מכבי חיפה 11/12: מו"מים קשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שגיא, ‏8/7/11.

1. אלי מתחן Member

שהעלו את כמות הקבוצות גם אמרו שאין מספיק שחקנים ישראלים, בסוף לא רק שהיו יש לנו שפע בכדורגל שלא היה הרבה שנים.
    אותו דבר יקרה היום. יש בארץ מספיק שחקנים מוכשרים, הם רק צריכים לקבל את ההזדמנות.
    תשווה בין ההרכב של האלופה של ה12 קבוצות ובין האלופה של השנה שעברה ותראה איזה הבדל.

2. סמואל אטו Member

היציאה של שחקנים בינוניים לאירופה זה דבר טוב ולא רע.
    העובדה שהליגה תתרוקן משחקנים תכריח יותר קבוצות להשקיע במחלקות הנוער שלהם ובייצור שחקנים.
    ככה נרוויח ליגה טובה יותר, עם שחקנים טובים יותר ונבחרת טובה יותר.

3. Ice Cream חסה

לייצר שחקנים זה לא רובוטים, הכישרון בארצנו מוגבל ובטח ובטח שהיכולות המנטליות של השחקנים. גם אם נמצה ונתן את התאנים הכי טובים לשחקנים ונשקיע בהם את כל ה-100 אחוז (וזה בלתי אפשרי, אין מה לעשות) אנחנו לא נוכל לכסות את היציאות של השחקנים הבינוניים (בלי להעליב או לזלזל) שיוצאים לליגות בינוניות (שוב, בלי להעליב או לזלזל) כמו כחלון, אוחיון, מלול וכו'.

ג'ו קול- דווקא על הרחבת הליגה אמרו שזה צ'אנס לפרוץ לשחקנים ישראלים צעירים שיקבלו יותר צ'אנס וכו', וזה אכן קרה- אבל פתאום השחקנים התחילו לעבור לאירופה ואנחנו נשארים בלי הזרים. ובעיקר אנחנו בבעיה במפעלים האירופים! לכל קבוצה שמתמודדת מול קבוצה ישראלית יש עליה יתרון ענקי- האם אתם לא רוצים שהקבוצות הישראליות יצליחו יותר בחו"ל?

4. סמואל אטו Member

מה?!?!?!
    מה זה השטויות האלה?
    כישרון בכדורגל זה לא דבר שיש רק בברזיל וארגנטינה.
    גם לא צריך כישרון ברגליים בשביל ללמוד תנועה נכונה,עמידה נכונה,אינטלגנציית משחק, עבודה גופנית או עבודה מנטלית.

5. אלי מתחן Member

כולם היו חכמים בדיעבד. אני זוכר את הנבואות השחורות שניבאו לליגה של ה16, תסתכל אפילו בדיון פה בפורום תראה מה אנשים חשבו.

יש אינספור שחקנים ישראלים שפרצו והגיעו לרמה הגבוהה בזכות העובדה שיש להם מקום. מה גורם לך לחשוב שהפעם האפקט יהיה שונה?

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ברור לי למה בחיפה לא הלכו בכל הכוח על עוד קשר ישראלי לאמצע (ולא חסר- משה אוחיון, ניר ביטון, בן בנימין, קובי מויאל )
    עלוב, אפס, מעולה, סביר.

7. N כמוני Member

מעניין אותי לדעת כמה אנשים מתוך אלה שמשבחים את בן בנימין ראו אותו משחק יותר מ5 משחקים מלאים. סביר להניח שכל האנשים שאומרים את זה היו צריכים ללכת למשחקים של עכו כי רוב משחקיה לא שודרו השנה. ימפולסקי את בוקולי הם צמד סביר ביותר שיכול לסחוב עונה שלמה. לגבי סיידו אני חושב שהוא לא מתאים, על כל פנים אף אחד מהרשימה שדהלהסה ציין היא לא חיזוק אמיתי לצ'מפיונס.

8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לא ילד והוא כבר עבר את ה25 לדעתי, נגד כל קבוצה גדולה בלי יוצא מן הכלל הוא כיכב(לא היה נחמד אלא מעולה והכי טוב במגרש) וכל הזמן משבחים אותו. נדיר מאוד שאני יגיד על שחקן ישראלי שהוא מעולה. את המשפט שאמרת אפשר להגיד על כל שחקן שלא משחק בהפועל, מכבי, חיפה ובית"ר.

9. alexshw Member

זה שחקנים לא ברמה של מכבי חיפה. אולי פרט לניר ביטון שנחשב לפוטנציאל.

