מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. לא מצאתי כינוי Member

תמיר כהן לליגה הישראלית הוא שחקן נהדר, שכחו שבעונה הראשונה שלו בבולטון הוא היה דווקא סביר ושיחק לא מעט משחקים - אין הרבה אופציות נורמליות אחרות בשוק ועדיף לחיפה לקחת אותו לטעמי, להעיף את סיידו ולהביא עוד חלוץ זר.

2. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

תמיר כהן יכול לשחק בהפועל ג'לג'וליה או בית"ר עזרא, קבוצות שמתאימות למידותיו.

3. סטפן שאלוי Member

בית"ר עזרא עדיין קיימת?

4. Ice Cream חסה

ג'ו קול- בו תספר לי על השחקנים הצעירים שאמורים להוביל את חיפה ב-4 מסגרות שונות.

סמואל אטו- גם באופן סטטיסטי אני משוכנע ששברזיל וארגנטינה יש פי כמה מונים יותר שחקנים מוכשרים מישראל, וגם אם לא, אז ממדינה של עשרות מיליונים שמטורפת על כדורגל אפשר להפיק יותר מבישראל. כמו שיש אנשים שיש להם יכולות כלכליות יותר טובות, אנשים עם ראש מתמטי או שבאמריקה יש יותר שחקני כדורסל מוכשרים מאשר כל שאר העולם כי זה ב-DNA שלהם (מפתיע?) ישראל לא התברכה בכל כך הרבה כדורגלנים מוכשרים שיוכלו למלא כ-320 מקומות שהם צריכים למלא בליגת העל, ועזיבה מאסיבית לליגות אחרות לא תורמת לזה בכלל.

שחם- אוחיון הוא אולי לא מתקל טוב, אבל הוא יותר שחקן שיכול לקחת על עצמו את המשחק מהאמצע ביחס לימפולסקי ובוקולי וגם התרומה ההתקפית והמנהיגות שלו עולה על זו שלהם. ניר ביטון נעצר שנה שעברה בהתקדמות, אבל הוא קשר אחורי מאוד מוכשר עם כל החבילה.

N כמוני- הקאדר שיש באפשרותו לשחק במרכז השדה של מכבי חיפה כולל את:
    יאהיא סיידו- טכני, יודע להתעלות, עם כושר טוב, אבל עדיין לוקה בחסר בפיזיות ובעבודה ההגנתית שקולמה עשה למשל.
    גוסטבו בוקולי- בחורצ'יק בן 33 שנלחם קבוע, אבל הכושר בהתאם לליגה ואחוזי המסירה עלובים.
    דלה ימפולסקי ואייל גולסה- שניהם פליימייקרים או קשרים התקפיים והם לא יכולים לבוא לידי ביטוי מאחור, גולסה לומד את זה אבל הוא עדיין רחוק מלהיות קשר אחורי דומיננטי, ימפולסקי יודע קצת וזה לא מספיק.
    ערן רוזנבאום- קשרה האחורי של הנוער שאני רק יודע שהוא עבר פציעה קשה לא מזמן.
    ליעד אלמליח וישראל זגורי- שניהם בדרך החוצה, וגם אם לא אז שניהם לא השחקנים הכי טובים (ואלה שברשימה שלי עולים עליהם), במיוחד אלמליח שלא כיכב אפילו בעכו.
    נגיד ומכל אלה אפשר לייצר 3 קשרים טובים (מקסימום) ועוד אחד שיספיק לגביע הטוטו- האם ל-4 מסגרות זה יספיק ושחקנים לא יפלו מהרגליים? ואלה שברשימה לא מתאימים? בבקשה, תמיר כהן שחקן חופשי, שי אבוטבול בריב עם הפועל, עם קצת מאמץ או טרייד חכם אלברמן היה יכול לבוא, אפשר היה להשיג את ישראלביץ' שיכול להספיק לליגה, איכשהו גם קובי דג'אני... לא חסרים.

