיניי ראו). מספרים שמזמן לא הראה קשר התקפי בקבוצה. אפשר רק לחלום מה הוא יתרום, אם יתחיל להפעיל את הראש יותר פעמים ויהיה יותר יציב.
ללא ספק שחקן מוכשר, והבעיה שלו היא באמת שהוא הולך כמו ראש בקיר, מזכיר לי את סיראז' נסאר אבל עם הרבה יותר איכויות. אם חן עזרא לא יילך כמו ראש בקיר ויינצל את האיכויות שיש לו הוא יכול להגיע רחוק מאוד.
הקבוצה מתכוונת להציע לקטן חוזה ל3 שנים. האמת שעד העונה הייתי סולד מאוד מהצעד הזה, אבל הוא השתפר פלאים מאז שבנאדו הגיע. בכל מקרה, קטן עדיין אוברייטד גדול מאוד ואני לא רוצה לראות אותו יותר כקפטן, שיתנו את הסרט לקינן או משהו, מקווה שבנאדו יתחיל בתהליך של להוריד אותו לספסל החל מהעונה הבאה.
אני שואל את עצמי אם בנאדו באמת חושב שבעונה הבאה הוא יכול להיות שחקן הרכב עם עומס של משחקים גם מאירופה. יש לי תחושה שכן. הוא כן שני וחמישי יהיה פצוע עם הכאבי הגב שלו. אין ספק שהשנה הוא השתדרג ביכולת, אבל גם זה באופן יחסי. אם יהיה לנו קשר אמצע במקום גולסה שגם יידע לתת את המסירת עומק הנכונה בתזמון הנכון, התלות בקטן תהיה הרבה יותר קטנה לדעתי.
יש התלבטות מאוד גדולה האם להיות זנב לאריות או ראש לשועלים... תראה את הסופר סאב האולטימטיבי - אולה גונאר סולשיאר שרוב שעריו נכבשו כשחקן מחליף ורובם שערי ניצחון או שיוויון חשוב ולא שערי "הצטרפות למסיבה" שבמצב של יצרון של מעל ל2 שערים. בשנת 1998 הייתה עליו הצעה מטוטהנאם אך סולשיאר סירב כי היה לו טוב במנצ'סטר. השאלה באמת היא מה שלומי רוצה מעצמו.
שיעשו כבר בקבוצה בדק בית. כמות הפציעות בשלוש השנים האחרונות אינה סבירה. מול שברים אין מה לעשות, אבל פרט לזה המון פציעות של חלוקת עומסים לקויה והכנה לקויה. חלאס, כל זמן נתון יש לפחות 3-4 פצועים בקבוצה.
מה שמתסכל פה זה שגם לא נורא יפתיע אותי אם לפתע בוקולי / קטן / עמאשה יפצעו משחק הבא, זה כאילו מישהו מחזיק בובת וודו שקוראים לה מכבי חיפה ונהנה להתסכל מהצד
בנאדו מאמן סתמי חסר חשיבות ובלי נסיון. אז למה מכבי חיפה לפתע הצליחה איתו? האם זה בגללו? למה באמת עטר כשל? כי השחקנים עשו לראובן עטר בכוונה. מי שהוביל את זה היה קטן שהוא גורם בעייתי ואז אדון קטן נסע למשרדיו של שחר בתל אביב ושחר אמר לו שאם השחקנים כל כך רצו להביא לסילוק של עטר אז הנה זה קורה ואם מכבי חיפה לא תהיה בליגה אירופית שנה הבאה אז אדון קטן הולך הביתה והחוזה שלו במכבי חיפה נגמר וכנ"ל חבורת קטן הקטנים. לכל מקל יש גם גזר והוא נתן לו הבטחה להארכת חוזה אם "יחזרו לשחק".. ואז אדון קטן הבעייתי ישב עשה חושבים שהוא תוך כמה חודשים יוצא לעולם האמיתי יצטרך למצוא קבוצה חדשה ושם לא יוכל לעשות את הערבובים שהוא רגיל בחדר הלבשה בחיפה.. אז הוא כינס את חבורת המפונקים שלו ואמר להם תשמעו זהו הוצאנו את עטר, כולנו בחוץ עונה הבאה, מעכשיו חייבים לסדר לבנאדו שיצליח.. והנה לפתע כבמטה קסמים המפונקים החלו לשחק כדורגל ממש נזכרו לפתע איך לשים כדורים בשער "נס" ממקום אחרון לשני מה תגידו.. האיומים על הכיס מצד שחר כנראה יכולים לחולל ניסים ונפלאות ועובדה אחרי שהקבוצה הבטיחה לעצמה ליגה אירופית אז שחר היה חייב למלא את ההבטחה למפונקיו שקיבל המשך חוזה לשנתיים ותפקיד בקבוצה.. אתם מבינים לזה ששחקני חיפה נזכרו לשחק :aa1: אין שום קשר "למאמן" בנאדו. יכלו באותה מידה להציב כמאמן דחליל מגינת ירק או כסא ריק והיה מביא אותה תוצאה. הסיבה היחידה אם כן או לא משחקים כדורגל זה הבטחת הכיס של יניב קטן וחבריו. זה הרמה של הליגה פה ושל השחקנים פה.
סלח לי אבל אתה עיוור אם אתה חושב שהכל בגלל ששחקנים עשו דווקא. עטר עשה את כל הדברים הפוך, בכל אספקט של אימון. אין דבר אחד נכון שהוא עשה. עטר היה מונע משיקולי אגו אישי בלבד, פרט לכך מסתבר שיש לו פשוט ידע עלוב בכדורגל, אני כבר לא מדבר על יכולות ניהול ותביעת עין לשחקנים. השלכות העבודה הנוראית שלו ישפיעו על הקבוצה עד המשחק האחרון. באשר לחלוקת עומסים וניהול סגל, אז בנאדו מאמן חסר ניסיון. ברור שהוא עדיין לוקה בכמה דברים, אבל זה טבעי לחלוטין.
אין ספק שהיה סוג של סאבוטאז' בחיפה בתחילת העונה, אבל אי אפשר לקחת מבנאדו את הקרדיט על אחוז ההצלחה שלו. אפילו בנוער הוא היה עם מאזן מושלם, וכשעזב, הקבוצה התחילה לאבד נקודות פתאום. זה כיף לראות מאמנים צעירים שמצליחים בבמה של הגדולים, בין אם זה בנאדו או ברק בכר (פרט לנפילה בפלייאוף), וכמובן אוסקר גארסיה, שכולם אימנו קבוצות נוער והיו חסרי ניסיון באימון של קבוצה בוגרת.
מעניין יהיה לראות אם גיא לוזון יחזור לאמן בליגה או שיחתוך לאירופה. לא שאני מזלזל במאמנים הוותיקים אבל יהיה נחמד לראות גם את אבוקסיס חוזר לאמן.