לפי וואלה יש סיכוי ששלומי יחזור וגם תמיר כהן מועמד.

נערך לאחרונה ב: ‏18/7/11
  10. סטפן שאלוי Member

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

תמיר כהן- אממ תודה, אבל לא תודה.
    לגבי שלומי- חלום. לתת לו ולעמאשה את המושכות בהתקפה נראה לי יופי של דבר. כך גם אפשר לשחרר את הגרוזיני ולהביא במקומו קשר נורמלי לאמצע. רעיון מבורך למרות שלדעתי הדרישות הכספיות של שלומי יהיו גבוהות מידי עבור הקבוצה.

אגב, אם יש שחקן שלדעתי היה יכול להשתלב מצויין בקישור שלנו זה קובי דג'אני, שבמשחקים שראיתי בנתניה הוא גם מהיר, גם טכני, גם מוסר מצויין, וגם מחלץ לא מעט כדורים.

12. alexshw Member

לא יותר גבוהות ממפלה או סליחי. חוץ מזה אפשר להשאיל אותו ולהתחלק בשכר שלו עם גנט.

13. Mellow29 Kopite

כמה מפתיע. האמת שציפיתי שדקל ירצה הביתה קודם, אבל גם שלומי מתקבל בברכה.
    אמנם הוא לא חלוץ גדול שנתן עונה נדירה שבחיים לא תחזור כנראה בקריירה שלו, הוא יכול להוסיף עומק משמעותי לסגל שלנו. אמנם אני בספק שבלי לדו הוא יגיע לחצי מכמות הכיבושים שלו בעונה הבאה, עדיין בימים אלו כל שחקן ישראלי הוא מבורך.

DeLaHaza - תנוח מקמפיין הורדת מגבלת הזרים שאתה מנסה לנהל כאן. מכבי חיפה, חד וחלק, התנהלה לא נכון ונבנתה לא נכון ולכן היא משלמת את המחיר. קבוצה צריכה לפרוס נכון את הזרים שלה ואז לא יהיו שום בעיות. מכבי חיפה טעתה כשלא החתימה את חמד בזמן וכשלא החתימה את קינן בזמן וכשהתעצלה להביא מחליף אמיתי ליניב קטן - וזאת הסיבה שיש לה סגל שבנוי טלאי על טלאי - שוער זר שלא מבין אם הוא שוער ראשון או שני, מגן שמאלי שמנסים להיפטר ממנו כבר שנתיים, שני בלמים זרים שביינתים הם חידה - והופ, פתאום לא נשארו לך מקום לזרים בחלק הקדמי. במצב אידיאלי חמשת המקומות לזרים נפרשים על פני: שוער, בלם, קשר אחורי, קשר קדמי וחלוץ - וכל השאר מתמלא בישראלים.
    הבנייה הלקוייה של הסגל של מכבי חיפה (וכן, אם הגענו למצב שאין לנו אף בלם ישראלי פותח זה בעייתי) לא אומרת שההגבלה הנוכחית היא בעייתית. היא מספיק טובה כדי לשמור על הליגה פה חיה ובועטת, וזה לא משנה שלפעמים נכשלים באירופה.

14. סטפן שאלוי Member

זה עצוב שהמועדון הכי מסודר, הכי מנוהל, הכי יציב, מאומן על ידי חדל-אישים. הפסד האליפות לפני שנתיים מונח לפתחו.

לולא אצילות הנפש של שחר, הוא היה מוצא עצמו מזמן בחוץ.

אבל תצטרכו לחכות לרובן שנה שלמה, לפחות: הוא אדם ישר שמקפיד על קיום הסכמים.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד אחד אני שמח שכנראה נראה עוד חיזוק, מצד שני דווידוביץ' משמש כקפטן שני וזה אומר שהוא ממשיך לפתוח. שראנוב? מקווה שהוא לא ייראה כל העונה את הגב של דווידוביץ'...

מילה על השמועות, ארבייטמן יכול להיות אופצייה טובה גם בשביל עמאשה. תמיר כהן לא שחקן עד כדי כך גרוע. אנחנו צריכים קודם כל להבטיח עוד אליפות כי הליגה בארץ היא הלחם והחמאה שלנו. אני בפרוש לא רוצה עוד עונה אירופאית של 0 שערים ו-0 נק', אבל ברגע שנקח אליפות נוכל גם לפתות שחקנים לקבוצה. שחקנים שאולי בהזדמנות אחרת היו בוחרים בשביל האדומים מתל אביב...