מלו- אני ממש לא מבין איך המוח שלכם נשטף כל כך טוב שאתם מוכנים להישאר במתכונת של עד 5 זרים כשהשוק הישראלי מצטמצם, הקבוצות מתקדמות במפעלים האירופיים וניצנים של מחירים מופקעים צצים להם.
    אתה לא יכול לצפות שמכבי חיפה תצליח לפתות איכשהו את דקל קינן שרק ההצעה שלו מפאקינג אומוניה ניקוסיה הייתה על סך חצי מיליון יורו, אתה מה מבין מה השכר שצפה לו בבלקפול או קארדיף. אין מה לעשות- הוא הבין שיש לו הזדמנות לצאת לאירופה אז הוא לא פראייר לחתום על חוזה חדש, גם הסוכן שלו לא. כנ"ל חמד.

מכבי חיפה הביאה שני בלמים זרים כי אין מספיק בלמים הרמה בשוק הישראלי, ואלה שיש מעדיפים את אירופה, וחיפה חסרת סיכוי להתחרות בשכר שהן מציעות. אם מסיללה שהוא באנקר ושחקן יציב מאוד ומגן מושלם נאלץ לעזוב ובמקומו טוואטחה חסר הניסיון עולה להרכב עם גיבוי של מגרלשווילי הבינוני, אתם בבעיה, אין מגנים שמאליים בעולם בכמויות בכלל, אז בטח שבישראל אין. רק תחשוב שחיפה תגריל את ריאל, באיירן וזניט נגיד בצ'מפיונס והקיצוניים הימניים שלהם יעשו לטוואטחה כזו טראומה שההתקדמות שלו לליגה תיעצר.

למה ההתעקשות המוזרה על הגבלה של 5 שחקנים ללא דרכון של מדינה דווקא פה כשכל אירופה חוגגת מהבחינה הזאת? ההתנהגות הזאת היא כמו התנהגות של גידם שמנסר לעצמו את היד השנייה.

5. alexshw Member

כי:
    א) אין הצדקה בליגה שלנו ליותר זרים, כשהקבוצות לא מסוגלות להביא גם 5 זרים, שיעלו את הרמה.
    ב) אני רוצה צביון ישראלי בקבוצה שלי. אני אישית לא מבין אוהדי פורטו, אינטר או ארסנל שמעודדותלהקה של 9-10 ששחקני הרכב זרים.

מצב הנוכחי באירופה הוא מכוער. בוסמן פגע בכדורגל.

נערך לאחרונה ב: ‏18/7/11
  6. Ice Cream חסה

גם אני הייתי שמח אם היו מפיפ"א כופים על עד X (נגיד 10, בהדרגה להוריד אפילו) זרים בכל קבוצה בלי קשר לאיחוד אירופי, אבל זה לא יקרה ומה שקרה אחרי בוסמן כבר לא יתוקן, האם אנחנו צריכים בגלל זה להישאר במקום?

ההצעה שלי היא להעלות את כמות הזרים ל-11, אבל מתוכם רק 5 יוכלו לשחק בו זמנית יחד על המגרש, עוד 3 על הספסל, ועוד 3 יוכלו להירשם בהתאחדות כשלכולם תמיד אופציה לשחק- לרוטציה, למקרים של פציעות כדי למנוע הקפאות למשל, או כדי לגדל שחקנים צעירים זרים מצד אחד ומנגד להחזיק בשחקנים זרים טובים. זה יעזור לקבוצות שמשחקות באירופה שלא יהיו כפופים להגבלת ההתאחדות ויוכלו להשיג תוצאות טובות, ולא יפגע בכמות הישראלים על המגרש, פשוט הגרועים יוחלפו בזרים.
    את כל היתרונות של יותר זרים כבר פירטתי:
    א. יותר תחרות עבור הישראלים שימצו את עצמם יותר.
    ב. יותר זרים יובאו- יותר מהם יצליחו. חוק המספרים הגדולים. לדוגמא: אם כשסכנין מביאה שחקנים כמו מאטיץ', צ'ה, האזורוב, מיטב וברונוסוזוב היא פוגעת ב-2, כשהיא תביא 10 היא תוכל לפגוע ב-4, או אפילו ב-3, ולא להסתפק בחיים בנון הבינוני שיהיה המחליף הראשון שלה.
    ג. מניעת אינפלציה של משכורות ושל דמי מעבר שצצים פתאום בכדורגל הישראלי בגלל השוק הדליל.
    ד. קבוצות באירופה יוכלו להרכיב הרכב חזק יותר למפעל שלהן.
    ה. קבוצות יביאו יותר זרים צעירים כהשקעה לעתיד ויוכלו להתפתח כלכלית. אף אחד לא יביא 2-3 זרים עם שכר מפוצץ (כל אחת במידתה) שבקושי ייראו דשא.

כך שקבוצה עם הנהלה שפויה שתדע להתנהל איתה תצליח יותר מבשיטה של 5- קבוצה שמשחקת באירופה תוכל להחתים 8 שחקנים זרים לגיטימיים גם לאירופה, קבוצה שפוגעת ככה ב-4 מתוך 5 זרים לרוב בשיא הקריירה או טיפה מעבר, תוכל גם לשלב בסגל זרים צעירים ולא להחליף כל שנה את כל הזרים וקבוצות שמחפשות מציאות ופוגעות באחת, יוכלו לפגוע עכשיו ב2-3.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

DeLaHaza, אתה כבר 3 עמודים בכל הודעה שנייה שלך רושם על זה שצריך להעלות את הזרים בליגה.
    זה הדיון של מכבי חיפה, תן לנו לדבר על הקבוצה שלנו, לא על כלל הבעיות בליגת העל. פתחת דיון על זה שאתה חושב שצריך להעלות את רמת הזרים, אחלה, זה המקום, לא פה. אתה מוזמן להמשיך לדון בסגל השחקנים של האלופה, זה בהחלט המקום, מגבלת כמות הזרים- גם לא רלוונטי לכלל הליגה, ובטח שלא לדיון הנ"ל.

8. Ice Cream חסה

שי (כמה כאלה יש באייסוקר? נראה לי ספרתי כבר 4 לפחות...), איך שלא נסובב את זה אני חושב שהקיץ חיפה נדפקת בגלל מגבלת הזרים, תהרוג אותי אני לא מצליח לחשוב בסיטואציה הנוכחית של הכדורגל הישראלי סגל שמכבי חיפה יכולה לבנות ויהיה ראוי ל-4 מסגרות, אם אתה יכול, תן בבקשה את הסגל שאתה היית רוצה, עם כל ההגבלות על מכירה של דבאלישווילי או הבאה של טל בן חיים מפומפי.

אני יודע שאני נסחף וסוטה לדיון אחר, ננסה להתמקד בהגבלת הזרים ואיך שהיא פוגעת בחיפה- כששים לב שדווקא כולם פה מושכים את הדיון לשאר הליגה ואיך זה ישפיע עליה, לא אני http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx.

9. alexshw Member

היא לא נדפקת. המכסה היא לא מאתמול. הייתה החלטה מודעת להביא שני בלמים זרים ושוער. בסך הכל הקבוצה צריכה להחליף את סיידו ולדו לטעמי והסגל יושלם ויהיה באמת חזק.
    מה כאן לא ברור, גם אם לא נתייחס לנושא של הזהות, אין כאן בכדורגל שלנו אמצעים להביא את כמויות הזרים שאתה רוצה. כולל במכבי חיפה, ששכחתי כבר מתי פעם אחרונה מילאה את כל המכסה שלה בזרים שמשדרגים אותה.
    אפילו באותו סגל שעשה קמפיין אלופות מצוין, היה את אג'יפור, לטעמי בלם בינוני מינוס.

בנושא אחר: רם שטראוס מושאל לעירוני בת ים מליגה לאומית, אותה יאמן איתי מרדכי, אקס מאמן הנוער של מכבי חיפה. מהלך טוב מאוד מבחינת רם, שהולך לשחק אצל המאמן שמאמין בו.

10. Ice Cream חסה

פשוט אנחנו שומעים על מיליון ואחת הצעות על סיידו ולדו וכל הקבוצות רק מחכות שחיפה תשחרר את שניהם. אין- הם תקועים עם חוזה (בעיקר לדו, מסיידו דווקא די מחזיקים ובאמת יש על מה (אבל לא ל-4 מסגרות!)) והחוזה הזה דופק 20% ממכסה צרה גם ככה.

אילו אופציות ישראליות היו למכבי חיפה לשוער ולבלם שיתאימו או יהיו דומות לתפוקה שתהייה מבוליאט ושאראנוב (ושניהם גם הגיעו בתקווה למכור אותם בעתיד, את איציק כהן משום מה יהיה קשה למכור ביותר מ-300 אלף יורו לבירסחוט).
    אל תשכח שאפילו ממסיללה עוד לא נפטרת!

נגיד שחיפה מחליפה את לדו וסיידו, הרי הסגל של חיפה על 4 מסגרות:

שוערים: שאראנוב, דוידוביץ' ואדרי.
    הגנה: טוואטחה, מגרלשווילי, עותמן, משומר, בוליאט, פיליאבסקי, פאלח, מימון וגרינר.
    קשרים: זר (בערך ברמה ובתפקיד של בואטנג), בוקולי, רוזנבאום, ימפולסקי, גולסה, ורד, קטן, זגורי ואלמליח.
    חלוצים: זר (נגיד סליחי או מפלה), עמאשה, אזולאי וגאדיר.

עשה-טובה-אחי.

11. alexshw Member

נו אז מה אתה רוצה? סגל של 50 שחקנים? 26 זה סגל מספיק גדול לכל המסגרות, העניין הוא האיכות ולכן הצעתי את מה שהצעתי. אם נפגע בשני זרים בעמדות האלה, אפילו באחד, זה ישדרג את הקבוצה משמעותית.

אופציה אחרת היא להחזיר את שלומי ולהביא שני קשרים זרים במקום לדו וסיידו - אחד שמאלי ואחד אחורי.

12. Ice Cream חסה

אתה חושב שאם כל הקיץ אף קבוצה לא הסתכלה לכיוון של לדו כשאלישע ושחר אמרו כמעט במפורש שהוא לא בתכניות שלהם פתאום הוא יימכר? כנ"ל סיידו. או שגנט תמכור את ארביטמן בשקל תשעים והוא יסכים לחוזה של עשרת אלפים שקל בחודש?

מה אני הייתי רוצה אם הייתי אוהד חיפה והיו את כל התנאים חוץ מהגבלת הזרים של ההתאחדות?

ככה:
    שוערים: שאראנוב, דוידוביץ' ואדרי.
    הגנה: טוואטחה, מסיללה, עותמן, משומר, בוליאט, פיליאבסקי, פאלח, איציק כהן וגרינר.
    קשרים: זר (בערך ברמה ובתפקיד של בואטנג), קולמה, בוקולי, ימפולסקי, גולסה, גרובלר ורד, קטן, שעבאן וניר ביטון.
    חלוצים: מ'פלה, לדו, עמאשה, אזולאי, סולליך וארביטמן.

לא איי איי איי- אבל פחות סגל טלאים ממה שחיפה נאלצת עכשיו להחזיק. עזוב את תוספות וחילופי הישראלים ואת ההעדפה שלי לקולמה על פני סיידו, רק האפשרות להביא עוד את מ'פלה, גרובלר וקשר אחורי זר בנוסף להשארת מסיללה והסגל של חיפה היה משתדרג פלאים ומתאים יותר לתמרן בין האלופות לליגה.

13. Mellow29 Kopite

14. שגיא Member

למה שקבוצה ישראלית תחזיק סגל של 30 שחקנים?

יש למכבי חיפה סגל מספיק רחב. להחזיק בקבוצה אחת שני חלוצים ישראלים בכירים ועוד שניים זרים זה פשוט בזבוז. בטח אם רק אחד משחק. אתה אולי חי בעולם שבו באמת אין הגבלות אבל גם אם אין הגבלות אתה לא יכול להחזיק שחקן כמו עמאשה כחלוץ רביעי בסגל. מצבים כאלה רק גורמים לבעיות.

צריכה להיות היררכיה, יש את שחקני ההרכב הראשון, יש את שחקני הרוטציה, יש את שחקני הספסל ויש את סותמי החורים, לרוב שחקנים צעירים שעלו מהנוער (ועדיין משחקים שם בתור חריגים) ומקבלים מידי פעם מקום בסגל אם יש בעיות של פציעות והרחקות.

הסגל של מכבי חיפה מספיק רחב. אולי עוד שחקן או שניים, אבל אם אז יצטרכו לוותר על אחד לפחות, ככה שזה לא רלוונטי לצפות פה לשלושה שחקנים על כל עמדה.

15. Yaniv "Rey de Copas hay uno solo"

אתה משלם?

דרך אגב, גרובלר חלוץ.